Plantering

Jag vet att parkförvaltningen ska spara. 
 
Men det här kan jag tycka är lite väl minimalistiskt. 
 
Så där ja, det var bättre! Lite vårblommor måste vi ju få. 
 
Ur dagboken 900331: Martin satt bakom mig på bussen. Han dök nästan in i ansiktet på mig. -Luktar det? sa han. -ja. -vitlök. -ja. -Mycket? -ja. 

Vinterkläder

Här händer absolut ingenting! 
 
Men vi har ju väder såklart! Efter att ha varit +4 och regn i fem månader har det blivit kallt men torrt och jag kan använda min fina skinnrock och sjal. Jag hade tänkt mig lite vårigare kläder, men snart kanske. 
 
Här hittade jag förresten en lättklädd version av mig från 1996. 
 
Ur dagboken 900330: Jag hade sagt att jag skulle komma hem till halv åtta men jag kom hem nio ungefär. Vi åkte nämligen till skolan och ställde oss utanför 9D:s disco. 

Kulturkullan

Vecka 14
 
* Läser: Toner i natten av Jojo Moyes. Fortfarande. 
 
Toner i natten
https://www.adlibris.com/se/bok/toner-i-natten-9789188261427
 
* Lyssnar på: Per Gessle Archives på Tidal.  Samlingsbox  från 2014 med tio album. Det här är en guldgruva för mig som älskar Gessle, Roxette och Gyllene Tider!
 
* Veckans klipp: hur man inte väcker en lejonhona
https://www.youtube.com/watch?v=kyJUQuaECrg
 
* Veckans händelse: Musikquiz på Harrys i Ljungby kl.20. 

Sakletare och våffelcafé

Det var snö på morgonen!
 
Idag åkte jag med en kompis till inredningsbutiken Sakletare i Tannåker. 
 
Det var fint men jag kom inte på något behov.
 
Sedan kom jag på att våffelcafét i Dannäs, som ligger i närheten, var öppet. 
 
Vi åt bananasplitvåfflor, supersmarrigt!
 
Ur dagboken 900329: Åsa följde med mig hem. Vi tittade i fotokataloger och telefonkataloger och jag pekade ut Envägen på kartan vi har bakom dörren i arbetsrummet. Vi cyklade till Brunna, Backa, Grådö. 
 
Det är så kul att läsa hur vi gjorde före google! (Jag vet inte vem som bodde på Envägen.)

Tittanedimarkenbilder

Jag har visst börjat fota utan att det är meningen, eller liksom klicka när jag ska ta ned mobilen efter att ha fotat...
 
Här i nederkant ser ni min roliga känga med nitar. 
 
En glasstrut... 
 
Ur dagboken 900328: Först gjorde vi minestronesoppa, sen hade vi standardprov och sen slapp vi dansa lambada. 
 
(Nu lade jag till ett inlägg på gårdagens inlägg så att det blir rätt dag.)

Vårmarknad

Idag var det vårmarknad här! 
 
Den har flyttat till Stora torg.
 
För här går det ju inte.
 
Väldigt liten var marknaden, men jag var jätteglad över att den blev av över huvud taget! Nästan alla marknader är inställda nu och på söndag blir det hårdare regler när max femtio personer får samlas.
 
Jag köpte te, servetter, tigerbalsam och churros. 
 
Ur dagboken 900327: Idag hade vi besök av en munk på so:n. Robert kom försent och såg helt chockad ut när han kom in och sa -Oj!

Minimum på Max

Idag fick jag den finfina idén att äta på Max som ligger vid E4:an (kanske stans största smittorisk) bland annat för att jag faktiskt var lite nyfiken på hur de har löst det med den påtvingade bordsserveringen. 
 
Jag tror att det är så att de helst vill att man ska beställa via app eller maskin och då få det serverat vid bord, men jag hade papperskupong och beställde vid disken. De vill nog inte att man ska sitta här alls förresten, för de frågade inte ens utan gav mig förpackad mat. 
 
Här har de sett till att man håller avstånd om det blir kö. 
 
Jag satt ute och åt bredvid det stängda leklandet. Det kanske har varit så länge, men nu ser det extra katastrofartat ut. 
 
Ur dagboken 900326: Jag frågade Marcus var han praoar. -Gissa, sa han. Det kunde jag inte. Grådö mejeri var rätt svar. Det lät inte som att han tyckte det var speciellt kul. Idag hade han stått och plockat med youghurt. 150 000 youghurt i timmen sa han. 

Om gamla kläder

Nu fick jag gott samvete fast jag köper nya kläder även när jag redan har en massa. Jag är osäker på källan men har för mig att det var från naturskyddsföreningen på en facebooksida om klädbyte (som blev inställt på kommunbiblioteket). Där stod det att vi använder plagg i genomnitt i 2,2 år! Då tycker jag fortfarande att mina kläder är ganska nya... När kläderna blir för små eller för trasiga tar jag ut dem till stugan där det inte gör något, eller skänker bort. 
 
Jag kom på att jag har ett par nästan oanvända cowboyboots som är många år gamla. De är väldigt spetsiga så jag kan inte gå i dem, men det går bra att sitta på jobbet i dem. Dessa bootcutjeans är också urgamla och totalt omoderna, men det spelar ingen roll när jag tycker att de är sköna och fina. 
 
För första gången i år gick jag längs med åkanten utanför trädgårdarna, dock utan cowboyboots. Jag får ta och gå upp en ordentlig stig här så att det inte växer igen. Här borde de ju göra en boardwalk (att walka under). 
 
Ur dagboken 900325: Glömde bort att skriva att Anja och jag var helt galna igår. Jag hade ner mormors bandspelare med en karatespark och Anja drog ner läslampan.

Avspärrning

Det händer inte mycket här nu. 
 
På dagens promenad roades jag av en meningslös avspärrning. Troligen har de glömt att ta bort staketet efter att bron var avspärrad när det var översvämning, men här är det bara att gå förbi. 
 
Det var en fin kväll. 
 
Ur dagboken 900324: Anja och jag gick ned till affären. Där fanns det många snygga killar. En lite full gubbe pratade med alla, även med oss. Han sa till en grabb att det stod fina flickor där. (Pekade på oss.)

Två får

Först läste jag att två får har träffats, det var ju en söt nyhet. 
 
Nej, det handlar om corona som allt annat. 
 
Ur dagboken 900323: Nu sitter Anja och pillar i mitt hår. Det är väldigt skönt. Vi har spelat på datan. Det var ett ganska lätt spel som jag hade stora problem med. 

Kulturkullan

Vecka 13
 
* Läser: Toner i natten av Jojo Moyes. Det här är nog den enda översatta boken av henne jag inte har läst. Hon är bra, som alltid! 
 
Toner i natten
https://www.adlibris.com/se/bok/toner-i-natten-9789188261427
 
* Lyssnar på: Mellom disse 4 vegger med Marion Ravn på Tidal. Album från 2019. Jag tyckte om den norska tjejduon M2M och gillar dem var för sig också.
 
* Veckans klipp: chihuahuavalp busar med en amerikansk bulldog
https://www.youtube.com/watch?v=zyYcwaeq5tA
 
* Veckans händelse: nu ställer de ju in allting men än så länge verkar det som att det ska bli vårmarknad i Ljungby på fredag. 
https://www2.visitljungby.se/sv/evenemanget/1550051/v%c3%a5rmarknad/detaljer?search=s%3D20200327%3Bperiod%3Dd&filter=d%3D20200327%7C20200327

Tufft för alla

Jag har hört flera gånger på senaste tiden att "alla har det lika tufft". Vadå? Situationen kan snabbt förändras men jag har det inte särskilt tufft. Jag har ett jobb att gå till, även fast det är på en skola utan elever. Jag har en man jag får krama. Jag är frisk, eller aldrig riktigt frisk, men heller aldrig riktigt sjuk. Min rinniga näsa och dess nysningar kommer av allergi. 
 
Jag har en stor burk som det alltid finns godis i. Är det inte förresten ett vuxentecken? Så länge påsarna är oöppnade går det bra att spara dem. 
 
Jag har alltid en hög med böcker att läsa. 
 
Ur dagboken 900322: Det var så fint väder så att jag och Marit gick runt Svedjan. Jag hittade ett kryddmått, fick hicka, såg EPD + att någon putsade fönstrena. 
 
 

Om hamstring

Hamstring är mitt normaltillstånd så det är inget svårt, jag köper helst nytt innan det tar slut. 
 
Här är en låda med förråd med handkräm, läppglans och liknande, men jag är inte en av dem som handlar slut på saker i affärerna. Där uppe till höger förresten är en flaska handsprit som jag köpte för länge sedan. 
 
Hönsen har börjat tokvärpa så vi kan leva på ägg om inte annat. 
 
Finn sju får! Alla våra får stod på rad idag, det såg roligt ut för oftast går de i flock.
 
Ur dagboken 900321: På fysik/tekniktimmen höll vi på med de förbannade äggklockorna. Min gick sönder för sista gången. Göran visste inte vad det var för fel så nu finns det inte mycket jag kan göra. Lika bra det. 
 
Jag minns att vi skulle göra äggklockor i glasburkar. Den enda gången min ringde hade det gått en halvtimme och läraren sa att jag får väldigt hårdkokta ägg... Föga visste jag då att jag skulle bli hönsägare och jag gillar i och för sig hårdkokta ägg men tio minuter räcker. 

Glädjeämnen

Nu är jag lite besviken för att jag inte kom iväg till Stockholm och litteraturkryssningen, men samtidigt verkar det inte vara så trevligt i Stockholm nu. 
 
Idag skulle jag ha åkt färja med 700 pensionärer, hemskt olämpligt! Foto från kryssningen 2014. 
 
Nu fokuserar jag på att vi har scilla under trappan, 
 
påskliljor på bordet
 
och supergoda kakor från Baket! (Kakan högst upp till höger har kladdat ned den nere till höger.)
 
Dessutom har jag köpt ett par sköna kalsonger, att ha som pyjamasbyxor för tjugo kronor, på Kappahl i Älmhult som ska stänga, och nu kan ni skratta åt att jag ser ut som en liten farbror (utan snopp), var så goda! 
 
Ur dagboken 900320: De är som Britta säger sjövilda i min klass. Robert satt och muppade med mitt pennfodral och sa att hans mage var varm. Jag fick känna och det var den faktiskt. 

Kaos i Danmark

Jag har varit lite orolig för att biljetterna jag köpt till Copenhell i juni inte skulle komma, för de har sagt att de ska komma senast två veckor före festivalen, vilket känns jättekonstigt när jag köpte dem i december! 
 
NU kom de, det är ju ironiskt när man inte vet om det blir inställt! I Danmark är det fullständigt kaos nu och jag får rapporter från väninnan i Köpenhamn. När hon var på Netto var butiksföreståndaren less för någon hade slitit bort en stor behållare med handsprit och snott den! 
 
Ur dagboken 900319: Marit och jag hittade Slitz i skolbiblioteket. Vi gick dit och satt och läste efter skolan. 
 
Jag vill påpeka att Slitz dåförtiden var en musiktidning! 

Parkeringar

Så här såg parkeringen ut på skolan idag. 
 
Ännu ganska fullt även fast eleverna är hemma.
 
Cykelparkeringen var däremot nästan tom, för alla lärare kör bil tydligen. Dåligt, tycker jag, för de allra flesta har cykelavstånd, men kul att jag får känna mig hurtig för en gångs skull! 
 
Ur dagboken 900318: Emma kom hit vid femtiden. Vi gick ut och gick. Vid Haggården blev vi antastade av en haggis som gick och fäktade med en  banan och tyckte att vi skulle äta middag. Tillslut sa personalen att vi nog skulle gå hem. Det var lite obehagligt. Fast sen höll vi på att falla ihop i skrattkramper. 
 
Haggården var ett hem för funktionshindrade och haggisar kallades de som bodde där. 

Hänvisning

Jag åker inte till Stockholm torsdag till söndag som jag hade tänkt, det känns inte som någon bra idé längre. Imorgon stänger landets alla gymnasieskolor, men vi personal ska ändå vara på skolan än så länge. 
 
Sådana här skyltar är alltid lika roliga. Vad ska jag göra nu? Jaha, jag hänvisas till andra sidan, jag som ville klättra över staketet. 
 
Ur dagboken 900317: Döda poeters sällskap var helt underbart bra. Den var både rolig och sorglig och det var många snyggingar med. Det sorgligaste av allt var att den snyggaste av dem gick och tog livet av sig. 

Smittotest

Jag pratar om corona hela tiden. Det är tjatigt men kan inte hjälpas, för allt handlar nästan om det nu. En del tycker inte att man ska skämta om det, men det tycker jag visst att man ska. 
 
Ett smittoteststält? Nej, de gräver elledningar. Ama https://amacasa.wordpress.com/ , jag hittade gubbarna som försvann ned i ett hål, jag hörde dem prata inne i tältet. Vad skönt, då blev de inte uppslukade! 
 
Idag började min nya chef. Hon är lärare i historia och filosofi och ska gå rektorsutbildningen nu. Det kommer att bli bra, men det är en kaosig och osäker vecka att börja! 
 
Ur dagboken 900316: Jag satt och sjöng: svarva en örn, örn, örn, örn i skolan och Marit sa att jag skulle vara tyst. Det var för att Andreas Öhrn just gick förbi, men det såg inte jag. 

Kulturkullan

Vecka 12
 
* Läser: En liten bok om lycka av Micael Dahlen. Ekonomiprofessorn har skrivit en (liten) bok om lycka som verkar intressant.
 
En liten bok om lycka
 
https://www.adlibris.com/se/bok/en-liten-bok-om-lycka-9789189043428
 
* Lyssnar på: Joel Olofsson på Spotify. Den här unge mannen från Värnamo såg jag på puben Cheers i fredags. Han har en bra röst och det är roligt om musiken sprids. 
 
* Veckans klipp: en sengångare blir badad
https://www.youtube.com/watch?v=xx_U3CUCBkY
 
* Veckans händelse: Svenska filmdagarna i Ljungby 21-29 mars
https://www.svenskafilmdagarna.se/program.php
 
Ur dagboken 900315: Imorse drömde jag nåt flummigt. Martin sa att jag skulle hämta något i en bil. Han beskrev den så att jag trodde att det var en senapsgul volvo men när jag kom fram till bilen var det en röd folkvagn. 

St Patrick´s day

Igår drog jag på mig en kjol i fuskskinn, en magkort topp (men det är ju för kallt att visa magen och jag är för gammal och för rund för det, så jag hade ett linne under) och ett par knallröda strumpbyxor "med 3D-effekt", jag är glad att de är tredimensionella, det är jättesvårt att ta på sig annars...
 
Dags för festligheter! 
 
Jag och väninnan har kulturångest så vi passar på att stötta evenemang så länge det går. Vad ska vi ta oss till om allt stänger?
 
Vi åkte till Cheers i Värnamo och där uppträdde Joel Olofsson som släppt musik på Spotify. När jag skulle gå fram och fota knuffade en tjej fram mig till scenen så att jag nästan hamnade i knät på honom...
 
Vi älskar Tullamore Lads, ett irländskt band från Skåne som brukar spela på Ljungbydagarna, och de var där och firade St Patrick´s day som är på tisdag. Det blev absurt när vi försökte dansa och samtidigt hålla oss minst en meter ifrån andra som de råder till nu. 
 
I källaren var det DJ men det var så fruktansvärt hög (och dålig) musik så jag kunde inte vara där så länge. 
 
Ur dagboken 900314: Vi hade praktiskt prov i hemkunskap. Jag och Marit gjorde kycklingsallad och baguetter, gott. 

Tulpanstatus

Mina födelsedagsblommor är ännu fina. 
 
Den högra buketten är från den 6 mars och den vänstra från den 9 mars. 
 
Idag har jag fobitränat min skräck för fula färgkombinationer. Redan min tröja har en lite ovanlig färg för mig, men jag gillar mönstret, och skolbibliotekets soffa har knalliga färger. 
 
Ur dagboken 900313: Jag satte mig och Marit i trappan upp till 303 före tyskan, för att Marcus satt vid pingisbordet. 

Om katastrofer

Det går ingen nöd på mig, men jag som gillar att planera långt i förväg blir nervös när saker förändras/ställs in. Min litteraturkryssning nästa vecka, som bokades för ett år sedan, är inställd men nu hoppas jag att jag ändå kan åka till Stockholm. Kryssningen får jag ersättning för men inte tågbiljetterna, och så vill jag träffa min brors familj och mina vänner i Stockholm.
 
Det pratas om att man ska ta hänsyn, men jag fortsätter att roa mig så länge det går och tänker att de får förbjuda saker i så fall. Inte för att jag är särskilt modig, men man måste få leva. 
 
Idag hade jag hand om djurmatning och jag var lite orolig för att köra till stugan för de varnade för hård blåst och klass 2-varning. En björk blåste ned över skolans cykelparkering, men som tur var klarade sig min cykel. Det gick bra med djuren, de är snälla och inga trän hade fallit över vägen. Det värsta är att man får hönsbajs på händerna när man fyller på vatten och det är så äckligt! 
 
900312: Vi kom i totalt fel buss. Högstadiebussarna var fulla så jag, Marit, Åsa och Emma + några till fick åka med en gymnasiebuss. En av skolans fulaste killar satt framför oss och när han skulle gå ut råkade han stöta till Emmas huvud. Jag höll på att dö av skratt och Emma också.  
 
(Jag hade en osund indelning av fula och snygga människor och hörde själv till de fula, jobbigt...)

Café Kagan

Idag åkte jag och väninnan, som också är marsmänniska, till Älmhult för att fira oss lite. 
 
På trevliga Café Kagan köpte jag flatbread, hallonbiskvi och Fanta. Gott!
 
Solen gick ned bakom stationen och vi gick en runda på Ikea. 
 
Ur dagboken 900311: Jag och Marit åkte till Vasahallen för att titta på basket trodde vi. De hade redan slutat.Vi träffade Robert och han sa att de vunnit med 86-62 tror jag så det var ju bra. 

Erik Grönwall

Idag gick jag på en föreläsning på skolan utan att veta vad det var, för det lät kul med Enterprise & music. 
 
Det visade sig att jag hörde de här killarna 2016:
https://yfronten.blogg.se/2016/october/erik-gronwall-och-jack-werner.html
 
Erik Grönwall som vann Idol 2009. Jag blev mer starstruck än eleverna för de kommer inte ihåg det. 
 
Jag möblerade om tulpanerna igen för det blev lite trångt att ha alla i samma vas. Jag fick också en stor bukett rosor av maken, så nu blommar det för fullt här! 
 
Ur dagboken 900310: Vi åkte till Borlänge, jag, mamma och Marit. Jag och mamma fick tag i varsitt par jeans. Äntligen fick jag ett par svarta jeans, skitsnygga är de. 

Tulpaner

Jag fick fina tulpaner av svärmor på födelsedagen. 
 
Men efter ett par dagar blir tulpaner bångstyriga.
 
Idag fyllde jag på, för att man kan köpa två buketter för 79 kr på Ica denna vecka, och hoppas att de håller ett tag till. 
 
Ur dagboken 900309: Vi slapp matten idag och fick gå och hylla Marit Ruth i stället. Hon kom hem igår med fem guld. Kul.
 

Kulturkullan

Vecka 11
 
* Läser: En gentleman i Moskva av Amor Towles. Den här boken är 519 sidor, tjockare än vad jag brukar läsa (jag vill läsa många böcker, inte tjocka), och min bokcirkel har valt den. Den handlar om en man som döms till husarrest på ett hotell. Rolig och mer lättläst än jag trodde. 
 
En gentleman i Moskva
https://www.adlibris.com/se/bok/en-gentleman-i-moskva-9789179130152
 
* Lyssnar på: Bottenviken med Lisa Miskovsky på Spotify. Album från 2019. Jag hoppades att hon skulle sjunga på svenska, men det är på engelska och bra med hennes fina röst. 
 
* Veckans klipp: busig get
https://www.youtube.com/watch?v=Ln620_Qprp0
 
* Veckans händelse: Tullamore lads kommer till Cheers i Värnamo på fredag.
https://www.facebook.com/events/169894174279637/

Kvinnodagen

Här uppmärksammas kvinnodagen med att blomsterhandeln Janssons har blomklätt en staty av stadens stolthet operasångerskan Kristina Nilsson. 
 
Visst är hon fin! Det är Interflora över hela landet som vill ändra på att det bara är 10% av alla statyer som föreställer namngivna kvinnor.
 
Jag och väninnan firade dagen med Mia Skäringer, riktigt bra föreställning! 
 
Ur dagboken 900308: På dubbellunchen vi fick p.g.a. att vi flyttat fysiken gick jag och Marit ut. Gick till Expert och köpte band och till ICA och köpte Japp. Man får ju pengar för japppapper nu. 

Godishuset

Jag cyklade till Dollarstore idag. 
 
Jag upptäckte att det har hänt något konstigt med mina sulor, möjligen gick jag för nära brasan när vi eldade upp dasset...
 
Tvättlapp för barn? Det bestämmer väl inte de? Jag vill ha en kyckling i duschen! 
 
Det här har stått tomt sedan 2016 när Godishuset köptes av Rosegarden och det har stått sedan dess att Rosegarden snart ska öppna! Godishuset öppnade 2013 skrev jag här: 
Vi har redan ett stort Rosegarden inne i centrum, med 300 platser tror jag, som är till salu och det är dags att de säljer det här också. Kanske till ett godishus? 
 
Ur dagboken 900307: Var inte med på gympan men tittade glatt på de andra. Thord var tillbaka och det var jättekul. Först spelade de nåt slags bolltatten som blev kaos och sen övningar på räck. Killarna hade problem. Speciellt Hillis fastnade hela tiden. Olle och Robert satt och lekte med klätterrepen och Thord sa åt dem att släppa "de där penisatrapperna" och "har ni hittat er identitet"? 
 

Födelsedagsfirande

Idag fyller jag 46 år, vilket ju inte är något särskilt jämnt men ändå kul att fira lite. 
 
På kvällen gick jag med maken och svärmor på Gästgivaregården som hade italiensk afton. 
 
Det var väldigt god mat och här var maken särskilt nöjd över en mussla. 
 
Ur dagboken 900306; Blev sedvanligt firad med frukost på sängen. Jag fick en hårtork, namnetiketter, böcker, Fishs nya skiva (före detta sångaren i Marillion) och lite annat av mamma och pappa, t-shirt av Carlssons, 200 kr av mormor och morfar, och när jag kom till skolan fick jag en flodhästtvål av Rosi, och en Japp och ett anteckningsblock av Åsa. 
 
 

Fössta tossdan i mass

Det finns alltid något att fira! Idag firar smålänningarna Fössta tossdan i mass. 
 
Ica laddade upp med massipantåta. Jag tycker inte att det är så gott, det är ju nästan samma sak som semla; för mycket ren grädde, marsipan/mandelmassa och torrt bröd... Vi som fyller år 6 mars har födelseafton idag och imorn får man gärna bjuda mig på annan sorts tårta. 
 
Idag är det World book day:
https://www.facebook.com/shaunthesheep/photos/a.10150091087272166/10159451051042166/?type=3&theater
 
Igår var det bananens (och ostbågens dag) och den gulliga apan på ICA ska få hänga kvar. 
 
Här är ett inslag på TV om poddteatern som ska byggas upp:
 
Jag lade ut den här tråkiga bilden på instagram igår och skrev att jag skulle se filmen Min pappa Marianne och skådisen Klas Wiljergård gillade bilden! Sådant är så väldigt kul med instagram! 
 
Ur dagboken 900305: Det blev lite uppståndelse när jag fort och snabbt bytte så att jag fick Leif Hedéen i matte idag. Lektionen var helt avspänd, alla satt huller om buller i klassrummet, men det var lugnare än vilken lektion som helst i 9F. 
 

Parkmark

Det här är Tellushuset, som jag tycker är det finaste huset i Ljungby och som blivit framröstat till det tolfte vackraste huset i Sverige! 
 
Nu ska de bygga ett hus mittemot och har bestämt att det får vara högst tre våningar. 
 
Tyvärr vill de som är intresserade av att bygga här ha fem våningar så nu ska det upp i byggnämnden och se om de godkänner en ändring av planen. Jag är som vanligt emot förändringar och vill ha kvar det här grönområdet. Kanske blir det bra när det blir klart, men det är synd på det lilla grönområdet och Tellushuset som inte kommer att synas på samma sätt. 
 
Ur dagboken 900304: Jag är sentimental enligt ett test som vi gjorde igår. Jag är känslig och odlar mitt själsliv stod det också. 

Hur svårt?

Många undrar hur jag kan hinna med allt jag gör och att jag bara är ute och roar mig. Ja, jag gör mest trevliga saker. Det går bra eftersom vi inte har barn, jag bara jobbar 60% och maken fixar det mesta. Alla kan inte tänka "hur svårt kan det vara?" utan en del tänker "det kan vara hur svårt som helst, det får någon annan göra". 
 
Man får också glädja sig åt småsaker som att solen tittar fram, fast här är det en stor händelse och nu fick jag gå tillbaka till den 19 februari för att hitta en glimt...
 
Jag är i alla fall bra på att göra spännande ugnspannkakor! 
 
Ur dagboken 900303: Vi firade Emmas och min födelsedag med tacos, godisglass och bål m.m. Jag fick en rolsam bok av Marit och Leave a light on for me- (Belinda Carlisle) singeln och brevpapper av Emma. Vi tittade på sista Ebba & Didrik. Det är ett roligt program. 

Figo´s sports and bar

Idag gav jag sportbaren en ny chans! Jag gillar ju inte konceptet sport och blev besviken på deras drinkar sist, men nu testade jag och väninnan maten och gick dit när de öppnade kl.17 innan det blev så hysteriskt med sport. 
 
Lågtempad flankstek med tomatsallad & brynt vitlökssmör serveras med pommes frites. Jättegott! 
 
Hemgjord ostkaka med bärkompott och slagen grädde, också väldigt gott! 
 
Ur dagboken 900302: Åkte och handlade tacos och tillbehör. Såg på Lorry som de ska skicka till Montreux. Skitdåligt!

Kulturkullan

Vecka 10
 
* Läser: Vår älskade av Kamila Shamsie. Riktigt gripande om tre syskon i London med pakistanskt ursprung. 
 
Vår älskade
https://www.adlibris.com/se/bok/var-alskade-9789177952923
 
* Lyssnar på: Jahn Teigen på Tidal. Den norske sångaren Teigen dog den 24 februari av sjukdom, 70 år gammal. Han var med sexton gånger i norska uttagningen till ESC och fyra gånger i Europatävlingen. Jag tycker om sång på norska! 
 
* Veckans klipp: ledsen fladdermusunge
https://www.youtube.com/watch?v=IpmrZ7gn3Xk
 
* Veckans händelse: Final i Melodifestivalen på lördag, 7 mars, kl.20. 
 
 

Företagscentrum

Här händer det grejor! På Företagscentrum i Ljungby.
 
Igår var jag här på vernissage (i snöblandat regn) och ikväll ska jag till Lokal 16 igen på styrelsemöte. Det är särskilt roligt nu för förningen ska få 5,5 miljoner av Allmänna arvsfonden! 
https://www.smalanningen.se/artikel/lokal-16-far-55-miljoner-kronor-av-allmanna-arvsfonden?fbclid=IwAR3GQOIbji-MdL3Hchs4CYjqH3Gql4MMxO944qLASxiE_f2RrGbhFiMlWt4
 
I samma hus finns det nu även ett gindestilleri!:
https://www.smalanningen.se/artikel/lydens-egna-gin-pa-vag-ut-pa-marknaden?
fbclid=IwAR0UJ21ZNmSnhzZynjriWdOqOuuPkyF4XK6jWhQG1QX0y1O3Cftms7-HKxk
 
Minivärlden finns också här: 
http://www.minivarlden.se/
 
Ur dagboken 900301. Vi fiskade lite med kastspö, men det var så kallt så vi gav upp det också ganska snart. Spelade kort, åt samt tittade på TV resten av dagen. 

RSS 2.0