Fin kasse

Ikväll regnade det väldigt mycket här. 
 
Som tur var var jag inomhus och kunde titta ut på sjön som uppstått på vägen. 
 
Kommunbiblioteket skänker bort utrensade böcker och man får fina plastkassar.
 
En bonde som spelar schack med en höna. 
 
Ur dagboken 930131: Jag har inte varit utanför dörren idag heller. Jag tror att det har regnat nästan oavbrutet sen i fredags. Det har blivit översvämning i mitt rum. Kul, kul. Jag har flyttat upp igen och vi har hållit på i flera timmar och torkat upp vatten. 
 
(Så det kan regna i januari på Island också. Vi bodde nära en jökel och när snön/isen smälte blev det översvämning på våren.)

Kulturkullan

Vecka 5
 
* Läser: Årsboken av Annelis Johansson. Nu läste jag en barnbok på rim för att en kompis skrivit den, men den är fin! 
 
Årsboken (inbunden)
Årsboken - Annelis Johansson - Bok (9789172265820) | Bokus
 
* Lyssnar på: Sara Zackarias på Spotify för jag ska på konsert med henne. Jag gillar inte Ted Gärdestad men hans dotter har en fin röst. 
 
* Veckans klipp: kapybara och hund
Dog and Capybara - YouTube
 
* Veckans händelse: Ofela Tvärs på Lokal 16 på onsdag kl.19. En pjäs baserad på Oliver Twist. 
Ljungby kommun
 
Ur dagboken 930130: Liftade med Haukur. Inte så bra tror jag. Palli blev inte insläppt på Sindrabaer vilket inte var så konstigt. 
 

Om män i uniform

Jag tycker att det är fånigt när kvinnor tänder på män i något slags uniform och vill inte vara sådan själv, men det är jag... 
 
Min idol är president Zelenskyj och nu köpte maken en militärgrön tröja som liknar hans. 
 
Det här är min första bild på maken och han var fruktansvärt fin i flottans blåa tröjor, för att inte tala om sjömanskostymen. 
 
Ur dagboken 930129: På danskan höll vi på med släktträd och Gísli sa att jag var hans syster. Det kändes fint. 

Perikles

Igår var jag desperat och gick på Perikles på Garvaren. Jag gillar inte dansband men vill stötta de nya ägarna till lokalen. 
 
Nu är jag lite öm i halsen för jag har stått och skrikit T.N.T. av AC/DC, det var ju oväntat. Jag och väninnan jag lurade med mig hade kul för vi satt mest i baren och pratade. Det var många i vår ålder ute vilket det inte kommer att vara framöver när de kör epadunk... 
 
Idag gick jag till konsthallen på kommunbiblioteket och tittade på en utställning med Rose-Marie Flårback. Hon målar trolskt och vackert (och är gift med en pensionerad lärare som jag saknar på skolan). 
 
Jag är stolt att jag inte köpte en dörrkläpp till Runkarp på Dollarstore. 150 kronor är lite mycket pengar och vi har redan en fin hackspett i trä på dörren, men det finns fortfarande risk att jag köper en till dörren i Runkepuben (vår privata pub i stugan). 
 
Maken säger att de bara säljer crap och plast från Kina på Dollarstore men jag köper krämer där, det finns märken som är billigare där än på andra ställen. (Och salta mandlar har jag inte hittat någon annanstans.)
 
Ur dagboken 930128: Gick och beställde klippning. Jag tror att jag formulerade det som om jag ville klippa håret på mig själv men jag sa det åtminstone på isländska. 

Sol

Idag var det sol, det var fint! 
 
 
 
Ur dagboken 930127: Vi ska ha ett grupparbete om skolpolitik på 1800-talet. Svanfridur och Ragna kom och hämtade mig och vi åkte hem till Ragnhildur. 

Hur veckohandlar man?

Som tur är behöver jag inte veckohandla för jag är katastrofdålig på det! Jag försökte lite i pandemin när man inte skulle gå i affärer i onödan, men det gick inte då heller. Jag tror inte ens att det blir mer miljövänligt eller billigare, om man inte köper stora förpackningar såklart, för jag skulle ändå köpa samma saker. Jag handlar ungefär varannan dag och nästan alltid fil, mjölk, bröd, banan och äpple. 
 
Jag cyklar förbi ICA varje dag så det är ingen omväg. Om jag någon gång tar bilen till affären handlar jag bara mer än vad jag skulle göra annars. Det ser ganska tomt ut i vårt kylskåp men den tomma hyllan är till för ägg, det har vi åtminstone alltid hemma. 
 
Min cykel får jobba ganska hårt, men nu är jag arg för jag har fått punktering på bakdäcket för andra gången på en månad! Cykeln är helt ny och jag går inte med på förklaringen jag fick hos cykelhandlaren/reparatören att gruset de sandar med gör hål på däcken. Ska jag inte kunna cykla året runt då? 
 
Ur dagboken 930126: Jag ändrar mig flera gånger om dagen. Jag hade bestämt mig för att försöka få flytta till Neskaupstadur eller Eidar. 

Happy Heartaches

Jag var på konsert med Happy Heartaches på Grand ikväll.
 
Det är jätteduktiga musiker som spelar bluegrass. Inte en genre jag brukar lyssna på men de är så roliga att se live. 
 
Jag har sett Brita Björs iflera gånger, som här på Berättarfestivalen 2018 när hon var folkmusikens Beyonce. 
 
Ur dagboken 930125: Danska är fortfarande kul. Reynir sa god morgen eller vad det heter och jag svarade så danskt jag kunde vilket betyder att man nästan spyr ut orden. 
 
 

Promenad

Ikväll klädde jag mig som en liten unge med reflexband kring armar och ben när jag skulle ut på promenad, det är bäst att synas!
 
Med reflexväst också kunde inte bilisterna missa mig och alla stannade vid övergångsställena, det händer inte dagtid... 
 
Här är en bild från i söndags när solen tittade fram på eftermiddagen och lade sig på en gren. 
 
Ur dagboken 930124: Hon sa att jag är här som en "ambassadör" för Sverige och att det handlar om att välja rätt sällskap. Jag har valt stans pack. 
 
(Jag ville inte vara ambassadör för Sverige som min isländska mamma tyckte.)

Kökshanddukar

Jag har fått gamla fina kökshanddukar av mamma, egentligen julen 2021 men så skulle hon fålla dem och sätta dit öglor. 
 
Så här fina är de bara när mamma manglat och innan jag tvättat dem. 
 
Jag skar mig i scrollfingret! Det är ovant att röra mobilskärmen med långfingret. Det var när jag torkade knivar med hushållspapper istället för de nya handdukarna, för jag brukar riva sönder handdukar på knivarna... Sedan fick jag såklart citronsaft i såret när jag skulle klämma ur en klyfta på fisk. 
 
Ur dagboken 930123: Mamman hade pratat med Palli. Han vill inte såra mig för jag är så snäll. 
 
(Jag hade terapisamtal med Pallis mamma när han hade en annan tjej inne på sitt rum. Att jag aldrig kunde fatta när det var dags att gå.)

Kulturkullan

Vecka 4
 
* Läser: Indtil vanvid, indtil döden av Kirsten Thorup. Jag läser denna på danska och det är jättekul med uttryck som hulter til bulter, men tar tid och koncentration. 
 
Synd att det är så tättskrivet! 
 
https://imgcdn.saxo.com/_9788702270624/0x500
https://www.saxo.com/dk/indtil-vanvid-indtil-doeden_kirsten-thorup_haeftet_9788702270624
 
* Lyssnar på: Philip Enestubbe på Spotify. En bibliotekarie på en annan skola här i Ljungby har gjort egna låtar. Jag har inte lyssnat så noga på texterna men det är bra melodier. 
 
* Veckans klipp: galen killing
https://www.youtube.com/watch?v=AWvefaN8USk
 
* Veckans händelse: Happy Heartaches på Godsmagasinet i Ljungby på onsdag kl.19.
https://www.ljungby.se/sv/uppleva-och-gora/turism/evenemang/musikriket-happy-heartaches/

Parkbänk

Vi har fått nya fina bänkar längsmed ån. Det kan bli iskallt eller kokhett att sitta på en metallbänk men då får man göra som en kompis, som alltid får urinvägsinfektion av att sitta kallt, och ta med en handduk eller något att sitta på. 
 
De här bänkarna är hållbara. 
 
Här kan man sitta med vatten på båda sidor. 
 
Hoppsan, här får man sitta med vatten överallt! Udden där jag brukar sola är helt under vatten. 
 
Ur dagboken 930122: Gick till doktorn och sa att jag vill stanna för tillfället. Han tog en röntgen men såg inget. Ingen näsinflammation i alla fall. 

Åsgatan i Hedemora

Jag läste att Åsgatan i Hedemora är en av Sveriges längsta affärsgator! Haha, det kunde man inte tro! Det är den långa gatan som går genom hela stan och om man räknar hela blir den lång, men det är ungefär 500 meter som är affärsgata. 
 
Här är en bild från när jag gick på mellandagsrea 2012. 
 
Ur tidningen Södra Dalarnes tidning 221231: Noterbart och lite kuriosa är att Åsgatan är en av landets längsta affärsgator. Den börjar vid korsningen mot Matsbo (Sätervägen) och slutar söderut vid infarten mot Grådö. Med sina 3,9 kilometer är den längre än Valhallavägen i Stockholm som är 3 532 meter lång.
 
Här är min favoritshoppinggata; High Street i Southend i England. Bild från 2014. Vi har inte varit där på länge eftersom makens mormor som bodde där har dött. 
 
Ur dagboken 930121: Jag är så avundsjuk på Shaye. Inte för att hon har tandställning men för att hon åker till Reykjavík en gång i månaden för att spänna den. 
 

Översvämning

Ån Lagan svämmar över men som tur är är vi ganska väl förberedda och ännu är det inte lika högt vatten som 2020. 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 930120: Tammy berättade att Dadda sökt igenom min jacka och funnit en kork. Hon tror att vi satt och drack i måndags på Tammys rum. Det är ju vansinnigt!

Bokcirkel

Idag var jag på bokcirkel och vi träffas på kommunbiblioteket. 
 
Jag tycker om prydnadshyllan i rummet vi satt i. Mina gröna Bra Böckers Lexikon får stå kvar hemma ett tag till fast maken brukar tycka att vi ska slänga dem. 
 
Det har snöat lite och det börjar komma upp väggar på en ny kloss inne i centrum. 
 
Ur dagboken 930119: Satt bredvid Heimir på engelskan. Det kommer det att pratas om men det skiter jag i. Han är schysst. 

Välmatchat

Jag brukar inte vara så noga med att matcha möblerna. 
 
Men idag smälte jag ihop bra med skrivbordet. 
 
Och så hade jag ovanligt många små gula lappar. 
 
Ur dagboken 930118: Jag skulle ha hand om maten men Begga var tvungen att hjälpa mig. Det tog två timmar att göra fiskpudding. Den blev faktiskt god. Gick till Tammy för att plugga danska. Det var otroligt roligt. Men det tyckte nog inte Dadda. 
 
(En svensk och en amerikansk utbytesstudent som pluggade danska, och en isländsk mamma som blev störd...)

Torkrum

Vi har världens sämsta torkrum och jag brukar låta tvätten hänga i minst två dygn för att vara säker på att det ska vara torrt. 
 
Det blir oerhört skrynkligt nu när man hänger tvätt i vår kalla källare med bara en liten avfuktare. Det gör inget med underkläder som detta slimlinne (som jag har töjt ut med åren...) men jag blir förundrad. Varför kan det inte bara bli slätt, liksom? 
 
Ur dagboken 930117: Hon berättade vad hon och Gústi var tvungna att göra när de var små och sa att det finns en 19-årig tjej här med tre ungar och en sjöman som är borta tre veckor i sträck och frågade vad jag skulle göra i hennes ställe. -Abort. Fel replik.

Kulturkullan

Vecka 3
 
* Läser: Vi är inte klara med varandra - mormordikter av Louise Halvardsson. Jag gillar Louise som är författare och poet och nu har hon skrivit en diktbok om sin saknade mormor. 
 
Vi är inte klara med varandra : mormordikter (häftad)
https://www.bokus.com/bok/9789180591317/vi-ar-inte-klara-med-varandra-mormordikter/
 
Lyssnar på: The human demands med Amy MacDonald på Tidal. Album från 2020. Jag lyssnade mycket på hennes första skiva och har glömt bort henne lite men fick detta som förslag att lyssna på och jag gillar fortfarande hennes röst. 
 
* Veckans klipp: en kamelunges första steg
https://www.youtube.com/watch?v=BEW1PhqnobE
 
* Veckans händelse: Skolan vid världens ände på Bio Kontrast i Ljungby måndag kl.19.
https://www.laganbio.se/sv-SE/ljungby
 
Ur dagboken 930116: Begga väckte mig klockan två på natten. Hon skulle se om jag var hemma. Det känns inte som om de litar på mig. 

Filmtajm

Jag är inne i en filmperiod, jag som inte alls brukar titta mycket på TV och film. Nu är det dålig bild på vår TV så vi har börjat göra som alla andra och casta från mobil. Jag har Viddla och Cineasterna gratis via kommunbiblioteket och maken hyr filmer på Youtube. Igår såg vi I skuggan av Bronx (lite för otäck), Repmånad (fortfarande rolig) och idag fick jag med mig maken på bio.
 
Det var nästan fullsatt på A man called Otto. Det är jättekul att Tom Hanks gör en figur baserad på en svensk bok/film, men originalet är bättre så amerikanerna kan hellre se den. Som tur är såg jag En man som heter Ove när den kom 2015 så det är ett tag sedan, men denna är otroligt lik så jag kände igen nästan allt. 
 
Imorgon kör säsongen igång med Bio Kontrast här och då ska jag gå och se Skolan vid världens ände och på tisdag går jag till en kompis och ser David Copperfield
 
Ur dagboken 930115: Det är rätt kul med danska faktiskt. Men speciellt duktig kommer jag inte att bli. 
 
(Det var förvirrande att försöka lära sig danska från isländska och jag minns att jag ju kunde översätta dansk text till svenska utan problem.) 

Nyårskonsert med Ljungby blåsorkester

En bit in i januari brukar blåsorkestern ha sin nyårskonsert men den har inte blivit av på två år så det var kul att de fick genomföra den nu. 
 
Det var ovanligt många människor på scenen för de har fått förstärkning av Alvesta och Vislanda musikkår. Inte för att jag brukar lyssna på sådan musik men det är mäktigt att höra live. 
 
En av årets stipendiater är Matilda Stjernqvist som studerar till läkare och har gått en musikutbildning på folkhögskola. Hon är duktig på det mesta. 
 
Gästartisten Kajsa Lindblad har gått musikalutbildning och sjunger fantastiskt vackert!
 
Ur dagboken 930114: Såg ett program om Snoddas. Gud vad härligt att höra svenska och se svenska skogar. Jag längtar efter träden. 
 
(Jag började gråta när mamma skickade bilder på vanliga tallar och granar på Stadsberget hemma. På Island har de nästan inga träd.)

Fredag den trettonde

Jag tycker att det har varit lite kaos hela veckan så jag hoppas att det lugnar ned sig nu efter fredag den trettonde. Först fick jag punktering på min nya cykel, sedan skulle jag höja kollegans skrivbord för jag satt där och jobbade men istället drog jag ned det i botten och sedan låste det sig där så nu har vi ett skrivbord i knähöjd på kontoret... 
 
Här har de rivit en gammal idrottshall och det behövdes för den var möglig, men tyvärr har de inte kommit med något alternativ till dem som tränade till exempel innebandy där. Kaos för dem också. 
 
Idag gick kollegan runt och letade efter sina nycklar. Till slut skulle hon gå och titta på personaltoan om hon glömt dem där och jag frågade om hon ville låna min nyckel dit. Då hade jag hennes nyckel också runt halsen! 
 
Ur dagboken 930113: Satt framför TV:n hela kvällen. På fréttir var det ett reportage om alla dessa fula overaller som blivit mode bland tonåringar. 
(Fréttir betyder nyheter på isländska.)

Punktering

Jag blev ledsen när jag lyckades punktera min nya cykel, det var nytt rekord. 
 
Men kolla vilken cool bild jag tog! Det ser ut som att däcket svävar i luften.
 
Maken var snäll och tog cykeln i firmabussen och lämnade in den, för han orkade inte krabba (som man säger här i Småland) med ett bakdäck och sju växlar. Han trodde att det var cykelhandlaren som gjort något fel när han spände ekrar, eller vad han nu gjorde på den gratis tillsynen man skulle göra efter en månad, så det var lite surt att jag fick betala 300 kr för reparationen, en ny slang och ett fälgband som ska skydda slangen. 
 
Det var bara slangen som var trasig och inte däcket så det har liksom hänt något inifrån. Men eftersom det var jag som hämtade den och maken som lämnade in den kanske inte cykelhandlaren kopplade ihop att det är en helt ny cykel som krånglar så nu orkar vi inte ifrågasätta det. Det brukar vara bra service där annars. 
 
Ur dagboken 930112: Jag släppte in några mål i fotboll och lånade ut ett par byxor till "tjejen på busshållplatsen". Hon kanske kan bli min vän. 
 
 

Konstrunda utomhus

Det här har jag nog skrivit om tidigare men jag hittar det inte så det blir kanske lite repris. 
 
Vi har en ny konstrunda utomhus med Sven Ljungbergs målningar på ungefär samma ställe som där han stod och målade. Här har man svårt att se att det gick tåg rätt genom stan förr, men rälsen fanns faktiskt kvar tills för inte så många år sedan. 
 
Nu ser det ut så här. Det är ett konstverk på huset till vänster som Sven också har gjort. Och istället för tågräls har vi lyftkranar. 
 
Det här känner jag inte alls igen, det var nog långt före min tid.
 
Som tur är har de faktiskt byggt ett fint hus här åtminstone. 
 
Ur dagboken 930111: På Robocop översatte de fuck you till ettu skít. Strömmen kom tillbaka vid tiotiden igår kväll. Fick veta att vädret var så dåligt att det inte var nån skola. 
 
(Ettu skít = ät skit.)

För höga hus

De bygger för höga hus här i Ljungby. Jag tycker inte om att det ska förtätas och byggas på höjden. Det är inte så att det är brist på plats här. 
 
Fult sjuvåningshus, betongen ser redan flammig ut men det hoppas jag går över. 
 
Bredvid ligger gulliga Sagomuséet. 
 
Jag håller på att vänja mig vid det nybyggda huset till höger. 
 
Men då bygger de ett till hus till vänster om det och de kommer att skymma vackra Tellushuset till vänster. 
 
Ur dagboken 930110: Gick upp vid halv tre. Låg och läste, såg slutet av Robocop och försökte hjälpa till lite i köket. Strömmen gick vid femtiden och har inte kommit tillbaka än (kl.7).

Vedkorg

Jag fick i uppgift att leta efter en ny vedkorg till stugan för att den gamla gick sönder. 
 
Nu började jag undra om jag skulle efterlysa paketet för det tog lång tid, men det kan jag förstå när jag ser det för adressen syns knappt alls...
 
Korgen är jättefin och säkert helt opraktisk men så går det när jag får bestämma. Jag trodde att det var filtad ull men det är återvunnen plast! 
 
Min nya cykel har redan fått punktering så jag fick leda hem den, men jag fick i alla fall en rolig frisyr. 
 
Ur dagboken 930109: Vi hade svid till middag. Jag sa att det var allt í lagi fast jag nog skulle vägra att äta nåt sånt hemma. 
 
(Svid = fårskalle, allt í lagi = okej) 

Kulturkullan

Vecka 2
 
* Läser: Sömmerskan från Paris av Georgia Kaufmann. Inte riktigt för mig men vi ska läsa den i bokcirkel. För mycket mode och yta, om en kvinna som börjar jobba åt Christian Dior. 
 
Sömmerskan från Paris (pocket)
https://www.bokus.com/bok/9789177993155/sommerskan-fran-paris/
 
* Lyssnar på: Pop-Up Dynamo! med PG Roxette på Tidal. Album från 2022. Jag tycker inte att det är Roxette utan Marie men gillar nästan allt Gessle gör så det är ändå bra. 
 
* Veckans klipp: capybaror
https://www.youtube.com/watch?v=wE6pEsjgdHo
 
* Veckans händelse: nyårskonsert med Ljungby blåsorkester på Godsmagasinet fredag och lördag.
https://www.ljungby.se/sv/uppleva-och-gora/turism/evenemang/nyarskonsert/

Om vitvaror

När jag var tonåring bodde vi i ett hus med toalett, badkar, bidé och handfat som var bruna. Det var inte vackert, men praktiskt. 
 
Jag vet inte hur man håller vitt fläckfritt. Senast jag färgade ögonfransar och -bryn kladdade jag ned handfatet också och det går inte bort! 
 
Toalettlocket som är i plast fläckade jag ned för flera år sedan, jätteirriterande, så jag kanske borde köpa ett nytt men då gör jag väl samma sak igen. 
 
Ur dagboken 930108: Min nya úmsjonarkennari är Reynir. Här finns saker att klaga på. 
 
(När jag googlade úmsjonarkennari står det vårdlärare men i lexikon tillsynsman, ordningsman. Oklart om man kan klaga för att man hånglat med en lärare som sedan blir ens tillsynsman...)
 

Ett grått hus

Det här är ett ganska nybyggt hus i Ljungby. 
 
Jag tycker att det är ganska fint, med diskret gröna detaljer.
 
På baksidan är det blått. 
 
Men på hörnet är det lila och det tycker jag inte passar alls...
 
Ur dagboken 930107: Gick till apoteket och sen till Palli. Han var och jobbade. De har fått in sill nu och han ska antagligen jobba på lördag också. Jag får aldrig träffa honom. 

En ledig dag

Jag har tagit nästan tre veckor ledigt men för maken är det ovanligt med en ledig fredag. 
 
Nog för att jag gillar snö men det är otrevligt när det blåser i sidled så jag var glad att vi kunde åka bil till Rusta och Dollarstore dit jag brukar cykla. 
 
Snögubben behövde sällskap så jag köpte en ren.
 
Jag samlar tydligen på gröna köksredskap i stugan. Tanken är att den nya skeden ska bli en äggslev men det är salladsbestick så jag fick köpa båda, igår på Annas butik. 
 
Ur dagboken 930106: När jag kom hem hjälpte jag till med förberedelser inför kvällen. Min nya syssla är potatisskalning. Gästerna kom klockan sju. 

Annas butik

Idag gick jag och tittade på en för mig ny butik, den har funnits sedan i november men en kompis uppmärksammade mig på en artikel om den i Smålänningen nu.
 
Annas butik i Ljungby. Hon kände igen mig från när jag var nyinflyttad 1999 och handlade i hennes butik Randiga rutan, fantastiskt!
 
Här kan man lämna in saker till försäljning, både gammalt och nytt. 
 
Jag köpte allt det här för 75 kronor. 
 
Ja, ja, jag tjatar om att jag har köpstopp på kläder men denna matchande topp måste jag ju ha till min kofta fattar ni väl? 
 
Ur dagboken 920105: Óli kom ner och umgicks med mig. Vi lekte gömma nyckeln och utforskade skrivbordets alla vrår. Hittade några kondomer uppkilade under. 
 
(Óli var min isländske bror som var tolv år, tror jag, och jag bodde i hans bror Nonnis rum när han var på Nya Zeeland, hehe...)

Bra dag

Idag gick jag på massage på Sawadee Kha. 
 
Jag använde presenkort från kommunen så det fick bli min julklapp från skolan. Dessutom hade jag en rabattkod och gick till en elev under utbildning så det blev ovanligt billigt, en timme för 350 kr istället för 750. 
 
Sedan åkte jag med en kompis och fikade på Stenlunden som är jättemysigt, men ganska dyrt för de har väldigt naturliga råvaror. 
 
Ur dagboken 930104: Vi gick till posten. Det var bedövande kallt, bara -5, men den eviga blåsten dödar mig. 

Om hus

Jag är lite ledsen för att de bygger så fula hus här i Ljungby.
 
Men ibland bygger de lägre hus som ser riktigt trevliga ut, som det här nya området. 
 
Jag är ju gammeldags och tycker att hus ska se ut så här, som vår stuga, men det är inte särskilt praktiskt. Idag var det ännu lite ljust halv fem, härligt! Vi åkte till stugan och hämtade ved och nu känns det bra att ha lite egen mark som vi har sparat mycket el på. 
 
Ur dagboken 930103: Nonni åkte till Reykjavilk och kommer hem i maj. Hoppas att jag kan flytta ned i hans rum snart igen. Jag saknar stereon och sängen, + det behändiga i att kunna ta sig in mitt i natten utan att väcka nån. 
 
(Vilken mardrömsutbytesstudent jag var som inte gick att hålla ordning på.) 

Kulturkullan

Vecka 1 (Jag glömde visst förra veckan.)
 
* Läser: Det slutar med oss av Colleen Hoover. En bok jag vill sluka för det är så spännande med en ung kvinna som träffar en dröm till hjärnkirurg, förutom att han har svårt att kontrollera sig själv och kan bli våldsam... 
 
https://www.bokus.com/bok/9789188803719/det-slutar-med-oss/
 
* Lyssnar på: mina mest lyssnade låtar på Tidal 2022. Det är bekvämt när de sammanställer listor åt mig. Det är mycket musik på svenska och danska. 
 
* Veckans klipp: en nysande quokka
https://www.youtube.com/watch?v=kMjC51B0YL8
 
* Veckans händelse: trettondagsafton på fredag, då händer inget särskilt men den är röd och ledig. 

Om hormoner

I ett och ett halvt år har jag tagit tabletter med hormoner i och trodde att det är dem som gjort att jag haft svårt att sova. Jag har vaknat i panik tre-fyra gånger varje natt och haft svårt att somna om. Nu har jag slutat med tabletterna men har sömnproblem i alla fall.
 
Min samling med kosttillskott. 
 
Jag är ledig och låter kroppen göra som den vill men då vill den ligga kvar i sängen och inte äta frukost före elva, jag har blivit tonåring igen! 
 
Här är min medicinlåda.
 
Full med tabletter; några insomningstabletter och några som ska ge lugnare sömn, men dessa vill jag inte ta så ofta att jag blir beroende för det har jag provat och det tog lång tid att sluta. Kanske är det ett klimakterieproblem men ska det bli ännu värre med sömnen nu? 
 
Ur dagboken 920102: Begga sa att det kostar ungefär 30 000 att åka till Akureyri. Man måste flyga till Reykjavik först och åker inte dit för bara ett par dagar. Hon var 16 första gången hon var i Akureyri. 
 
(30 000 är ungefär 3000 svenska, men ändå. Jag ville åka och hälsa på en utbytesstudent från Norge som bodde där.)
 

Nyår

Om man är värdinna på nyårsafton får man ha tofflor till klänning när det är kallt på golvet. 
 
Vi hade bara svärmor här och hon klär sig fint, men får stå ut med detta. 
 
Vi tänkte att vi skulle ta en bild framför en mysig brasa men den ser man inte mycket av. 
 
Jag fick just veta att videon till New year´s day med U2 spelades in i Sälen 1982! 
 
Ur dagboken 920101: Gick upp och åt frukost halv fyra. 
(Jag hade kommit hem halv sex på morgonen, men kunde verkligen sova otroligt länge!) 

RSS 2.0