Vid stugan

Idag var det fint så jag åkte med till stugan och fikade.
 
Faluröda hus passar fint ihop med sol och snö.
 
Det här är fårens sommarhage. 
 
Vi fikade utanför bastun och tittade på dammen. 
 
Det är tjock is men vi gick inte ut på dammarna. 
 
Ur dagboken 910131: Idag åkte vi skridskor. Annelie fick hjälpa mig att få på mig en hjälm med visir. 

Soluppgång och -nedgång

Det är sannerligen inte ofta jag får uppleva både soluppgång och solnedgång! Jag brukar inte gå upp före tio när jag är ledig, men idag var jag uppe en sväng vid halv nio när solen lyste in i vårt hus och gjorde mystiska skuggor...
 
 
 
 
På kvällen var jag ute på promenad.
 
 
 
 
Ur dagboken 910130: På idrotten fick vi dansa med pojkarna. Det var underskott så en del tjejer fick dansa kille. 

Snö och deo

Jag tycker fortfarande att det är kul med snön. 
 
Bollarna ser ut som semlor. 
 
Maken bad mig att skotta trottoaren som är vårt ansvar utanför huset, men det är en hård vall där. 
 
Dessutom har han tagit med snösläden till jobbet så jag gjorde bara en smal gång med skyffel. 
 
Här är min krämsamling på nattduksbordet; alltid Atrix handkräm, Bats deo och Hydrozonsalva och så lite andra krämer av olika sorter. 
 
Jag är inte alls någon expert på krämer så det är jättekul att de nämner mig i Damernas världs stilklubb!:
 
”Bats antiperspirant är parfymerad och den enda jag hittat som inte kladdar!” skriver Ylva och Mia uppskattar i sin tur att den finns både med och utan parfym. 
 
Inte för att det var så jag skrev riktigt och jag undrar hur de listade ut vad jag heter när jag är Yfronten Blogg på Facebook, men som sagt jättekul!
Bats extra effective mild antiperspirant. Oparfymerad och den enda jag hittat som inte kladdar!
 
Ur dagboken 910129: På nk:n siktade vi sten och sorterade efter grovhet. Grus, sand och megamjäll. 
 
 

Vinterpromenad

Det blev en fin vinterpromenad med väninnan idag. 
 
 
 
 
Foto: Christel Sköneskog 
 
Ur dagboken 910128: Fek första timmen. Fick höra att 30/53 var en tvåa. Det fick mig ganska dämpad ett tag. 
 
(Oklart varför jag ens hade företagsekonomi, men så var det när man gick ekonom-humanist-samhällslinjen.)
 
 
 

Flytta kök

Jag har fått en ny laptop på jobbet. 
 
En liten fin silverfärgad med lysande tangentbord. 
 
Maken anlitade mig till att flytta köksgrejor till företagets nya lokaler och jag fick med mig väninnan, som kunde hjälpa mig med att sätta allt på olika platser och det var verkligen tur för annars hade jag helt gått i stopp! Titta, vad fint vi har plockat undan allt nästan. 
 
Sedan blev det pizza med Sysmecgubbarna.
 
Ur dagboken 910127: Vi förlorade med 3-0 och det berodde till stor del på att inte Emma och Anna var med. Tråkig match men förstedomaren var fin och Falutjejerna verkar ganska schyssta. 

Fångtema

Idag gick jag förbi den här bilen. 
 
Det vore roligt om den stod utanför fängelset med den uppmaningen. (Här finns ett gym och en boxningsklubb att rymma från.)
 
Himlen var fångrandig under hela timmen jag var ute och gick, om man tänker på till exempel Bröderna Dalton i serien Lucky Luke.
 
Ur dagboken 910126: Vi plundrade julgranen och åt som vanligt spagetti. Lasse var inte hemma och mamma frågade hur länge den här romansen vi har i huset hållit på. En vecka. 

Kulturkullan

Vecka 4
 
* Läser: Som ett träd i skogen av Vibeke Olsson. Det har kommit en sjunde del om sågverksarbetaren Bricken, Som skuggan följer ljuset, men jag upptäckte att jag inte läst den sjätte än så det gör jag nu. Jag tycker mycket om att läsa om Sverige förr och Olsson är en duktig författare. 
 
Som ett träd i skogen
https://www.adlibris.com/se/bok/som-ett-trad-i-skogen-9789173878425
 
* Lyssnar på: Carl Emil Petersen på Spotify. Sångaren från Ulige numre sjunger solo. Det är kul med danska texter och här finns fina melodier som Amager Forbränding. 
 
* Veckans klipp: En kamelunge tar sina första steg
https://www.youtube.com/watch?v=BEW1PhqnobE
 
* Veckans händelse: Det händer inget särskilt denna vecka. 
 
Ur dagboken 910125: Timmen efter slapp vi tyskan. Vi fick sitta i aulan och lyssna på några blues-sångare. 

Dåligt matchat

Man tänker kanske att rött inte skär sig mot andra röda nyanser. Först tänkte jag att ingen behöver se mig när jag ska ut och mata djuren, men samtidigt vore det synd att undanhålla detta fyrverkeri av kläder!
 
Den här jackan är alltså röd och inte cerise som den ser ut som på bilden, men nu har jag nog slagit något slags rekord i konstiga kläder.
 
Men titta, jag har ett par illröda vantar till också! 
 
Fåren blev otåliga och gick ut ur hagen, men de sprang genast tillbaka när jag kom med goda pellets. 
 
Ur dagboken 910124: Marit och jag åkte spark vid handelsträdgården. Det var isigt. Vi hann åka nerför två gånger. Först körde jag, sen Marit, in i en snödriva som var hård. Sparken gick sönder och Marit slog sin tinning i mitt bakhuvud. Men sånt får man ta. 
 
 

Shopping

Mitt helgnöje är att cykla till Ljungbyporten, vårt lilla handelsområde. Idag cyklade jag till Intersport som har ombyggnadsrea och köpte en badmintonracket så att vi har fyra stycken om vi vill spela dubbel vid stugan. 
 
Jag köpte även en vindtät tröja som ser ut att vara gjord i våtdräktstyg, för det har jag funderat på. Det råkade vara på affären Ljungby fishing som ligger inne på Intersport, men de hade också 20% rabatt på Pinewoodkläder. 
 
Den kan jag ha som jacka när jag ska extremsporta. (Haha, som om jag gör något hårdare än gå/cykla/åka inlines.) Den ser blå ut på bild, men är mer petrol, fin färg tycker jag. 
 
Sedan handlade jag lite småsaker på Dollarstore, dock inga kalsonginlägg. 
 
Ur dagboken 910123: Idag gjorde jag en fin cirkel på tavlan på matten. Kunde inte läxan. 
 
(Det där minns jag faktiskt. Jag hade fullständig panik och ritade snabbt en otroligt oregelbunden cirkel på vita tavlan, varpå alla skrattade.)

Mera lampor

Jag tycker om att ha ljus i mitt hus.
 
I köket har vi en massa små spottar som går att ha på jättestarkt ljus, eller dimma ned. När maken är hemma kör vi mest lamporna över bordet men när jag är ensam krämar jag på allt ljus som går. 
 
Ur dagboken 910122: Igår hade Lasse och Martin ställt sig på vår terapiplats och idag hade Björn tagit vår spanskabänk. 

Fjärrkontroll

Vad är det här för manick?
 
Det är vår nya fjärrkontroll till lamporna.
 
Ni tycker kanske att det är lite väl mycket lättja om man inte ens orkar knäppa på lampknappen, men lampan där i hörnet är inte lätt med knappen bakom soffan och nu kan vi tända alla lamporna utom den i fönstret (som går på timer) med samma kontroll. 
 
Ur dagboken 910121: Sara kom hit före skolan. Jag frågade hur det var med henne och Jimmy. Hon sa att de bråkat mycket och att det tog ordentligt slut i torsdags. 

På Lidl

Jag försöker att gå och handla på tider när det inte är så många andra där.
 
Det är en liten stad och lätt att hålla avstånd, idag var det lugnt på Lidl.
 
Haha, ett set med grillad kyckling! Jag försökte förklara för maken att jag tycker att det är lite besvärligt att hantera kyckling eftersom man helst ska ha olika skärbrädor och knivar till det (det har vi inte) och han förstod inte riktigt varför jag tycker att det är läskigt att ta i död kyckling när jag håller i de levande. Då brukar jag ändå vara med och slakta kycklingar och göra gryta, men det är skillnad. 
 
En levande kyckling/höna är varm och mjuk!
 
När man går på Lidl brukar man komma hem med allt möjligt men idag handlade jag bara det som stod på listan, förutom en spagettislev. 
 
Dessutom fick jag fina lockar i regnet, helt i onödan.
 
Ur dagboken 910120: Vi tog det lugnt och åt frukost vid tvåtiden. Pappa ringde och sa att vi skulle äta middag halv fyra. Han tyckte nog det var lite konstigt att jag nyss ätit frukost. 
 
(Jag sov över hos en kompis och tog det lugnt och det gjorde vi verkligen för vi hade inte börjat dricka då, men vi pratade hela natten.)

Gamla fotokataloger

Idag har jag varit och klippt mig som jag gör var tionde vecka så det är inget speciellt med det, men eftersom det inte händer så mycket annat rapporterar jag om detta. 
 
Innan såg jag ut så här och jag tycker egentligen att det är lagom långt fram, men det är slitet och för långt bak och står åt alla håll...
 
Efter klippningen och jag är nöjd, men det är konstigt att håret är rakt på ena sidan men lockar sig på den andra. 
 
Maken letade efter något på vinden och hittade en fotokatalog från 93-94 då han gick första året på ellinjen. Jag tycker att han är jättesöt, men har helt oformliga kläder...
 
Jag letade efter mig samma år i katalogen från Hedemora, men då var jag på Island så vi tittar på 90-91 när jag gick första året på humanistlinjen. Det där var en fin röd blus, minns jag. 
 
91-92 hade jag permanentat mig och hade en klassföreståndare med kungakrona. Jag och min enda humklasskompis markerade med skyltar i samhällsklassen. 
 
När jag kom tillbaka 93-94 var vi åtta humanister i avgångsklassen. 
 
Ur dagboken 910119: Efter en stor nervpers vann vi med 17-16 i femte set. Vi var inte i så bra form. Killarna vann också och hemresan var glad. 
 
(Dam- och herrlaget i volleyboll reste buss tillsammans till Mora och spelade match.)

Ford Anglia

Hur går det med min lilla bil?
 
Bra, tror jag. Den håller på att bli nedmonterad och en verkstadsmanual är hembudad från Tradera.
 
Här är registreringsbeviset från april 1955.
 
Det är kul att ha papper från den första ägaren. 
 
Ur dagboken 910118: Nu är klockan 3.16 men det tar vi ingen hänsyn till. Dagens nyheter: Kung Olav, 87 år, har dött, vulkanen Hekla har haft utbrott och Irak har bombat Israel. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 3
 
* Läser: Samtycket av Vanessa Springora. Det här är en mycket omtalad bok av en kvinna som skriver om hur hon som trettonåring hade ett förhållande med en femtioårig man, hemskt obehagligt!
 
Samtycket
https://www.adlibris.com/se/bok/samtycket-9789100185664
 
* Lyssnar på: Bubbi Morthens på Tidal. Jag tycker om isländsk musik från nittiotalet. Tyvärr har jag glömt isländskan jag lärde mig när jag bodde där i ett halvår, men jag kommer ihåg en del ord och tycker att det är fint med sång på isländska. Bubbi sjunger även på engelska. 
 
* Veckans klipp: pandaungar åker rutschkana 
https://www.youtube.com/watch?v=sGF6bOi1NfA
 
* Veckans händelse: det händer inget särskilt denna vecka.

Vällingasjön

Idag åkte vi till en liten sjö som heter Vällingasjön. 
 
Den ägs av fiskeklubben Spöfolket som maken var med i förut. Jag tyckte att det lät sektartat när han berättade det... 
 
Vi gick runt sjön på en halvtimme på hala stigar, men lät bli att ramla omkull. Senast vi var här halkade jag i lera så att jag blev smutsig på hela ena benet, men som tur var skulle vi hem så det gjorde inget. Innan hade vi varit och ätit på tjusiga Toftaholms herrgård och där hade det varit jobbigt att vara skitig vid ankomst...
 
Ur dagboken 910117: Vi kom in i aulan efter att treorna hade haft CP-prov i svenska. Lasse hade suttit i fem timmar och var inte klar.  
 
 

Vacker vinterdag

Idag har vi haft en riktig vinterdag och det har varit nästan tio grader kallt.
 
Det är trevligt när solen skiner in på frukostägget. 
 
Det är lite is på ån. 
 
För ungefär ett år sedan var det översvämning här.
 
Då gick vattnet ända upp till bron!
 
Jag åkte med till stugan och tittade på solnedgången. 
 
Vi bytte strö hos hönsen och då trodde de att det var kväll och hoppade upp på sovpinnen. 
 
Ur dagboken 910116: Jonas har lite svårt att förstå ibland. De hade bad och vi försökte få honom att säga vilken sal de skulle vara i. Simbassängen. Jaha. 
 
(Det är rimligt att säga simbassängen om man ska simma, så jag vet inte riktigt vad vi ville här.)
 

Om rivningshus

Här skrev jag om det fula huset som innehöll ÖoB för länge sedan:
https://yfronten.blogg.se/2021/january/overskottsbolaget.html
 
Tyvärr var blomsterhandeln väldigt tillfällig och jag hann aldrig dit. 
 
De får gärna riva det, men jag tycker att det vore synd att bygga ett höghus när det ligger bredvid det söta Sagomuséet.
 
Mittemot ligger Gamla torg med gamla fina hus, så de får gärna bygga något nytt i gammal stil. 
 
Ur dagboken 910115: Jag kom på att jag missade en sak igår. Det var svårt att ta för sig av risgrynsgröten så jag kleggade ner en mattant. 

Att mangla

Vi har använt en duk OCH nu har vi manglat den!
 
Där fick vi användning för femtiotalsmangeln i huset. 
 
Ur dagboken 910114: Jag har ramlat flera gånger idag. En gång begravde jag ett äpple och en annan höll jag på att välta Åsa. 

Påslakan

 
 Jag fick reklammejl från Hemtex och det kändes riktat, för de rear ut påslakanssetet Hedemora!
 
 https://www.hemtex.se/article/hedemora_150x210_50x60cm_bedse
Vad konstig länken blev, men ta bort allt före https så funkar den. 
 
Normalt sett heter deras lakan saker som Lina, Alice, Fasan (inte Mardrömmen...) så det är särskilt kul för mig från Hedemora att kunna köpa egna lakan. 
 
Nu krånglar blogg.se igen och jag har svårt att ladda upp bilder, så det får bli ett inlägg utan foton idag. 
 
Ur dagboken 910113: Det har varit vackert men också väldigt kallt idag. -26 tror jag att det var ett tag. Lasse skadade handleden i Sveaparken igår så han kunde inte spela match idag. Orsak: pulkåkning. Jag klarade mig ganska lindrigt undan. Däremot slog jag mitt vänstra knä när jag föll av från en chipspåse. 
 
 
 
 
 

Isgator

Jag borde ha tagit broddar idag!
 
Likt ett blöjbarn stapplade jag omkring i det här, en promenad som normalt tar 40 minuter tog en timme. 
 
När jag stod och fotade här gick en kvinna förbi och pinnade iväg helt vanligt, jag fattar inte hur man kan vara så snabb och stadig på benen! 
 
Ur dagboken 910112: Vansinnigt pinsamt blev det när vi körde in i en snödriva. Sparken upp och ner och vi voltandes runt omkring under höga skrik och skrän med TK, Daniel Jonsson, Andreas Melin m.fl till publik. 

I regn och snö

Städerskorna jag mötte i entrén på skolan skrattade åt mig när jag kom till jobbet. 
 
När jag gick in på en toa för att fixa till mig lite förstod jag varför. 
 
När jag kom hem igen var jag inte lika glad, för jag tycker sämre om regn än snö. 
 
Det här är kanske det svåraste väglaget att cykla i; slask! 
 
Ur dagboken 910111: Kaffeautomaten hade pajat på ett sånt trevligt och osannoligt sätt så att man fick drycker utan att lägga i pengar. Det utnyttjades friskt. Jag drack två choklad och en svartvinbärsdryck. 

Kulturkullan

Vecka 2
 
* Läser: Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman. Jag har inte läst henne innan för hon skriver otäcka deckare, men det här är en roman om hennes egen uppväxt och den är intressant. 
 
Flickebarn nr 291
https://www.adlibris.com/se/bok/flickebarn-nr-291-9789180060271
 
* Lyssnar på: Good Luck, Seeker med The Waterboys på Tidal. Album från 2020. Waterboys är fortfarande bra, fast jag lyssnade mest på dem på nittiotalet. 
 
* Veckans klipp: räddad koalaunge
https://www.youtube.com/watch?v=t6-WjzFNyVY
 
* Veckans händelse: inget särskilt händer denna vecka

Dansa ut julen

Jag skulle "försöka klä av granen utan att den barrar för mycket". 
 
Nu har jag försökt. 
 
Jag fick en smart ryggsäck i julklapp med handtag så att man ska kunna dra den också, men blev lite besviken när maken sa att jag inte får använda den nu utan måste vänta tills man får resa igen. Den rymmer hela 35 liter, men det hindrade inte mig från att cykla med den till Lidl idag, jättebra att lasta mjölk i! 
 
Ur dagboken 910110: Kom för sent till matten men Börje vet inte vad vi heter så vi fick nog ingen anmärkning. 
 
 

Dollarstore

Idag gick jag till Luleå! 
 
En rejäl promenad får man säga. 
 
På samma gata kommer vi att få Rusta i mars. Det blir många lågprisvaruhus på samma ställe; Dollarstore, Rusta, Biltema, Clas Ohlson och Jysk. Jag fattar inte riktigt hur det ska funka i lilla Ljungby, men kanske folk stannar på E4:an och handlar. 
 
Här finns också en Ingomack med en Frendobutik som är öppen dygnet runt, som jag inte visste om förrän nyligen när de blev rånade. Det låter inte som något tryggt jobb, att jobba vid E4 mitt i natten. 
 
Vet ni vad ett bordstält är? Det är en sifferskylt på McDonalds som man ställer på bordet och så kommer de ut med det man har beställt. Ja, jag kanske gick dit och provade deras nya unicorn freakshake.
 
Det kändes livsnödvändigt, som det mesta gör när man tänker på Dan Eliasson som åkte till Kanarieöarna. Han var chef på MSB och trodde inte att det skulle bli en så stor grej... Jag brukar inte följa med så mycket i nyheter, men det är kul för han är från Hedemora, har haft ett punkband som hette Bad Boo Band med den största hiten Knulla i Bangkok och dessutom har han blivit dömd för att krossa en ruta i färghandeln...
 
Ur dagboken 910109: På idrotten höll vi på med en slags dans. Som vanligt pinsamt med koordinationsproblem. Rosie och jag ställde oss och demonstrerade för Åsa före spanskan. Det var nog inte allt för många som såg. 
 
 

Google maps

Blogg.se har krånglat igen, och igår kunde man inte ens läsa bloggarna! Jag hoppas att det är åtgärdat nu och här kommer gårdagens inlägg. 
 
Jag brukar inte sminka mig så mycket och har aldrig förstått grejen med rouge. Det är bara att cykla ett par km i snö så blir man rödrosig. 
 
Jag cyklade till skolan för första gången sedan den 22 december och det var inte många där eftersom gymnasiet inte börjar förrän på tisdag och dessutom på distans. 
 
Nu har jag nått tio miljoner visningar på Google maps och om man söker på till exempel Sunnerbogymnasiets bibliotek är de flesta av fotona mina. Det är lite irriterande med tanke på att jag bloggat här sedan 2005 och har ungefär 60 besök per dag, och maken säger att jag måste få betalt. Måste och måste, jag är anställd av kommunen och inte Google och är glad så länge jag får göra saker jag tycker är roliga. 
 
Ur dagboken 910109: Lasse och jag gräddade pannkakor i säkert två timmar. Lasse gjorde perfekta pannkakor och jag gjorde missbildade plättar. 

Vinterland

Jag är så glad för snön som lyser upp!
 
Nu ser det ut så här hemma.
 
Jag fick äntligen plocka fram de tjocka vinterkängorna.
 
Barnen får åka pulka på jullovet. 
 
Ur dagboken 910107: Att börja skolan igår var inte alls kul. Inte många jag har saknat. Jag har pratat med de flesta jag känner på lovet. 

Trettondagen

Idag har det äntligen snöat som jag längtat efter och vi kom ut och grillade korv som vi pratat om länge. Jag vet att många har grillat halvt ihjäl sig detta jullov när man ska umgås utomhus, men vi har fuskat lite och umgåtts inne fast inte med särskilt många. 
 
Här står maken beredd med korv i snöfallet. 
 
Små röda stugor gör sig fint i snö. 
 
Vi försöker fortfarande lära småhönsen att fälla in vingarna när vi plockar upp dem, men de är lite flaxiga. 
 
Ur dagboken 910106: Vi följde honom hem halv ett. Det var kolmörkt och det hördes konstiga ljud från sjön. Jätteläskigt. 
 
(Jag var med en kompis i deras stuga som ligger vid en sjö och vi följde hennes kusin hem till deras stuga en bit bort.)

Böcker och serier

Jag hade tänkt läsa fler böcker än vanligt när pandemin slog till, men så har det inte blivit. Mina läshögar växer snarare än krymper, men det är för att jag plockar hem nya böcker hela tiden. 
 
År 2020 läste jag 79 böcker när jag tänkt läsa två i veckan. Man blir ju passiviserad av att ha så mycket tid över och jag sitter mest och fulfnular på nätet när jag blir rastlös. Däremot har jag hållit min plan att inte fastna i en massa TV-serier, men jag har hittat några som jag tycker om. Eftersom jag gillar nordisk kultur har jag sett danska Oss emellan, danska Limboland och norska Bö, alla är bra serier som finns på svtplay eller tv4play för vi har inga betalkanaler. 
 
Ikväll var jag ute och fotade i snöfall. Vi har en kombinerad barnmorskemottagning, arbetsförmedling, försäkringskassa, skatteverk och migrationsverk! 
 
Den här godisbutiken är en barbershop. 
 
På andra sidan gatan ligger däremot Karamellhuset, fast de har mest utländsk mat. 
 
Ur dagboken 910105: Åsa antastade mig med en locktång. Luggen står rakt upp och ser ut som som om den tänker stiga till väders i en luftballong. 

Kulturkullan

Vecka 1
 
* Läser: Lisa och Lilly av Mian Lodalen. En riktigt bra och sorglig historia med verklighetsbakgrund om två flickor i Stockholm i början av 1900-talet då deras kärlek var förbjuden. 
 
Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria
https://www.adlibris.com/se/bok/lisa-och-lilly-en-sann-karlekshistoria-9789189051058
 
* Lyssnar på: Genom livet med Svenokej på Youtube. Ett par Ljungbytjejer har gjort en låt som är glad och poppig. 
https://www.youtube.com/watch?v=2dGO8sRqSpo
 
* Veckans klipp: utterungar på Sea World.
https://www.youtube.com/watch?v=GhuvaKLJbNw
 
Vi var på Sea World 2007 och såg bland annat sådana här söta manatees.
 
* Veckans händelse: Trettondagsafton på onsdag. 
 
Ur dagboken 910104: Cuba-Tyskland 3-2. Sverige-Grekland 1-3. Lite tråkigt att Sverige förlorade men jag hade väldigt trevligt. 
 
(Jag var med ett gäng i Stockholm över dagen och tittade på volleybollturnering.)

Överskottsbolaget

Bloggen har strulat igen så här kommer gårdagens inlägg. 
 
När jag flyttade till Ljungby 1999 hade vi en rolig affär här som hette Storkens som hade nästan allt. Där köpte jag kuvert, kläder, skålar och prydnader. Nu har vi Dollarstore och ska få Rusta, men jag kan ändå sakna Storkens. 
 
Efter Storkens kom ÖoB, men de stängde också för flera år sedan och det är diskussion om att bygga ett sjuvåningshus här, vilket vore synd med tanke på att de omkringliggande husen är låga och gamla. Nu har det dykt upp en blomsterhandel och det är kul att de använder den rivningsplanerade byggnaden till något. 
 
Det får räknas som fint väder när det för tillfället inte regnar...
 
En person som kände igen mig varnade för att någon tagit en bild av mig och lurat folk på pengar på Facebook! Detta kan inte jag göra något åt, men fejkkontot verkar vara borta nu. 
 
Ur dagboken 910103: Åsa sa att Jan-Erik hade frågat Magnus om jag skulle komma på nyårsfesten. Det sa han att jag skulle eftersom festen faktiskt var hos mig. 

Stockholm inställt

Jag är lite ledsen för jag skulle egentligen ha åkt till Stockholm idag. 
 
Jag brukar åka dit minst en gång om året och hälsa på min brors familj och vänner som bor där, men nu har jag inte varit där sedan i mars 2019. 
 
Då såg det ut så här vid Slussen och nu vill jag dit och se den nya guldbron. Stockholm finns kvar och jag hoppas fortfarande att jag kommer dit i samband med litteraturkryssningen i mars, men jag börjar ge upp första kvartalet...
 
Ur dagboken 910102: Vaknade kvart i nio av telefonen. Det var polisen som ville prata med Gunnar. Lasse fick gå till polisstation för utredning. 
 
(På luciafesten som spårade ur hade den ansvarige däckat när polisen kom dit och när de frågade efter Gunnar klev min bror in i polisbilen och pratade med dem. Han heter i och för sig Gunnar i andranamn, men använder absolut aldrig namnet annars.)

Nytt år

Vi firade hemma, jag och maken. 
 
Det var ändå kul att klä upp och sminka mig lite.
 
 
 Vi åt potatisgratäng, nötrostbiff från stuggrannarna och trattkantarellsås, det var gott!
 
Ur dagboken 910101: Becker hördes dåligt för han ringde från en gammal telefon. -Skrik då. -Nej, det ligger inte riktigt för mig. 
 
 
 

RSS 2.0