Ivla marknad

Igår klädde jag mig optimistisktoch gick på Ivla marknad.
Där regnade det lite, men det var okej. 

På kvällen kom det ett monsunregn. Lite regn

Okej, det var inte bara fint väder när vi var i England men det är varmt även när det regnar och växlar snabbt och inte här där det (åtminstone känns som att det) regnar två veckor i sträck. 


En fin park. 

Vi bodde på samma gata som de här husen. Det här är fem minuter före ett spöregn och vi hann inte hem... 

Ett fint hus.

Halvbra idé

Jag mår inte helt bra idag; har ont i halsen, är varm (36,5 grader...) och har diarré. Men jag SKA med och åka båt och fiska. Det är fyra killar som ska ut och jag blir nog ensam tjej, men det brukar inte störa mig. Fast om jag är en surkärring kommer det att störa dem.  


Jag måste rycka upp mig lite!

På stranden

Det är kul att titta på engelsmän på stranden i Southend. 


Här är en engelsk skolklass. Det lustigaste var inte att de flesta är mörkhyade utan att de har skoluniform och reflexvästar på sig på stranden. Och bredvid satt vi i shorts och linne/t-shirt.

Kalle Pettersson

Jag berättade för en kompis om att min man höll på att ta emot en felleverans på jobbet en gång. Han följde med den polske lastbilschauffören och tittade in i bilen som innehöll flera hundra julgranar, som de knappast beställt till hans jobb. Han skulle ha kvitterat och sålt dem vidare... 

- Han kunde bara skrivit under med något namn. Kalle Pettersson. 
- Fast just det namnet var kanske inte så smart?
- Nej... han heter ju det!

Det är kul att ha en man med det namn man oftast säger om man bara ska ha ett namnexempel, fast han stavar det Karl-Henry Petersson (som ingen skulle kunna hitta på).

Kalle

Sallad med sallad

Efter att ha kommit hem från England där vi levt på friterat i fyra dagar har jag fått ett salladsryck. 


Jag blev sur när jag tappade ut hälften av pastan i vasken, gick därifrån och glömde bort det... 

När jag kom in i köket och hittade vaskpastan var jag glad igen och snodde ihop caprese och pastasallad.

Sjöbodar

En dag tog vi buss till en stadsdel vi inte varit i tidigare; Shoeburyness. Där promenerade vi på stranden och fascinerades av ungefär femhundra sjöbodar. Eller Sea huts som de heter där vid havet. Några var till uthyrning och några till salu. En kostade 20 000 pund!

Shopping i England

Pundet är bra nu, ungefär tio kronor, och till och med min shopping-ointresserade man sa att vi tjänar på att handla i Southend. Det är det jag säger jämt när jag går bärsärk i reafynd; tänk vad man tjänar!

Mitt favoritköpcenter: http://www.royalsshoppingcentre.co.uk


De är lite väl bra på det där med mängdshopping i England; det är mycket två för en, köp en och få en till, köp en och få en present... Jag hade stora problem på Boots när jag ville ha ett plumping lipgloss och inget annat och på 99 p store fick jag köpa två godispåsar för 99 p och det stod inte ens vad en påse kostar.

De frågar alltid om man har kundkort. På Debenhams handlade jag för två pund och fick ett kvitto där det stod Are you extremely satisfied with your buying? Och sedan en mailadress för att gå med i kundklubb och få chans att vinna en miljon. 

Medan maken klippte sig gick jag in i en herrklädesaffär och fick en överdos av slipsar, kostymer och skjortor. Jag har aldrig sett så mycket herrkläder på en gång!

English breakfast

På hotellet serverades det  "full English breakfast" mellan klockan åtta och nio. I say!

Det var såklart också te, kaffe, juice och toast med marmelad. Mitt älskade Southend

Ibland är livet perfekt! 


Som i Southend med en riktig engelsk cider (hej, mamma, det är Strongbow!), High Street med bästa shoppingen och havsutsikt.

Och en fin man. Som också är nöjd med livet och ölet.

Terrace Guest House

Vi bodde på The Terrace Guest House där vi brukar bo i Southend. Hotellet har havsutsikt men vi fick rum mot bakgården och det gjorde inget för havet vet vi hur det ser ut.  


http://www.terraceguesthouse.co.uk/

Easy Jet

Vi flög med Easy Jet från Kastrup till Stansted, London. Det är billigt och ganska bökigt, och en intressant grej är att en väska får väga 20 kg (och man betalar extra) men om man reser med enbart handbagage får det väga hur mycket som helst! Enda begränsningen är att det inte får vara mer än 56 x 45 x 25 cm och att man måste kunna lägga upp det på bagagehyllan på planet utan hjälp. Jag undrar vad flygvärdinnorna gör om man inte orkar lyfta sin väska? 

Här höll jag på att packa och valde väskan näst längst till höger som handbagage och så delade vi på en resväska. Snabel

Det sticker ut en snabel genom väggen i vardagsrummet, på ett lite obscent sätt.Kulturkullan

Vecka 30

* Läser: Vila på gröna ängar av Anne B. Ragde. Jag tyckte om de två första delarna i trilogin men nu har jag blivit varnad av flera att den sista spårar ur. Än så länge är den bra och jag vill så gärna tycka om den men jag får väl se hur det går. 

Vila på gröna ängar
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137132377

* Lyssnar på: Åsa Jinder på Grooveshark. Efter konserten igår vill jag höra mer. 

Åsa Jinder i Angelstads hembygdspark

* Veckans citat: "Jag skulle hämta en bekant i Bolmens samhälle hos hans föräldrar. Det här var före mobilen så jag bad om en vägbeskrivning och frågade vad det var för färg på huset. Då sa han att han skulle gå ut och kolla..."
(En kompis kompis berättade om sin förvirrade bekant.)

* Veckans händelse: Korröfestivalen 28-31 juli. 

http://www.korrofestivalen.se/intro.htm

Gammal gumma

Du har din egen värld nu
och du är lycklig där
vi har försökt besöka dig
men allt faller isär

Du säger samma saker
att du trivs nu på ditt hem
du kanske minns nån varit där
men inte när och vem

Maken och hans mormor, gammal gaggig gullig gumma. 


Åsa Jinder

Idag var jag med en kompis i Angelstad och såg Åsa Jinder. Vi hade jättetur med vädret och det kom bara ett par regndroppar. 


Det var ganska mycket folk (fast inte så mycket som jag trodde med tanke på att det var en gratiskonsert) och mysigt i hembygdsparken där vi aldrig varit förut. 

Först när vi såg Åsa komma gående undrade vi vad det var för en kvinna som klätt upp sig så, för hon var väldigt tjusig i lång vit klänning. Det var bäst när hon sjöng, för det kan bli lite enformigt med enbart nyckelharpa, och hon hade oväntat kul mellansnack.

Djungelgurka

Vi skördar häpnadsväckande stora gurkor!Bloggtips

Jag har inte tid idag, men kolla den här bloggen i stället: 

http://onekligen.blogspot.com/

Bloggtips

Jag har inte tid idag, men kolla den här bloggen i stället: 

http://blogg.amelia.se/josephine/

Bloggtips

Jag har inte tid idag, men kolla den här bloggen i stället: 

http://knivlisa.devote.se/

Bloggtips

Jag har inte tid idag, men kolla den här bloggen i stället: 

http://www.jeanetteohman.com/

Bloggtips

Jag har inte tid idag, men kolla den här bloggen i stället: 

http://spiderchick.nu/

En in, en ut

Maken tycker att jag ska ha som regel att om jag köper ett klädesplagg så ska jag göra mig av med ett, men det håller jag inte med om. Däremot gäller det omvända; om jag rensar ut ett plagg köper jag ett nytt.

Jag har givit bort fem linnen och en klänning till en kompis och sedan var jag på stan och hamnade i ett rearus. På Vero Moda var det 70% rabatt och jag köpte en klänning för 78 kr och på Kapp-Ahl var det tre för två på all rea och jag köpte en klänning och två linnen. 

Söt sommarklänning som invigdes på grillfest igår.

Kulturkullan

Vecka 29

* Läser: Den hemliga historien av Donna Tartt. Jag har inte tidigare läst något av Tartt, som har en kultstämpel, men som sommarläsning tog jag hem den här 700 sidor långa saken. Språket är vackert, men snart får det hända något om jag inte ska tröttna.  

Den hemliga historien
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174290576

* Lyssnar på: Engmans kapell på Spotify. Jag googlade Josef Zackrisson, som var med och spelade i hembygdsparken nyligen och fick veta att han producerat flera intressanta artister. Engmans har jag aldrig hört talas om förut, men jag tänker lyssna in mig nu för det här är trevligt! 

* Veckans citat: "Du ser ut som om du ska ut och extremsporta och så ska du fylla ett släp!"
(Maken tyckte jag var överdrivet klädd i linne, cykelbyxor, sportskor och arbetshandskar)

* Veckans händelse: Åsa Jinder i Angelstads hembygdspark på lördag kl.16. Gratis.

Mer fårsamling

På begäran (hej, Marie-Louise!) kommer en till del av fårsamlingen, den i köksfönstret i stugan. I vardagsrumsfönstret hemma har vi tretton stycken. 
Hela samlingen är omöjlig att få med på bild; det är sex levande får, taklampa, mobil (sådan som hänger i taket), magneter, lakan, örngott, böcker, anteckningspappershållare (eller vad det heter), klistermärken och allt möjligt. Jag förstår att folk ger oss fårprylar, det är ju kul!  


Himmel

Hej, himlen!Febertermometer

Jag fick en febertermometer när jag handlade på apoteket Doc Morris. Det tyckte jag kunde vara intressant att ha fast jag inte tagit temperaturen på säkert trettio år. Jag har nog aldrig feber; när jag var liten fick jag konstiga utslag en gång och då konsulterade vi en granne som var pensionerad sjuksyster som diagnostiserade charlakansfeber fast utan feber. 


Om den här termometern stämmer är jag närmast nedkyld (eller har en sjukt kall munhåla). Första gången jag testade den hade jag 36,5 och en annan dag när jag hade lite ont i huvudet och kände mig varm hade jag 35,8...

Besök

Vi har haft en kompis familj på besök. Det var trevligt men jag blev nervös av att ha dem hemma för jag är inte van vid små människor som klättrar på allt och slår i huvudet. När det dessutom är en byggarbetsplats är det mindre barnanpassat än någonsin. 


Vi sov i stugan allihop och där kändes det mer avslappnat även om det finns gott om saker att göra illa sig på och/eller ha sönder där med. 

Gästerna har får hemma så det var inte så imponerande, men bardisk har de ingen. Väninnan hade glömt bort husnumret men tänkte att hon skulle känna igen vårt hus från kort. Äldsta dottern föreslog att de skulle titta efter vita får för att hitta rätt. (Det är inte så lätt att veta att vi bor på två ställen.)

Valp

Vännerna har köpt en whippetvalp som är tio veckor gammal. Inte för att vinthundar är min stora favorithundsort men valpar är ju för söta!


Här kommer lilla Scilla med en pinne!

Jag bad matte plocka upp henne för att få henne att vara still i ett par sekunder.

Gummitrosor

Nej, nu kan jag inte längre låta bli att skriva om det här för det är för roligt! För en tid sedan när jag var ensam hemma fick jag ett skumt brev med ett par gummitrosor. Det medföljande brevet var undertecknat av maken men knappast skrivet av honom:

Hej Lilla Frun!
Hittade ett par snygga latextrosor i en mysig liten affär här uppe i Sundsvall (Johan & jag skulle ändå in.......)
Överaska mig gärna i kväll när jag kommer hem.
Puss Kalle

Till elever och lärare och andra som tycker att det här är ett olämpligt inlägg med tanke på att jag är skolpersonal; det här har inget att göra med mitt arbete, men allt med makens!

Från M&M

Jag tvingade in maken i butiken M&M Living home för att se om vi kunde hitta något att köpa för vårt presentkort som vi fått av vänner i inflyttningspresent. Det är inte riktigt hans typ av affär och vi köpte inget, men jag gick dit igen ensam några dagar senare och köpte en fin zinkbalja att ha kottar i som vi ska elda med i vår nya kamin i vinter. 


Exklusiv kottekorg; jag hade inte betalat 200 för den om jag inte haft presentkortet. Det blev även en dörrmatta, ett doftljus och ett par gräddkolastänger för att komma upp i de 400 kronorna.

Frukost ute

Nästan allting blir gott om man äter utomhus! Även två dagar gamla baguetter som är sega och mikrokokta, med Bregott och Aromat, och Oboy som gick ut 2004 och har slutat lösa sig i kall mjölk för länge sedan. Här är ditt kylskåp

Det är lite besvärligt att bo på två ställen för vi kommer inte ihåg vad vi har i kylskåpen och nu har vi nog slagit nytt rekord i dubletter i stugan. 


Vi har tre påsar bröd, tre ostar (varav en är en möglig parmesan som inte klarade bilresan hem från Italien med mina föräldrar så bra), tre tuber mjukost, två askar mjukost, två kassler (kasslar?), tre mjölk, tre öl, två askar tomat, två gurkor, tre majonnästuber, två senapstuber och fyra baguetter.

Kulturkullan

Vecka 28

* Läser: Guldpilen av Harry Bernstein. Bernstein dog nyligen, 101 år gammal, och det här är den sista delen i trilogin om hans liv. Den första boken Den osynliga väggen var bäst, men det är intressant att läsa de andra också. Det är inte klokt vad mycket han fick vara med om under sitt långa liv. 

Guldpilen
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917337217X

* Lyssnar på: Jag säger nu med Sara Thuresson på Spotify. CD från 2011. Jag läste om Sara någonstans och blev nyfiken men tycker att musiken är rätt trist. 

* Veckans citat: Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.
(Nytt okänt ordspråk.)

* Veckans händelse: Hultsfredsfestivalen 14-16 juli (fast vi ska mest vara hemma och renovera.)

http://www.hultsfredsfestivalen.se/

Var femte invånare är en häst

Jag tyckte om boken Var femte invånare är en häst och har skrivit om den i min läsdagbok här: 

http://ylvarosen.blogspot.com/2011/06/var-femte-invanare-ar-en-hast.html
Svante, en av författarna, har kommenterat och det är ju trevligt!

Tack Ylva.
Roligt att du gillar vår bok!
//Svante

Svante. Jag tycker det är skickligt att skriva så roligt utifrån egentligen seriösa intervjuer!
//Ylva

Ylva: Det tyckte inte kommunerna..... 
Men vi hade kul.
//Svante

Var femte invånare är en häst : svenska kommunslogans
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=918600378X

Fårsamling

Min man säger att vi har slutat samla på får, men han har ju fel!


Förutom Iron Maidenkonsert och bok av dess sångare Bruce Dickinson får han en tändstickask och ett bastufår (man häller luktolja på ryggen och har i bastun) inslaget i fårpapper + ett fårkort i födelsedagspresent.

Vid glasskiosken

Turist: Can I have a medium ice cream, please?
Kiosktjej: We just have small and big. But the small one is quite big.
Turist: Then I take a big one.

Ö i å

Vi tog en cykeltur för att leta efter en sjö men kom aldrig fram till den för det var privat mark, men det var ändå en lyckad tur på två och en halv timme. 


Vi såg ett fjordhästföl, 

en låg stuga

och en dansbana på en ö i en å!

Man gick dit över en fin träbro. 

http://www.dans-web.nu/dansguiden/index.php?pid=plats&ref_plats=517
senast uppdaterad 2004 så jag vet inte hur mycket det dansas där nu, men det är en fantastiskt vacker festplats!


Keep Company

Igår tog jag med danska vännerna på ännu en konsert i hembygdsparken. Denna gång var det Keep Company med Titiyo och Theodor Jensen som spelade. De hade med sig Josef Zackrisson på gitarr och honom upptäckte jag när han spelade med Winnerbäcks band Hovet och så har han släppt en egen underbar platta, men nu sjöng han tyvärr inte. 


Vi har börjat prenumerera på en plats bakom flaggstången. 

Titiyo har bra röst och snygg klänning.

Renovering

Vi har flera speciella detaljer i vårt hus som besökare brukar gilla men som vi ska renovera eftersom vi inte vill bo i ett museum över femtiotalet.  


Köket är i och för sig mysigt, men eftersom jag är 172 cm och maken 187 blir det en obekväm arbetsställning vid pygmédiskbänken och spisen har knappt en enda hel platta kvar. 

Det lilla köket är gulligt men vi behöver inte varsitt kök utan vill hellre ha ett badkar. 

Utbyggnaden har heltäckningsmatta med en läcka, brrr...

Den lilla toaletten är fin, men som sagt liten och spolar i en minut efter att man använt den. Buss i Göteborg

Jag vill förtydliga att jag faktiskt inte tänkt friåka i Göteborg i fredags utan gav upp mina försök att betala för att det var för svårt! När vi kom fram med bilen till Mölnlycke var jag inne på järnvägsstationen och frågade en man i en kiosk om jag fick fylla på mitt kort som jag köpte förra gången jag var där. Han tyckte att det bästa för mig skulle vara att betala med plastkort på bussen eftersom det är en pantavgift på 50 kr när man fyller på ett kort som man alltså redan har. 

På bussen fungerade inte automaten när jag stoppade in mitt VISA så vi fick åka gratis. När vi skulle åka buss tillbaka hade det blivit natt-taxa (vilket jag också frågat mannen i kiosken om och fått svaret att det skulle gå med plastkort då också) och chauffören sa att han inte hade någon automat för plastkort. Han sa att jag skulle köpa SMS-biljetter och rabblade upp ett femsiffrigt telefonnummer och en trebokstavig kod som jag hade hunnit glömma när jag väl kom till platsen där maken satt sig. 

SMS-biljettnumret borde naturligtivs stå på väntplatser och på flera ställen i bussar och på spårvagnar! De borde ha kvar systemet med hundrakort som fungerade bra; man köpte ett kort för hundra kronor och så drogs en avgift varje gång man åkte. 

Nästa gång jag kommer till Göteborg ska jag åka häst och vagn. (Jag ville bara visa de här söta hästarna som jag hittade på en cykeltur i närheten av Pjätteryd.) Balkong

Jag har påbörjat projekt balkongrengöring. 


Det gick fantastiskt bra förutom att jag reste mig och slog ryggen hårt i ett öppet fönster så jag trodde jag skulle trilla ned, huuu!

Tänkande får

Vi har fått ett skogsfår. 


En dag när jag kom till stugan och räknade in fåren fattades ett. Efter lite spaning hittade jag en tacka bakom en buske. Det känns fint att det är någon av dem som verkar tänka och lägga sig i skuggan. Det är hennes plats nu och hon ligger där ofta. 

De andra ligger här och förstår inte alltid att flytta sig efter solen. 

Här skrämde jag upp våra nytillskott som inte är så vana vid människor.

Kontrast

Idag var jag och såg Jazz i baljan och Katarina Mazetti på Gamla torg. 


Kontrasten var stor mot Ullevi och jag var nog den enda här som var på Iron Maiden i fredags. 

Jazz är inte min grej, men Baljan är underhållande liksom Mazetti. 

Jag och kompisen hade ännu en filtsittning och framför oss satt en gullig tax.

Värmeslag

Jag fungerar dåligt när det är varmt. 


Jag åkte inlines när det var 25 grader varmt och blev röd som en nykokt kräfta.

Kulturkullan

Vecka 27

* Läser: Eremitkräftorna av Anne B. Ragde. Det här är fortsättningen på Berlinerpopplarna och den är lika bra! Vad kul att jag har en till del att läsa efter denna. 

Eremitkräftorna
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137129481

* Lyssnar på: The Final Frontier med Iron Maiden på
http://grooveshark.com/#/search?q=maiden+frontier
CD från 2010. Jag håller, lite sent, på att lyssna in mig på Iron Maidens senaste platta efter att ha hört låtarna live i fredags. Bra för att vara hårdrock!

* Veckans citat: Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.
(Nytt okänt ordspråk.)

* Veckans händelse: Keep Company på Hembygdsparken i Ljungby på onsdag kl.19. Gratis!
http://www.ljungby.se/Kultur-och-fritid/NYHETER2/Sommar-i-parken-Keep-Company/Iron Maiden på Ullevi

Vi hade en bra fredag


som började med kaninspaning i trädgården, 

fortsatte med räkmacka på Heaven 23 
http://www.gothiatowers.com/restaurang-fest/king-size-raksmorgas/


och slutade med Iron Maiden på Ullevi!

Inte för att jag är hårdrockare men det är häftigt att gå på riktiga rockkonserter och det är inte många som kan fylla Ullevi; vi var drygt 56 000 personer där! Jag var lite besviken att de inte sjöng Run to the hills som blev min favorit förra gången vi såg dem, men som födelsedagspresent till maken var det lyckat.

Min planerade  månadsbudget sprack redan första juli... Makens plastkort har gått av på mitten så jag fick betala lite mer än jag tänkt på Göteborgsresan. Räkmackan ingick i presenten men jag hade inte räk(hehe)nat med att han skulle välja lyxvarianten med löjrom för det lite sjuka priset 249 kronor.

I övrigt hade jag lågbudgetplanerat resan; vi åkte bil, bodde hos en kompis i Mölnlycke och hade sittplatser "med skymd sikt" (och så råkade bussresorna bli gratis eftersom Västtrafik är så krångliga.) Det blir nog så att maken får betala en hel del på vår Englandsresa.

Sagomuseet

Jag vill tipsa om Sagomuseets nya hemsida som jag tycker är väldigt fin! 

http://www.sagobygden.se/


Här är en bild från sägenresan jag var på på Berättarfestivalen. Det är Trollberget som är en av platserna i Sagobygden. Fråga mig inte var det ligger för jag skulle aldrig hitta dit själv, men det finns kartor på museet.

Marie Artist

När hotell Heimdal får bra reklam av en gäst vill hotellet göra reklam för gästen. Min kompis Marie är bokningsbar, kolla här: 

http://www.myspace.com/marienilssonartist


Här sitter Marie i gynstolen som vi kallar den eftersom den slungar en bakåt i en lite obehaglig ställning.

RSS 2.0