Trevlig helg

Det ser ut att bli en trevlig helg! Idag är det höstmarknad här och tältmöte (för dem som är lagda åt det hållet). 

Imorgon är det invigning av fyra utställningar!

För bröstcancerfonden
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=552103

Fotoklubben Blickfånget
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=555666

Rose-Marie Flårback
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=553897

Embrace; svenska konstnärer bosatta i New York
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=543282


Och jag har fått en bok från förlaget Gilla Böcker

Ikväll

Någon kom springande emot mig och skrek!Grävning

Jag tror att våra grävkaniner kommer att få konkurrens!London?

Det är ganska vanligt att människor frågar mig vad man ska göra i London, som om jag vore expert på det. Jag har inte övernattat i London sedan jag och mamma var där påsken 1991 och sedan dess har jag bara varit på några dagsturer dit med maken och nu är det flera år sedan sist. 

Däremot vet jag mycket väl hur det ser ut på flygplatsen Stansted och i Southend, kuststaden vi åker till varje sommar för att hälsa på makens mormor, men det ligger en timme från London. Och vi brukar som sagt inte längre åka in till huvudstaden för att allting är mycket dyrare där och för att det blir så fruktansvärt där när det är varmt. Men det är klart att jag gärna skulle åka dit och stanna några nätter och det tror jag vi ska göra när mormodern är borta. 

Jag har inspirerat en före detta lärarkollega som bor i London att åka till Southend och det är kul att höra att hon gillar det. Jag var lite rädd att hon skulle bli besviken eftersom jag hajpat staden i flera år och den kanske inte är så speciell för någon som bor i England. Men hon blev lika fascinerad som vi över alla sjöbodar. Falu rödfärg

Det är så fint när solen skiner på falufärg!


Igår målade vi mellan dörrarna. Vi har gammal färg som vi ska göra slut på innan den fryser, som den brukar göra. 

Fåren stod prydligt uppradade.

I Växjö

Idag har jag varit i Växjö och handlat julklappar, sent för att vara mig... Jag var nöjd med att vara både i Stockholm och Göteborg utan att handla något egentligen men nu slog det till ett litet köpsug, eller åtminstone lust att titta i affärer. (Ja, jag fick lön igår...) 


Före klockan elva var jag nästan ensam på Samarkand. 

Jag var på nyöppnade Biltema, en av de tristaste affärerna jag vet men det finns saker jag kan ge bort där. 

Efter de båda köpcentrumen Samarkand och I11 körde jag in till stan och där har de byggt en glaskiosk med storbild, coolt!

Ljungbyförfattare

Jag har fått en bok av en Ljungbyförfattare; Gainea av Aengeln Englund. Det verkar vara så hårt skruvad fantasy så jag kommer nog inte att läsa den, men tänker att vi kan ha den på skolbiblioteket och så kan jag tipsa fantasyfantasterna om den. Det är svårt annars när man är så ointresserad av fantasy som jag är. Jag har talat om för Aengeln att jag mest läser realistiska böcker men att jag gärna ville ha boken ändå. Måla ladugård

Nu ska vi åka och måla ladugården! När vi säger att vi ska måla tror danska vännerna att vi ska mäta. Vad de tycker att måla heter minns jag inte just nu.

Niceville

Igår var jag och såg Niceville som faktiskt var en riktigt bra filmatisering av en av de bästa böckerna jag läste förra året. Se den! Läs den! Jag har läst den på svenska, men helst ska man läsa originalet på engelska (The Help) som jag tror har ett intressant sydstatsspråk eftersom boken handlar om Mississippi på 60-talet. 

http://www.laganbio.se/film.php?filmid=127

http://www.sf.se/filmer/smultron/10011025/Niceville

Dagens outfit

Idag har jag plockat ihop lite sladdrigt och skrynkligt och maken tycker nog att jag tagit bibliotekarielooken ett par steg för långt. 


Topp från Hunkydory. Den köpte jag när det var 90% rabatt på Inside Scoop, en butik som fanns i Ljungby för många år sedan. Det är mitt enda Hunkydoryplagg för det är annars inte min prisklass, men 99 kr var ett fynd!

http://www.hunkydory.se/web/web_startpage.aspx

Linne från Florida.

Kjol från Kapp-Ahl. 

Knästrumporna minns jag inte var jag köpt så det är troligtvis HM, Kapp-Ahl eller Lindex.

Halsbandet i form av en snigel köpte maken på en hantverksmarknad på Kalmar slott. 

Jacka köpt på marknad i Växjö, importerad från Guatemala.

Kängor från Prag.

Frida Josefsson i Idol

Frida Josefsson från Hedemora är med i Idol (än så länge, så vitt jag vet), bara femton år men jätteduktig! Jag känner inte henne men tycker såklart det är kul med en Hedemoratjej där. Hon är säker men inte drygt kaxig, söt, sjunger bra som sagt och känns väldigt naturlig. Kolla det här klippet: 

http://www.tv4.se/idol/klipp?videoid=2070434&treeId=3020205

"Jag bor på en gård med 47 får. Det är rätt coolt... Bäää, liksom..."

Här är några snygga får i Bäck.

Cykla på natten

Inatt cyklade vi ungefär en mil till stugan, hem från fest hos vänner. Det var en intressant upplevelse och en väldig tur att jag hade en stor ficklampa i cykelkorgen för våra cykellampor räckte inte långt. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tog men kvart i tre var vi lyckligt hemkomna (förutom att maken cyklat av vägen några gånger och ramlat). Jag har ingen bild på detta men tänk kolsvart!

Sofia Karlsson

Jag och en kompis var på konsert med Sofia Karlsson på bokmässans fredagkväll. 


Systrarna Irma och Idde var förband. Här med musikerna Sulo Karlsson och Magic. 

Sofia Karlsson har just släppt en ny skiva och en notbok. Hon är fantastisk!

Massa mässa

Det var inte så många författare jag var tvungen att se på mässan i år men jag är ändå nöjd med alla seminarier jag gick på: 

Hur låter berättelsen om det nya Sverige? Dilsa Demirbag Sten bl.a. 

Det goda inom dig med Linda Olsson


Linda Olsson till höger.

Ljust & Fräscht, föreställning med Henrik Schyffert och Fredrik LindströmPsykologer skriver romaner med Jenny Jägerfeld och Calle Brunell
Jenny som skrivit Hål i huvudet och roliga Här ligger jag och blöder

Hur blir vi bäst i klassen?

Biblioteket och de nya medierna.

Läsecirklar för mångkultur och integration.

Bokmässan

På bokmässan är det alltid fruktansvärt mycket folk så jag orkar inte gå så länge där nere utan ägnar mig åt seminarier på övervåningen. I år gick jag hela fredagen och hann snabbträffa ett par kompisar och en bror (min). 

Jag gjorde faktiskt som jag tänkt och handlade inga böcker, till stor del för att jag inte hade lust att släpa omkring på grejor när jag skulle ut och äta med kompisen jag bodde hos, gå på konsert och sedan åka buss till Mölnlycke.

Resecentrum

De har ett lustigt resecentrum i Mölnlycke.
Kombinerat med thai, kiosk och frisör.

Kulturkullan

Vecka 39

* Läser: I havet finns så många stora fiskar av Sara Löwestam. Malte är en liten pojke som går på dagis. Han har en mamma med en pojkvän som inte är särskilt trevlig. Det här är en roman som håller på att bli mer och mer otäck om hur illa det kan gå för barn som blir utnyttjade av vuxna. 

I havet finns så många stora fiskar
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9164203514

* Lyssnar på: Levande med Sofia Karlsson på Spotify. CD från 2011. Jag var på konsert med Sofia på bokmässan i fredags och hon har en av de vackraste svenska kvinnorösterna jag vet!

* Veckans citat: 

Bokmässan i Göteborg: den gång på året då landets kulturintresserade samlas och byter förkylningsvirus med varandra. (Jonas Gardell på twitter)

* Veckans händelse: Biutiful på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl. 19. Kostar 50 kr för medlemmar och 70 kr för icke-.

Legorum

Hemma hos min brors familj finns ett rum med lego!Östermalmshallen

När jag var i Stockholm gick jag med en kompis och köpte wraps på Östermalmshallen och lunchade med henne vid kyrkan bredvid eftersom hon jobbar precis nära. 


Östermalm är en fin stadsdel och när jag var på den här saluhallen i nian med en kompis blev jag så nervös av alla tjusiga stockholmare så jag neg när jag tog emot det jag hade handlat...

Nakenhund med hår?

Jag träffade en göllig valp i Stockholm. 


Det är en blandning mellan chihuahua och kinesisk nakenhund med hår (?). Jag gillar inte småhundar så mycket (bjäbbdosor, som maken säger) men en valp som är 14 veckor är ju oemotståndlig oavsett vad det är för ras!

Mot mässan!

Jag åker till Göteborg och ska gå på bokmässan hela fredagen. Det blir tidsinställda inlägg och så återkommer jag till bloggen på söndag. 

http://www.bok-bibliotek.se/Här har jag börjat packa. (Det långa paketet längst fram ska inte med, det är en persienn som jag inte orkar flytta på för att paketet är 250 cm långt.) 

Jag berättade för en kompis att jag just varit i Stockholm och nu ska till Göteborg. Hon frågade om det blir Malmö nästa, men det blir Köpenhamn! Vi är bjudna till vänner där som köpt en ny lägenhet. Jag gör så mycket roligt!

Dagens outfit

Jag har haft ganska mycket svarta kläder den senaste tiden men idag kände jag för att klä mig i vitt.


Vad jag använde som en kort klänning i somras (på landet mest) är egentligen en tunika så jag kommer att ha den i vinter också. 

Men när man ska cykla i regn ska man helst vara camouflageklädd...

Palla plommon

Är det någon som vill palla plommon? Välkomna till oss och sno hur mycket ni vill!


Sjukt mycket plommon!

Det ligger drivor under trädet. 

Mamma hade sett en sajt där det stod var man får plocka frukt och bär, och det är en bra idé. Själv hade hon råkat bli påträffad i en trädgård av en gubbe som rundade en buske när hon stod och åt av hans körsbär. Han blev glad och nu vet hon vart hon kan gå om hon blir körsbärssugen.

Jag vann två kartor

Jag har vunnit varsin Ljungbykarta till oss! 


Det var nog en svår tävling eller också var det inte så många med... Jag var inte säker på att jag svarat rätt så jag skickade in ett svar i makens namn också. Man skulle nämna tre sjöar utan sjö i namnet i kommunen, fem öar i Bolmen och två församlingar som riksettan går igenom. Den sista frågan var svårgooglad men jag svarade Ljungby Maria och Ljungby församling (och Berga församling åt maken) och fick visst rätt på alltihop.

Dagens morot

Dagens morot ser kissnödig ut!

40-årspresent

Min bror fick en bänk som vi har gjort i 40-årspresent. 


Maken har gjort flera sådana här men det tar längre tid när jag ska vara med och snickra... Att sätta en sticksåg i händerna på mig är oansvarigt och vi fick såga ganska många ben. Men nu är jag mäkta stolt och tror att bänken kommer att passa jättefint vid brorsans familjs stuga.

Kulturkullan

Vecka 38

* Läser: Beatles av Lars Saabye Christensen. Den här boken har jag hållit på med länge, för att den är tjock, för att den är på norska, för att jag lånat den av mamma och har läst en massa andra böcker under tiden eftersom det är kortare lånetid på dem. Men den är bra. 

Beatles

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8202286409

* Lyssnar på: Somebody´s watching me med Rockwell på Grooveshark. (Jag kände mig lätt paranoid i Stockholm och kom att tänka på den här låten. När jag gick i Gamla stan tyckte jag att en kille sa "hon ser ut som en bibliotekarie" och även om han sa det så var det nog inte om mig för jag var uppklädd för kalas och såg för tillfället inte ut som en bibliotekarie. Vilket jag gärna gör annars eftersom jag är det och eftersom jag gillar koftor och stickat. Senare när jag satt och väntade på t-banan och åt godis tyckte jag att en mamma sa till sin unge "Kolla godisråttan" vilket jag inte heller tror egentligen för varför skulle hon ha gjort det? Hoppsan, ett inlägg om mig i stället för om låten...)
Den är från 1984, hur ska han då känna sig nu?! Texten här: 

http://www.oldielyrics.com/lyrics/rockwell/somebodys_watching_me.html

* Veckans citat: "Nu kommer det personer!"
(Brorsonen hojtade när det ringde på dörren.)

* Veckans händelse: Bokmässan i Göteborg, torsdag-söndag. 
http://www.bok-bibliotek.se/sv/bokmassan/valkommen-till-bokmassan/

Hektisk helg

Jag är helnöjd med min Stockholmshelg men det är tur jag inte bor där för jag skulle bli stressad av att det finns så mycket att göra. Här i stan hinner jag med det mesta som är kul. 


Jag åkte med Veolia som kör gamla tåg, det var rätt mysigt med rangliga vagnar med trädetaljer. Jag åker inte tåg så ofta och blev förvånad över att det gick tre tåg från Alvesta till Stockholm inom tretton minuter; ett Veolia, ett Intercity och ett X2000. 

Jag sov över hos vänner i Solna, men hann knappt träffa dem utan var bara där på nätterna... På torsdagkvällen kom jag fram så sent så värdinnan hade lagt sig, på fredagen gick jag på stan, lunchade med en kompis sedan högstadiet, firade brorsans 40-årsdag och missade ännu en gång värdinnan. De skulle ha gått på The Arks sista konsert men kom inte in på Grönan för att det var så mycket folk. 

På lördagen var jag hos min brors familj igen; tittade när åttaåringen spelade fotboll och såg halvmaraton som gick genom Tanto. På kvällen var jag ute med några som sprungit loppet. Och idag åkte jag hem. 

Medan åttaåringen spelade fotboll rullade sexåringen nedför en slänt.

Krogveckan

Det har varit krogvecka och de hade matmarknad på Sergels torg. 


Det stod små bodar runt hela torget, jättetrevligt!


Här är en holländsk tjej som nog inte fattade vad jag höll på med när jag ville ta kort. De gjorde poffertjes.

Det är små tjocka plättar som är ljuvliga!

Halvmaran

Igår gick Stockholm halvmaraton och jag tyckte det kunde vara kul att titta på eftersom jag har en kompis som var med och sprang. 


Jag och brorsan stod och dissade olika löpstilar (som om jag någonsin skulle kunna springa två mil) och jag hann tyvärr inte vinka till väninnan utan såg henne bara precis när hon sprungit förbi oss, men jag träffade henne senare på kvällen och imponerades över att hon kommit runt på 1.51 vilket hon var mycket nöjd med.

40-åringen

Min bror har fyllt 40 och fått en basker.Himlen hyllade honom med en molntårta!


Och hemma var det fest med en massa gott!


Jag var med och fixade lite, men eftersom det alltid tar sådan tid när jag ska göra något rullade jag mest skinka. Som inte ens är med på den här bilden. 
Det var en mycket trevlig kväll med ungefär 30 personer (beroende lite på hur man räknar barn och gravidmagar).

Ny rulltrappa

Idag måste de ha invigt den nya rulltrappan på Centralen i Stockholm för igår fick man gå i trappa. Nu har jag åkt den här och det gick bra, men jag tycker det behövs fler bänkar i stora hallen och hoppas att de kommer att fixa det för just nu är det för dåligt med sittplatser. Gamla gatan

Jag cyklade förbi vårt gamla hus och saknade det inte alls. Det jag kan sakna är promenadstråket utmed ån, men jag har hittat nya vägar att gå nu. 


"Vår" lägenhet var den uppe till höger i det ljusblåa huset.

Klockradio

Jag har köpt en ny klockradio. Den tycker jag inte räknas som överkonsumtion, apropå tidigare inlägg om att inte onödighetsshoppa. Jag har letat lite efter en ny, eftersom den gamla börjat brumma irriterande. 


En fin liten klockradio för 149 kronor på Ö&B.

Stoppa överkonsumtionen

Denna månad är jag med i gruppen Stoppa vår egen överkonsumtion på Facebook:

http://www.facebook.com/event.php?eid=151456241596638

Det går ganska bra tycker jag, även om pengarna försvinner ändå på något vis. Jag menar, det kan inte räknas med sådant som man kan äta och dricka, väl? Det kostar också med nya kontaktlinser, konserter, tåg och annan transport. Och vi som har ett hus från 50-talet kan pumpa in hur mycket pengar som helst i det. Men överkonsumerar tycker jag inte att jag gör. 


Om man ser så här förskräcklig ut i glasögon får man köpa linser... (Klockan sju på morgonen ska man över huvud taget inte träffa mig.)

Självservice

Nu ska bloggen få sköta sig själv några dagar för jag ska åka till Stockholm och vet inte när jag ska hänga vid en dator nästa gång. Det kommer några tidsinställda inlägg så kommentera gärna, men förvänta er inga svar förrän på söndag. 


En till bild på fina hästen som går vid vår väg.

Dagens djur

Våra får

Våra nya grannar; ett par vackra och nervösa unghingstar. 

Att de kom så nära berodde bara på att jag lockade med små hårda päron.

En ko på vägen. Tyvärr en helt vanlig syn på denna lilla väg.

Dörrhål

Jag ska åka bort några dagar och det ska bli intressant att se vad som hänt i huset när jag kommer hem. 


Maken har sågat upp en vägg och vi ska sätta in dörrar.

Ryssby bibliotek

Idag har vi varit i Ryssby på skolbiblioteksträff och det var kul att få se deras nya bibliotek. Jag var aldrig i det gamla så jag kan inte riktigt jämföra, men det nya är mysigt och är både för skolan och som filial i byn. 


De leasar konst och konstnären ska komma dit och byta ut den emellanåt. Just de här ugglorna tycker jag vore synd att byta ut, men han kanske har fler?

Utlåningsdisken är jättefin!

Det här runda fönstret gillar jag skarpt.

Och de här lamporna är också snygga. 

Rött och lila är nog den fulaste färgkombon jag vet, men annars är det här en mysig hörna med smartboard. 

En chocklila hylla med ljudböcker piggar upp. (Men som sagt; lite tokigt att de valt just färgerna rött och lila tillsammans.)

Gryta

Vi tog fram alla grönsaker vi hade och gjorde en gryta.

Fråga inte om receptet; jag har redan ingen aning... Men gott blev det!

Kulturkullan

Vecka 37

* Läser: Tu man hand av Tomas Lagermand Lundme. En dansk ungdomsbok om en kille som har anorexia. Bra och otäck!

Tu man hand
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185763047

* Lyssnar på: Beat Hotel med Mauro Scocco på Grooveshark. CD från 2003. Jag har skivan och läser i texthäftet texten till Den 11:e "Det är den elfte september, jag fyller år, Allt är stilla, bara hjärtat som slår, Jag har en taxi på väg, ett glas att dricka, min bästa kostym och pengar på fickan". Lite konstig dag att fylla år på men han måste såklart få fira fast resten av världen sörjer. En bra skiva!

* Veckans citat: "Jag är tonåring så jag tänker mycket på tjejer" Antonio, 16 år, på Idolaudition. 

http://www.tv4.se/idol/klipp?videoid=1983140&treeId=3020207


* Veckans händelse: Elviskonsert med Joy Singers i Ljungby kyrka på lördag kl.11.

http://sv-se.facebook.com/pages/Joy-Singers/20506100992511 september

Den här bloggen handlar inte om den stora världen utan mest om min lilla -Ljungby, men idag tänker jag också på terrorattacken för tio år sedan. Det känns extra obegripligt eftersom jag varit uppe i ett av tvillingtornen. 


Här är utsikten från så högt man fick åka med hiss när vi var där 1982 och jag var åtta. 

Högst upp till höger är det en liten prick, en fönsterputsare! De hade spärrat av under så att man inte skulle få i huvudet om han tappade något. 

Jag satt i informationsdisken på kommunbiblioteket när attacken skedde. En kollega kom springande och sa att jag skulle titta på aftonbladet.se för att ett flygplan flugit in i World Trade Center. Sedan stod vi framför datorn hela personalen och försökte förstå.

Skördefest

Idag är det skördefest på koloniträdgården.


Man kan till exempel köpa pumpan längst ned till vänster för tio kronor. 

Eller sitta i mysiga paviljongen och lyssna på dragspel.

Dagens böna

Tror ni att våra bönor ser normala ut? 


Inte särskilt, va´? 

Flera bondbönor, inte att förväxla med Bondbrudar...

Bröllopsduellen

Jag funderade över om jag ska titta på ettan ikväll -Tack för musiken med Annika Norlin som gäst och Dyngkåt och hur helig som helst med Mia Skäringer som jag inte alls fattat grejen med när hon körde Mia och Klara men gillar i Solsidan, eller fyran som visar Bröllopsduellen. Efter att ha läst de här recensionerna väljer jag ettan. (Vi har inte så himla många kanaler så det brukar inte vara några problem.) 

Bröllopsduellen riktar sig till dem som tyckte att Sex and the City-filmen var litet väl krävande för intellektet men som saknar alla produktplaceringarna för vita marängklänningar och allt möjligt annat. Övriga har en muntrare stund med någon timmes sammanbitet karvande i underarmarna med en trasig flaska.
http://www.svd.se/kultur/film/humor-kvavd-i-sin-linda_2328179.svd

Medan Anne Hathaway kör sitt på ett minimum, för det krävs ju egentligen inget mer, spelar Hudson på med hela sitt register. Glad, ledsen, dålig, hysterisk, dålig, rolig (not), dålig. Och så fortsätter det tills den enda riktigt beskrivande sammanfattningen är talanglöst. Hudson känns lika simpel som de filmer hon gör. Och med tanke på hennes CV en rent fasansfull slutsats.
http://www.moviezine.se/film/bride-wars

Man blir nästan lite "men är det TILLÅTET att göra så här moraliskt demoraliserande, nedlåtande filmer? Är det inte hets mot... unga tjejer?" Det är så otroligt fånigt, mossigt, stenåldersmässigt. Nog för att jag kan gillar romantiska komedier, men så här uselt får det faktiskt inte lov att vara. Det borde vara trettioårsgräns på sådana här filmer.
http://www.filmpunkten.se/brollopsduellen.asp

Skivkontrakt

Screamer har fått skivkontrakt! De ska släppa en skiva 11.11.11 och jag vet inte hur de ska hinna spela in så snabbt men de kanske i princip redan är färdiga med materialet? 

http://www.myspace.com/wearescreamer


Här på Garagerock. Se inlägget från 14/8. 

Eh, jaha, ännu en av mina konstnärliga närbilder... Min kamera är inte så avancerad att den fungerar både med blixt och zoom...

Loppis

Jag är inte så intresserad av loppisar men jag gick igenom den på Gamla torg idag för att det är årets sista. Egentligen borde jag gilla loppmarknader eftersom man kan fynda, men jag tror att jag blir lite störd för att det mest är skräp och så tycker jag om att köpa nya saker; öppna paket, känna på splitternya saker utan repor som inte luktar konstigt utan ny plast... Jag vet, det är ohållbart att konsumera på det sättet så jag ska försöka bättra mig och köpa begagnat. Ljung-by?

Jag vet inte om vi faktiskt har ovanligt mycket ljung i Ljungby men på Kånna högar växer det ymnigt. I stället för att gå på afterwork valde jag att promenera bland gravhögar. Tantvarning på det... Fast mest är det ekonomiskt tänkt eftersom jag ska till både Göteborg och Stockholm denna månad. 


Forever ljung

Här finns ungefär 300 gravar

Gravplundring!

I detta pampiga gravfält från år 500-1000 ristade någon in en runsten 1822...

Om man går rakt över gravfältet och fortsätter kommer man till E4:an. Fast den är inte lika vacker.

Dagens får

Den här fina svartskallen träffade vi när vi cyklade genom Bäck (ja, det är ett bynamn). Skolbiblioteket

Idag tog jag med kameran till jobbet för att dokumentera biblioteket till vår nya Facebooksida. Vi har ett väldigt fint bibliotek! Gå in på FB och gilla Sunnerbogymnasiet bibliotek även om ni aldrig kommer att sätta er fot där!


En snygg hylla med nya böcker

En mysig läshörna

Sköna soffor

I tidningsrummet

Så här ser vi bibblan från utlåningsdisken

Saltsten

Lammet har inte lärt sig vad saltstenen är till för.


Men pinnen är skön att gnugga sig mot.

Dagens får


Optikern

Jag har varit hos optikern på ögonkontroll och beställt nya linser. Lite kaxigt har jag använt linserna en månad i sträck och sedan slängt dem och tagit nya, men det hade varit bra om jag gjort som de sagt åt mig och tagit ut dem och rengjort en gång i veckan.

Nu sa min nya optiker att jag har "kärlbildning och staining" (läskiga bilder när jag googlade) och helst ska gå i glasögon i en vecka. Ja, sa jag. Men det går faktiskt inte!


Jag ser för bedrövlig ut i glasögon! (Här är klockan ungefär sju på morgonen och jag kunde inte sova för att det regnade så mycket.) 

Ungefär tre timmar senare har jag fixat till mig så att jag kan visa mig på jobbet. 

Som vanligt är det så här att jag inte tar emot några elaka kommentarer; det är bara jag som får säga att jag är ful, annars är det kränkning!

Trendiga

Vi bryr oss inte om inredningstrender men nu har trenden ljust och fräscht vänt och vi har blivit trendiga; vi gillar mörkt och gammalt!

I en artikel i tisdagens Smålänningen stod det bland annat "Grovstickade plädar, flanell, filt och ull passar i trenden tillsammans med trämöbler, skinnsoffor och stendetaljer" och "Så tänd ett ljus eller sätt fyr i brasan, bjud över ett par vänner och mys under varma filtar." 


Kaminhörnan

Soffhörnan

Bok- och CD-hörnan

Barhörnan

Purjo

En smula ironiskt är det att det här har blivit en grönsaksblogg; jag är ju köttfreak och är lite grönsaksrädd!


Vi har fått en purjoskog!

Tjugo snabba

Tjugo snabba från 

http://www.enligto.se/


(Mina svar är fetade.)


Morgonpigg eller nattuggla?

Bibliotek eller bokhandel?

Adlibris eller Bokus?

Ljudbok eller e-bok?

Inbunden eller pocket?


Vampyrer
eller zombies?

Camilla Läckberg eller Jan Guillou?

En i taget eller slalomläsning?

Bokmärke eller hundöra?

Chips eller choklad?


Biografier
eller memoarer?

Skräck eller chicklit?

Boken eller filmen?

Twitter eller Facebook?

Strindberg eller Heidenstam?


Kokbok
eller Bakbok?

Te eller kaffe?

Rött eller vitt?

Boklördag eller ViLäser?

Man Booker Prize eller Augustpriset


Flädersaft

Svärmor har gjort saft på fläderbär. Jag som blir irriterad av smaken fläder kan faktiskt dricka den för den smakar inte fläder utan något svårbestämbart.


Saft i snygg whiskyflaska.

Hårplock

Idag var jag hos frisören för att, som jag brukar göra, klippa mig. Han tjatade om att plocka mina ögonbryn så till slut lät jag honom. Då plockade han även mustaschen. Och jag som inte ens visste att jag hade någon!


Det gjorde ont och nu är överläppen svullen. Säg inte "vill man vara fin får man lida pin!" nu för jag är inte så inne på att göra skada på kroppen.

Chili

Maken påstår att vår chili inte smakar något.

Jag tänker inte prova. Kryddstyrka kan variera och är en smaksak har jag märkt.

Tjejklassikern

Jag har funderat lite på det där med Tjejklassikern; inte att på allvar genomföra den utan vad jag möjligen skulle kunna klara av. 

Så här såg jag ut igår efter att ha cyklat ganska snabbt i knappt en timme och jag vet inte om jag kan bli så mycket rödare. Cyklingen är nog den del jag skulle orka göra, men tio mil är bra långt. 

Jag tror att det längsta jag cyklat på en dag är tolv mil men det är 25 år sedan... Mina föräldrar fick mig verkligen att utföra stordåd när jag var yngre! Vi cyklade runt Hälsingland, ungefär 50 mil på en vecka. Helt galet, om jag tänker efter nu, men då tyckte jag det var kul. Morotsorgie

Jag skulle kunna ha en Dagens morot varje dag den här veckan, eftersom vi nästan bara odlar knäpprötter, men jag gör så här i stället:Konstverk

Vad är detta? En fornlämning? Ett konstverk?


Eller bara ett brännmärke efter att maken råkat lägga en elektrisk grilltändare på en sten?

Hästhage

Lite optimistiskt har jag hoppats att man ska kunna se hästar från vårt köksfönster i stugan, för de ska ha en hästhage på ängen nedanför.


Skogen börjar växa upp igen efter Gudrun. (Här i motljus och mystiskt dis.)

Kulturkullan

Vecka 36

* Läser: Det goda inom dig av Linda Olsson. Olsson har skrivit de fina böckerna Nu vill jag sjunga dig milda sånger och Sonat till Miriam så jag har höga förväntningar på denna. 


Det goda inom dig
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100125946

* Lyssnar på: Von Benzo på Myspace. Jay Smith är sångare i bandet, han vann förra årets Idol och ikväll börjar nästa omgång så därför kom jag att tänka på dem. Bra hårdrock! 

http://www.myspace.com/vonbenzo

* Veckans citat: "Skomakarens skor har inga barn".
En kompis skulle säga "skomakarens barn har inga skor" såklart, men jag tycker att den här versionen är roligare.

* Veckans händelse: TheTree of life på Ljungby Bio Kontrast måndag kl.19. Kostar 50 kr för medlemmar och annars 70. 

http://www.laganbio.se/biokontrast.php

Sadistvänner

Tre år i rad har jag varit i Köpenhamn med ett tjejgäng men i år har det inte blivit av. Kanske är det slut på traditionen men jag hoppas att det blir fler resor. Dock undrar jag vad det är för vänner jag har för de kommer med det ena dummare förslaget än det andra på vad vi skulle kunna göra tillsammans.

En tjej sa: "Vi kan åka till Göteborg och tatuera oss!". En annan tycker att vi ska göra tjejklassikern. 

??? 

Jag vet inte vad som skulle chocka min kropp mest: om jag skulle tatuera den, försöka åka Vasaloppet - 30 km på skidor, cykla Vätternrundan- 100 km, simma Vansbrosimmet - 1 km eller springa Lidingöloppet - 10 km.

Svampodling

Ett gäng svampar har gått balalajka utanför vår stuga. Kanhända trivs de särskilt bra på just denna plätt eftersom det är makens kiss-ställe...

En vanlig lördag 1936

Idag har jag redan hunnit med mycket trevligheter!

Jag var på vernissage på en utställning med både tavlor och keramik.

http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=544333

När jag satt på biblioteket och bläddrade i Femina fick jag upp en sida om Markaryd!
De har gjort ett modereportage på fina Ekebacken!

På Gamla torget var det hattparad. Med anledning av att Ljungby firar 75 år som stad var det torglördag som 1936. (Jag var med och firade att Hedemora fyllde 550 år 1996 och tycker inte att 75 är så mycket att skryta med...)

Kultur-Karin var mycket tjusig som 30-talsdam.

http://www.ljungby.se/Kommunarkivet/Ljungby-stad-75-ar/Mycket på en lördag

Imorgon händer det en massa saker som jag skulle kunna tänka mig att gå på:

En vanlig lördag 1936 på Gamla torg
http://www.ljungby.se/Kommunarkivet/Ljungby-stad-75-ar/

Matmarknad i Dannäs
http://norrabolmen.se/

Filosoficafé i Tannåker
http://www.bolmso.se/SB%20PDF/SB%20September%2011%20web.pdf
sid. 17 

Lagandagen
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=544884

Och igår var det utomhusbio här. Jag var där och såg bildspelet om Ljungby och gick hem när filmen började för jag behövde sova. Annars är det en riktigt kul idé att köra bio på torget!

Teknikkrångel

Idag har det hänt ett par konstiga saker. Jag upptäckte att de grejat med hissen på jobbet under sommarlovet och satt in extra dörrar. Det blev ganska komplicerat när jag och en lärare stod i hissen med varsin klumpig vagn och undrade hur man skulle stänga alla dessa dörrar. Han skulle från våning två till tre och blev förvirrad när jag hade tryckt ned hissen till våning ett. Dessutom måste man ha nyckel för att starta hissen.

Lite senare kom det en man med en ny skrivare till vårt kontor och när han skulle installera den stängdes datorn och taklampan av!

Jag undrar om det är lämpligt att jag går på utomhusbion ikväll, jag har inget bra inflytande över tekniken idag så jag sabbar väl hela filmvisningen...

Teknikhandikappad

RSS 2.0