Dag 31: Min partner

Min man är 35 år och kommer från Ljungby. Hans pappa var från Markaryd men dog 1984, mamman är från Southend i England. Vi träffades på ett disco i Härnösand -96 när vi var 21 och 22 år och jag flyttade till honom i Ljungby -99. 

Han är snäll (fast inte så snäll som han ser ut med sina stora vackra ögon). Han är lång och smal och snygg! Jag har aldrig träffat någon som är så praktisk och självlärd. Han blev headhuntad till det passande jobbet på Strålfors Forskning och Utveckling där han får uppfinna saker och hitta på nya lösningar.

Nu finns det inte så mycket tid, men han är intresserad av fiskar, både akvarier och att fiska.

Han gillar att skrota runt ensam och är ofta i Runkarp där vi har en liten gård med fyra får. Jag vet inte riktigt vad han gör där hela tiden, men vi har ett sågverk så han kan såga egna brädor, en traktor och fyra hektar mark.


Nyårsafton

GOTT NYTT ÅR! Ikväll ska vi till våra nya grannar och får krypavstånd hem. Jag ska sova för första gången i huset. Maken har redan sovit där en gång, men det räknas nästan inte för det var efter en firmafest och han hade med sig en sovsäck och sov med huvudet inne i en bokhylla...


Måla förråd

Maken har ställt mig inne i förrådet för att jag ska måla det. Där inne kan jag inte förstöra så mycket. (Men jag råkade dra en pall mot det nymålade dörrfodret så att han får måla om. Jag kan inte, det är för pilligt.)


Dag 30: Ett sista ögonblick


Här är en glad kompis på makens 35-årsfest. Svetsglasögonen gör pubkvällarna särskilt roliga...

Julgran

Nu har jag kommit hem igen och här är ett kort på mammas och pappas gran som jag hjälpt till att överbelamra.Deras balkongräcke däremot har pyntat sig självt.


Dag 29: Mina ambitioner

Att läsa två böcker i veckan.

Att hjälpa till så att vi snart kan få vårt nya hus beboeligt.

Att vara en god maka och vän.

Niceville
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137135171

Dag 28: Det här saknar jag

Mina döda mor- och farföräldrar.

Ett badkar. Hoppas vi kan installera ett i vårt nya hus.

Långt, tjockt hår. Det var kul att ha långa flätor som jag fixade i Thailand.

Kulturkullan

Vecka 52

* Läser: Primtalens ensamhet av Paolo Giordano. Jag har inte läst så många böcker av italienska författare och det var kul att läsa den här debutromanen av en som forskar i teoretisk fysik (man märker liksom att han inte är dum, författaren).

Mattia hade en tvillingsyster som var väldigt lik honom förutom att hon var förståndshandikappad. Han skämdes över att släpa runt på henne och när de var bjudna på födelsedagskalas lämnade han henne i en park, men när han kom tillbaka för att hämta henne var hon inte kvar.

Primtalens ensamhet
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170017794

* Lyssnar på: Hunters & Collectors på Grooveshark. Jag sitter i mitt gamla rum hemma hos mamma och pappa och tänker mig tillbaka till tonåren. Efter att ha varit ute och lunchat med en kompis från högstadiet känns det bra med lite gammal rock som vi lyssnat på tillsammans.

* Veckans citat:
(Robin): "It was good to see you again!"
(Marian): "It was good to be seen."
(Ur filmen Robin Hood: Prince of thieves)

* Veckans händelse: på fredag är det nyårsafton.

Dag 27: Min favoritplats

Vår damm på sommaren. Det finns inget bättre än att ligga i dammen eller på bryggan när det är varmt.


Dag 26: Mina rädslor

Jösses, jag är rädd för allt möjligt. Till exempel: att köra bil (parkera, backa, svänga vänster, byta fil och grejor), att tala inför många människor, eld, att ringa någon jag inte känner, smärta, att de jag tycker om ska dö, att bli sjuk.


En som är rädd för saker som vanliga människor gör varje dag.

Gosedjur

Maken gav min bror en skojig tomte som rullar runt på golvet och skrattar hysteriskt. Brorsonen poängterade: "Äntligen fick pappa ett gosedjur!"

Julafton firades i en liten stuga vid Dalälven där vattnet frusit sönder, men stämningen var ändå på topp.


När jag skriver på mamma och pappas dator händer det konstiga saker med bilder, men det här är i alla fall min brors familj.

Dag 25: En första

När jag var tjugo år flyttade jag hemifrån för första gången. Jag och pojkvännen flyttade till en egen lägenhet i Malung där jag gick ett år på medialinjen på folkhögskola. Oj, vad vuxna vi kände oss fast vi inte var det. Pojkvännen kom inte in på folkhögskolan utan hade lite ströjobb men var oftast hemma. Det var trevligt att ha en hemmaman.

Dag 24: Det här får mig att gråta

Att ha riktigt ont.

Att läsa en sorglig bok.

Att se en sorglig film.

Att vara riktigt orättvist behandlad.

Att vara riktigt osams med någon.


Enormt sorglig bok.

Framme, hemma

Idag har jag hållit på och åkt hela dagen, först buss från Ljungby till Norrköping och sedan bil till Hedemora. Eftersom det var jag som körde mellan Kungsör och Skinnskatteberg tog det extra lång tid, men jag kom i alla fall hem innan jag skulle ha gjort om jag tagit tåget som det var tänkt. Dessutom fick vi skinkmackor hos mostern i Norrköping. Och nu har jag och mamma överklätt granen som vanligt.

Dag 23: Det här får mig att må bättre

När min man hjälper mig göra svåra saker.

Att lyssna på bra musik. Ratata/Mauro Scocco har varit mitt botemedel mot sorg sedan -88.

Att äta choklad, godis, kakor, tårta...

Kompisar som får mig att skratta.


Kallt!

Det är så kallt ute så det är löjligt. OBS! Jag bor i Sydsverige och är inte längre beredd på att det kan vara -25.

Idag åkte jag till Växjö och gick i affärer. När man är vuxen får man köpa juklkappar till sig själv. Tre nya toppar och ett par tights blev det bland annat.

Imorgon hoppas jag att allt går vägen så att jag kommer med buss till Norrköping och blir hämtad där av mamma och pappa som ska komma dit från Tranås. Egentligen skulle jag ha åkt tåg från Stockholm, men det känns ytterst opålitligt så det här är nog en bättre lösning. Jag har tidsbestämt inlägg ända fram till nyår, så ni har något att läsa även om jag råkar försvinna någonstans i Sverige...

Dag 22: Det här upprör mig

Sura människor som aldrig kan säga något positivt.

Att de kör samma reklam flera gånger i timmen på TV4.

Sj:s opålitlighet. Jag ska låta min biljett från Stockholm till Hedemora brinna inne eftersom det är smidigare att mamma och pappa plockar upp mig i Norrköping dit jag kommer med buss dagen före julafton. (Här är jag liksom upprörd i onödan eftersom jag alltså inte ska åka tåg, men jag vet ju att det skulle bli försenat.)

Och så naturligtvis världens alla orättvisor med fattiga och hur de behandlas.


En bild på mig när jag ser sur och trött ut.

Jay

Jag lyssnar på Jay på Spotify. Hans album Jay Smith kom ut den 19 december, rekordsnabbt alltså. Klart de vill ha ut det till julhandeln. Med på skivan är alla låtar han sjöng i Idol, som till exempel makalöst coola versionen av Madonnas Like a prayer.

Det vore inte lika förvånande om jag drömde om honom som att jag drömde om Bruce Springsteen (=jag skulle inte ha så mycket emot det, han är ju liksom snuskläcker den där karlen. Och vilken röst!).

Dag 21: Ett annat ögonblick


Köpenhamn med tjejgänget i slutet av augusti. Sommar!

Klegg

När jag vaknade idag hade jag just haft sex med Bruce Springsteen. Alltså, va? Drömmar jag inte visste att jag hade...

Jag tyckte att jag var ute ganska tidigt när jag skulle till jobbet, men så gick min läppglanstub sönder. Vet ni hur klibbigt läppglans är?

För övrigt har jag målat en hall.Jag vet att jag är mer än lovligt osammanhängande och det är lagom att gå på jullov imorgon.

Att renovera

Jag blir trött på mig själv för det går inte så himla bra för mig med renoverandet. Jag tycker jag bara förstör allting. Jag har dragit upp en gammal matta och råkat släpa den längs väggarna så maken fick måla om hela vardagsrummet, slitit sönder slangen på en dammsugare så att maken fick tejpa ihop den, ställt en flaska med lacknafta så att det blivit fläckar på fönsterbrädan av marmor (och detta vet jag inte vad maken ska göra åt) samt rollat grå färg som skulle vara på väggarna ända uppe i taket som ska vara vitt, så maken har fått måla om. Än så länge verkar han trots allt vara glad så länge jag försöker...


Dag 20: Den här månaden

Jag tycker om december. Mycket på grund av all musik. Att jobba på en skola utan att behöva sätta betyg och rätta uppgifter är perfekt i juletid för då är det olika kurser som ska avslutas och musikprojekt som ska redovisas.
Jag har varit på tre konserter denna vecka; Lucia med esteterna, Magnus Carlssons julkonsert med en kör härifrån och en gospelmusikal med en kör från Österlen. Har jag tur går jag på konsert imorgon med, med elever som har musik som individuellt val.

Bra med december är också att träffa släkten och fira jul. Jag åker till Hedemora och firar med mina föräldrar och min brors familj.

Till nyår åker jag hem igen och firar med maken hos kompisar.


Det har inte blivit så mycket julpynt här hemma i år eftersom vi håller på att flytta, men jag har åtminstone hängt upp en julhandduk.

Kulturkullan

Vecka 51

* Läser: Niceville av Kathryn Stockett. Det här är en fantastiskt bra och angelägen bok om amerikanska Södern på sextiotalet när färgade inte fick gå på samma toaletter som vita. Skeeter är en vit kvinna som vill skriva en bok om orättvisorna och intervjuar svarta hemhjälper. Det är riskfyllt för alla inblandade. Läs! 

Niceville
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137135171

* Lyssnar på: Endlessly med Duffy på http://listen.grooveshark.com/#/search/song?q=duffy . CD från 2010. Duffy är en ung tjej med en ovanlig röst. Det här är hennes andra album.

*Veckans citat: Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
Nytt okänt ordspråk

* Veckans händelse: Julafton på fredag.

Dag 19. Detta ångrar jag

Jag funderar lite på om jag köpt fel julklappar, till exempel att jag köpt kläder till några som mest vill ha hårdplast, fast jag tror de kommer att få leksaker så det räcker.

Man kan väl alltid ångra att man inte pratat mer med släktingar som dött, fast jag tyckte jag var ganska noga med att träffa mina far- och morföräldrar innan de gick bort. Så jag ångrar faktiskt inte så mycket.Planer för kvällen

Ikväll ska jag gå på en gospelmusikal. Sedan ska jag gå på Kung i baren med några väninnor. Maken ska vara hemma med sina vattkoppor och jag ska ta tillfället i akt att inviga min underklänning.


Eventuellt ska jag ha på mig något mer. Det är ju trots allt minusgrader.

Dag 18: Min favoritfödelsedag

Jag har tyckt att alla mina födelsedagar varit bra, men en som jag särskilt minns var när jag fyllde åtta. Mamma hade gjort en tjusig tårta som var tre våningar hög. Jag hade bjudit hem mina kompisar och vi åt även tacos vilket blev en tradition. Ingen hade ätit det innan utan vi var tidiga med det efter att ha blivit bjudna på det i Colombia. Detta var alltså -82, innan svenskarna gjorde det till fredagsmiddag.

Möjligen var det denna födelsedag jag åt så mycket rulltårta och kolakakor så att jag spydde på kvällen...

Dag 17: Mitt favoritminne

Nu börjar jag bli lite tjatig här men det kan inte hjälpas; vår  bröllopsdag var fin!


Blog award

Jag har fått en award av

http://mestbaradeckare.blogspot.com

Kopiera in awarden, länka till den du fått den av och ge den sen vidare till 7 andra bloggare och länka till dem + berätta 7 saker om dig själv – sprid lite glädje!Jag snor idén från Klok som en bok med frågor:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
författaren var gay eller inte. Så trots att hans befogenheter var
(Drottningen vänder blad av Alan Bennett)

2. Vad var det senaste du såg på tv?
Kinas mat.

3. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Inget, förutom Spotify.

4. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Gick hem från jobbet.

5. Vad har du på dig? T-shirt från Nasa, jeans från DKNY, luvtröja från Zapata, nitbälte.

6. Vilken var den senaste film du såg? Svinalängorna.

7. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Nej, jag har bott på Island och det gick inte så bra.

Sju bokbloggar som jag brukar läsa:

http://mestbaradeckare.blogspot.com
http://ungcorner.wordpress.com
http://tonarsboken.blogspot.com
http://snowflakesinrain.wordpress.com
http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com
http://boktokig.blogspot.com
http://bokhora.se

Dag 16: Min första kyss

Ha, ja, det var en  lustig händelse. När jag var femton var jag ful, blyg, töntig och helt fel. Jag var inte intresserad av att bli full och gå på disco i Dalen, som var vad man skulle göra. Däremot var jag frustrerad och nyfiken och ville väldigt gärna hångla. Hur jag nu hade tänkt att det skulle gå till rent praktiskt när jag alltså aldrig gick ut för att träffa någon. Efter åttan åkte jag till Hastings på språkresa och där var det annorlunda. Jag stod utanför ett disco när det kom fram en snygg italienare och pratade med mig. Eftersom det var 18-gräns på discot sa jag att jag var 17 (?), och han var några år äldre.

Han hette Salvatore som betyder frälsare vilket jag fortfarande tycker är kul... Efter en inte alls lång stund frågade han om jag ville följa med honom hem och det ville jag. I efterhand är jag glad att jag inte blev våldtagen, jag hade ju ingen självbevarelsedrift alls. Hemma på hans minimala rum hade vi plötsligt inga kläder på överkroppen. Fast han hade den hårigaste mage jag någonsin sett så det kändes aldrig helt avklätt... Och det hånglades. Kul och intressant, tyckte jag.


Bröllopskyss på rådhuset i Köpenhamn.

Magnus Carlsson

Ikväll kommer jag att bli oförskämd mot Magnus Carlsson och gå innan hans konsert är slut. Jag hade inte tänkt gå alls eftersom biljetterna kostar över 300, men så fick jag fribiljett av en kompis som ska vara med och sjunga i kören. Konserten börjar kl.18 och jag ska gå på bio och se Svinalängorna 19.30.


Idag har jag en rolig t-shirt med kolor på.

Dag 15: Mina drömmar

Att få ett långt och lyckligt äktenskap.

Att jag och de jag tycker om ska vara friska.

Att vi ska trivas i vårt nya hus och få ordning där. Jag vill ha ett badkar, ett soldäck på taket på utbyggnaden, en uteplats utanför köket, kök och matsal i samma rum, en massa garderober och ett bibliotek.

Att jag ska få resa mycket.


Dag 14: Vad hade jag på mig idag?


Topp från Kapp-Ahl i Värnamo, jeans från Levis i Stockholm.

Jag har även ett svart linne på mig. Maken är sjuk och när jag klädde på mig imorse vaknade han upp ur feberdimmorna och utbrast: "Det var en liten klänning!".

Drömhus

Jag berättade för en kompis att maken planerar att bygga solpanel på huset. Hon har sett en solpanel han har byggt av ölburkar och undrade om vi skulle ha ölburkar över hela taket...

Sedan berättade jag att vi ju har snedtak och därunder vill jag ha garderober. "-Åh, får du walk in closet?!" "-Nja, snarare kryp in closet..."Nu ser jag framför mig hur jag sitter i vårt drömhus som en moderniserad häxan i pepparkakshuset med ett tak fullt med ölburkar, och enorma garderober...

Dag 13: Den här veckan

Det får bli förra veckan för denna vecka vet jag inte så mycket om.

Måndag: Var på Bio Kontrast med en kompis och såg Miraklet i Lourdes som jag tyckte var långsam och tråkig.

Tisdag: Klippte mig. Var i huset och grundmålade väggarna i vardagsrummet.Onsdag: Var i huset och målade väggarna i en färg som heter champagne men som jag tycker är mer vaniljvisp.

Torsdag: Var på personalfest på Godsmagasinet. Vi fick god mat från Ryssby hotell och hade väldigt trevligt. Vi var nästan hundra personer och det är ovanligt många för våra skolfester.

Fredag: Gick på Café 18 med en kompis och sedan i affärer. Maken var på firmafest och jag var hemma och tittade på Idolfinalen och var glad att Jay vann, för honom har jag hejat på sedan Linda från Dalarna åkte ut.

Lördag: Var i huset och fick besök av våra danska vänner som var nyfikna.

Söndag: Var i huset och pysslade. Jag blev ivägskickad att handla på Hemköp, Jem & Fix och Cheapy. På kvällen var jag hos en kompis och drack glögg.

Kulturkullan

Vecka 50

* Läser: Drottningen vänder blad av Alan Bennett. En söt liten bok om drottningen av England som råkar gå in i en bokbuss på grund av sina små hundar. Där tycker hon att det är lättare att låna en bok än att låta bli.

Drottningen vänder blad

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170374597

* Lyssnar på: Så mycket bättre på Spotify. Musik från TV-programmet med samma namn. Plura, Petter, Christer Sandelin, Lasse Berghagen, Lill-Babs, DiLeva och Petra (September) har bott ihop i en vecka och sjungit egna versioner av varandras låtar.

* Veckans citat: Liten stuga kallas ofta stort dass.
Nytt okänt ordspråk.

* Veckans händelse: Lucia på måndag. Till exempel i Missionskyrkan i Ljungby kl.18 och 20.

Dag 12: I min handväska

Den väskan jag oftast använder:
I den finns alltid: binda, hårsnodd, penna, nagelfil, läppbalsam, block, näsduk och en liten tygpåse (som vill se ut som en mobil).


Och ofta: plånbok, filofax, kamera, cykel- och hemnyckel och mobil.


Dag 11: Mina syskon

Jag har ett syskon; storebror Lasse, 39 år. När jag var liten tyckte jag att han var väldigt stor och fattade väl inte förrän någonstans på gymnasiet när han träffade tjejer i min årskull att det inte är så himla stor åldersskillnad på oss. Fast det är klart, 2 1/2 år jämnar ju ut sig mer och mer.

Lasse har i och för sig alltid varit lång och nu är han 1,92. Det är skönt att ha en stor bror som är varm och trygg. Han är oftast glad och bra på att få människor att skratta. Jag minns att jag som liten blev arg när jag var sur och han lockade mig att skratta i alla fall. Han har också tröstat mig när jag varit deprimerad och förklarat att man har rätt att vara ledsen även "utan anledning". Jag värdesätter stort att jag kan prata med honom om det mesta även fast vi inte ses så ofta.  

Lasse pluggade i Uppsala och är lärare i svenska och tyska på Danderyds gymnasium. Hans familj bor på Södermalm och har en stuga vid Dalälven utanför Hedemora. Han har en fru som är arkitekt och två söner som är fem och sju år. Det känns bra att han sett till att mamma och pappa har fått barnbarn så behöver inte jag tänka på det. Det är kul att ha fått lite släkt också. Min man har inga syskon så det är liksom brorsans familj som är släkten.  

Min bror är teaterintresserad, något som är svårt för Hedemorabor att förstå; han säger att när han försöker förklara att han flyttade till Stockholm bland annat för att kunna gå på teater tittar de konstigt på honom och blir helt tysta... Dessutom gillar han gubbrock som Lundell, Springsteen och Dire Straits, men det är inte fullt så ovanligt.


Grill i somras; mamma, pappa, Lasse, svägerskan. (Detta var det enda kortet jag hittade i datorn på min bror.)

Kl. 03.37

Ett SMS från maken:

Går till vårt nya hus?
P o k
kl

Det är ovanligt sammanhängande för att komma efter en firmafest, men han brukar inte kalla sig kl...


Jay Smith

Jay Smith vann Idol precis som jag hoppats på. Egentligen skulle han ha blivit diskad när det upptäcktes att han var narkotikapåverkad men det kan inte hjälpas; han sjunger bäst! Sedan behöver jag inte gilla allt han gör utöver musiken.  

Kolla vinnarlåten här:

http://www.tv4play.se/noje/idol_2010?title=jay_smith_-_dreaming_people&videoid=1167021

Dag 10: Det här hade jag på mig idag


Svart tunika från Cubus, Stockholm
Grå jeansleggings från Pieces, Outlet 18, Ljungby
Beiga mockasiner som mamma och pappa köpt av äkta indianer i USA


Eftersom outfitbilden blev så mörk blir det en bonusbild på mig igår innan jag skulle gå på personalfest.

Dag 9: Min tro

Här kan jag ta repris på ett inlägg från 20090913:

Nog har jag letat
och jag har försökt
jag tror att jag hittat
det som jag sökt

Min tro finns inte i kyrkan
den vilar hos dig
jag hoppas din trygghet
avspeglas i mig

Må inget förstöra
allt du och jag har
i det som har varit
och det som finns kvarSång på hjärnan

Jag har en irriterande reklamsång på hjärnan. Det är en film med en dagisgrupp som sjunger ungefär "Och Zoey är här och Melissa är här, tänk vad roligt att Måns-Melker är här..." Jag blir tokig!


Apropå inget; när mitt hår självtorkar kan det bli lockigt på ena sidan och rakt på den andra. Det tycker jag är fascinerande.

Dag 8: Ett ögonblick

Det här tycker jag är ett roligt kort.


Vi gifte oss på rådhuset i Köpenhamn och det är inte lätt att få vara ensam på trappan utanför så när kompisarna kastade ris kom det ett par amerikanska turister samtidigt.

Måla väggar

Idag har jag målat väggarna i vardagsrummet.Det är bra att färgen är vattenlöslig.


Dag 7: Min bästa vän

Jag har bara bra vänner, men jag ska berätta om en av mina första vänner. När jag var liten bodde vi i radhus och ofta gick vi bara ut på vägen utanför och träffade andra barn. En dag sa grannkillen att det flyttat in en ny flicka på vår gata. Jag träffade henne och sa på fyraåringars självklara vis "Hej! Ska vi leka?". Vanja var lika gammal som jag och ville leka.

Tyvärr flyttade Vanja till byn Garpenberg ett par mil bort när vi skulle börja skolan, men vi fortsatte att träffas och sova över hos varandra. Vanja gillade Elvis Presley och Europe. Vi lekte ofta i dalen bakom deras hus eller inomhus och då var det gärna papper, pennor, lim och grejor inblandade. När vi ritade pengar tog det längre tid än till själva affären vi skulle ha dem till... Men vi hade alltid roligt tillsammans och jag önskar alla ungar en egen Vanja.

Dag 6: Min dag

Jag vaknade av klockradion klockan nio, läste Smålänningen och lite i Älskade syster av Joyce Carol Oates. Mellan elva och tre var jag på jobbet på Sunnerbogymnasiets bibliotek. Idag har jag mest hållit på med kravhantering av försenade böcker. Efter jobbet var jag och handlade på ICA. Sedan tog jag itu med det här:Ikväll ska jag gå och se Miraklet i Lourdes på Bio Kontrast och sedan går jag hem och ser Våra vänners liv på TV.

Kulturkullan

Vecka 49

* Läser: Älskade syster av Joyce Carol Oates. Här har Oates tagit sig friheten att skriva sin version av hur det kan ha gått till när den sexåriga skridskoprinsessan Bliss Rampike blev mördad i hemmet. Mordet har aldrig blivit uppklarat. Oates skriver som alltid bra och gripande och här gör hon det ur brodern Skylers synvinkel.

Älskade syster
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100122882


* Lyssnar på: Cornelis Vreeswijk på Spotify. Jag har aldrig gillat Cornelis röst men kan inte låta bli att erkänna att han skrivit en våldsam massa bra låtar med kluriga texter. Det finns så mycket mer än Hönan Agda och Brev till kolonien om man börjar lyssna.

* Veckans citat: Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.
Nytt okänt ordspråk

* Veckans händelse: Julkonsert med musikskolan på Grand, lördag kl.18. Inträde 100 kr.


I huset


Ett kök


En matsal


En konstig utbyggnad


Ett vardagsrum


Ett bibliotek


Ett badrum


Ett sovrum


Ett till litet kök


En avlång garderob


Ett gästrum


Dag 5: Vad är kärlek?

Att köpa hus tillsammans!


Renovering

Det smärtar lite att sätta kofoten i ett gammalt ekgolv men om det är slitet så får man lov att göra det ändå.


Det här har jag åstadkommit idag.

Julgran

Det första man gör om man köper ett hus i december är att hämta julgran. Ju.


Chokladlager

Jag har byggt upp ett chokladlager inför julen. Choklad är en trevlig sak att ha med sig när man går hem till någon.


Afternoon tea

Det var dags för afternoon tea igen i Värnamo igår (en nog så bra anledning att åka dit).


En balja te, scones med clotted cream, ost och marmelad + ett par munsbitar med klegg.

Värnamoshopping

Jag slutade tidigt igår och passade på att utnyttja eftermiddagen åt att åka till Värnamo. Jag var på strålande shoppinghumör och hade några rabatter att utnyttja: en presentcheck på 50 kr på Åhléns där jag köpte en presentförpackning duschkräm och hudkräm från Dove som skulle ha kostat 89, 30% rabatt på ett plagg på Kapp-Ahl och när jag blev medlem fick jag dessutom 50 kr extra rabatt, 50% på toppar på Lindex.


Jag köpte en hel khakigarderob.


Har man sett en sådan söt risburk någon gång? Nej, jag tror inte det.

Dag 4: Det här åt jag idag

Kl.10: två smörgåsar med leverpastej, äppelkvittente med mjölk
Kl.14: en ganska konstig pizza som hette Maffia med skinka, fläskfilé och champinjoner, coca-cola

Nu är klockan 17.30 och jag är fortfarande mätt efter pizzan så det blir inte så mycket mer idag.


Jag kom på först efter pizzan att jag skulle fota den. Det här marmorbordet står kvarlämnat i huset och jag har inte bestämt än om jag tycker det är snyggt eller fult.

Dag 3: Mina föräldrar

Mina föräldrar har varit tillsammans i en evighet. De träffades redan när de gick i skolan i Norrköping och blev ihop när de gick lärarhögskolan i Uppsala. Det var något med en luciafest och pappa glömde sina handskar hos mamma, jag har aldrig riktigt förstått hur det gick till. De gifte sig för att få en lägenhet (!), mamma fick praktik i Hedemora och flyttade dit och sedan kom pappa efter. Han fick förresten ett vikariat för en tjej som åkte till München-OS -72 och aldrig kom tillbaka så man kan säga att hela pappas anställning vilade på ett vikariat.

Mamma och pappa har jobbat på högstadiet och gymnasiet som språklärare ända tills de pensionerade sig förra året och nu är de världens lyckligaste pensionärer som reser och gör vad de vill hela dagarna.

De är väldigt goda och omtänksamma människor som gömt ett par peruanska flyktingar i sin källare i ett halvår och pappa har smugglat hit ett par rumänska barn. Barnen fick stanna i landet men inte flyktingarna.

Mamma och pappa trivs på vintern när de kan åka längdskidor och långfärdsskridskor och är över huvud taget ganska rörliga, de är ute i skogen och plockar svamp och bär, går, cyklar, springer och paddlar.

De vill att jag ska komma hem till Hedemora oftare, men får nöja sig med att träffa min bror och hans familj som har stuga utanför stan. Det är roligare att de kommer hit och hälsar på, tycker jag. Jag tycker mycket om dem, men det är krångligt att ta sig till Hedemora så det blir bara ett par gånger om året.


Min man ville inte vara med på bild, men annars hade vi det trevligt på mammas och pappas balkong i somras.

Dag 2: Min första kärlek

Jag började på dagis när jag var fyra år och lekte mest med Pelle. Pelle Sörbergs var lång, smal och söt med snälla blå ögon. Han spelade fiol. Jag vet inte om jag trodde på det men när han sa att han åt pannkaka varje dag blev jag avundsjuk. Han bodde i Västerby och vi hamnade på olika skolor så jag såg honom inte sedan förrän vi började högstadiet men då pratade vi aldrig med varandra. Det kan jag tycka är lite synd, vi som varit så goda vänner.


Husägare

Idag har vi skrivit på alla papper och gjort klart köpet på huset. Det känns synnerligen overkligt. Och väldigt roligt såklart!
Att bo på H

Ända tills jag var tjugo år bodde jag på ställen med H. Först bodde vi i radhuset på Hovslagarvägen och sedan flyttade vi till Holkvägen i Hedemora. Jag var på språkresor i Hastings och Hameln och var utbytesstudent på Hrísbraut i Höfn på Island. Sedan flyttade jag runt till Malung, Stöllet, Borås och Göteborg innan jag hamnade i Ljungby. Nu ska jag ta upp trenden och flytta till Heimdalsgatan!


Dag 1: Om mig

Det här är en lista som tydligen flyter runt på många bloggar och jag har tagit den svenska varianten härifrån:

http://onekligen.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

Så; dag 1: Om mig

Jag är 36 år, 172 cm lång, rödblond (bleksprejar för att ignorera det röda), har glasögon fast nästan aldrig eftersom jag har fantastiska linser som kan sitta i en månad, är släktens kakmonster, har alltid varit fascinerad av bokstäver, har körkort men tycker inte om att köra, är sjukt opraktisk men lever nästan ett normalt liv ändå eftersom jag har en man som fixar det mesta...


Dagens snöbild


RSS 2.0