Spännande saker händer här

Nu hände det något konstigt. Jag var bara och fikade en kort stund och sedan kom jag tillbaka till biblioteket där allt såg ut att vara som det skulle. En elev frågade om skrivaren funkade och jag sa att ja, det ska den göra. När jag tittade in i det lilla rummet där skrivaren står så var halva borta. Jag och eleven tyckte det var högst besynnerligt. Hoppas att det är en reparatör som hämtat den, för den är lite smårisig. Det verkar ju ovanligt dumt att sno en halv skrivare. Ska jag behöva oroa mig över detta hela helgen? Nej, det ska jag inte, men jag tycker att man kan lämna en liten lapp eller något när man försvinner med saker.

Internationell valborg

Enligt mina senaste beräkningar kommer vi att bli nitton personer ikväll. Helt säker blir man inte förrän kvällen är över, en del har så gräsligt svårt att lämna besked. Orsaker som migrän eller annan sjukdom eller jobb godkänner jag, och en del andra ursäkter också, men måste de komma så sent? Jag blir ju nojig när jag inte vet om jag ska laga mat till tio eller tjugo personer! Att jag aldrig lär mig att sluta bjuda de där sega människorna. De tänker väl att en mer eller mindre inte spelar någon roll men om alla (eller hälften) tänker så så har man ju ingen aning. Sedan finns det de som inte svarar alls. Det kanske är meningen att man ska tolka det som ett nej, men jag tokmessar tills de svarar.

Det blir internationellt i år med, med gäster från Finland, Danmark, England, Vitryssland, Australien och Thailand. En tjej är född i Australien och har en mamma från Thailand och pappa från Nya Zeeland. Ändå blir den mest långväga gästen från Göteborg. Om man inte räknar danskarna men de är samtidigt närmast för de är våra stuggrannar.

Jag börjar jobba halvtolv idag och tänkte att jag skulle sova länge för att orka vara uppe sent men så vaknade jag vid åtta. Typiskt!

Runkfest

Imorgon är det dags för stor runkfest igen. Alltså, det står runkfest i min filofax vilket betyder att vi ska fira sista april i Runkarp, så nu kan alla som ville läsa om en stor bögsammankomst besviket sluta läsa. Fast det kanske blir lite bastuklubb... Jag vet att åtminstone några av gästerna kommer att vilja basta. Jaha, jaha, jag har en del att göra idag. Ska deklarera. Jordbruk med två får, inte så höga inkomster på det. Vill inte tänka på vad de där kräken kostar oss i bensin med fyra mil om dagen. Vi har inte hittat något fåravdrag men vi har varit nära att kunna få EU-bidrag då man måste ha minst nio får. Sedan ska jag laga köttfärsbönjoxgryta till 15-20 personer. Under tiden ska sambon lägga klart golvet så vi har någonstans att lägga gästerna som blir kvar över natten.

Roland Nilsson

Plötsligt blev jag nyfiken på fotbollsspelaren Roland Nilsson. Kompisar tycker att han är snygg men jag visste inte vem det var. När jag ringde och pratade med mamma så vidarebefordrade hon mina frågor till pappa, ett levande uppslagsverk. "Runt 40 år. 70 landskamper." Hur ser han ut? Är han snygg? "Otidsenlig, prydlig,bena,vältränad." Okej, rätt bra information. Sedan blev det google såklart. Enligt wikipedia född 1963 och numera tränare för Malmö FF. Jag är aggressivt ointresserad av fotboll och vet ungefär Zlatan, Henke och Ljungberg. Och Brolin och Dahlin. Men eftersom jag är kändiskåt kan det bli spännande med idrottare. Jag vet inte riktigt om jag tycker att den här Roland är snygg, måste prata mera med fotbollsgillande väninnor om detta. Men nog ser han äldre ut än 45?


Henrik Schyffert

Jag såg Parlamentet idag med en ovanligt rolig laguppställning; Henrik Schyffert och Helge Skoog mot Robert Gustafsson och Henrik Hjelt. Ibland kan jag bli lite trött på Robert Gustafsson när han är med precis överallt och kör samma miner och skämt, men jag tycker inte att han är så himla mycket på TV nu som han var ett tag och jag tycker fortfarande att han är en av de roligaste vi har i Sverige. Liksom Henrik Schyffert som dessutom är så snygg! Mmm, så söt som en liten nalle när han ler. Jag hörde hans fru Bea Uusma sommarprata för några år sedan och hon berättade hur fantastiskt det är att vara gift med Schyffert (fast jag kan tycka att det är lite opersonligt att kalla sin man vid efternamn) och att hon fortfarande efter flera år vaknar bredvid honom varje morgon och tänker "Ja, högsta vinsten!". Det var härligt att höra.


Kulturkullan

Vecka 18

* Läser: Too fast for love av Jonas Inde och Martin Kellerman. Inde har skrivit och Kellerman har tecknat och på så sätt dokumenterat en bilresa genom USA. Jag skulle inte vilja resa med Inde men det är roligt att läsa om det. I en recension från Aftonbladet står det: "Inde är dyster med frenesi." Det kan jag hålla med om. Här berättar han om varför han hoppade ut genom ett fönster på tredje våningen, om olika tjejer han tänker på när han runkar, om hur han spelar av Martin pengar, om hur han håller Apan -depressionen, i schack och annat som händer i USA och i hans huvud. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Breakeven 2200 med Heed. CD från 2000. Jag hittade en CD för 20 kronor på X-price och köpte den eftersom jag var lite nyfiken. Jag blev förälskad i Jennie Abrahamsons röst när hon var förband åt Tomas Andersson Wij och kullade hennes solodebut förra veckan. Men som jag misstänkte är inte det här riktigt min smak. Det kallas tydligen triphop och låter flummigt, knarkig hissmusik, eller jag vet inte hur jag ska beskriva det. Hon har en fantastisk röst men den kommer fram så mycket bättre på soloskivan än det här lite monotona långsamma malandet. De har med en massa lustiga instrument som flügelhorn, fender rhodes och singing saw men det låter ändå väldigt maskinellt.


* Veckans citat: "en psoriasismönstrad hawaiiskjorta..."
Hörde någon på radio som berättade om plagg hon slängt och sedan ångrat för att det dök upp tillfällen när hon ville ha plaggen igen.

* Veckans händelse: Sista april firas Valborg på många ställen i landet, som det brukar stå i Smålänningen. Till exempel i Runkarp.

Bludderbleadder

Jag tnmkte bara nblogga att jag har värsta fyllehickan menm så gick den över så jaa, ointe vet jag. Var på tjejkfest hos grannen uindert oss. Det som ärbra med att gåm på fest jhos grannen är att mam nkan gå barfota och med värkdens kortast3 kjil kjol ned för trappan bara. Sedan bytte jag till en jkjol som är säkert en dm längre innanvi gick ut på gharrys. Och sambion förvarar jag i stugan, nhejhehe...

Festivalsommar

Ibland, fast bara ibland, är det synd att jag inte längre bor i Hedemora. Flera av våra elever ska åka till Borlänge i sommar på peace&lovefestivalen som verkar bli jättebra i år. Inte för att jag fattar hur de har råd, men jag antar att de jobbar, sådär som jag inte gjorde. Jag har blivit för bekväm för att vilja tälta fyra dagar i lera och snusk och fylleri men om det är festival nära kan man ju bo hemma. Förut ville jag åka till Hultsfred och Roskilde men det känns alltså för besvärligt nu. Jag har ju aldrig tältat på festival men tillbringat en hel del tid på campingen på Dala-Rock ändå. Fast det var skönt att gå hem och sova, åtminstone några timmar. Jag är fortfarande sugen på Visfestivalen i Västervik. Har kompisar som kan fixa stuga där.

www.peaceandlove.nu
www.visfestivalen.se

Kulturfyran

Från http://kulturbloggen.com
1. Är det någon film som går på bio nu som lockar dig, som du vill se på bio och inte väntar tills den släpps på dvd?

2. Besökarna sviker biosalongerna, bland annat på grund av fildelningen, hävdas från vissa håll. Snart kommer biografer som visar film med 3D-teknik.

Det är 3d-film och mocap som gäller i Holly­wood - och nästa år kommer den nya teknikens filmer till Sverige på allvar. Filmbranschen hoppas att bioupplevelsen ska bli så speciell att piratnedladdningen minskar.

Vad tror du? Kommer besökarna tillbaka till salongerna när filmerna visas i 3D?

3. Kärlek i kolerans tid fick bottenbetyg av SVT:s filmrecensent. Vilken film är den sämsta du sett?

4. Vad gör en film dålig?

1. Jag funderade lite på att se P.S. I love you som var en söt bok , men filmen har fått dålig kritik + att sambon förbjudit mig att boka upp mig innan golvet är klart. Så, nej, jag har ingen måstefilm nu. Förresten har jag ingen fungerande dvd heller...
2. Jag tror att besökarantalet kan öka ett litet tag för att sedan minska igen. Vad som skulle locka är nog snarare billigare priser. Jag tycker det är för dyrt att gå på bio. Vad är mocap? Jag såg en 3D-film på Kennedy Space Center i somras och det var ju spejsigt (!) såklart, men skulle inte betala mycket mer än för en vanlig film för att få se 3D.
3. Sämsta film jag sett? Det vet jag inte. Jag har somnat två gånger framför en film som utspelas i någon annan tid och där det landar en stor colaflaska. Är det  År 2001 den heter? Gillar inte gamla svartvita filmer, fattar inte Casablanca. Dåliga filmer är splatter och porr, ingen handling, bara snusk och äckel.
4. En film är dålig om den är tråkig. Visserligen en TV-serie (fast den finns nog som film också) men jag minns den mardrömstrista tyska serien Heimat. Jag var tio år när den gick på TV och tyckte det var skittråkigt när resten av familjen satt i timtal och tittade. Det kändes som om allt hände i realtid, om någon skulle gå en mil så filmade de hela jävla milen...


Runkarps big five

Igår såg jag och väninnan ett vildsvin i Runkarp. Jag har aldrig sett ett vilt förut, och knappt några tama heller, ah, vilken schysst paradox, ett tamt vildsvin... Han kutade över grannarnas åker. På vägen hem såg vi en grävling som satt precis bredvid vägen innan den pinnade iväg in i skogen. Det är nästan som i Afrika där man ska jaga big five: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. I Runkarp har vi vildsvin, grävling, räv, älg och rådjur. 

Jag utsatte mig för en ganska sorglig kontrast sett ur nya fikets synvinkel. Igår var jag på världens mest underbara afternoon tea på Stockhultsgårdens tebod. Vi var ungefär 25 skolpersonal som bokat in oss. Först fick vi en liten smörgås med grönsaker och korv, sedan en liten scone (heter det scone eller scones?) med lemon curd och ost, sedan en liten munk med lingonsylt och till sist sex sorters kakor. Samt enorma mängder te av olika sorter. Fantastiskt!

Men så idag skulle jag och en kompis kolla upp nya fiket Spiket som drivs av arbetslösa. Jag köpte en liten ledsen torr muffin och ett glas saft. Alltså, nej, vad synd att det blivit så trist. Det var ju en sådan trevlig idé att ha ett café på gamla Hammarskolan.

Efter det letade jag efter en affär som skulle öppna idag, Blå huset, men jag kände inte för att gå in och fråga i det huset jag trodde det var. De måste ju sätta upp skyltar. Det står inte ens nummer på huset och än mer förvirrande är att jag inte ens vet vilken gata det ligger på. I annonsen stod det Rune B. Johanssons gata 1 (Norra järnvägsgatan) och det är nog så konstigt, men sedan visste jag inte om det huset jag tror att det är räknas till Fogdegatan. Tänk om jag går in i fel hus och frågar om de har brasiliansk vaxning... Vilket jag inte tänker ge mig på, men det ska de pyssla med bland annat i detta blåa hus, som troligtvis är vitt.

Bibliotekariekläder

Idag har jag en typisk bibliotekariekjol på mig. Den är från Steps och blå- och vitrandig. Kolla stilen här: http://www.steps.se

Så här står det i roliga bibliotekariehandboken: 

Om inget annat passar...

Om ingen av ovanstående klädstilar passar dig kan du alltid klä dig i en randig tröja. Olika färger, material, randbredd; variationerna är oändliga och allt är lika rätt! Den randiga tröjan passar alla oavsett ålder, kön, längd och bredd.
Vi i randiga tröjor 


Jag har fått ett verb!

Aha, jag har fått ett nytt verb! Patrik ber mig att kulturkulla Håkan Hellströms nya skiva. Jag har inte hört den än men om någon vill ge mig den ska jag skriva om den.

Jag har redan fått ett par adjektiv. Man kan vara ylvig och ylvisk, minns inte riktigt vad de betyder men det ena är nog när man tokladdar ner saker på någon annans dator så den hänger sig... Små roliga smileys och musik.

Förband?

Jag såg en rubrik från SvD som löd: Flera förband ska läggas ned. I min värld tänkte jag först på musik. Nää, vad konstigt, ska artisterna köra utan förband då? Försvaret står inför en ny halvering med nedläggningar på en rad orter. Det bryr jag mig mindre om.

Festivalkrock

Åh, mäh, vad allt roligt ska krocka jämt! Jag kan inte gå på Myreborock för då ska jag på Berättarfestivalen. Inte blir det Lidhultsfestival heller för då ska jag på Winnerbäck.

http://www.myreborock.se
http://www.lidhult.blogg.se
http://www.sagobygden.se
http://www.winnerback.se

Jag tror jag försöker äta ihjäl mig när sambon är borta. Igår åt jag en pizza med massa bearnaisesås (jag brukar inte orka äta en hel pizza på en gång, men den gick ned snabbt), idag har jag ätit en 45-kronorsglass på torget och imorgon ska jag till Stockhultsgårdens tebod på afternoon tea med kollegor. Tur att sambon kommer hem imorgon kväll så kanske det blir lite dämpning på frossandet... Och tidigare läggning. Jag släckte sänglampan vid halvett inatt. Först såg jag en film som skulle föreställa vara en komedi men jag skrattade inte en enda gång. Life or something like it från 2002. Frustrerande med en Angelina Jolie när hon försöker spela sunkig. Hennes kille kommer hem och undrar varför hon är ofräsch och om hon inte har duschat idag. Där sitter Angelina draperad över en soffa. Hon är rufsig i håret på ett sjukt sexigt sätt, har glasögon (och ser sjukt sexig ut i dem), gammal urtvättad t-shirt som ser sjukt sexig ut och rosa mysbyxor som ser, ja, sjukt sexiga ut.

Världsbokdagen

Idag är det världsbokdagen! Det har vi uppmärksammat genom att skänka böcker. Meningen var att man skulle lämna in böcker och sedan kunna byta mot andra, men det blev så att det var många som skänkte och som inte ville ha något tillbaka så då hade vi ett bokskänkningsbord och så gav vi bokmärken också. Det blev uppskattat och vi gav bort många böcker.

Det här stod på Smålänningens ungsida idag: "Högskolestudier lönar sig inte alltid, särskilt inte i kvinnoyrken, skriver Sktf-tidningen. En socionom eller bibliotekarie får mellan 1,5 och 1,8 miljoner kronor lägre total livslön än en naturvetare som börjar jobba direkt efter gymnasiet, enligt beräkningar av Saco." Då säger jag som vanligt: pengar är inte så viktigt för mig. Förresten har jag inga studielån och ångrar inte på något sätt alla mina utbildningar. Jag får väl gifta mig rikt, sambon är en sådan där som bara gått gymnasiet. Och, ja, han tjänar bra mycket mera än jag.

Fulfis

Är det vanligt att man blir helt kajko i magen (som en kompis skulle kunna säga) av potatissallad eller är det bara jag? Det är så besynnerliga saker som jag fulfiser av; potatissallad då, glass, banan, bearnaisesås... Sambon tror att jag är laktosintolerant men det borde nästan ha visat sig för länge sedan.

Idag åkte sambon på mässa i Hannover. Trodde han tills alldeles nyligen när han ringde och sa att han är i Hamburg "så jag vet, ifall han försvinner". Men vad bra, då vet jag var jag ska leta. När fixiga sambon är borta så har fixiga väninnan varit här och lånat hans domkraft och bytt däck på bilen. Jag är impad.

Återblick (mest)

Hittade hos http://onekligen.blogspot.com

För femton år sedan (1993)
Gjorde jag mest ingenting. Hade kommit hem i förtid efter mitt sabbatsår på Island och väntade på att sista året på gymnasiet skulle börja. Bodde hemma hos mamma och pappa i Hedemora och såg mina vänner förbereda sig inför studenten. Pluggade körkortsteori. Spelade tetris. Mådde ganska dåligt.

För tio år sedan (1998)

Gick jag tredje terminen på bibliotekshögskolan i Borås. Var inneboende i ett mysigt gammalt hus hos en ännu äldre tant, höll jag på att skriva och gjorde det visst också. Hade väldigt roligt.

För fem år sedan (2003)
Här kan jag faktiskt titta i mina gamla kalendrar. Den 22 april står det: "Gick med mamma och pappa på stan. Glass på torget. Stugan. Grillade." Jag hade påsklov.


För 3 år sedan (2005)
(Kalendern igen:) "Jobbade 8-12. Blev frågad om jag ville vara med i radio och TV och prata storm. Ringde Saga och Lasse och Tove." Haha, som att jag skulle visa mig i TV! Humor! 

För 1 år sedan (2007)
(Enligt kalendern:) "Stannade hemma. Städade. Till Anneli. Åt våfflor. Pratade med mamma." Hemma betyder alltså att jag inte följde med till stugan. Eftersom jag varit på Kung i baren dagen innan var jag antaglien bakis.

Igår (21 april 2008)
Var vi i stugan och satt ute och åt. Jag oljade ett bord och hjälpte till lite med golvfix.

Idag (22 april 2008)
Trodde jag att sambon skulle till Hannover och det trodde han också men han ringde nyss och sa att han var i Hamburg. Åkte till stugan med en kompis och satt ute och åt pizza. Ska vara uppe till mitt i natten och titta på amerikansk tramskomedi.

Imorgon (23 april 2008)
Är det världsbokdagen. Vi har tagit fram fina bokmärken med skolans logga. Jag ska köra till stugan och mata fåren.

Om ett år (23 april 2009)
Med tanke på att det jag gjorde för fem år sedan lika gärna kunde vara nu så ser nog mitt liv ganska likadant ut som idag.


Störtdykning

Vi hade en intressant naturupplevelse igår när vi satt ute och åt grillat. En stor fågel, troligtvis en fiskgjuse fick jag veta efter konsultation med en ornitologkompis, satte sig högst upp i en grantopp vid dammen. Plötsligt dök den och kom upp med en av våra mörtar. Jodå, de är våra för sambon har fiskat upp dem och planterat dem där. Jag tror att vi hade tretton från början och det här måste vara en av ursprungsmörtarna för den var jättestor. Häftigt!

När vi körde hem från stugan såg vi en liten mus på väg över vägen fast den vände och klarade sig. Det händer så mycket spännande saker i naturen!

Kulturfyran

Jag har visst glömt bort Kulturfyran på http://kulturbloggen.com/. Den kommer nu.

1. Vilken är den bästa bok du läst, alternativt vilken bok har varit viktigast för dig? Berätta gärna varför eller vad som gör boken bra.

2. Vilken film har betytt mest för dig?

3. Vilken låt eller musik eller konsert, alternativit artist, har betytt mest eller mycket för dig?

4. Vilket konstverk eller bild är viktig för dig?

1. Sömnlös av Barbara Voors. Riktigt krypande läskig bok! Vackert språk hos Voors, alltid. Första meningen är fantastisk: "Jag har slutat att sova. Det finns säkert tusen sätt att somna på och jag vet inte ett."
2. Döda poeters sällskap är fortfarande en av de bästa filmer jag sett. Jag var femton 1989 när den kom.
3. Försent med Ratata. Konserten 1989 var magisk. (Värst vad fixerad jag är vid 1989.) Allt med Mauro Scocco gillar jag!
4. Jag upptäckte Sven Ljungberg när jag flyttade till Ljungby. Han har gjort mycket fint som en tavla vi har med en skata som sitter på en spade. Han är bra på skator. Och utomhusmotiv.


Kulturkullan

Vecka 17

* Läser: Dagens Agnes. En liten rolig bok med citat från Agnes, en klurig sjuåring. Hon har en egen blogg på www.agge.se och det har nu blivit en bok. Till en början var det mest meningen att Agnes nära och kära skulle kunna följa henne när hon flyttade mellan sina olika familjer, men sedan växte det och blev vad som nog är Sveriges största barnblogg. Ur boken:

är det sant att bebisen kan komma vilken dag som helst nu?
marcin:mmm...
oj, så den kanske kommer imorgon?
marcin: ja, jo...
oj, tänk om det blir en griskulting!
marcin: det hoppas jag inte...
näe, inte jag heller.
men man vet ju aldrig!

http://www.knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Lights med Jennie Abrahamson. CD från 2007. Tjejen som var förband åt Tomas Andersson Wij i fredags (och resten av turnén). Jag och kompisen blev alldeles fascinerade och bara: "vi måste köpa skivan!" och så köpte vi varsitt signerat exemplar efter konserten. Till Ylva! Kärlek. Jennie står det på min. Någon som minns Charlie´s magazine från Gotland? De släppte ett par skivor 2001 och 2003 och det här påminner om dem. Jag kan också tänka på Pineforest Crunch, Lisa Miskovsky och Elin Sigvardsson. På Jennies myspacesida står det att hon varit med i triphopkvartetten Heed och altcounrtyakten Yukon AK. Det låter lite väl obskyrt för mig och jag tror att hon hittat rätt nu. Makalös röst!

* Veckans citat:
-Trollhättan är en geografisk blindtarm!
enligt Tomas Andersson Wij

* Veckans händelse: Poodles på Garvaren på lördag. Ha, jag har redan sett dem i år, på melodifestivalen i Göteborg. Kanhända kommer jag att se dem på lördag igen efter en tjejfest.La Redoute

Igår hade jag två premiärer. Först var jag ute på årets första blejdrunda. Det kändes till en början väldigt ostadigt när jag vinglade genom stan, och genom stan måste jag om jag ska ut på stambanan (ha, ha) gamla E4:an. Sedan gick det bättre och bättre och jag åkte drygt en mil och så fick sambon plocka upp mig på väg hem från stugan. Två bilar som tutade, rätt normalt, alltid händer det något på mina åkturer.

På kvällen ville jag gå på Kung i baren och lyssna på Paddington men det var ingen idé för sambon hotade med att han skulle väcka mig klockan åtta idag och då ville jag inte vara ute sent. Jag premiäranvände min nya byxkjol från La Redoute, väldigt kort kjol med dolda byxor som jag hoppas att jag kan cykla i. Nu var det inte så många som såg den eftersom vi bara gick på Harrys, men den funkade fint på hög barstol. Förra gången jag var ute hade jag en vit klänning, också från La Redoute, och ett av stadens orginal kom fram till mig och sa att jag hade en personlig stil. Jag vet inte om det är en komplimang... Han frågade om sambon blev svartsjuk (svar: nej) och sa att han hade en snygg skjorta. Jag har en till ännu oanvänd klänning från La Redoute som det får bli lite varmare innan jag ska använda.

Idag gick jag inte upp klockan åtta eftersom skälet att Cheapy och Jem & Fix öppnar nio inte räcker, men vi var ute vid stugan halvelva och det är ganska tidigt. Vi har grejat med golvet. Jag har kört ut skottkärror med jord, krattat och sått gräs. Det var skittråkigt. Sedan har jag mest legat på en filt i solen och läst, det är det man ska göra i en trädgård anser jag... Vi har grillat och ätit utomhus, ännu en årspremiär förresten. Det känns lite småelakt att sitta och äta lammkotletter 25 meter från lammens mammor, men vi börjar vänja oss nu. Ett par kompisar kom ut med en fikakorg, trevligt, trevligt! Jag har blandat cement och gjutit runt betongplintar till golvet och känner mig som en riktig grovarbetare.

Me & I

Idag har jag varit hos en kollega på homeparty. Hennes syster var där och visade kläder från Me & I. Det är mest barnkläder men även för mamma och pappa, och inte behöver man ha barn för att få köpa deras söta kläder. Jag har beställt en helrolig klänning med sega råttor på. Äsch, det gick inte att lägga in bild tyvärr. Kolla http://www.meandi.se

Tomas Andersson Wij

Andersson Wij Tomas, Tomas Andersson Wij 2005Andersson Wij Tomas, En introduktion 1998-2007
Igår var jag och väninnan på Tomas Andersson Wij på Palladium i Växjö. Det var en skön upplevelse. Först kändes det lite lojt att sitta tillbakalutad i en biosalong, det blir inte jättemycket röj på en sådan konsert, men ju längre tid som led desto mer njutbart blev det. Tomas, som varit musikjournalist, har svurit på att hans publik alltid ska få sitta för han fick så fruktansvärt ont i ryggen av att stå och lyssna.

Som förband spelade underbara Jennie Abrahamson, en ny upptäckt för oss. Vi köpte varsitt ex av hennes skiva som jag kommer att skriva mera om senare. Det är lustigt med Tomas, han låter oftast likadant, ungefär samma melodi liksom, men jag gillar det så det gör inget. Texterna är finurliga som när han sjunger att han åker mellan mellanstora mellansvenska städer. Han hade jättestora mörka fula glasögon och ser ganska allvarlig ut men så har han skitroligt mellansnack. Och så blir jag alltid lika fascinerad av människor som kan få snäva jeans att sitta fladdrigt. Han hade vita jeans som jag inte skulle få upp till knäna ens en gång, men det kanske säger mera om mina lår än om hans... Hur som helst verkar han avslappnad och som att han tycker det är kul att uppträda och han får publiken att må bra. Tre timmar efter att konserten skulle ha börjat (minns inte riktigt när Jennie körde igång, men det var lite försenat) var allt över. Då åkte vi och plockade upp vännerna som varit på Sound of music. Väninnan som bjudit sin kille sa till honom att han får gå på fotboll också så det jämnar ut sig. "Men det är ju också ditt intresse!" sa han hjälplöst. "Ja, men det är väl manligt?".

Vaniljsex?


Idag har vi haft studiedag, vilket innebär att eleverna varit lediga och personalen haft en föreläsare från RFSL. En bög från Argentina. Han pratade ganska allmänt om sexualitet men när han nämnde vaniljsex vaknade jag och några kollegor till och spann vidare på choklad, glass...

Ikväll ska jag till Växjö och lyssna på Tomas Andersson Wij. Mina kompisar vill bli upp-plockade på så konstiga ställen. En frågade om jag vet var Borgarkvinnan står. Nej, det har jag aldrig tänkt på, men restaurangen som inte längre heter Zeus eller Levante vet jag och det är tydligen nära denna staty. En annan föreslog först ett sågverk och sedan Bullens. Bullen kör taxi och dit hittar jag.

Kul med listor...

Det är kul med listor och ofta hittar jag dem hos http://trasselkvast.blogspot.com/:


1. Var hittade du den här listan?
Trasselkvast, sa jag ju.

2. Var är dina föräldrar födda?
Norrköping.

3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Installerade? Det vet jag inte om jag gjort.

4. Vilken är din favoritrestaurang?
Det var Zeus. Nu Pizzahouse.

5. När badade du i en pool senast?
Jag ville säga i Florida, men det var visst i simhallen i tisdags.

6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, jag var en av rövarna i Kamomilla stad.

7. Hur många barn vill du ha?
Inga.

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Finns mycket dåligt. Jag blir arg av trance, om vi inte har fest och jag är i ett särskilt tillstånd. (Läs: skitfull)

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Är det val nu igen? Jag brukar gardera och rösta på tre olika och kan inte säga att jag bestämt.

10. Vad har du för TV-kanaler?
Ettan, tvåan, fyran, sexan och några till som jag aldrig tittar på.

11. Har du åkt moped någon gång?
Åkt har jag nog gjort någon gång. Försökt köra en gång. Jag var kass.

12. Har du busringt någon gång?
Nej.

13. Har du fått felparkeringsböter?
Nej.

14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej.

15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Colombia? Bahamas? Thailand? Marocko? USA?

16. Har du en egen trädgård?
Delar trädgård med huset hemma och har en trädgård vid stugan.

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Katten Gustaf. Simpsons.

18. Kan du alla orden i nationalsången?
Ja.

19. Badkar eller duschkabin?
Skulle vilja ha badkar.

20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Morgan Pålsson.

21. Favoritpizza?
Husets utan paprika på Pizzahouse. Bea...

22. Chips eller popcorn?
Popcorn. 
 
23. Vilken färg på läppstift använder du?
Brukar inte ha läppstift utan läppglans, mest i rosa nyanser.

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej.

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej, om det inte räknas på facebook.

26. Apelsin- eller äppeljuice?
Äpple.

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Nicke, Anneli och Pontus. Jag åt plankstek.

28. Favoritchoklad?
Marabou mjölkchoklad med daim.

29. När röstade du senast?
Någon undersökning på nätet.

30. När åt du en hemodlad tomat sist?
Förra året. Svärmor är kung på att odla tomater. Vi fick tyvärr inte så mycket i vårt land. När vi var i Florida fick vi mail från svärmor som meddelade att fåren dansat flamenco i landet...

31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Pokal tror jag inte. Men jag var stolt över den lilla fula glasgrunkan jag fick när vi vann DM i basket i mellanstadiet.  

32. Är du bra på matlagning?
Nej, ointresserad, men jag kan laga mat som jag själv tycker är god. Idag blev det kassler med tomat, champinjon, feta och vanlig ost på och så in i ugnen, med ris till. Tomatkross- och champinjonkonserver har jag i det mesta...

33. Klarar du att tanka själv?
Ja, fast helst inte.

34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej.

35. Pepsi eller Coca Cola?
Coca cola.

36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nej.

37. Vad var det senaste du handlade?
Falukorv.

38. Har du kräkts offentligt?
Ja. Det måste jag ha gjort. Kommer inte på när.

39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Sanna kärleken.

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja.

41. Har du ringt något betalnummer?
Nej. Det tror jag inte.

42. Kan man vara vän med sitt ex?
Ja.

43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Minns inte. Länge sedan.

44. Hade du mycket hår som liten bebis?
Nja, normalt, tror jag. Men mörkt.

45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Det vet jag inte. Har en ny mobill och har inte lyssnat på meddelandet.

46. Vad har du i din väska?
Jobbnyckel, näsduk, pennor, en plastkasse, lite jox.

47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Jufsar.  Fast det är ju när jag lagt mig. Och inte varje gång jag ska sova. Vad är det för fråga?

48. Vad är du tacksam för idag?
Att jag upptäckt glassen Himmelskröra (ja, hopskrivet) från Alvestaglass.

Singelsajter

Sambon är inne på singelsajter ibland. Det brukar vara jag som gör sådant i studiesyfte. Nu är det inget som bekymrar mig, han letar efter billigaste stället att köpa singel till golvet i stugan. Vi har grävt ur så det är ungefär 40 cm upp till det som ska bli golv.

Idag var jag värsta fummelhungrig när jag kom hem. Jag började med att dundra in med huvudet i ett litet skåp vi har i hallen. Sedan körde jag in benet i en stol. Nu har jag ätit och höjt blodsockerhalten så jag hoppas att den här klumpigheten var tillfällig och över för denna gång.

Jag leker Karin Boye

Ja visst gör det ont när knoppar brister
ögon som kliar och näsor som rinner
tidig är hassel men björken är värst
åh, den klådan, svider och brinner

Ja nog är det svårt när droppar faller
hur mycket vätska det finns i en näsa
att när det är som vackrast ute
då tvingas inne, nysa och fräsa

Då, när det är värst och inget hjälper
man önskar man vore någon annanstans
eller man vill inte vara allergisk
och helst vill man att pollen inte fanns

Och här är orginalet:

Ja visst gör det ont när knoppar brister. 
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?


Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider
- tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra
- svårt att vilja stanna och vilja falla.
Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden
- känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit som skapar världen.


Stämma Microsoft?

Om jag skulle ta och stämma Microsoft? Undrar om man skulle kunna vinna mot dem... Jag har på något vis schabblat bort mig så att jag inte får komma in på mitt inlogg på vår hemdator. Det står  Tjänsten User Profile Service misslyckades med inloggningen. Det går inte att läsa in användarprofilen. Tack så mycket för det! Där har jag på den korta tid vi haft datorn sparat en massa foton och lagt upp ett musikbibliotek och jag vill väldigt gärna komma åt mina grejor. Nu måste jag logga in som gäst och då är det mycket jag inte får göra. Lika bra i och för sig när jag ändå bara laddar hem en massa skräp och förstör datorn... Jag ringde Glocalnet och frågade och blev hänvisad till Microsoft. Där var det knapptryckningssystem och när man tryckt sig fram till privatkund så har de ingen gratis support. Jag surfade lite på deras hemsida och ska INTE maila deras support för det kostar 665 kr/supportärende! Jag tror att sambon ska få gräva i det här, ringa en återförsäljare kanske. Det är han som står som administratör för datorn så han kanske kan få lov att gå in och ändra om det blivit bugg i inställningarna.

Igår var jag och såg pjäsen För guds skull. Det är jättesvårt att förklara vad den handlar om men vi tre tjejer som såg den (tillsammans med bara ca 20 andra personer) tyckte att den var bra. Absurd komedi kallades det och det var sant. Det var ett ungt par som plötsligt får en ny granne ovanför. Hon är Gud och konstigt är det också att hon bor ovanför fast de bor högst upp. Det var roligt med saker som att de kastade godis till publiken, skickade runt foton och en kille gick runt i salongen med ett lilapälsigt bord på huvudet. Svårförklarligt som sagt. Och roligt! Vad skönt att jag fick gå på bra teater äntligen!

Systrarna SkogströmsHär är världens mest fantastiska chokladbakelse som jag ätit idag på Systrarna Skogströms lantcafé i Öhr. Jag och mesta fikakompisen åkte dit. Först grundade jag med pasta bolognese men såg nogsamt till att det fanns plats för bakelse också. På vägen hem körde vi fel i Moheda och höll på att aldrig komma därifrån. Moheda är inget stort ställe, men jag och väninnan är urusla på att hitta. Ändå har vi åkt den där vägen många gånger. Jag hittade åtminstone den lilla gulliga vägen över Grännaforsa så det var inte därför det blev fel, men jag fattar inte riktigt vad som hände. Jag måste kolla på karta för vi snirklade runt helt sjukt.

Vill sommar!

Snart, mina klänningar
och alla mina kjolar
små linnen och shorts
heta dagar, varma solar

Jag vill gå barfota
nakna armar, bara ben
jag vill sommar
hoppas den inte blir sen

Om Engla

Man mördar inte en tioåring
man mördar inte någon
men i vissa fall kan jag någonstans förstå
när det handlar om genomonda människor
när det är hämnd eller försvar
inte små oskyldiga barn
som är på väg hem
nej

Glasstorget

Idag har jag varit på årets premiär på Glasstorget. Det var en jättesöt liten tjej som jag aldrig sett förut, med massa fräknar och soligt leende som sålde en extremt stor 40-kronorsglass till mig. Det blir nog sommarens återkommande glass för mig; Ljungbyvåffla fast med varm kolasås i stället för chokladsås, dumle, lion, knäck och pekan och så mjukglass på toppen. Klet och kladd och jag måste komma ihåg att ta fler än en servett för det blir bedrövligt geggigt annars... Årets smaknyhet är fläder, vad är det för dumt? Tacka vet jag choklad och kolabaserade sorter.

Imorgon ska sambon på studiebesök på Posten i Alvesta och det passar bra för jag har ändå inte tänkt laga mat. Jag och en kompis ska till lantkafét i Öhr och sedan ska jag på teater på kvällen. Jag ger inte upp det här med teater, fast det blivit lite tokigt de senaste gångerna (fast vad skulle Tokfursten vara om inte tokig?), jag VILL och BORDE gilla teater. Nu ska jag se För guds skull som verkar rolig.

Poetry slam-SM i Halmstad

Igår fick jag veta alldeles för sent att de hade uttagning till Poetry slam-SM på Café de luxe i Växjö. Där skulle jag ha varit såklart och hejat fram min nya kompis Lennart Bång. Jodå, han skriver roliga mail till mig men vi har aldrig pratat med varandra. Jag har sett honom på scen och skrivit i hans gästbok och mailat. Nu gick han inte vidare till SM i Halmstad, vilket är väldigt synd. Hoppas jag kommer att kunna åka dit och titta på de andra duktiga poeterna som Emil Jensen som ska sjunga, tror jag. Kolla här: http://blog.poetryslam2008.org och http://lennartbang.se. Igår var jag i stället på Harrys och lyssnade på när Peje rockade loss. Där fick jag för att jag efterlyst äldre åldersgräns eller åtminstone den 23-årsgräns de påstår att de har. Det var många i pensionsåldern där när vi kom och de dansade runt till "han tog av sig sin kavaj, sparka´ av sig båda skorna" och andra gamla visor. Vari rockandet bestod förstod jag aldrig. Sedan blev det lite småtrevligt till slut i alla fall så vi stannade till stängning.

Idag har vi satt potatis och flyttat ut saker ur skrotrummet i stugan där vi ska lägga nytt golv. Jag tyckte det var kul att åka på släpet efter traktorn tillsammans med möblerna som vi för tillfället magasinerar i ladan.

Kulturkullan

Vecka 16

* Läser: Gregorius av Bengt Ohlsson. Det är en intressant idé att ta en gammal huvudperson från en bok av en annan författare och skriva historien ur hans vinkel. Doktor Glas skrevs av Hjalmar Söderberg och pastor Gregorius var en illa omtyckt person som han mördade. Här får man en mer nyanserad bild av Gregorius där han inte verkar så allt igenom osympatisk. Som vanligt blir jag helt uppslukad av Ohlssons språk, men den senaste boken Hennes vackraste röst är ännu bättre skriven. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Offentliga rummet med Patrik Berglund. CD från 2007. Jag köpte tidigare hans Orangea rummet helt chansartat och billigt och upptäckte därmed ännu en duktig poet och ville ha mer. Den här skivan är lika bra. Det här är snyggt gjort:
Vår vänsterman har sprängt en meningsbyggnad
med sin högra hand kring pennan och så krökryggad
en sån sann tyrann där han sitter med sitt fnitter
i ett miljonprogram så nedmonterad men inte bitter (...än)

* Veckans citat: Happy hour. Roliga timmen för vuxna. Precis som under skolans roliga timme spelar vissa apa medan andra sover och/eller gråter.
Ur Lantisens guide till storstaden/Stadsråttans guide till landet av Noomi Hebert och Lena Ollmark

* Veckans händelse: Thomas Andersson Wij på Palladium i Växjö klockan 19.30 på fredag.

Engla är död

Nu har den misstänkte mannen erkänt att han fört bort och dödat tioåriga Engla i Stjärnsund. Han hade grävt ned kroppen och följt med polisen och visat var. Fruktansvärt för den lilla mysiga byn med tvåhundra invånare, men det känns ändå skönt att det är uppklarat. Annars skulle familjen fortsätta att undra vad som egentligen hänt. Dessutom har han erkänt ett annat mord på en tjej i Falun år 2000.

Stureplan med DJ Don Tomaso

Ikväll verkar det vara lite ebola-ebola att gå ut. Jag hörde det uttrycket på radio när de lekte modern pest eller kolera. Men ut vill jag nog ändå. På Garvaren är det dans med Grönwalls och det känns måttligt upphetsande. På Terraza ska de leka Stureplan. Tereza flyttar upp och det är 18-gräns. Det låter nästan så fånigt så man borde se vad det är. Nere på Harrys ska Peje hålla låda. Han brukar prata mycket och ihållande. Men det stod något om livemusik och 23-årsgräns. Det kanske det blir för oss. Då tycker jag så här; 18-åringarna kan hålla sig där uppe och så kan de verkligen kolla 23-årsgränsen nere! Här är annonsen, ska det vara så svårt att hålla åldersgränserna? Va!? Ja, det blir så här konstiga radbrytningar när man kopierar från www.harrys.se/ljungby


NATTKLUBB
                                 
                         ÖVERVÅNINGEN

På lördag flyttar Tereza upp en trappa!! Vi gästas av Stureplans egna Dj, Don Tomaso som garanterat håller trycket uppe hela kvällen. Garanterat drag för oss fyllda 18 år. Entré 80 :-

Vi har även livemusik på Harrys, Pejje håller trycket uppe från ca 22.30. För oss fyllda 23 år.

Jag förundras över att när jag kör sjuttio på de små slingriga vägarna mot stugan så känns det jättefort, och jag kan verkligen inte köra snabbare, men ändå ser det ut som att bilarna som nosar mig i rumpan krypkör. Hur kommer det sig. Relativ krypkörning?

Idag är det fulväder så jag tog en liten bilhandeltur. På ÖB skulle jag köpa en bal toapapper (därför tvunget bil) och en slipmaskin. Det är alltid spännande när jag ska köpa tekniska prylar till sambon. Idag stod jag och vrålade i mobilen "vill du ha en som ser ut som en fårmutta eller en pingisracket?" Tillbehör till slipmaskinen... Sedan konstaterade jag att jag inte fick köpa något Mudrickbröd på marknaden för han var inte där. Och så lite mathandla på Netto.Kulturfyran

Veckans kulturfyra på http://kulturbloggen.com
1. Tror du att en laglig tjänst för fildelning av film kan konkurrera med pirattjänsterna?

2. Musik och film är väl det som mest delas ut via fildelningssajter, men också böcker går att få tag på den vägen. Skulle du kunna tänka dig att läsa en bok som du laddar ner via datorn?

3. Tror du att fildelning hotar kulturarbetarna?

4. Jag läste i förra veckan att de amerikanska filmproducenterna har långt gångna planer på att lansera ett sätt att visa film på i 3D och där också lukter ska kunna vara en del i filmvisningen, för att på så sätt tvinga besökare till biograferna för att se filmen. Vad tror du om det? Vill du se filmer i 3D med lukter till?

1. Ja, i framtiden tror jag att en laglig tjänst kan konkurera när det blir svårare och svårare att piratkopiera. Det finns ju redan downloads att köpa.
2. Nej, jag läser inte böcker på dator. Jag ligger helst i soffan och läser.
3. Nej, jag tror inte att fildelning är ett hot mot kulturarbetarna. Vi bibliotekarier behövs ändå, som informatörer om inte annat.
4. Jag tror att det kommer att vara mest i USA som det kan funka. De hittar på så mycket konstigheter... Visst skulle jag kunna gå på 3D med lukt för skojs skull men jag kommer inte att betala några större förmögenheter för det.


Flytta till Thailand

Igår var jag ute och åt med tre kompisar. En av dem ska flytta till Thailand, där han har sin tjej, och jobba som mäklare. Han får allt att låta så enkelt men jag tycker det verkar svårt att lära sig prata thai och jobba och leva där. Tralala, inte alls avundsjuk heller... Jag hoppas vi ska dit och hälsa på snart. Jag tyckte om Phuket där de bor, trots att det är värsta turiststället.

Det var riktigt trevligt att gå ut igår, plankan var blodig och fin och den hemslagna bearnaisesåsen välslagen. Sedan åkte bilvännerna hem och jag och thaikillen gick hem till en polis som han känner. De visade från Stjärnsund om den försvunna tjejen på TV och vi frågade vad han trodde som polis. Först hade han trott att det var pappan som bor utomlands som rövat bort henne, men nu visste han inte. Det verkar konstigt om det är en lastbilschaffis de stoppat på Hallandsåsen som har varit i Hedemora bara lite tidigare, så det trodde han inte på.

Jag och väninnan måste ha sett en ovanligt vacker människa igår. Vi satt i bilen och väntade vid en korsning när det körde upp en bil bredvid och båda tyckte att oj, vilken snygg tjej som körde.

Lååång lista

Listor är kul! Denna hittade jag hos http://trasselkvast.blogspot.com
1.Hur gammal är du om fem år?
39
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Kollegan, på jobbet.
3. Hur lång är du?
172 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
På bio var det Morgan Pålsson. Rolig.
5. Vem ringde du senast?
Sambon, nästan den enda jag ringer till.
6. Vem ringde dig senast?
Sambon som är i Stockholm.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Femåriga Fabian funderar över livets  gåtor och frågar sin mamma hur han egentligen kom till. -Jo, sa mamma pedagogiskt, när pappas spermier befruktar ett ägg i min mage så blir det till ett litet barn. - Men hur får du in spermierna i magen? Sväljer du dom? Nej, inte när jag ska ha barn. Men när jag vill ha en ny klänning eller handväska händer det att jag gör det...
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Oh, så jag gillar att messa och avskyr att ringa!
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta sedan 40 år.
10. När såg du senast din mamma?
På påsklovet när hon var här.
11. Vilken ögonfärg har du?
Gråblå. Melerade brukar det heta lite fint.
12. När vaknade du i dag?
Kvart över åtta, tror jag. Förvånad över att det var så tidigt, med tanke på att jag kom hem elva igårkväll och läste till sent. Saker jag gör när jag är ensam hemma.
13. Vilken är din favoritjulsång?
Mer jul, med Adolfsson & Falk.
14. Vilken är din favoritplats?
Vår brygga på sommaren när det är sol där.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Stående på en scen framför folksamling. Är det en plats?
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Fortfarande Ljungby.
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Konstiga ljud.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
En rolig kompis som jag var ute med igår. Vi diskuterade vår kommande runkfest högt och ljudligt på en restaurang.
19. Hur stor är din säng?
Dubbelsäng. Vad brukar de vara, 160?
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två.
23. Hur många landskap har du bott i?
Dalarna, Värmland, (Island), Västergötland, Småland. Fyra, då.
24. Vilka städer har du bott i?
Städer? Hedemora, Höfn, Malung, Stöllet, Borås, Göteborg, Ljungby.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota!
26. Är du social?
Oftast social.
27. Vilken är din favoritglass?
Kleggiga, som pecan, himmelsk röra, daim, allt med kolasås.
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Glass.
29. Tycker du om kinamat?
Nä, tycker inte om kryddor, grönsaker, sötsurt, upphackat.
30. Tycker du om kaffe?
Nä.
31. Vad dricker du till frukost?
Te
32. Sover du på någon särskild sida?
På vänster sida av sängen, på höger sida av mig.
33. Kan du spela poker?
Nej, min bror försökte lära mig och en kompis en gång, men det gick dåligt och min kompis började gråta...
34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja.
35. Är du en beroendemänniska?
Beroende av vadå? Jag är en vanemänniska.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, eller känner och känner, en klasskompis hade och en chef, fast inte samma år då.
37. Vill du ha barn?
Nä, vi har lamm.
38. Kan du några andra språk än svenska?
Kan kanske är synd att säga men jag har studerat svenska, engelska, tyska, spanska, isländska, norska och danska. Jag skulle väl påstå att jag pratar svenska och engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Eh, jag minns inte. Kan hända gjorde jag det till Avesta en gång när jag var medvetslös.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet. Fast hellre sjö som inte smakar salt. Eller dammen.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Musik, konserter, resor, upplevelser.
42. Äger du dyrbara smycken?
Inte så dyra, tror jag. Några fina ringar och halsband.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
House.
44. Kan du rulla med tungan?
Nej.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Min bror och hans kompisar.
46. Sover du med gosedjur?
Nej.
47. Vad har du för ringsignal?
Jag vet inte vad den heter. Sambon hjälpte mig att fixa en.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En häftapparat.
50. Flirtar du mycket?
Nej. Fast jag har kompisar som säger att jag är flörtig.
51. Kan du byta olja på bilen?
Ja, det tror jag, fast jag har aldrig gjort det.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, det vore ironiskt, jag som kör så sakta.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.
54. Läser du dagstidningen?
Ja, Smålänningen.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, Hennes.
56. Dansar du i bilen?
Va? Nä, hur går det till?
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix Morgonzoo med Tiiti, Roger och Gert.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
"N-blankett." Komihåglapp för att jag ska hämta en sådan.
59. När var du i kyrkan senast?
Jag var på "kyrkan på krogen" som hade föredrag på Lagadalens restauranng i förrgår. Annars riktiga kyrkan, ja, det var nog julkonsert.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Ingrid Badlund, för henne hade jag i favoritämnet svenska och har känt alltid.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Det vet jag inte. Vi var på campingsemestrar runt Europa när jag var liten.
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Igår hamnade jag hos en man som tände stearinljus och bjöd mig på vodkadrinkar, det är trevligt mitt på en torsdag...

Tokfursten

Idag har jag varit på teater med skolan. Vi såg Tokfursten, efter en roman av Elgard Jonsson fast nu av Henning Mankell på något vis. Det var det mest besynnerliga jag varit med om på länge. Jag tror inte att eleverna förstod att uppskatta det riktigt heller tyvärr. De jag hörde tyckte det var svårt att förstå. Han som spelade själva Tokfursten var åtminstone snygg. Jag har ju lite problem med teater. Jag har inte sett så mycket jag gillat faktiskt. Film är mera för mig, fast jag är ingen totalcineast heller. Det har bara råkat bli så att jag tydligen är en av de mest aktiva i Bio Kontrast, för att jag går på deras möten.

Nu är sambon i Stockholm så jag behöver inte laga mat. Jag ska ut och äta på Charlie´s med några kompisar.

Rationalisera

Idag tänkte jag att jag skulle rationalisera och ta bilen till jobbet för att sedan direkt köra till stugan. Tyvärr glömde jag stugnycklarna men kom som tur var på det när jag skulle köra från skolan så jag åkte hem och hämtade dem. Sedan till stugan för att snabbmata fåren, titta på vår nya soldrivna fontän som inte var igång och sedan hem igen en kort stund innan jag körde till Lagan. På fikat pratade jag med vår vaktmästare och frågade för säkerhets skull om vägen till Lagadalens restaurang. Rakt fram i rondellen är det enklaste för hade jag kört till Laganland hade jag säkert missat att ta av och fortsatt mot Stockholm. Häromdagen när vi var ute och gick vid stugan frågade sambon vilket håll vi skulle gå åt när vi kom ut på en liten skogsväg. Jag visste inte vart man skulle komma ut åt någondera hållet. "Det var väl inte så bra? Vi har ju gått här hundra gånger! " förundrade sig sambon. "Nej, men det är spännande!". Jag vet verkligen inte. Jag känner igen mig punktvis, men kan aldrig förklara vägen någonstans eller hitta själv.

Jag var på ett föredrag i Lagan med en tjej som berättade om hur det är att växa upp i en missbruksfamilj. Hon var duktig på att prata och hade en fantastisk sångröst. Tyvärr hade hon precis blivit frisk från influensa så hon vågade bara sjunga en sång.

Idag gjorde jag ordtestet i högskoleprovet som jag hittade på http://sprakmakargatan.se:
 • Ekvivalent, expo och biotop? Klarar du årets orddel på Högskoleprovet? Testa dig här! (Facit)
 • Jag skrev det på fem minuter och hade bara tre fel av 40, det tycker jag är bra. Spjälka betyder sönderdela och inte stoppa som jag trodde. Jag tänkte bara på att spjälka ett ben och det var det närmaste jag kunde komma. Joint venture och substantiell var de andra felen.


  Kulturblogg

  Nu när Malin har slutat med bokfemman har kulturbloggen startat Kulturfyran. http://kulturbloggen.com. Den här uppgiften är från 3 april: 1. När du tänker på Rolling Stones, vilken är den första låt du kommer att tänka på då?2. Stones blir film, Dylan blir film, Patti Smith har blivit skildrad i en film (den har inte haft Sverige-premiär än), Scorsese planerar en film om Bob Marley, Drottning Elisabeth har skildrats på film, ja många kända personer av olika slag har skildrats på film på senare tid. Vem skulle du vilja att det gjordes en film om?3. Böcker som filmatiserats är ju vanligt också. Vilken bok borde inte ha filmats?4. Vilket kulturmedium betyder mest för dig: musik? film? litteratur? konst? någon annan? Berätta gärna varför.

  1. Stoneslåt? Like a rolling stone? Nähä, det var Dylan. Då blir det Satisfaction. Jag gillar inte Stones men den här låten är lite rolig när den spelas ute.

  2. Det får bli Mauro Scocco då. En konsert- och intervjufilm med Scocco/Ratata skulle jag gilla. Jag har förresten upptäckt att det finns en massa Scoccovideos på youtube, tjoho!

  3. Jag tyckte att filmen Flicka med pärlörhänge var förvånansvärt seg. Boken av Tracy Chevalier är fantastisk så jag begriper inte hur de lyckats göra en så träig film. Scarlett Johansson är med men det hjälper inte.

  4. Jag måste väl säga att jag tycker mest om litteratur, så bibliotekarie jag är, men ibland känns musik viktigare. Jag har haft perioder när jag knappt läst alls men jag har lyssnat på musik så mycket jag kunnat sedan högstadiet.

  Prosapåtänd

  Jag läste en artikel från DN där Stefan Lindbergs novellsamling I Gorans ögon nämndes. Där stod det såhär: "Som berättelsen som börjar med en helt vanlig uppläsningsafton på ett bibliotek i Tierp men mycket snart glider in i en mardröm där en samling prosapåtända library lovers till och med begår mord i litteraturens namn." Prosapåtänd? Vilket underbart ord! 

  Idag tyckte jag att jag var jättevitsig när jag fick veta att en kollega bytt namn. Jag föreslog att de borde bytt till Ericsson och bett om att få bli sponsrade med telefoner eftersom deras barn heter Elle och Emme. Elle Emme Ericsson. Hon kontrade med att Ericsson var upptaget: Ericsson har alltid upptaget... 

  Nu är Hedemora på tapeten igen. En tioårig tjej har försvunnit från lilla annars fridfulla Stjärnsund. I Stjärnsund hade min bror och svägerska sin bröllopsfest.

  Idag har jag simmat och det är så himla fint ute så jag måste ut och gå också. En av våra elever praktiserar på simhallen. Tidigare idag visade han mig sina nya tatueringar. Jag tycker inte det är så smart att tatuera in sin tjejs initialer. Han har sitt eget efternamn på armen och nu på badet såg jag att han har födelseåret på benet. Hm, kanske bra om man får total minnesförlust någon gång.


  Lantisens och stadsråttans guide

  Nu har jag läst en rolig bok som heter Lantisens guide till storstaden/Stadsråttans guide till landet av Noomi Hebert och Lena Ollmark (he, Ollmark, är det något att heta?). Där finns den här användbara listan till hur man ska bete sig. http://knuff.se/boecker

  Naturaktiviteter - en översikt:
                           

   

  Lämpligt                         Mindre passande                                   Direkt opassande
  Plocka blommor                Rensa hel äng på blommor                Gräva upp gullvivor

  Plocka bär                           Hetsa hela släkten att                           Hyra in en polsk by att plocka bär          
                                                plocka bär 

  Slå upp ett tält, en natt      Fler än ett tält, mer än en natt               Öppna camping

  Jogga i skogen                  Arrangera SM i orientering                    Anlägga fabrik som tillverkar joggingskor

  Parkaktiviteter - en översikt:
  Lämpligt                             Mindre passande                                     Direkt olämpligt
  Mata duvor                         Förgifta duvor                                            Skjuta duvor

  Läsa tidning                      Läsa porrtidning                                        Ha sex

  Titta på folk                         Stirra på folk                                              Antasta folk

  Ha picknick                         Dricka vin                                                   Sälja hembränt


  Beställa böcker

  Jag är inne i en period med mycket skriva och läsa, det är roligt. Inte brukar jag köpa så  mycket böcker eftersom jag jobbar på ett bibliotek, utan det är mest som presenter, men idag gick jag lite till överdrift när jag hittade en massa billiga böcker på Bokus. Plötsligt hade jag beställt tolv böcker! Så många har jag inte köpt samtidigt i hela mitt liv! Kanske ett utslag av min abnorma lönehöjning?

  Svenskar blir som vilda på våren. Nu när vi börjar få lite sol bara kryllar det av folk utomhus. Jag var nyss ute och gick min entimmesrunda och träffade på massor med människor och då är det ändå mest små gång- och cykelstigar runt ån där jag går. Nu ska jag förresten gå och sätta på mig fotkedjan, ett säkert vårtecken.

  Seriösa samtal

  Jag tycker inte om schemalagda seriösa samtal. Förra veckan när kollegan sa att chefen ville prata med mig tänkte jag att om man får hjärnblödning så slipper man kanske. Jag blir nervös för vi pratar nästan bara med varandra när det är något problem och att bli inkallad till chefen innebär sällan något bra. Han är alltid mycket upptagen eftersom vi är 150 personal och 1200 elever. Som tur var så handlade det om utvecklingssamtal och var inte farligt. Vi pratade i en halvtimme idag och så länge har jag knappt aldrig pratat med honom. Jag sa vad som är bra och vad som är dåligt på jobbet och sedan berättade han att jag ska få 3,1% löneökning. Det blir inte så stor skillnad men är ju alltid trevligt. Jag har inte bett om mera lön utan det är den höjningen som alla får.

  Mmm...Mauro

  Ratata, Mellan dröm och verklighet 1987
  Jag har ju inte lagt in någon bild på absoluta mesta idolen! Mauro Scocco som var som snyggast 1985, när han var 23, på skivomslaget till Sent i september. Den bilden hittar inte jag nu men här är nästa omslag, Mellan dröm och verklighet. Iijhaa, vad jag är fascinerad av den där truliga munnen och så har han den bästa sångröst jag vet. Sambon får ett lite liknande drag över läpparna ibland när han blir full, hehe...
  Jo, nu hittade jag den. Njunn, njunn, njunn!...


  Tuttifruttiplopp?

  Jag har provat några godisnyheter och det är sällan limited edition är bättre än originalet. Det var visserligen spännande med Polly christmas med sex nya smaker fast saffran, glögg och kanel passar kanske inte så bra i godis så här? Tuttifruttiploppen är rätt knäpp, ingenting att ha jämfört med supergoda originalploppen. Plopp caffe latte har jag inte ens provat eftersom jag inte gillar kaffe. Okej, att det kan vara gott med ytterst lite mockasmak som man kan ha i chokladbollar, men jag tror inte på lattechokladkaka. Center har flippat till det med funky pear, den är också skum. Center som är så god i original, men de vill väl förnya sig. Sega bilar som är sursockrade var en lustig smakupplevelse, men satan så törstig jag blev av den! Och naturligtvis är vanliga bilar bättre, fast man kan ju växla med dessa supersurisar.

  Mata Mysan och om puben

  Dagens projekt är att mata Mysan. Det är kompisarnas katt som är hemma ensam. Vi har gått dit och tittat till henne, men tyckte att hon hade mycket mat redan. Och så ska hon ha ett glas vatten på diskbänken, lustig katt.

  Det var en konstig utekväll igår. Vi kom till puben vid halvtolv och då var där tomt men en halvtimme senare började det trilla in folk och till sist var det fullt. Det finns så många kufiska tomtar och det var inte många jag kände igen. Men sedan började jag se människor som jag vet saker om. Där var hon som är dotter till älgparksägaren (som snackade foglossning med sambon), han som åker utomlands en vecka utan att byta kläder, han som bygger balkonger och får snuskiga förslag av äldre tanter, han som känner den där killen (tyvärr, sa han), han som hånglat med två av mina kompisar, han som är som klister (åh, varför pratade jag med honom då?) en kille som skulle rädda mig från jag minns inte vem, några elever (åt helvete med den 23-årsgränsen), han som är med i Kitsch, en som är granne med vår datatekniker och hon som jobbar på turistbyrån. Det blev ganska intressant. På vägen hem försökte vi välta ett träd som var avsågat till hälften. Vad kul om vi hade lyckats med det och vad förvånade de i huset skulle blivit.

  Min egen värld

  Men, vad konstigt! När jag läser den här dikten nu känns det som värsta knarkpropagandan men det var inte alls så jag tänkte när jag skrev den imorse. Tänk i stället en kombination av människor som kommer in och stökar till i ens inre och lyckopiller.

  Jag har min egen värld
  med eget solsystem
  allt är enkelt där
  det finns inga problem

  Så var kom du ifrån
  du vänder upp och ner
  med dunder och med dån
  på allting som jag ser

  Låt mig vara ifred
  i min egen lilla lycka
  det var jag som stred
  för vad man får tycka

  Och jag vill ha det kvar
  fast allt inte är sant
  låt det vara som det var
  känner du inte likadant

  Avslöja inte lögnen nu
  den som är så vacker
  den som har makten är du
  både glädje och sorgattacker

  Jag tycker inte det är fel
  med lycka på kemiskt sätt
  om man kan känna sig hel
  har man eget fel, eget rätt


  Kulturkullan

  Vecka 15

  * Läser: Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Den här läste jag år 2000 för att min bror skrivit en roman och berättade att det här är boken han skulle vilja ha skrivit. Jag förstod inte dess storhet då och jag tror inte att jag förstår den nu. Jag minns den inte riktigt men det ska utveckla sig till ett erotiskt triangeldrama (brukar inte triangeldramer ofta ha ett stråk av erotik?) och en läkare som gör uppror mot ödet. Nu läser jag den för att jag ska läsa Bengt Ohlssons Gregorius som är kopplad till denna sedan. http://knuff.se/boecker

  * Lyssnar på: Bury the lies med Takida. CD från 2007. Den här köpte jag som födelsedagspresent från mamma och pappa (presentkort på Ginza). Jag har hört Curly Sue på radio och gillade den. Resten av skivan låter inte alls likadant utan är mycket hårdare rock än balladen och det borde jag ha räknat ut, men den är rätt bra trots allt. Jag brukar inte lyssna på hårdrock, men ibland är det skönt med lite tyngre grejor. Sångarens röst påminner lite om Metallicas James Hetfield. Om de kommer hit igen ska jag se dem.

  * Veckans citat:
  Jag vet precis vad som är veckans citat egentligen men det är för elakt för att skriva här. Det är viktrelaterat kan jag säga. Vi tar det här i stället:
  "En mand kan ikke leve af chokolade alene - en kvinde kan." Från en liten reklamfolder för dansk choklad.

  * Veckans händelse: Föredrag om hur det är att ha en alkoholistpappa, på Lagadalens hotell och värdshus på onsdag klockan 18. Jag vet inte vem som ska hålla föredraget.

  Anders Lundin


  Jorå, Anders Lundin är plirig och kan få vara med bland påskillarna. Varför får inte jag charmiga påsar under ögonen utan bara trista ICA-påsar? (Ja, jag fyllebloggar fortfarande och det tar tid att rätta...)

  Stockhultgårdens tebod

  Idag har jag varit på en utflykt till Stockhltsgårdens tebod i Markaryd. (Ja, jag fyllebloggar hu.). lite efter två skulle koollegorna komma och hämga meg.  De käörde fel och kom något snenare. Till sist kom vi iväg i alla fall. Fyra tjejer i en Mini Coppoer. n. Vi drack te och jag åt två sconmes (små!) tre munkar med hjortronsylt (snmå) en kanna te, en cirtronkaka. Och nså shoppade vi lite också. På vägen ko hem kom vi på att vi länge kände kollegor så vi jälsafe på först hos en lärare och sedan en till som bor nära. Jag kom mhem vid nio på kvällen och hade lite svårt att förklara vad som tagit sådan tid. Och ändå säger sambon att vi ska ut och ta e n ök öl ikväll. Fast jag dricker junte öl. Hm, vin. Och vcider kanske. Öjh.

  Gangbang

  16905-61
  Det här är minst tre grodor eller paddor eller vad det nu är för odjur vi har i dammen. Pervodjur har vi där! Idag har vi försökt hindra att det ska bli såhär överbefolkat genom att tömma ut en del av de miljoner yngel som låg i kanten.

  Jonas Karlsson


  Nu ska jag se filmen Storm med Jonas Karlsson. Den här killen är "bara" 71:a. Jag minns inte riktigt när jag upptäckte honom men det känns som att det var innan han blev riktigt känd. Han har Sveriges sötaste påsar under ögonen tillsammans med programledaren Henrik Olsson som är bög och har barn ihop med Lotta Brommé. Jonas är kompis till en av brorsans kompisar. Han är duktig skådis och har dessutom skrivit en bra bok; Det andra målet.

  Gregory House


  Jag tycker att det är något sexigt med den här äldre buttre mannen. Också född -59. Hjälp! Jag har fått gubbfnatt!

  Simon Cowell


  Det här är en av de äldre männen som jag tycker är snygg. Simon Cowell, den elake i American Idol. Mina kompisar undrar varför jag gillar honom när han är så taskig. Men han är ju fin när han ler. Och så såg jag ett alldeles hjärteknipande inslag när han var och träffade svältande barn i Afrika. Jag tror att han är en god människa egentligen. Född -59, snälla nån!

  Tobbe Blom


  Nu känner jag att jag sitter här och missar Talang 2008 på TV, där Tobbe Blom sitter i juryn. Han är så charmig med helt galet ojämna tänder. Fatta hur viktigt det är att blogga! Jag har tappat antal läsare när bloggen låg nere några dagar. Hoppas ni kommer tillbaka! Det var faktiskt blogg.se som strulade till det och det gällde alla bloggar. Tobbe är född -75, alltså yngre än jag. Jag förundras ju annars över att jag börjar gilla äldre män. Fast en sjuttiofemma är alltid bra att ha hemma och det har jag ;-)


  Myreborock

  Jaaa, vi ska få en rockfestival här i sommar! Kolla http://myreborock.se där det står vilka som ska spela. Visserligen är det tyngdpunkt på väldigt hårda band som Erottica och Thorized, samt krockar med berättarfestivalen men jag ska verkligen försöka gå. Jag gillar Senap, Kitsch och Tullamore lads.

  Personalfest och Ljungberg

  Igår hade vi personalfest och sambon frågade om jag skulle komma hemrumlande sent men jag trodde att jag skulle komma hemrumlande ganska tidigt. Personalfester brukar vara mitt i veckan och sluta tidigt. Eftersom vi började klockan sex kändes det lagom att komma hem halv elva. Vi hade musikquiz och På spåret. En lärare hade gjort en ambitiös filmning runt på skolan och så var det ledtårdar på olika poäng. Mitt lag vann hela tävlingen! Det var mest för att vi hade en som var väldigt ivrig på att gissa på höga poäng och så tyckte jag att jag var rätt bra på musikfrågorna. Trevligt.

  Idag gick jag hem till Sven Ljungberg, stadens 94-årige konstnär som fortfarande målar för glatta livet. Som tur var så var det inte en artikel han letade efter, som jag trodde, utan en bok och den hittade faktiskt jag. Som bibliotekarie borde jag inte bli så stolt över att kunna hitta en bok, men det är faktiskt inte lätt i hans hus, fast jag sorterat så mycket jag orkade. Jag fick gå och prata med Sven som satt i sin lilla målarvagn i en trädgård och målade. Han är så himla häftig, gubben!

  Svenssontest

  Hittade detta Svenssontest hos www.lovesexmoney.se. Jag får ta en blandning mellan mitt nuåriga och mitt tioåriga jag. Jag kryssar det som stämt någon gång.

  [ X] Ditt efternamn slutar på -son. Det gjorde det till 1996 när jag bytte bort Svensson mot Rosen.
  [ ] Du känner någon som har samma förnamn som du.

  [X ] Du känner någon som har samma efternamn som du. Enbart släkt, och inte ens då särskilt många.
  [X ] I din familj är ni 2 barn.

  [ ] Du bor i villa.
  [x] Du bor i en tätort.
  [X ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla.
  [x] Dina föräldrar har gift sig.
  [X ] Din mamma är yngre än din pappa. Bara 9 månader.

  [ ] Din pappa heter Lars.

  [ ] Din mamma heter Anna.
  [ ] Din familj har en Volvo.

  [X ] Din familj har en silvergrå eller röd bil.
  [x] Du har egen mobiltelefon.
  [x] Du har ett eget rum.

  [x] Du har varit utomlands minst 2 gånger.

  [X ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna.

  [X ] Du har varit i Grekland.

  [X ] Du har varit på Öland minst 2 gånger.

  [ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger.

  [ ] Din familj har en husvagn.

  [X ] Ingen av dina föräldrar röker.

  [ ] Din pappa är lite lätt överviktig.

  [ ] Du idrottar flera dagar i veckan.
  [X ] Du har husdjur. Jag har får.

  [X ] Du får månadspeng.
  [x] De flesta i din familj är blåögda.
  [ ] Du äter på Mc Donalds.

  [x] Du följer Melodifestivalen.

  Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.
  19X3=57%
  Men det var klart jag var Medel-Svensson när jag hette Svensson. Jag tyckte det kändes ovanligt normalt att vara fyra i familjen Svensson som bodde i radhus och hade Saab.


  Morgan Pålsson

  Nu har jag varit och sett filmen Morgan Pålsson - världsreporter. Sambon ville inte se den och när jag sa att jag skulle gå med en tolvåring undrade han vad jag pratade om. Jag såg den med en kompis och hennes son. Vi har sådan där ganska enkel humor. Jag tyckte den var kul och jag tyckte faktiskt att det funkade med 90 minuter Morgan, tvärtemot vad negativa kritiker sagt. Fast ibland blir man ju nästan tokig på honom för att han är så dum. En ovanligt rolig scen är när Morgan och Robert sitter fast i sand ända upp till halsen och en skorpion är på väg rakt mot Morgan. Då säger Robert "Vad har du gjort?" Det blir ännu mer skruvat när Morgan svarar "Vadå, jag har väl inte gjort något! Äh, jag råkade kasta en pinne på honom."

  Idag har jag hjälp en invandrarelev med sångtexten "lille söte koa, det var ho som sket på broa", inte så lätt att förstå svenskan där.

  Inbrott

  Imorse ringde sambon och berättade att det varit inbrott hos våra stuggrannar. De har larm som är kopplat till mobilen så att de genast får veta om någon går in i huset. Nu hade larmet gått och den danske grannen ringde sambon och en annan granne åkte dit och spärrade vägen. Sambon var ute på biljakt för de hade kört iväg genom skogen. Vet inte riktigt hur det gått till eftersom det är återvändsgränd och, som sagt, grannkillen stått i vägen men nu var de på något sätt ute och jagade dem på vägen. Varför ringer han och berättar det för mig? Jag hade mått bättre av att inte veta. Nu blev jag ju bara orolig när jag hörde att de och polisen försökte köra efter inbrottsjtuvarna. De fick inte tag i dem men jag ringde sambon och fick veta att han var tillbaka på jobbet.

  En annan grej jag funderar över är ett sms jag fick från pappa imorse. "Jaha..." stod det. jag kommer inte ihåg vad jag skrivit och inte ens att jag gjort det med det numret. Mina föräldrar skriver ofta sådär kryptiska sms och ibland flera dagar efter att jag messat. Jag kommer väl inte ihåg allt jag skriver heller. De kan skriva "Va?" och jag har verkligen ingen aning. Nu har jag tre mobiler, varav två urgamla, men snart ska det bli ordning och bara en mobil och enbart det gamla numret. Jag har ett tillfälligt nu innan Glocalnet porterat det gamla från Telia. Ska bli intressant att se om de kan göra det utan en massa trassel.

  Reklamkommentarer

  Nu har det börjat hända något irriterande. Folk gör reklam för sig själva eller något annat genom kommentarer. Jag blir skittrött när någon försöker sälja sitt hemmabiosystem här eller vill att jag ska vara med i deras jönsiga tävlingar. Okej, man kan lätt radera kommentarerna, men det är själva grejen när man loggar in och ser att man fått en ny kommentar och så är det säkert någon som inte ens läst inlägget och då blir man (jag) besviken. Jag skriver på flera ställen, vissa så diskreta att knappast någon läser, där är det extra sårbart att kasta in trista reklamspam.

  Någon som vet var man kan få gratis godis förresten? Jag tänker inte gå på den grejen igen, men jag har redan varit med på en sådan sida och nu minns jag inte vad den heter men de har fortfarande inte skickat något till mig så jag tänkte jag skulle maila och klaga. Jag sökte på freecandy.com men det var bara porr...

  Liten

  16905-60Hoppsan, vad liten den här bilden blev då.

  Sneda fönstret

  16905-59
  Det här kanske inte riktigt syns, men fönstret till höger är alldeles snett. De trodde att sambon var helt sinnesförvirrad när han gick in hos glasmästaren och ville ha glas till en totalsned fönsterram.

  Får får får?

  16905-58
  I det här ljuset ser fåren nästan religiösa ut. Jag skulle ta kort på när lammet och tackan låg som en liten familj men nu har de flyttat sig lite. Ett tag låg tackan med huvudet på lammet, jättesött! Nu håller visst det här på att bli värsta mammabloggen... Fick förresten veta vad som menades med löpet där Karl Petter-bonden inte hade talat om pappalyckan för flickvännen. En hund handlar det om. Jag tänkte direkt att hm, om inte tjejen vet om någon pappalycka så är det nog en gris som ska ha/har fått smått.

  Mobilen, frisören, vaginadagen

  Igår gick jag för att be dem låsa upp mobilen som tydligen är operatörlåst till Telia. Det skulle kosta 300 kronor. Jaha, inte så mycket att göra åt det, tänkte jag som ska byta abonnemang. Men så såg jag att de hade mobiler för 700 kronor på Netto. Ingen köper mobil på Netto men det struntar jag i. Det är ju ändå roligare att köpa en ny än att betala en massa för att kunna använda en gammal som kan kuka ur när som helst. Tyvärr har den nya ingen kamera, men det har jag visst sagt förut att jag inte behöver.

  Min frisör är lustig. Jag berättade att håret var lite ojämnt på ena sidan där jag råkat elda. Han sa att han vet att rödhåriga brukar vara eldfängda men inte så pass. Lite kul då, fast jag vill inte erkänna att jag är rödhårig. Sedan snackade vi om allt möjligt, till exempel Vitryssland som vi brukar prata om, eftersom han snart ska dit, och korta passioner. Han lät hemskt säker på sin sak när han sa att det där speciella heta i början snabbt går över. Sedan kom han nog på själv hur det lät för han skyndade sig att påpeka att han inte är någon expert på det området, gift sedan många år som han är. Jag tyckte det var kul.

  Jag är härligt skadeglad men kan inte tala om varför här.


  Var det någon som uppmärksammade vaginadagen i lördags? Sambon trodde det var i fredags och gick runt på jobbet och hojtade "Hör upp, det är vaginadagen!". I övrigt har jag inte hört något om det i år men nu när jag googlade det ser jag att de hade muffverkstad i Stockholm.

  I lördags fick jag med mina föräldrar till Värnamo marknad (inget vaginatema där). Det trodde jag inte de skulle ha lust med, men det var trist väder så en liten bilutflykt var lämplig. De shoppade loss bland bälten, plånböcker och spickekörvar. Sedan tog vi en liten titt på byn Nästa som ligger utanför Värnamo, för där har en kusin en flickvän ifrån. På hemvägen lyckades vi tyvärr inte köpa ostkaka i Flattinge för vi hittade ingen människa att prata med. Vi klev in på ostkakeriet som uppenbarligen var under ombyggnad för det var helt byggkaos i fiket, undersökte köket där en radio stod på och pappa funderade på att ta med sig en purjolök i protest och för att förvirra dem.


  Lamm, 17 dagar

  16905-57
  Öh, mera suddiga bilder. Jag håller på att tömma mobilen som jag inte ska ha längre. Men visst syns det lite att hon är söt?

  Hyvla

  16905-56
  I söndags sågade vi och hyvlade brädor till ett nytt golv. Det kommer att bli så snyggt! Sedan är det lite roligt på något vis att använda egna brädor, dessa är nog faktiskt från ett av de träd som föll över stugan i Gudrunstormen.

  Kent i Växjö

  16905-55
  Här är en bild från Kentkonserten i Växjö. Det var en massa bildspel och häftig lasershow.

  bloggbrist

  (Jag skrev detta inlägg igår, måndag.) Som tur är har jag en blogg hos blogspot också så jag har inte helt varit utan bloggandet. http://ylvarosen.blogspot.com
  Jag är så less på blogg.se nu, som aldrig blir färdiga med uppdateringen! Tur att jag har denna blogg också så jag kan skriva lite. Vad gör man om man är generad för att man mailbombat någon? Jag flippar ur helt och mailar ännu mera. Stackars människor som inte kollar/mailar lika ofta som jag. Å andra sidan finns det människor som missbrukar telefoner också. En människa har ringt mig fyra gånger på två dagar och jag som aldrig ringer till någon. Dessutom har hon skrämt upp mig med att konstnären Sven Ljungberg kommer att ringa mig och fråga efter en artikel han skrivit i Oskarshamnstidningen och att det är lögn i helvete att hitta den. Det tror jag också. Jag städade hans bibliotek för några år sedan vilket inte betyder att jag kan hitta allt i hans hem...

  Kulturkullan

  (Skrev inlägget i söndags men blogg.se har legat nere.)

  Vecka 14

  * Läser: Du är alltså svensk? av Lena Andersson. Jag har inte hunnit så långt i den här boken än men den verkar bra. Från baksidestexten: Fatima har kommit till Sverige som flykting och behöver jobb. Efter ett lämplighetstest för ett integrationsprojekt hamnar hon av en slump på regeringskansliet där statsministern gör henne till vaktmästare och så småningom - till sin älskarinna.

  * Lyssnar på: Ta-Dah med Scissor Sisters. CD från 2007. Jag gillar I don´t feel like dancin´ och även She´s my man som jag också hört på radion. Jag lät mig blidkas av cdwow.se som undrade vad de gjort för fel och gav mig 20 kronors rabatt. Felet de gjort är att ta tre månader på sig att skicka en skiva men det är nästan glömt och förlåtet nu så jag ska inte bojkotta dem längre. Beställde denna skiva billigt. Den är full med dansvänlig musik även om man inte känner för det. Funkar även i köket.

  * Veckans citat: Det finns en del människor, till och med inom lagstiftande församlingar och på administrativa poster, som på grund av fördomar eller politiska spekulationer, anse att sexuell upplysning, i synnerhet sådan om preventiva metoder, icke bör spridas, därför att, som de tro, sådan upplysning leder till nativitetens sänkande och folkets utdöende. Så förhåller det sig emellertid icke.
  Ur Mellan fyra ögon - Samtal om preventiva medel och åtgärder. En liten skrift från 40-talet som vi hittade i stugan.

  * Veckans händelse: Little Children på Ljungby Bio kontrast på måndag klockan 19.

  RSS 2.0