Uppläggningsfat

Jag har letat länge efter ett stort och oömtåligt uppläggningsfat, för det bästa vi hade i porslin sprack när det stod för nära grillen. 
 
 
Det här gav jag maken i julklapp men det är för dyrt och fint för att slabba runt med så det får bara användas hemma under ordnade former. 
 
Nu har jag hittat det perfekta fatet för grillning vid stugan; ett jättestort turkost melaminfat. Jag vet att man inte ska köpa plast, men ibland är det vad som funkar bäst.  
 
Vi har partysvält och har byggt partytält. Med en sida öppen mot valborgsmässobålet tänker vi att folk ska kunna gå omkring och hålla avstånd. 
 
Ur dagboken 910430: När jag kom hem skulle Fredrik precis gå. Jag knöt hans skor. Gick ner i källaren och hittade Anna, Charlotta, Ann, Thomas, Anders och Lasse. De flesta gick vid halv tre. 

Från kyckling till tupp

Det kom upp ett minne på facebook att det var ett år sedan vi fick en kyckling. 
 
Det är första gången som en av våra hönor har ruvat fram en kyckling. Fast det är nog inte hennes för hon snodde ägg av de andra hönorna och ruvade. 
 
Han har blivit en fin tupp med alla möjliga färger. 
 
Ikväll var det fint men en svag sol.
 
Ur dagboken 910429: Emma och jag hade vår fina träning. Det var rätt segt. Åsa och jag fick skjuts till och från träningen av Anders. 
 
(Jag och Emma hade hand om en volleybollträning. Jag vet inte vem Anders är.)
 
 
 

Landet och stan

Idag gick jag en promenad med väninnan. 
 
Det finns fantastiska vitsippshav nu. 
 
Maken messade att han kommer hem från stugan senare ikväll för det blev fint väder. Vi brukar äta middag klockan åtta, vilket redan det är jättesent så jag åt då som vanligt. 
 
Inne i stan var det svarta moln samtidigt. Det är nästan alltid soligare i stugan än hemma, så jag ska åka dit oftare nu på våren. 
 
Ur dagboken 910428: Becker var ovanligt fåordig och ännu mer lågmäld än vanligt för han var förkyld. Ragg... äh, rygg- och nackgymnastik. 
 
(Om vår volleytränare sa ragg-gymnastik är det jättekul!)

Nyrenoverat McDonalds

Är det bara vårt McDonalds som är renoverat eller har andra också genomgått en stor förändring?
 
Sedan sist jag var där har de stängt en av ingångarna, så nu finns det bara en vilket känns opraktiskt i coronatider. Jag tycker ju inte om förändringar, så jag gillar inte riktigt detta. 
 
Där inne är det glest mellan borden. 
 
De har satt upp flera beställningsautomater.
 
Och har bara en liten kassa eftersom de vill att man ska beställa i automat. Nu undrar ni kanske om jag åt glass. Ja, visst! Se här om ni vill: https://www.facebook.com/yfronten
 
Ur dagboken 910427: Vid åtta kom Tobis och Henrik von der Lancken med Tobis epa och hämtade oss. Jag, Marit, Emma och Åsa åkte på flaket. De andra åkte med bil. Det var kul att åka epa. 
 
(Jag kände inte Henrik som fick behålla hela sitt långa namn, fast Tobias blev Tobis. Det låter helt galet att åka till en fest på ett epaflak, men så kunde man göra ute på landet.)

Happy socks

Jag har fått flera Happy socks, danska vännerna gav mig en försenad födelsedagspresent eftersom de inte har varit här sedan före jul. 
 
Idag hade jag de här roliga och ingen har sett dem, men jag roas ändå av att veta att jag har skojiga strumpor.
 
Imorgon ska jag ha de här med illgröna fransar ovanför hälen! Snart kanske det blir så varmt så att jag kan ha kjol och konstiga strumpor. 
 
Ur dagboken 910426: Uppsats hela förmiddagen. Jag skrev det fina ämnet Kärleksförklaring till Hedemora och gick klockan 11.05 efter att ha skrivit tolv sidor. 

Kulturkullan

Vecka 17
 
* Läser: Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad. Oerhört fascinerande självbiografisk bok av Lindeblad med hjälp av Caroline Bankler och Navid Modiri. Björn var en ung och framgångsrik ekonom när han en dag tröttnade på det livet och valde att i stället bli buddistmunk! Han stannade på ett kloster i Thailand i sjutton år innan han flyttade hem till Sverige. 
 
Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk
https://www.adlibris.com/se/bok/jag-kan-ha-fel-och-andra-visdomar-fran-mitt-liv-som-buddhistmunk-9789178871865
 
* Lyssnar på: Siri Nilsen på Spotify. Jag får ofta höra Jeg vet med Siri på norska Tidal och tröttnade på den, men hon har gjort andra fina låtar också. 
 
* Veckans klipp: grodläten
https://www.youtube.com/watch?v=WCGqr3ZyAmM
 
* Veckans händelse: Valborgsmässoafton på fredag. Vi kommer att elda bål om det inte blir eldningsförbud. 

Brinnande himmel

Det var en otroligt vacker himmel igår kväll!
 
Det blir aldrig lika bra på bild, men ni får tro mig. 
 
Det var häftiga moln med regn eller snö i. 
 
Ur dagboken 910424 (eftersom jag inte skrev  igår.): När jag kom hem hittade jag en film som Lasse nog vill undanhålla för mig. Han var i Säter och spelade beach så jag ringde hit Åsa och visade henne korten. Kort i duschen på våra herrar! Inte så lite närgångna heller! Vi blev helt generade och satt och skrattade hysteriskt. 
 
(Jag och Åsa var med i damlaget i volleyboll och min bror i herrlaget. Här hade alltså Lasse tagit med sig en kamera in i duschrummet med herrlaget!) 
 
Ur dagboken 910425: Hade äntligen det fruktade fekprovet. Det var tre sidor och inte så svårt som jag trott men direkt bra gick det väl inte. Jag räknade ut att ett företag hade 0% personalomsättning. 
 
(Jag gick humanistisk men läste tillsammans med ekonomer och samhäll första året och då hade vi företagsekonomi som jag inte fattade någonting av...)

Fårklippning

De här fåren är oroliga och vill inte bli klippta.
 
Det var synd för det var precis vad som skulle hända. 
 
Den här är snart färdig. Hon ser lite naggad ut när vi klippt henne med gammeldags fårsax, men efter några dagar ser det mer normalt ut. 
 
(Vi är i stugan och jag har inte med dagboken från 1991, så jag återkommer med den imorgon.)

Ögonbrynsfärg

Jag håller på att vänja mig vid mina stora svarta ögonbryn, men maken hoppar fortfarande till när han får se mig...
 
Praktiskt att ha så här mycket färg när jag är osminkad (men med en höna bakom örat). 
 
Påjobbetsminkad. Skolans toaletter har bra selfieväggar. 
 
Ur dagboken 910423: Idag har niorna varit i Stockholm på "Annie, get your gun" och vi har varit hemma och haft det tråkigt. 

Efterrättsmage

Jag har förstått att många tycker att det var mycket mat på min planka igår. 
 
Väninnan tyckte också att det var konstigt att jag orkade efterrätt när jag hade satt i mig en hel planka (förutom själva plankan då...). En liten chokladfondant finns det alltid plats för i min efterrättsmage. Det är min superkraft; att alltid kunna äta sötsaker. 
 
Min mobilskärm har låst sig så jag kan inte låsa upp mobilen. Nu ska jag låta den ladda ur och se om jag sedan kan starta den igen, så för tillfället är jag handikappad och kan inte föra över foton, superirriterande! 
 
Ur dagboken 910422: Vi spelade mot Grängesberg. Vann med 4-0. Åsa tyckte att jag var lite överspänd. Marcus var kvar nästan sist. Jag kan inte vara stilla då heller. 
 
(Det är inte meningen att man ska stå stilla på en volleybollmatch, men jag sprallade nog runt lite väl mycket.) 

Lash lift

Idag har jag färgat och böjt ögonfransarna på en salong. 
 
Jag var så trött på mina bleka fransar och tänkte att det kunde vara kul att testa lash lift. 
 
Jag hade tänkt färga brynen själv men hon gjorde det av bara farten. De blev lite väl brutala, men färgen på huden försvinner på ett par dagar. Fransarna tycker jag blev jättefina! 
 
Jag och väninnan gick på plankonsdag på Poco Locos, då får man en planka med kyckling, fläsk eller något vegetariskt och ett glas vin/öl eller alkoholfritt för 159 kronor. Gott! 
 
Ur dagboken 910421: Åkte från mormor och morfar. Tittade på mammas idylliska barndomskvarter. 
 
(Mamma bodde i Åby utanför Norrköping när hon var liten och det är fint med en liten å där.) 

Resa med gänget

Den senaste resan med mitt så kallade Köpenhamnsgäng blev Lissabon i augusti 2019. Jag vill inte säga tjejgänget när alla är över 45, men tantgänget låter också konstigt... 
 
Lissabon var underbart men vi fattade inte då hur bra vi hade det som fick resa!
 
Årets resa blir Ullared där de har en stugby. Jag är inte så intresserad av Gekås-shopping faktiskt, för det är så överväldigande stort så att jag går vilse och inte så väldigt billigt som man tror. Vissa saker är såklart billiga, men de gånger jag har varit där har jag inte handlat särskilt mycket. Men det kommer att bli väldigt kul att bo där ett par nätter med gänget! 
 
Ur dagboken 910420: Åkte till farfar. Han verkade må rätt bra. Han berättade ett barndomsminne som vi inte hört. De hade fått pannlampor till affären. Pappa hade dragit ur säkringen och sen kommit som en räddande ängel med pannlampa till Rune som stod längst ner i mörka källaren och plockade med potatis. 
 
(Det är mer ett barndomsminne för pappa och hans lillebror Rune än för farfar.) 
 

Kulturkullan

Vecka 16
 
* Läser: Shuggie Bain av Douglas Stewart. En gripande uppväxtskildring från Glasgow på 1980-talet när de lade ned gruvorna. 
 
Shuggie Bain
https://www.adlibris.com/se/bok/shuggie-bain-9789100182472
 
* Lyssnar på: Nadja Holm på Tidal. Jag tyckte att det var kul att Nadja vann Idol, för hon är så go´och glad förutom att hon har en bra röst. 
 
* Veckans klipp: bebis får smaka glass för första gången
https://www.youtube.com/watch?v=A0EPqmMPDa8
 
* Veckans händelse: Apropå glass; det händer inget särskilt denna vecka, men Glasstorget har öppnat här i Ljungby så dit ska jag nog. 

Runkarpsrundan

Jag har inte många rundor som jag hittar vid stugan, men det finns en jag är säker på som tar ungefär en timme att gå. 
 
Det är sällan jag kommer från det här hållet så jag vet inte hur länge skylten har varit stulen denna gång. 
 
På andra sidan har vi fått behålla skylten. 
 
Här är det fint att gå i augusti när ljungen blommar mitt i vägen. 
 
Kycklingarna fick träffa mina kossaskor. 
 
Maken har gjort oss en till tron, men det är inte särskilt vackert där på hygget, så vi hoppas att fåren ska städa upp lite i den nya hagen. 
 
Ur dagboken 910419: Vi kom fram till åtta. Drack te. Mormors bullar! Ingen lagar mat som mormor. Utom mamma ibland. Fast ingen lagar å andra sidan mat som mig och Åsa heller. 

Sommarvärme

Idag hade vi den första varma dagen och maken har badat i dammen! 
 
Fyra veckor gammal kyckling, stor som en duva nästan. 
 
Det är sådana här fina dagar som jag följer med till stugan. 
 
Vi har invigt våra nya solstolar. De brukar gå sönder efter några år, då snörena och/eller vippfunktionen krashar. Vi får se om det gör skillnad att köpa märket Hillestorp som är lite dyrare än de vi köpt på Biltema och andra billighetsaffärer. 
 
Ur dagboken 910418: Jag glömde att skriva en sak igår. Hillis och Lars fyllde år och på mattetimmen kom NT1B in med stora paket. I ett hade de slagit in Annis. Hillis fick en ballong med strumpbyxor på. 

Teboden

Det kan hända att jag var på Stockhultgårdens tebod för en vecka sedan och idag igen. 
 
De stänger den 2 maj, och jag ville ha scones med clotted cream och jordgubbssylt samt munkar med hjortronsylt en sista gång. Det är så himla gott! 
 
Mannen med väst i mitten är min och han köpte 24 penséer för 100 kronor på torgmarknaden idag. Det blir fint i balkonglådorna vi har utanför huset och ett par krukor utanför stugan. 
 
Ur dagboken 910417: Ful dag till stor del. Det snöade på morgonen. Jag försökte hindra Bosse Bergström från att gå in i kopieringen. Jag misslyckades och vi fick skriftligt. 
 
(Jag undrar hur jag försökte hindra naturkunskapsläraren från att kopiera.) 

Cykeltur

Idag tog jag en cykeltur och upptäckte att det blåste jättemycket!
 
Jag satt ute och drack milkshake på Max. 
 
Jag köpte inte den här på Dollarstore, men tänk vad det hade sett roligt ut om jag cyklat hem med den! 
 
Rolig kudde? Hehe...
 
Biltema gör reklam för sitt café, men dit gick jag inte. 
 
Ur dagboken 910416: Tog ledigt från samhällskunskapen för jag skulle till Falun på hörselundersökning. Det var ungefär som vanligt. Men det är jobbigt att anstränga sig för att höra små pip. Man vet inte om man inbillar sig de låga ljuden. 

Vårtecken

Man borde inte behöva leta vårtecken i mitten av april, men allt är så sent i år. 
 
Måsar i trädgården. Vi bor sju mil från havet, men de får väl leta reda på något annat vatten. 
 
Glasskiosken har kommit på plats på Stora torg! Nu kan jag andas ut för jag blev väldigt orolig att ingen skulle köpa den när den var till salu förra året. 
 
Ur dagboken 910415: Tittade på "Liv", en film mot knark. Den var inte alls trevlig. Jag tycker inte om när de skär i hjärnor. 
 
 

Promenad

Det här är en bra dag för vi fick veta att maken inte har hudcancer. Han brukar inte gå till sjukhuset men kollade upp en mystisk, växande brun prick och fick besked att den är åldersrelaterad. Jag tycker att han är lite för ung för att börja bli fläckig, men det var väldigt skönt att få bekräftat att det är ofarligt!
 
Dagens promenad gick i kringelikrokar.
 
Jag gick den här nya vägen.
 
Kanske inte fullt så här snirkligt, men ändå en extrasväng mot den vanliga promenadrundan. 
 
Jag såg scilla. 
 
... och vårlök
 
... och vitsippor.
 
Ur dagboken 910414: Vi tänkte plugga franska och tyska men det var för ljust. Vi tog några dynor och lutade oss mot vår vägg. Satt utanför Lasses rum, solade och lyssnade på musik. 

Påskkyckling

Jag har som sagt nästan lärt mig att printscreena på mobilen. 
 
Man ska trycka på avstängnings- och volymknappen samtidigt och då printar jag oftast volymen... Här demonstrerade jag för brorsan hur man håller i en treveckorskyckling och nu börjar det bli svårt för de är väldigt flaxiga. 
 
De har halva priset på påsksaker på Ica nu så då blev det servetter och en yogakyckling. 
 
Ur dagboken 910413: När jag kom hem var Åsa här. Hon hade sällat sig till ett feschtsällskap i källaren: Lasse, Anders, Thomas, Martin, Hultén och Rickard. Vi satt där och hade det trevligt förutom att Rickard spydde ner hela sig. 

Brorsans bilder

Jag har (nästan) lärt mig att printscreena på mobilen och här är ett par bilder från brorsans instagram. (Jag har inte lärt mig att beskära bilder däremot.)
 
 
Maken visade en monstermaskin som de håller på och bygger, som gör filter till andningsmasker. 
 
Titta här vilken tur vi hade som kunde vara ute i lördags före snöovädret! Brorsan har haft corona så vi kunde umgås inne och nära också.
 
Jag och maken tänkte båda att min bror skulle äta mängder av potatis, verkar det som. Vi har råkat köpa massor, men det gör ju inget. 
 
Jag fick presentkort på massage i födelsedagspresent och gick på lyxbehandling idag med chokladinpackning, så nu luktar jag som en chokladfabrik. 
 
Ur dagboken 910412: Vi stod och pratade med Jocke rätt länge. Kemiprov diskuterades. Då kom Stig helt påpassligt förbi. Här kommer facit cyklandes. 
 
(Stig var alltså Jockes kemilärare.) 
 
 

Kulturkullan

Vecka 15
 
* Läser: Fågelburen av Lisa Jewell. Jag läser denna lättlästa roman till en bokcirkel.
 
Fågelburen
https://www.adlibris.com/se/bok/fagelburen-9789187343346
 
* Lyssnar på: Själ och hjärta med Lars Winnerbäck på Tidal. Låt från 2021. Smakprovet från den nya EP:n är lovande för oss som gillar Winnerbäck. 
 
* Veckans klipp: vombatungen George
https://www.youtube.com/watch?v=oCZ9Zyi6XaA
 
* Veckans händelse: Copenhagen sakura festival, den 17 april
https://sakurafestival.dk/

Besök

Min bror var här på blixtvisit från Stockholm i ett dygn. Det var så roligt att ses och jag saknar ibland att umgås med människor som har känt mig hela livet. Vi glömde bort att fira den internationella syskondagen igår, men gjorde ju det ändå genom att ses. 
 
Jag gick och mötte brorsan på busstationen och bredvid ligger torget där de sålde churros.
 
Han tyckte att det var kallt och hade mössa och vantar, men då hade vi ändå tur och kunde grilla igår kväll, fast vi åt inne i stugan. Idag snöade det! 
 
Ur dagboken 910411: Faktiskt ganska kul i c-salen. Först dansade vi en dans som inte var alltför komplicerad, sen hinderbana och gränsbrännboll. Hinderbanan var dödsjobbig. Vi hade bara låga hinder men det blev rätt mycket krypande. 

Storebrorbesök

Idag kommer min bror hit från Stockholm. Det ska bli jättekul att träffa honom för vi brukar ses två-tre gånger om året, men så har det ju inte blivit nu. Senast träffades vi hemma i Hedemora i juli. 
 
Det här var när jag var i Stockholm senast, i mars 2019. 
 
Ur dagboken 910410: Jag tycker inte om redskapsgymnastik. Vi höll på med plintar idag. Det enda som var kul var när vi hade stafett och man skulle gömma varandras plintar. Visserligen förlorade vi men ändå. 

Teboden

Mitt favoritfik Stockhultgårdens tebod i Markaryd ska stänga och det är ett stort trauma! 
 
Jag åkte dit idag och åt afternoon tea. Fantastisk morotskaka och citronkaka, men den lilla chokladsnitten och fikonet i choklad var inte så goda. 
 
Mina vänner fick ta high tea med bubbel och jag körde oss hem. Se mer om ni vill på min matsida: https://www.facebook.com/yfronten
 
Mina tulpaner från den 30 mars skulle ha stått ännu längre om det inte hade varit för att jag försökte byta vatten och lyfte dem till diskbänken; då tappade de bladen. 
 
Ur dagboken 910409: Tände en mindre eld på nk:n. Bosse fick släcka. 
 
(Det är inte mer än rätt att läraren får släcka om han uppmanar eleverna på naturkunskapen att tända eld.) 

Vägarbete

Här händer det något konstigt! 
 
De tar bort en rondell och så får man köra rakt över i stället. Det kommer att vara vägarbete här i ett år framöver, men sedan blir det förhoppningsvis bra vid vår närmaste utfart på Helsingborgsvägen som är den stora genomfarten i Ljungby. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad de ska göra, men jag kommer att följa upp detta ska ni se!
 
Ur dagboken 910408: Åsa berättade att Emil sagt att han varit i Dalen en gång och det gör han aldrig om. Han sitter hellre ensam på ett berg och funderar. 
 
(De hade disco i Säterdalen med femtonårsgräns, men jag var aldrig där. Det var ett glapp där innan man blev 18 och kom in på Stadshotellet och Dalen hade blivit för barnsligt.)

Zick zack

Igår hade Google maps problem att följa mina spår. 
 
Att jag cyklade till jobbet var inte konstigt, förutom att jag verkar ha tagit en extracirkel, men när jag var ute och gick med väninnan blev det ett fasligt zick zackande längs med ån. På ett ställe gick vi vid åkanten där det inte ens är någon väg, så det blir svårkartlagt... 
 
Ur dagboken 910407: Marit ringde och väckte mig halv tolv. Vi snackade en timme och sen kom hon hit. Vi försökte plugga spanska men det blev ganska okoncentrerat. 
 
(När jag gick på gymnasiet kunde jag alltså prata en timme i den fasta telefonen och direkt därefter träffa kompisen jag pratat med!)

Om porslin

Utan att tala om det för mig har IKEA slutat att sälja vita tallrikar i serien färgrik.
 
Jag gillar ironin i "färgrik" och som tur är har vi köpt på oss en rejäl kollektion som ska räcka några år till. Jag trodde att denna bas-servis alltid skulle finnas kvar. Jag gillar även Höganäs gamla serie med olika färger som man kan kombinera. De försvann också när de bytte designer. 
 
Vi har en rejäl samling Höganäs också och engelska stengodsmuggar som jag fått av mamma som också har en överdriven samling temuggar. 
 
Ur dagboken 910406: Åt kött och potatisgratäng. Det luktade vitlök ända ut på gatan. 

Aprilväder

Nu har vi verkligen alla väder omväxlande; inatt var det storm, sedan har det duggat, snöat och varit soligt. 
 
Ett snöoväder. 
 
Jag har cyklat till ICA i blåst och snö. 
 
Man får klä sig för extremsport när man ska ut och cykla. (Jag hade även gympaskor, men inte i hallen där det är nydammsuget.)
 
Sedan cyklade jag till Dollarstore där det snöat så att det mer såg ut som frigolit. 
 
Jag var även på Rusta och hann hem före nästa snöfall. 
 
Ur dagboken 910405: Vi fick en mycket bättre hytt den här gången men tyvärr fick inte jag nån kudde. Det är kuddbrist på hela färjan för folk snor dem. 

Kulturkullan

Vecka 14
 
* Läser: Rätt åt dig! av Jane Fallon. Oj, jag upptäckte just att jag redan läst denna för tio år sedan och jag brukar inte läsa om böcker, men jag har totalt glömt den så det går bra. 
https://ylvarosen.blogspot.com/search?q=jane+fallon
 
Rätt åt dig! (pocket)
 
* Lyssnar på: Dyrt & heligt med Junior Brielle på Tidal. EP från 2020. Jag såg dem live på festivalen Let´s make love great again och gillade. Det är kul med ny ung bra svensk musik. 
 
* Veckans klipp: världens gladaste bebis
https://www.youtube.com/watch?v=fhjTjhX4nT4
 
* Veckans händelse: annandag påsk på måndag, alltid trevligt med röda dagar. 

Påsken

Vi har haft en bra påsk, trots att jag är ledsen att det inte blev den vanliga påskfrokosten hos danska vännerna. I stället bjöd vi in svärmor och åt en massa gott i växthuset. 
 
På påskafton åkte vi till Ramsås huvud som är ett naturreservat. 
 
Jag hade hört att det finns blåsippor där nu och det var årets första för mig. 
 
I fredags eldade vi påskbål.
 
Fåren fick gammalt bröd. Min mobil har börjat tala om att flera bilder är liknande och vilken som är bäst. Den menade att de två föregående har samma motiv! Jag vill själv bestämma vilka bilder som är bäst! 
 
Det här ser ju inte så vårigt ut med vår gamla släde, men det var en fin solnedgång i fredags. Idag är det kallt och mulet så vi åkte hem från stugan. 
 
Ur dagboken 910404: Spöregn ganska stor del av dagen. Vi gick på Natural history museum. Återsåg valen, nästan det enda jag kom ihåg från Londonresan -78. 

Påsk

Tidsinställt inlägg på grund av långsam uppkoppling i stugan. 
 
Nu är jag besviken för att inte våra danska vänner får komma till Sverige och bjuda på påskefrokost. Även när de öppnar gränserna måste danskarna sitta tio dagar i karantän när de kommer hem och det går ju inte! 
 
 
Påsken 2019 kunde vi sitta ute hela dagen och det var underbart! Vi var där från 13.30 till ungefär 20.30, de har ordentliga frokostar i Danmark! 
 
Ur dagboken 910403: Vi stod vid Buckingham Palace i över en timme men det blev ingen vaktavlösning. Åkte båt till Greenwich med dess nollmeridian. Gicck i en tunnel under Themsen och åkte tåg över marken. 
 

Långfredag

Maken har gått till jobbet en sväng fast jag sa att det är världens rödaste dag och att man inte får jobba på långfredagen...
 
Igår blev jag kär i en tupp, men som tur var är den inte till salu. De kostar 700 kronor om jag beställer från konstnären, så jag håller mig till mina äkta kycklingar. Se http://weidmert.se/ för mer fina hantverk.
 
De har pyntat fint på torget med tyll eftersom man inte ska ha äkta fjädrar. 
 
Möjligen lite färgad av umgänget med mina champagnepimplande vänner tycker jag att denna sittpuff ser ut som en kork. Inredningstips i tidningen Smålänningen. Skål då!
 
Ur dagboken 910402: Mycket kul kan hända på kort tid. Folk som vill växla pengar, frågar efter gatan man är på eller fastnar med bilen mitt i vägen. Köpte ett par ljusa Levis, skitsnygga och svindyra.
 
(Mamma och jag var på äventyr i London.) 

Systrarna Skogströms lantcafé

Jag åkte med fikadrottningen till Systrarna Skogströms lantcafé i Öhr, ett av våra favoritfik! 
 
De har en söt liten butik med gammeldags varor också. 
 
En massa fint påskpynt finns det men nu var jag duktig och köpte inte en enda kyckling. 
 
Om man vill se vad jag åt kan man titta här: https://www.facebook.com/yfronten
Eftersom det inte är någon måtta på mig åt jag ugnspannkaka med glass på kvällen. Det är ju ändå påsk! (Det finns alltid något att fira!)
 
Ur dagboken 910401: Letade efter biljetter. Till slut gick vi till Scandinavien Seaways kontor. De hade en biljett till "The Phantom of the Opera" och en till "Miss Saigon". 

RSS 2.0