Chokladprovning

Nu har jag och kollegan varit på chokladprovning. Jag stöttar gärna eleverna när de har så trevliga projektarbeten! Det var två tjejer som verkligen har forskat i choklad och som avslutade det hela med provning. Vi var ungefär tjugo personer som deltog, lyssnade på deras föredrag om chokladens historia och hur tillverkningen går till. Jag är egentligen inte så förtjust i mörk choklad och vi provade från 35 till 75 % kakao, men det är kul att känna efter vad det är för skillnad. Vi skulle använda alla sinnen och det blir lite långsökt när man ska hitta på nya liknelser vad det gäller utseende, smak, konsistens, doft, brytljud och omdöme. Jag jammade loss och fick en sort till att smaka kotte men det kändes inte så professionellt...

Det är relativt vad man tycker är tidigt. Jag pratade med en lärare som hade sovit första natten i sin nya lägenhet. Hon har flyttat från Eslöv till Hässleholm och var överlycklig nu när hon kunde gå upp klockan sex mot tidigare fem. Bah, jag som tycker att allt före nio är för tidigt att kliva ur sängen.

Ring inte på morgonen!

Vad är det för terrorist som ringer hem till oss före sju på morgonen?! Sambon hade gått till jobbet och jag vaknade men vägrar gå ur sängen så tidigt om jag inte håller på att kissa på mig eller spy eller något annat akut. När jag lokaliserat oljudet som vår nya högljudda telefon räknade jag till inte mindre än tjugo signaler och då hade det varit några innan. Ingen ringer så länge! Jag måste fråga sambon när han kommer hem om det var han.

Idag har vi haft studiedag, vilket betydde att eleverna var lediga och personalen ägnade sig åt kvalitetsarbete. Jag brukar inte börja jobba klockan åtta på morgonen och var skittrött efter att ha vaknat av telefonen och andra, okända, anledningar. Inatt prenumererade jag på de nya tidningarna Pop och Gay. Jag blev besviken på Pop för den kostade över hundra kronor men var liksom gråblaskig och ful. Gay hann jag tyvärr aldrig läsa, den var jag nyfiken på.

Var och simmade men blev lite less på alla barn som inte höll sig utanför motionssimningsbanorna riktigt. Har också varit på fiket med en kompis. Eftersom vi bestämde klockan fyra blev det varsin bakad potatis och inget onyttigt fika. Faktiskt.

Försoning

Igår åkte vi med ett par vänner till Växjö och gick på bio. Jag och väninnan såg tjejfilmen Försoning, som var sorglig, fast inte lika sorglig som vi hade trott för vi grät ingenting. Keira Knightley var vacker och bra som vanligt men jag hade väntat mig något ännu mera gripande, tror jag. Sedan var det väldigt mycket från andra världskriget som inte hade så mycket med själva historien att göra. Grabbarna såg Arnfilmen och tyckte väl också att den var sådär, men huvudsaken var att vi gjorde av med våra gratisbiljetter och det är trevligt att åka till Växjö och äta på libanesrestaurangen Ali Baba.

Kulturkullan

Vecka 5

* Läser: Anna D´arc av Mårten Sandén. Oskar tillbringar all ledig tid i skolbiblioteket för att slippa undan mobbarna. Det enda som får honom att gå till skolan är Anna Kovacs, en tjej som struntar i alla regler. När Fredrik kommer tillbaka efter tolv år i USA tyr han sig till Oskar som helt oväntat får en ny vän. Dessutom börjar Anna faktiskt prata med honom. Han trodde inte ens att hon visste att han fanns. Det här är en spännande ungdomsbok och man påminns om att det inte alltid är så lätt att gå i nian. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: What if leaving is a loving thing med Sahara hotnights. CD från 2007. Sahara hotnights har blivit bättre och bättre. Jag köpte deras första platta och tyckte väl att den var sådär, blir lite besviken när saker haussas upp sådär hysteriskt och sedan tycker jag själv bara att det är halvbra. Men den här nya skivan förtjänar all positiv kritik den har fått. De är tuffa, tjejerna, och sångerskan Maria har en cool röst. Cheek to cheek är nog deras starkaste låt någonsin och Visit to Vienna är en annan hit.

* Veckans citat:
-For everyone that thinks you´re out of shape, they´re wrong... round IS a shape!

Jag gjorde ett test om vilken Simpsonskaraktär jag skulle vara och jag blev Homer.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag. 28-årsgräns. Kanske dags att visa upp skinnklänningen för Ljungby?

Cops

Igår tittade vi på Cops, synnerligen amerikanskt program med äkta händelser där polisen har ingripit i USA. Det är stundom riktigt roligt att höra alla fantastiska undanflykter. Polisen körde horstråket och ertappade en man och en kvinna mitt i en avsugning. De sa åt gubben att dra upp byxorna och kliva ur bilen. Kvinnan hävdade hårdnackat att de kände varandra och satt och pratade om hennes döda mamma. -Viskade du i  hans knä?undrade polisen. Ett annat par hade bråkat rejält, killen hade blivit biten bakom örat och tjejen hade fått en tand utslagen. Då sa tjejen att hon bitit killen när de hade sex. En kvinna var hög som ett troll men hade förstås aldrig tagit droger. Jag fattar inte att de bara orkar tjafsa emot polisen.

Sambon berättade att vi kanske kommer att bli bjudna till en av hans kollegor när de får belgiska gäster. Det är tydligen så att den belgiske mannen känner sambon för att de träffats på jobbet och det belgiska paret brukar komma hit på sommaren och bo hos kollegan. Då har de råkat bjuda in en annan Kalle som inte känner belgarna. Haha, jag som trodde att min Kalle brukar heta Karl-Henry på jobbet för att undvika förväxlingar med alla andra Kalle som finns där.

Lidhult 2008

Vi ska få en ny rockfestival här! Eller, här och här, här i närheten i alla fall. Lidhult 2008, kolla här: http://lidhult.blogg.se. Jag har inte hört talas om en enda av artisterna men det betyder ju inte att det inte är bra. Jag forskade lite på Juanes som jag inte heller hade hört talas om innan svärmor berättade att han fanns, och han ska tydligen vara den störste latinosångaren just nu. Sedär så påläst jag var på latinomusik. Svärmor och jag dreglade förresten båda över Saladin i Arnfilmen så en del gemensam smak har vi.

Här hemma har vi en strid om tvättkorgen. Jag tycker att när jag har tvättat och burit upp tvätten och lagt den på vardagsrumsgolvet tills någon orkar sortera så kan sambon gott ställa tillbaka den tomma korgen i förrådet. Det trista är att förrådet är fullknökat och när man öppnar dörren blir man överfallen av ny smutstvätt, strykbräda, ryggsäckar, presentpapper, skor, spannar och grunkor för akvariet. Nu står korgen på golvet mitt i hallen i väntan på att någon ska flytta den. Vi får se vem som är envisast. Rösta på mig!

Nyponsoppa och glass

Nu har jag varit och hälsat på en kompis som flyttat till Ivla, några km från stugan men jag hade aldrig hittat dit själv utan som tur var hade jag en annan kompis som fick köra framför och visa. Vi kunde inte åka i samma bil för hon skulle vidare på mobiliseringsmöte efteråt. De ska starta mobb på landsbygden... Hos kompisen i nya huset fick vi nyponsoppa med glass, det är hennes specialitet. Vi doppade skorpor och konstiga jordgubbsgodisar som hette Floppy någonting som jag hade köpt, tittade på deras två makalöst söta ooch roliga kattungar och hade allmänt trevligt. Förutom att den ena kattungen lekte så vilt så han höll på att hänga sig i sitt eget halsband, efter att han tuggat och slitit i mitt.

Jag, Lennart?

Jag är nöjd med mitt nya frikort på badet och fotot är faktiskt bra. Det är bara en lite konstig detalj och det är att det står Lennart och företagskort på det. Jag förstår inte var de får allt ifrån men tänker nog inte säga något om det eftersom jag som sagt är nöjd med fotot.

Dagens snack hos frisören var bland annat Irland (han låg på hotellet och var sjuk där förra helgen), Kuba (som jag vill åka till innan Castro dör), slåtterbalk (som han vill köpa av oss) och hur glad han blir av sina roliga kunder (till exempel mig).

Jag har just fått en laddning nya skivor och tjuvlyssnar på Juanes som jag beställt åt svärmor. Aldrig hört talas om honom förut, men det är glad latino, lite typ Ricky Martin.

Utanvattenrutschkana

Idag har jag lärt mig tre saker:
1. Åk inte vattenrutschkana utan vatten. Skarvarna skaver i ryggen och det blir ingen bra rutsch.
2. Efter simhallen, gå inte som Tora Trasseltroll till ICA. Då kan det hända att den där snygge mannen dyker upp, hejar glatt och pekar på dig med sin scanner.
3. Om du är trött på morgonen, gnugga inte i ögonen för att öppna dem. Linserna kan trilla ut.

Jag har blivit medlem i personalklubben och får bada gratis. Eftersom jag slutar klockan ett på tisdagar tänker jag mig att det ska bli min simmardag. Det är inte så mycket folk i simhallen före fyra. I äventyrsbadet var jag ensam, förutom jättekvinnan som låg som en flodhäst i barnbassängen och lät fyra dm mage sticka upp ur vattnet. Hm, ja, ensam i vattenrutschen, kanske därför inte vattnet var på... Jag vill helst ha en stor bahamian som sitter högst upp och visslar när man får åka, och ännu hellre en pubgrotta där man kan dricka hinkdrinkar och strawberry daiquiris tills ögonen blöder. Taino Beach på Bahamas, suck!

Tre projekt och en födelsedag

Idag började sambon på nya jobbet på Forskning och utveckling. Han blev raskt inkastad i tre projekt. Som tur är så ligger det inte för honom att bli nervös eller stressad över jobb och han har bara flyttat hundra meter bort och känner dem han jobbar med så det ska nog bli bra. Jag kan nästan inte tänka mig någon som är bättre lämpad att jobba med utveckling för han håller på och uppfinner saker och fixar och grejar hela tiden. För mig tar det bara stopp. Om jag ställs inför ett problem så tittar jag på det snabbt och säger "det går inte." Ställ mig framför en maskin och jag törs inte peta på den.

Vi har just varit hos svärmor som fyller år idag. Jag hade köpt en synnerligen suspekt skiva som heter Oriental nights och hon gillar sådan musik så den blev uppskattad.

Mera Miss Li

Apropå Winnerbäck och Miss Li så har jag en till rolig felhörning (se inlägget Mitt livs nummer). I Om du lämnade mig nu har jag tyckt att det låter som att Miss Li sjunger något med Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny, jag skulle smeka mig själv precis som du. Makes sense men hon sjunger egentligen Jag har rätt mycket med mig själv precis som du. Jag vet inte hur jag fick till det där. Man hör vad man vill höra...

Kulturkullan

Vecka 4

* Läser: En sorts kärlek av Ray Kluun. Usch, så sorgligt! Jag grät otroligt mycket de sista hundra sidorna. Det här är en roman men författaren har själv haft en fru som dog i bröstcancer när hon var 36 och det känns verkligen självupplevt. Sten och Carmen är ett till synes perfekt par i Amsterdam. De har treåriga dottern Luna och är båda framgångsrika i reklambranschen. Så får Carmen bröstcancer och har inte lång tid kvar att leva. Sten kan inte låta bli att vara otrogen och är riktigt svinig samtidigt som han ställer upp för Carmen som ingen annan av dem de möter på sjukhuset. Riktigt gripande bok!

* Lyssnar på: Daugava med Lars Winnerbäck. CD från 2007. Winnerbäck är bättre än någonsin! Duetten Om du lämnade mig nu med Miss Li är helt underbar. I vissa  låtar är han irländskinspirerad och det passar bra till hans sångstil. En favorit är Jag har väntat på ett regn. "Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i..." Det är oerhört vackert förutom att jag knappast väntar på något regn. "Du är svår att leva utan, jag är svår att leva med." Jaaa! Alla som gillar Winnerbäck har såklart redan hört den här skivan tusen gånger, men jag kan inte rå över att cdwow.com shabblade bort min skiva på vägen så att det tog tre månader att få den. Förra årets bästa skiva utnämner jag den till!

* Veckans citat:
- Vi ska inte bjudaTito Beltran på vårt bröllop! Vi måste prata om det här.
- Och du är en inbrottsjtuv!

Vissa drömmar är sköna att vakna ur.

* Veckans händelse: Hela huset på Terraza på lördag. Två dansgolv, fyra barer, Dhani från A-teens som gäst-DJ. 100 kronor i inträde. 18-gräns. Får se om jag ska dit.

Fylleblogga om Guillou

Vi delade en flaska vin till maten så nu är jag lite vinvarm. Såg slutet av På spåret och kunde konastartera attt Jan Gullou och hans fur var väldigt lika. De har samma fyurkantiga ansikte oc det är itne många som har. Den jag vetat som varit fyrkantif är min yngste brorson och han har vucxir t ifårn det nu. Mne det var hemst var svårt det var att skriva nu. Jag ändrar inte så ni får se hur det lir när jag fylleblogar...


Ute i stormen

Idag cyklade jag ut på stan för jag skulle till Apoteket och ICA. Det var inte helt enkelt att cykla eftersom det fortfarande är halv storm. Sambon tyckte att jag skulle gå i stället men det är så tråkigt att bära så jag valde hellre att parera mig fram genom vindbyarna. Mötte en man med två hundar som jag känner från fotoklubben och sa att det var dumt att gå ut idag. Ja, men lättare när du ska åt andra hållet, sa han, och det hade han ju rätt i för jag nästan flög hem från ICA.

Sambon är ute i stugan och kollar så att inget har blåst bort. Hoppas att vi har alla takpannor kvar på huset och ladugåden. Vi har pusslat och trasslat nog med det där, det har visat sig finnas en oändlig mängd olika sorters pannor och svårt att hitta dem vi behöver.

Jag är glad att publiken inte röstade kvar Uffe Larsson i Let´s dance eftersom han var så uppenbart sämst. Glad också att han faktiskt klippt sig sedan sist eftersom han såg ut som en lodis i förra programmet.

Storm på gång

Jaha, jaha, då var det dags för storm igen. Det är inte vad vi behöver här kan jag säga. Det är väldigt sällan man känner ett trängande behov av en storm men vi har varit sällsynt drabbade här och då tycker jag att det räcker!

Jag har varit på after work med jobbet men det var ingen buffé idag så jag testade nya menyn på Harrys och de hade lövbiff som var god. Sambon jobbade sista dagen idag på gamla jobbet och kom också ut en sväng och firade efter att ha bastat med ett par kollegor.

Jag har pratat med Kitsch-Kalle som var bakis och hans kompis som ska till Colombia. Så fick jag berätta både att jag var i Italien 1978 och i Colombia 1982.

Snart är det utröstning på Let´s dance. Jag hoppas att Ulf Larsson snart åker hem, han är för sorglig.

Partydrog

Idag trodde jag att jag bara skulle gå på ett årligt besök hos doktorn och säga att jag inte tar någon medicin nu och att jag inte heller vill att de skriver ut flera tunga mediciner åt mig. Det gick sådär. Nya läkaren pratade inte danska som jag var rädd för men försökte övertyga mig om att jag visst behöver något stabiliserande. Så från att ha slutat med en medicin mot epilepsi har jag nu fått en annan "stämningsstabiliserande, lyfter även humöret." Vad är det för partydrog? Jag behöver inget preparat som lyfter humöret nu men ska prova i alla fall så att de inte tröttnar helt på mig.

Besiktning och prostitution

Det gick faktiskt ganska bra på besiktningen av lilla bilen idag. Förutom att besiktningsmannen satte en hammare i en balk så att hela hammaren försvann in genom rosten och gubben fick en rostflaga i ögat så att en annan gubbe fick komma och ta över medan han skulle ta bort den. En del rost alltså plus att bromsarna tar ojämnt.

Jag har varit på föreläsning om prositution. Lite olyckligt skrev de i Smålänningen "prostititution i projekarbete" vilket ju får en att tro att eleverna själva har testat på det hårda livet på Malmskillnadsgatan. Det var tre elever som åkte till Stockholm på studiebesök och bjöd hit "morsan", beundransvärda Elise Lindqvist, över 70 år och stentuff. Hon och hennes kollegor från Klara kyrka ställer sig på Malmskillnadsgatan mitt i fredagsnatten och pratar med tjejerna och bjuder dem på fika. Jag har hört henne förut och skrivit här den 20 oktober 2005.

Sambon har fått en ny telefon i samband med nya jobbet och nu håller han på att forska i hur den funkar. Han vet inte vad den har för nummer för det har han glömt på jobbet, men lyckades nyss att ringa upp min mobil när han kom på att han måste slå nolla först för att komma genom växeln.

Jokrar i melodifestivalen

Idag har de avslöjat jokrarna i årets melodifestival och jag ska få se Amy Diamond i Göteborg. Det blir bra tycker jag för jag brukar gilla henne. Ja, jag har faktiskt hennes två första skivor och kommer nog att köpa det tredje också snart. Övriga jokrar är Niklas Strömstedt som jag inte tror blir så bra, Carola & Andreas Johnson som jag tycker låter som en helkonstig kombo och Eskobar som inte brukar göra bort sig. Nu börjar det arta sig och kan bli riktigt spännande!

Hårdbajsning och simning

Jag blir hyfsat irriterad när skator tror att min cykelsadel är den optimala toaletten, så man måste torka av innan man cyklar någonstans. Men nu tror jag att de har en sammansvärjning mot mig och att någon illasinnad fågel har hårdbajsat så att hela cykellåset har muggat igen. Sluta genast upp med sådana dumheter! Sambon har åkt för att köpa olja för att smörja. Jag lyckades ta mig till jobbet och hem men på eftermiddagen när jag trodde att jag skulle cykla till affären så gick det inte att låsa upp cykeln. Alls. Grumpf!

Idag har jag varit och simmat. Det har jag inte gjort på många år så det var en annorlunda upplevelse. Jag provade båda vattenrutschkanorna i äventyrsbadet men tyckte inte riktigt om dem för i den ena kommer man ned och får en vattenkaskad över sig så man måste fundera på om linserna sitter kvar och om man har näsblod. I den stora är det ännu värre för där åkte jag runt två varv i toaskålen (ja, det blev visst lite toatema idag...) innan jag spolades ut i bassängen. Men 45 minuter simning kändes skönt och nyttigt förutom att jag fick lite ont i nacken en stund. Hur simmar man då på för vis? Det ska vara skonsamt att simma, men jag hade nästan glömt hur man gör så jag stretade lite mycket med huvudet.

Carolyna

Jag är fascinerad av hur Mel C uttalar Carolyna (kollade just stavningen och förstår möjligen varför det inte uttalas kärolajna) och hur hon får det att rimma på "get this far " som jag tror att hon sjunger.

På jobbet skulle jag beställa en bok från en skum sida som hette Lycknis. Det gick inte för de tyckte inte att skolan var tillräckligt kreditvärdig. Så det räcker inte med en sexsiffrig budget? Då ska jag nog inte försöka beställa något privat heller.

Jag skyller på den här regniga vintern att jag är rödhårigare än jag vill vara, kanske är det rost? Ikväll ska jag få hjälp av en kompis att färga fransar och bryn. Det är lite överdrivet att ha röda ögonbryn va´? Håret har jag blondsprejat så det är ätt okej.

Lakan under bordet?

Igår tittade jag lite på Stjärnorna på slottet och det var riktigt roligt när Peter Stormare berättade om hur han letade efter sin första lägenhet. Han fick tag på en som ville sälja sin lägenhet men tyckte det var skumt när han ville ha lite under bordet. Peter fattade inte alls vad han menade. "Är du dum i huvudet?" "Nej, vad vill du ha?" "Tjugofem lakan". Då tyckte Peter det var ännu konstigare. Skulle han gå hem till mamma och hämta 25 fina vita manglade lakan med monogram för att lägga under bordet?...

Idag pratade jag med mamma som upplyste mig om att Växjötrakten (vi) har haft tjugo minuter sol under december och att hon förstod varför jag har gnällt om att det regnar hela tiden. De har haft 65 timmar. Alltså, tjugo minuter sol! Det är ingenting!

Idag tyckte sambon att jag behövde träna. Det innebar en dryg timmes släpning av ris och ved ute vid stugan. Det var helt okej för jag har inte varit där på flera veckor och så regnade det faktiskt inte.

Kulturkullan

Vecka 3

* Läser: Att vara per Gessle av Sven Lindström. Jag var och lyssnade på seminariet på bokmässan där Gessle och Sven Lindström pratade om den här boken fast då hade den tyvärr inte kommit ut än. Nu har jag köpt den och den är så tjusig! Den ser ut som ett LP-omslag med ett Gesslefoto som Anton Corbijn tagit. Jag håller på med kapitlet Gyllene tider 1975-1984. Det är mycket jag känner igen från biografin om Roxette såklart men här finns ännu flera gamla roliga bilder. Och så har jag fått veta att familjen Gessle bodde i Simlångsdalen i sex år men att Per aldrig trivdes där. Sådant är intressant för ett fan.

* Lyssnar på: Att vara Per Gessle. CD från 2007 som medföljer boken. Sju demos från 1977 till 1990. Första låten är så tidig så de hette inte ens Gyllene tider utan Grape rock och låten heter Saken slår mig som på huvudet! Skitroligt! Sedan är det bland annat en svensk version av Neverending love som heter Svarta glas. Även detta roligt för ett fan. Sambon undrade om jag var fanatisk när jag läste boken, lyssnade på skivan och sedan såg Gessle på TV...

* Veckans citat: "Jag kan motstå allt utom frestelser." Oscar Wilde. Jag bad en kompis om ett citat och han gav mig detta. Han och jag har olika frestelser att slåss emot. Men det där ska inte bli mitt motto...

* Veckans händelse: Tråkig vecka, jag vet ingenting roligt som händer. Lilla bilen som är rostig ska på besiktning (ha, som att jag någonsin varit med på en besiktning.). På torsdag ska jag till doktorn och sambon till tandläkaren.

Uppdatering: På onsdag är det en föreläsning om prostitution på skolan kl.18. Det kanske inte heller lät så kul men det kan gott få vara veckans händelse.

Mitt livs nummer?

På Grammisgalan trodde jag att Lars Winnerbäck stod och avslöjade att han hade haft drömsex när han berättade om Grammisgalan förra året då han fick "mitt livs nummer." Hoppsan, tänkte jag, det var värst. Sedan kom jag på att han måste ha sagt att han fick Miss Lis nummer.

Tittade lite på Let´s dance igår. Lite, eftersom det krockade med Per Gessles turné. Nu måste ju jag heja på Linda Lampenius eftersom vi är vänner på facebook. Jag tyckte hon var väldigt duktig, bara att kunna stå i de skorna var en bedrift. Sedan har hon såklart scenvana eftersom hon är proffsviolinist och modell. Nya vänner på facebook är Linda Skugge och Alex Schulmann, fast de har inte skickat några personliga meddelanden till mig.


Nära Kent-upplevelse

Eller nära och nära, men jag kom just på att jag har en kändispoäng här. Jag har en kompis som har haft hantverkarsex och den killen hade haft en tjej som varit ihop med Jocke Berg, sångaren i Kent. Det ni!

Igår var vi på föreläsning om Antarktis eftersom jag vill ha en pingvin. Jo, pingviner är festliga men som jag befarat blev det lite mycket snack om att isen försvinner och annat viktigt men inte lika kul som pingviner. Stackars sambon var nog rätt trött i ryggen efter en och en halv timme.

Jag läste en rolig beskrivning av hur Kulturtjejen är på http://imuglybutivegotablog.blogspot.com från den 2 januari:

Kulturtjejen

Så känner du igen henne: Hon driver runt på bibliotek, vernissage, smalfilmsbiografer samt på universitetens mer suspekta utbildningar. Hon är klädd i vida kjolar och möjligtvis batik, men under alla bylsorna finns en fast och välsvarvad kropp som hon fått genom en livslång diet på fallfrukt och organiska linser från Katmandu.

Så går det: Du lockas av hennes fascinerande värld, fylld av cigarettmunstycken, nattliga poesiläsningar, dekadens, haschrökning, och -inbillar du dig - orgier. Efter några trevande ligg introducerar hon dig för fransk 40-tals film och rysk 1800-talslitteratur. Du blir särskilt hänförd av Dostojevskij och hans uppgörelse med människans avigsidor. När du plöjt hans samlade verk under några sällsynt vackra sommarmånader fylls du av ett sådant bottenlöst förakt för individen att du beger dig ut i skogen för att leva i celibat. På din dödsbädd går det upp för dig att den ryska författaren var till bredden full av skit, men då är det redan för sent.

Så är hon i sängen: Hon använder inte deodorant eftersom sådan prövas på djur, och eftersom manipulerad kroppsodör är en "social konstruktion skapad av patriarkatet". Det sistnämnda är även anledningen till att hon inte heller rakar armhålorna eller ägnar sig åt oralsex. Det positiva är att hon inte låter sig skrämmas av att du själv aldrig hört talas om ordet intimhygien samt är en slusk utan motstycke.


Grammisgalan och planering

På Grammisgalan gick priserna till ungefär de jag ville. Kent fick för bästa album och grupp och jag undrar om de inte var lite fulla när de skulle ta emot för andra gången. Jag tror att ganska många drack rejält mycket för jag såg både champagneflaskor och Jack Daniels och en gång sa Gry Forsell till på skarpen att det skulle skärpas till. Annika Norlin med Säkert! fick för årets textförfattare och kvinnliga artist. Winnerbäck fick för bästa låt. Sofia Karlsson blev årets vissångerska. Sahara Hotnights fick ingenting och det var lite trist när de hade tre nomineringar och har gjort ett riktigt starkt album. Sedan fick Salem al Fakir fyra grammisar, som jag trodde. Jag kanske ska lära mig att uppskatta honom.

Nu går det lite segt med planeringen för kulturella evenemang och andra roligheter för mig. Jag har ingen helgaktivitet inbokad förrän vecka sex när jag ska till Göteborg på melodifestival. Skrutt, något måste jag hitta på innan dess! Jag har några småsaker jag funderar på; hälsa på kompis som flyttat ut på landet och har två kattungar (jag hittar nog inte dit även fast det ligger fånigt nära vår stuga), åka till Växjö med kompisar och gå på bio (eftersom jag fått biocheckar i julklapp), låta en kompis lägga en tarotstjärna åt mig, kanske massera någons fötter och ikväll ska jag försöka få med sambon till föreläsningsföreningen som ska ha föredrag om Antarktis. Jag vill se pingviner, de är roliga. I somras när vi var på Sea world i Florida såg vi en pingvin som kliade sig själv i huvudet med foten.

Idag har jag överträffat mig själv ännu en gång när det gäller att laga mat i klump. Jag gjorde ugnsstekt falukorv och hade på mozzarella, spagetti, lök, purjo, krossad tomat, vita bönor, champinjoner och vitlök. Intressant och faktiskt ganska gott!

Grammisgalan

Snart ska jag titta på Grammisgalan. Så här vill jag att det ska bli i de kategorier som jag är intresserad av. För tillfället är jag kär i Lars Winnerbäck och hans nya skiva och det kommer att hålla i sig länge.

Album - Winnerbäck
Folkmusik/visa - Sofia Karlsson
Grupp - Kent
Kvinnliga artist - Säkert!
Liveakt - Winnerbäck
Låt - Winnerbäck, Om du lämnade mig nu
Manliga artist - Winnerbäck
Nykomling - Säkert!
Textförfattare - Annika Norlin, Säkert!

Jag är lite rädd för, och anar, att Salem al Fakir kommer att plocka åt sig flera grammisar och honom fattar jag inte alls. Det jag har hört har mest  varit märkligt. Hoppas att Annika Norlin med sitt soloprojekt Säkert! får flera utmärkelser för hon är så bra, så bra! Ja, och så Sofia Karlsson som de visade på TV härom dagen. Vilken fantastisk tjej! Ung och klok och vacker och sjunger Dan Andersson så hjärtat blöder. Heja henne! Kent kan få en grammis för att de är Kent och alltid bra, fast deras senaste album inte är så bra som de varit tidigare.

Efterjulfest

Nu har jag varit på en liten efterjulträff med mina kollegor, alltså de som är expeditionspersonal och andra ickelärare på en skola. Det var trevligt med goda smörgåsar från Ljungbymackan, fika och julklappsutdelning. Alla hade köpt något för femtio kronor och jag fick söta handdukar, en olivtvål och handkräm.

En kollega har lyckats med något jättekonstigt. Vid ikonen för inloggningssystemet på jobbdatorn har hon fått sitt namn i stället för "Book-IT". Ännu konstigare är att namnet står även om jag eller den andra kollegan loggar in, alltså på allas våra skrivbord. För en gångs skull var det inte jag, det brukar annars kunna hända de mest mystiska saker med mig och datorer.

Börja jobba

I förra inlägget skrev jag att jag varit ledig tillräckligt länge och det har jag om det handlar om att komma igång igen. Sedan brukar jag inte tycka att man kan få för mycket ledighet, men nu började jag sega ihop rejält och har hunnit grubbla en del. Då är det bäst att träffa folk och då menar jag någon annan än sambon. Igår frågade han vad jag gjorde. Jag skriver en dikt. Het get, sa han då. På den nivån är det här hemma. Chockartat för mig att börja jobba så tidigt som 8.30 idag men sambon blev ännu mer förvirrad. Han skulle börja jobba klockan sju men när min väckning satte igång 7.45 hoppade han upp och hojtade "Vad är det?"

Ledigheten slut

Jag har varit ledig länge nog
jag har varit hemma och på krog
jag har sovit, sett på TV, gått på promenad
jag har gjort någon ledsen, någon glad
jag har glömt koden, jag har glömt kanal
jag har stapplat på isen, fast den var hal
jag har åkt skridsko, jag har åkt buss
jag har gett sambon en nyårspuss
jag har sorterat papper, jag har skrivit brev
jag har begrundat året som blev som det blev
jag har firat jul hos mamma och pappa
jag har bloggat och läst, jag är bra på att slappa
jag har ätit så mycket godis och choklad
jag har ett nytt år med löften och förhoppningar på rad

Textförfattare

I flera år har jag med ojämna mellanrum fått några textrader på hjärnan: "Och jag kan se dig, men bara när jag blundar." Idag kom jag äntligen på var de kommer ifrån. Staffan Hellstrands Hon bor i en kyrka. Fast det är egentligen så här: "Och hon kan minnas, men bara om hon blundar." Inte alls lika magiskt. Är det ingen som vill att jag ska skriva låttexter? Jag är på ett sällsamt rimhumör nu för tiden.

Thai och grek

Igår var jag på thairestaurangen med ett par kompisar. De håller på att värma upp inför att resa till Thailand. Blir man avundsjuk? De tyckte jag skulle säga på thailändska till servitrisen: "Jag tycker mycket om att äta mussla." Det tror jag inte att jag ska. Jag tycker inte ens om musslor... Jag tycker inte ens om thaikäk men åt grillade kycklingspett med jordnötssås som är det enda jag äter där. Jag pratade lite om det sega i att börja jobba igen på måndag efter att ha varit ledig så länge. Den ene killen sa att hans anställda blir lite förvirrade första dagen efter ledighet för då har de glömt alla koder och så. Eh, jag har varit borta i tio dagar och kom inte ens ihåg vad vi har för TV-kanaler hemma. Jag hoppades att vi skulle ha trean, men vi har bara de gamla vanliga. De senaste dagarna har det blivit mycket tittande på gamla filmer. Jag har sett Allt eller inget, Zoolander och Cocktail. Igår var det nog något fel i TV-tablån för jag trodde jag skulle se en dansk komedi som heter Små danska olyckor. Efter en halvtimme hade en tant dött och familjen var såklart knäckt och det var inte det minsta roligt så då tittade vi på Sagan om de två tornen i stället.

Vår grekrestaurang Levante ska öppna snart med nya ägare. Jag trodde inte att de skulle hålla särskilt länge med den dåliga maten de hade. Hoppas att det kommer något bättre nu, men det får gärna vara grekiskt.

Kulturkullan

Vecka 2

* Läser: Nästa sak på min lista av Jill Smolinski. Det här är faktiskt en rolig bok trots att den handlar om något så tragiskt som en kvinna som har råkat vara med i en bilolycka där en tjej dog. Den döda Marissa hade en lista på 20 saker hon skulle göra innan hon fyllde 25 och nu vill June, som körde bilen, göra alla saker på listan. Det är bråttom att hinna med allt innan Marissa skulle ha fyllt 25 och vissa saker ter sig närmast omöjliga. Vem är Buddy Finch som ska betala? Och varför är Marissas bror så trevlig?

* Lyssnar på: Herra ég get tjúttadh med Heimilistónar. CD från 2007. Det här är något så udda som en isländsk grupp som sjunger sextiotalssånger översatta till isländska. Jag känner igen My boy Lollipop som blir Minn strákur brjóstsykur, Yes sir I can boogie som blir Herra ég get tjúttadh, It´s in his kiss som blir Í kossum hans och några till. Finns det någon låt som heter Yellow river? Här är i alla fall Gula áin. Det här är jätteroligt och faktiskt ganska bra. Tycker jag, som gillar isländsk musik.

* Veckans citat: "Livet är inte bara mat. Det är choklad och efterätter också."
Kloka ord från ett fik i Östersund.

* Veckans händelse: Vernissage på en utställning av esteterna kl. 11 på stadsbiblioteket  på lördag.

Vem är jag idag?

Jag ser mig i spegeln
och undrar vad andra ser
de som tror att jag är vacker
vad ser de bakom hon som ler?

Jag känner inte igen mig själv
det stämmer inte överens
det jag ser i spegeln
och hur det känns

Jag vet att ansiktet och kroppen
bara är ett skal
men jag föddes in i det
jag hade inget val

Ibland är jag öppen
och går att läsa som ett brev
men jag undrar vem som tolkar
och vem det var som skrev

Godis med kanel

Denna jul har både Dumle och Polly flippat ur och experimenterat med kanel i christmas limited edition. Dumle lemon-cinnamon låter ju helt galet men smakar faktiskt över förväntan. Fast jag tror inte det blir någon jättehit ändå, knappt så den överlever till nästa jul. Polly har slagit på stort och lanserat julsmakerna glögg, kanel, marsipan, vanilj, saffran och knäck. Spännande med detta är att man får gissa vad som är vad för det är verkligen inte helt självsagt. Vanilj och knäck är bra som godissmaker och marsipan är inte särskilt gott, men vanligt förekommande, men de andra tycker jag inte man ska blanda in i godis. Jag menar; glögg, saffran, kanel! Igår när jag ville ha kanel sa sambon att jag inte ens tycker om kanel. Nä, jag blir arg om någon olovandes häller kanel på min varma choklad för att det ska se piffigt ut och jag tycker bättre om mammas glaserade bullar än kanel- men på min risgrynsgröt SKA det vara kanel. Ju!

Kändisar på facebook

Jag har roat mig med att titta i facebook efter vänners vänner och skickat ut vänförfrågningar till intressanta människor. Nu är jag själv vän med Linda Lampenius - violinist och fotomodell som ska vara med i Let´s dance (hon är hyperaktiv i fb), Anna Bäsén - journalist (har skrivit på Södran och DD liksom jag men nu gått över till större tidningar som Expressen och SvD) och författare till Vem ska ta hand om mamma? och Pervers? och Tove Oskarsson Henckel - chefredaktör för tidningen Tove.

I år känner jag inte många som fyller jämnt. Jag har skrivit upp alla födelsedagar jag är intresserad av i filofaxen och har bara en 70-åring och en 50-åring att uppmärksamma. Förra året var det tio jämna och fem som fyllde något med fem på slutet.

Brev till Island

Jag är lite stolt för att jag har skrivit årets brev till Island. Isländska är ett vackert språk som jag tyvärr har glömt bort det mesta av. Jag bodde där i ett halvår men det var 1992 och det är inte särskilt ofta man får chans att prata eller höra isländska så då försvinner det. Min isländska mamma brukar skicka julklapp till mig och den här gången fick jag en CD där hennes syster medverkar. Det är jätteroligt med isländsk musik! Jag tror det blir nästa veckas skiva i Kulturkullan så jag skriver inte mer om den nu.

Tur att vi inte gick och testade äventyrsbadet igår för de hade 522 besökare på Sunnerbohallen, vilket nog var rekord. Om jag ska åka vattenrutschbana vill jag nog vara lite mera ensam. Fast nu har jag rakat bikinilinjen helt i onödan. Man vill ju inte se ut som ett murmeldjur under baddräkten... Men, hm, sambon började visst tycka att jag var lite väl luden så det var nog dags att göra något åt vinterpälsen ändå.

Värnamolist och vänuppdatering

Det händer inte så mycket när man är ledig, däremot blir det mycket sovande. Igår tänkte vi åka till järnhandeln och hämta vårt beställda badrumsskåp men han som har hand om den avdelningen har vinterkräksjuka så då tyckte vi att det var en jättedålig idé att åka me honom till lagret. Idag hade vi funderat på att gå på äventyrsbadet som vi aldrig testat men sambon är lite för hostig för det. I stället kom jag på den roliga idén att åka till Värnamo. Det är en liten stad fem mil bort som jag tycker är mysig. Sambon hade inte varit där med mig förut. Han frågade om det finns annat än klädaffärer där. Jaadå, det gör det, lovade jag. Sedan kom vi dit och gick på El fynd (El maco?) och i klädaffärer, hehe. Inne i en affär blev sambon förvånad över att jag plötsligt stod med en pepparkaka i näven. Finns det kakor, ja, då är jag snabbt där.

Jag får nog ändra mig i uppfattningen om vilka som är mina vänner. En kompis som jag har tröttnat på har flyttat så henne lär jag inte behöva träffa om jag inte vill. En som jag inte träffat sedan i april har fått sitt tredje barn och har knappast mera tid att ses nu. En kille som jag vill vara vän med har träffat en tjej och kan inte ha ett vänskapsförhållande med mig eftersom han var intresserad av mig förut. En vän är sur på mig för att jag inte har hört av mig tillräckligt mycket. Jag som har flyttat runt mycket har verkligen kämpat för att behålla mina kompisar men orkar inte hålla på hur länge som helst.


Sova som en gris

Idag läste jag i Smålänningen att om man sover på höger sida så sover man som en gris. Av någon anledning ligger de mest på högersidan. Jag brukar sova på högern men för att säga det på ett lite finare sätt så tror jag att det har att göra med feng shui, att man helst ligger med huvudet vänt mot dörren för att man ska kunna se om det kommer in någon. Den förklaringen har jag hört förut. Sedan är det gammal vana och för mig lättare att ligga åt det hållet eftersom sambon ligger på andra sidan, så man slipper slåss med honom i sömnen.

Såg en annons för vad som måste vara en ny pizzeria i stan, Clemens pizzeria på Klockaregårdsgatan. Om det är samme Clemens som äger Pizzahouse så är det bara att gratulera de som bor på Klockaregårdsgatan (där jag stod ut i ett halvår innan vi flyttade) för han gör stans godaste pizzor. Nu har de rustat upp och renoverat området men när vi bodde där var det jättesunkigt, samt trist att trängas i en tvåa bland sambons alla plastbackar med fisk.

Nyårsafton med zonterapi

Vi hade en trevlig nyårsafton hos vänner. Tyvärr har de en hund som är vansinnesrädd för raketer så det blev inga fyrverkerier men i stället ett bål vid tolvslaget. Jag hade mina stövlar med en dm klack och höll på att dö trots att jag nästan bara stod still. Några tjejer fick hjälpa mig att plocka bort gräs från dem, ungefär som att kratsa hovarna på en häst. Men stövlarna är skitsnygga och nya gröna prickklänningen också så då får man väl lida lite. Värden har haft kramp i en tå av och till i två veckor och jag masserade hans fötter. Det var några år sedan jag gick kurs i zonterapi/fotmassage och det var jättelänge sedan jag fick praktisera. Det är synd för jag är faktiskt bra på det där. Jag försätter mina kunder, eller patienter eller vad man ska kalla det, i viloläge så att de nästan somnar. Sambon får jag inte massera för han är för kittlig. Jag som tycker det är så skönt med massage borde ju själv få bli masserad.

RSS 2.0