Vallhundar

Jag var med mamma och pappa och tittade på en tävling med unga vallhundar i Elmtåsa. De var inte så duktiga som vi förväntade oss, men det var kul att se ändå. 

Vi var de enda som var där utan hund och ändå hade de skrivit om det i Smålänningen och jag trodde det skulle komma en del publik. 


De här hundarna väntar på en veterinärgenomgång före tävlingen. 

Medan tävlingen hade lunchpaus åkte vi till orangeriet på Möckelsnäs.

Nu är det nära... 

Det här var den enda hunden som vi såg klara att få in alla fyra fåren i fållan. 

Zebraklänning

Nu kunde jag inte stå emot att köpa den här roliga klänningen längre.

Jag såg den på HM för ett tag sedan och tänkte att jag skulle kunna köpa den senare på rea, men var i Växjö efter lön och då kom saken i ett annat läge. 

Fint zebramönster!

Marknad

Idag har vi sommarmarknad här.

Jag hann ut innan det började regna. 

Dagens fynd blev fem sorters te för hundra kronor. Alla kommer att göra min mamma irriterad, men som tur är har jag ickesmaksatt te åt henne. 

Sagomuseet

Jag har äntligen fått tag i barn (min brors) att ta med på sagomuseet. 

De kröp genom lindormen femton gånger. 

Nina Ramsby

Jag tog med brorsan och hans killar på Nina Ramsby i hembygdsparken. Trevligt!De tog en vilostund.

Föltid

Jag har lokaliserat fem föl inom en radie på en mil från stugan; i Kånna, Boarp, Runkarp, Sommarsäte och Össjö. När vi kör förbi skriker jag åt maken att köra sakta (eller krypkör om jag sitter vid ratten) men jag har inte lyckats ta kort på något av dem ännu. Men tro mig, de är ljuvliga!
 
I brist på fölbild blir det en höna i stället. 

Attack

Jag blev anfallen av en Darth Vaderfigur. 


Pizzabagare

Jag var på en pizzeria och åt sallad en dag och när jag kom ut kom jag på att jag inte betalat så jag gick in och bad om ursäkt. På skämt sa jag till pizzabagaren "du vet var jag bor, va?". "Ja, Strömgatan." "Nja, vi flyttade för ett år sedan, men vi bodde där innan." "Ja, jag bor tre hus bort." Alltså, det är inte meningen att folk ska ha sådan koll, jag kände inte alls igen honom fast vi tydligen bott grannar... 

Omotiverad bild. Hade jag fått denna bukett av pizzabagaren hade jag blivit rejält orolig!

Familjevecka

Idag kommer min bror och hans två killar hit och jag funderar på vad man ska kunna hitta på här om det ska fortsätta regna. De åker hem på torsdag och på fredag kommer mamma och pappa hit ett par dagar. Trevligt såklart men jag är rädd att maken ska få överdos av min släkt. Eller det som brukar hända är att han blir irriterad på mig för att jag inte gör någon nytta när de är här. Som om jag någonsin gör något han tycker är nyttigt... Han förstår inte hur viktigt det är för mig att läsa och skriva! 

Jag har gjort en makalöst god kaka med jordgubbar och rabarber! För övrigt hoppas jag att släktingarna tycker om ägg som vi har i överflöd. 

Kulturkullan

Vecka 26

* Läser: Snöängel av Anna-Karin Palm. Palm skriver fint men jag har svårt att komma in i den här boken, kanske för att jag tagit paus och läst annat. Men jag tror att den är bra! 
Snöängel 
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100125717 

* Lyssnar på: Från staden där du bor med Tobias Nilsson. CD från 2011. Tobias såg att jag skrev om honom på Kulturkullan vecka 19 och ville skicka en CD till mig. Den är så himla bra! Det är precis sådan här musik jag gillar mest; män som sjunger på svenska, liksom mina gamla idoler Mauro Scocco, Eldkvarn, LeMarc och Gessle. Tack, snälla Tobias!* Veckans klipp: björnattack
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/roligaklippochbloopers/article14964312.ab

* Veckans händelse: Nina Ramsby på hembygdsparken i Ljungby på onsdag kl.19.
http://www.ljungby.se/Turism/Evenemang/?telluslang=sv&tellusid=649087

Avancerad dukning

Så avancerat som igår har vi väl knappt aldrig dukat förr. Eftersom vi bara var fyra stycken fick alla många glas, vi brukar köra plastdukning på våra fester annars. 

Dukningen glömde jag fotografera men här är disken efteråt. 

Nästan som på bilden i Stora hjälpredan, Boken om bostad och bohag från 1949. Texten som delvis försvunnit är så här: 
Kuvert dukat med glas, som inte tillhör samma servis men har funktionsriktiga former. Från höger: Brännvins-, öl-, (vatten-), lättvins-, champagne- och starkvinsglas. Det senare kan även användas för cocktail, likör och konjak. 

Midsommar

Ängsblommor, jordgubbar och dill!

Shabby chic

Maken brukar mest fnysa när jag tar med honom till inredningsbutiker och säga att han skulle kunna göra grejorna själv och slippa betala flera tusen. "Se och inspireras!", säger jag då. 

Nu har han gjort en rolig lampa efter att ha sett en liknande på Sthlm view i Älmhult. 

Brygga

Vår brygga har blivit dubbelt så stor, hurra!

Båten har däremot inte vuxit. 

Innan var bryggan som måttanpassad för en person.

Glad midsommar! 
 

Dag före afton

Paviljongen är uppsatt inför midsommar!
Sommar i parken

Ikväll var årets första Sommar i parken och jag var såklart där. Trots att jag sett framträdandet förr och tyckte det var för mycket jazz redan då. Det är ju alltid trevligt att sitta i hembygdsparken när det är fint väder och jag pratade sönder konserten även denna gång. Dock utan att någon klagade på mig för det så som kärringen på Finlandsfärjan... Sarah och Georg Riedel med Nicolai Dunger sjöng nytonsatta Cornelistexter. 

Berättarfestivalen är slut

Nu är berättarfestivalen slut och jag är sprängfylld av intryck och historier. Min man förstår mig inte alls när jag håller på med sådan hardcordekultur och en dag lät det så här: 

Jag: Ikväll ska jag på berättarfest!
Maken: Vad är det? Ska ni injicera sagor?

Dick Harrison och Per Gustavsson på sägenresa

Berättarfestival, tisdag

Kajsa Bolin berättade En dåraktig saga. Egentligen var detta en programpunkt för barn, men vi var mest vuxna som lyssnade. 

Berättarfestival, måndag

Öppen scen, här med Lotta Rossövik.

Stockholm kommer till Ljungby. Berättarnätet Öst berättar skrytsamma historier om huvudstaden. Här med Pelle Olsson, en mycket rolig figur som jag satte mig bredvid på sägenresebussen.

Blogg.se

Jaha, ja, nu har de bytt utseende på bloggen och jag förstår inte riktigt alla nyheter men jag hoppas jag snart vänjer mig. Ursäkta om det blir lite strul ett tag med kommentarer och annat. 

Berättarfestival, söndag

Berättarauktion. Här förklarar Viktor Ådahl varför detta träkar är dyrbart. 

Sägenresa i pestens fotspår med Dick Harrison som här berättar om en pestkyrkogård i Rataryd. 

Med på resan var Marie Länne-Persson som sjunger medeltidsballader, här i Dörarps vackra kyrka. 

Berättarfest med Viktor Ådahl. (Bra berättare och mycket charmig så jag ville se mer efter auktionen).

Bengt Göran Söderlind var också på berättarfesten liksom på auktionen. Jag sa till honom att jag inte vågat sätta mig längst fram på auktionen av rädsla för att han skulle tvångssälja något till mig och jag missade blinkningen till Yfronten när han frågade om vi hörde bra längst ut på yttersta fronten.

Kulturkullan

Vecka 25

* Läser: Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz, bearbetad till lättläst av Mats Wänblad. Fotboll är ointressant, men jag har fått ett exemplar av denna från LL-förlaget (lättläst) och tänker att det är bra att ha läst den så att jag kan rekommendera den till lässvaga elever. * Lyssnar på: Christina Kjellsson på http://www.myspace.com/christinakjellsson efter tips på berättarfestivalen. Christina har bra texter och har jag hört henne förut så har jag glömt bort henne. 

* Veckans klipp (tips från http://spiderchick.nu/) : Skrattanfall på SVT
http://www.youtube.com/watch?v=L-8jjLA21wM

* Veckans händelse: på fredag är det midsommar. 


Zlatan på golvet

Jag är aggressivt ointresserad av fotboll och då undrar ni kanske varför Zlatan ligger på vårt golv?


Lättläst-förlaget undrade om jag ville ha ett recensionsexemplar och jag tänker att jag bör kunna ta mig igenom en lättläst variant om Zlatan, i fortbildningssyfte om inte annat. Jag tror vi har en bok för killar som inte brukar läsa!

Berättarfestival, lördag

Berättarfestivalen har börjat! 


Medeltidsmarknad

Berättarcafé med studenter från en högskolekurs i berättande

Kronobergsmästerskap i berättarslam

Svår att leva med

Ibland känner jag mig onödigt jobbig, som en dag när maken föreslog att vi skulle grilla. Jag älskar grillat, men var inställd på köttfärssås och han tyckte att jag är spontan som ett berg... Jag får väl ta och vara lite spontan snart. 

Samma dag bad han mig att inte skära i gaffeln, något jag inte tänker på att jag gör. Förrän han säger till, och då kan jag ändå inte låta bli. 


Lite dryg människa

Sommarläsning

Jag har tänkt att jag ska läsa några tjocka böcker i sommar. Under terminerna blir jag rastlös och vill läsa nya böcker hela tiden och då ska de helst inte vara över 400 sidor. Storsint

En av mina före detta pojkvänner ska ha barn och jag kan helt uppriktigt önska grattis och tycka att det är roligt. Det känns skönt att vara storsint, annars är jag inte så bra på det här med att glömma och förlåta. Det är ju bara sexton år sedan han gjorde slut med mig...

Pojkvännen och jag på studenten -94

Skolavslutning

Idag var jag på skolavslutning i kyrkan. Jag gick med årskurs ett för att det var mest plats för personal då. Det var fint och stämningsfullt med otippade inslag som The Time of my Life från Dirty Dancing och I still haven´t found what I´m looking for av U2, en av mina favoritlåtar. 

Efteråt hade vi avslutningsfika på skolan för personalen. Jag känner mig obekväm i sådana högtidliga sammanhang och får tvångstankar om att jag plötsligt ska hoppa upp och skrika något olämpligt, men det gick bra.

Det är sällan jag använder kavaj, elegant behöver jag inte vara så ofta...

Hej!


Studentklänning

Eftersom vi gifte oss hemligt köpte jag ingen dyr brudklänning utan en sommarklänning som jag kan ha vid flera tillfällen.


Jag skulle inte ha kunnat ha min studentklänning på mitt bröllop, men jag kan ha brudklänningen på studenten. 

I år är det inne med korta vita klänningar. Och mörka kostymer. Fint!

Utspring

Skolgården kl. 10.30


Skolgården kl. 15.55

Får i rad

Fyra i rad? Nej, får i rad!


När jag gick närmare reste de på sig, men så här avslappnat var det i hagen när jag kom till stugan.

Vita byxor

De där vita byxorna jag köpte klarade sig till andra gången jag använde dem innan jag kladdade ned. Då åt jag en aggressivt flottig pizza. 


Jag fick bort det mesta men det är en fläck i mitten av bilden, så nu blir det tvätt.

Hönsmamma

Maken har jobbat i Stockholm ett par dagar så jag är hönsmamma. 


Höna på språng!

Här är hela flocken samlad. Jag gick in i ladugården en halv minut för att hämta mat till dem och när jag kom ut var alla borta! De hade spatserat iväg till ett favoritställe i fårhagen. 

Dagens äggleverans, inklusive bautaägg.

Nu blommar det

Sådär ja, nu är vår rhododendron snyggast på gatan. 

Jag tyckte det var fräsigt att man kan sitta inne i den som i en koja. Tills maken sa att en grannkatt har den som toalett. 


När den såg ut så här var jag missnöjd.

Ugnspannkaka

När jag satt in pannkakan i ugnen tappade jag kontrollen över den.
Den utvecklades till en modell av Tele2 Arena i Stockholm.
http://www.tele2arena.se/

Tidning + godis

Om man köper en Aftonbladet idag får man en påse Juliskum på köpet. Och för mig som inte brukar köpa Aftonbladet blev det så att jag fick en tidning med godispåsen.


Sommartomtarna i päron- och colasmak är goda!

Kulturkullan

Vecka 24

* Läser: Hopplös och hatad av alla av Toby Young. Det här är en alldeles sann redovisning av en engelsk journalist som fick drömjobbet på Vanity Fair i New York där han lyckades hålla sig kvar i två år trots att han gjorde sig fullständigt omöjlig redan från början. Jätteroligt!

How to Lose Friends and Alienate People

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0349121400

* Lyssnar på: Dead Smiling Pirates på Spotify. Ett danskt band som spelar rock. Ibland lite för brötigt för mig, men oftast trevligt.

* Veckans klipp: På T-banan

Flyttfest

Igår var jag i Växjö på flyttfest, men först gick jag min vanliga rutt på Storgatan.  


Enligt Wikipedia: "Sedan 1990-talet är delen mellan Oxtorget och Stortorget Sveriges förmodligen längsta gågata med en längd på 700 meter, torgen inte inräknade." Hur som helst är det väldigt trevligt att gå Storgatan, särskilt på sommaren när de har en massa uteserveringar. 


Värdinnan är nöjd med att hon ska flytta (oklart varför hon klättrat in i taklampan).

Fin gata

I Köpenhamn finns det lugna fina gator mitt inne i stan. 
Karlarna ville vara med på bild.

Undulater

Kompisen har ett par gamla undulater som pratar hela tiden. Ibland sitter de och tittar i varsin spegel och skäller... 


Den blå är överviktig. Det syns inte så bra, men den är verkligen stor.

M&M

Idag har M&M Living home öppnat i ny lokal, bredvid den förra men mycket större.


Stort och fint!

Snart utflugna

Säg hej till våra talgoxungar innan de lämnar holken!


Fem av sju har klarat sig i år.

Om vi har tur hinner Ylvas pensionat få en till kull i sommar som vi kan kameraövervaka.

Odd Molly

Jag vill presentera mitt första plagg från Odd Molly, ett märke jag gillar men som är för dyrt för mig egentligen. 


Ibland får man stå ut med lilla sjöjungfruvarning när man hittar en fin kjol.

Det spelar inte någon roll för mig att det är second hand från 2006. Den kostade 480 kr på Nytt & Nött.
http://brofallensnyttonott.bloggplatsen.se/

Nytt & Nött

Igår hittade inte jag en liten butik som jag var säker på ligger på väg till Lagan. Som trevligt var har jag en kompis som vet var det är och när det är öppet och idag åkte vi dit. 


Nytt & Nött
http://brofallensnyttonott.bloggplatsen.se/

Små prylar är kul.

Sedan åkte vi ut på Bolmsö och gick ut på bryggan nedanför världshuset Hägern.

Nationaldag

Jag gick och firade nationaldagen i Hembygdsparken. 


Till höger skymtar blåsorkestern och sedan är det folk ända bort till flaggstången och det är väldigt mycket för den här lilla stan. 

Sunnerbogillet dansar folkdans.

En bekants kinesiska fru åt en fin Sverigebakelse. Chockerande fakta: jag är inte så förtjust i ren grädde. Annars borde ju denna sötsak vara som gjord för mig.

Krogträdgård

I Köpenhamn har de mysiga krogträdgårdar.


Det var lite för kallt att sitta utomhus i lördags trots infravärmen, men på sommaren skulle jag kunna hänga här på kvällarna.

Cisternerne

I Köpenhamn har de gjort ett häftigt museum i gamla vattencisterner. Där nere fick man inte fotografera men så här ser nedgången ut (och sällskapet). 


Mer info här: http://www.cisternerne.dk/

Ravin

Idag var jag med mina badmintonpartners i Lagan och gick en ny vandringsled vid en ravin. Eftersom våra halltider är slut försöker vi hitta på andra tisdagsaktiviteter. 


Fin ravin

Livets låtar

Ikväll var jag och en kompis på en elevkonsert kallad Livets låtar. Det är tvåorna som har ensemble som tillval och kompisens son var med och spelade. Det var kul att se, men de hade lite tekniska problem och tyvärr drunknade sången ofta i musiken. 

Takvåning

I helgen var vi i Köpenhamn och hälsade på vännerna i deras nya mysiga takvåning. De har fantastiska fönsternischer som man kan sitta i.

Kulturkullan

Vecka 23

* Läser: Vanillepigen av Michael Ib. Som stugbok har jag en trilogi på danska och har börjat på första delen. 

Vanillepigen
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8700285064

* Lyssnar på: Malene Mortensen på Spotify. En ung dansk tjej med bra röst, men det blir lite för långsamt och jazzigt för mig. 

* Veckans klipp: arg bälta

Junibilden

I vår almanacka är junibilden tagen på Runkepuben. 


Vännen och maken

Callisto

Vi har fått ett nytt fik i Månens källare (svinkonstig mening för dem som inte känner till Ljungby). Callisto har även glass och jag hoppas att de kommer att ha uteservering i sommar. 

Jag har inte haft med mig kameran på Callisto så jag illustrerar detta inlägg med en glad bild på mig. Rhododendron

Varför blommar grannens rhododendron mycket mer än vår?


Jag hoppas att vår bara är lite sen. Förra året var den magnifik!

RSS 2.0