Måsunge och semester

Idag låg det en måsunge och sov på vår gräsmatta mitt i regnet! 
 
Jag har paparazzifotat genom köksfönstret. 
 
Den vaknade till och vankade iväg lite förvirrad. 
 
Det har regnat hela dagen och det behövs verkligen, men snart får det bli fint igen för nu går jag på SÄMÄSTÄR! Jag blev alldeles till mig och sa det på dalmål. Lite oväntat köpte jag en tunika på Ica Maxi som jag kan ha ovanpå bikini och baddräkt om jag behöver se anständig ut när jag hittar ett fik eller så. 
 
Ur dagboken 910630: Innan vi lämnade Berlin tittade vi lite på Charlottenburg. Pampigt. Vi åkte vid tio och kom hem före tre. Jag sov nästan hela vägen. 

Bad i ån

Idag blev det badpremiär i ån Lagan, eller Lagaån som de säger här, kanske för att inte blanda ihop det med samhället Lagan. 
 
Det är brunt men var skönt i vattnet. 
 
Jag simmade nästan över till andra sidan men där var det ett rör där det rann ut vatten som luktade illa, så jag simmade inte in till kanten... Nästa gång jag vill bada inne i stan går jag till ett annat ställe ovanför kraftverket. 
 
Jag luktade på vår jasmin när jag kom hem, som kontrast till den skitiga ån. Den är stor och fin och snart kommer parkförvaltningen att skicka klagobrev och be mig se över min häck och ansa min buske som de gjorde en gång. 
 
Vackra blommor. 
 
Ur dagboken 910629: Rundtur i Öst-Berlin. Brandenburger Tor där man kan köpa eine kleine Mauer och en Trabant. Sen fick vi cirka två timmars fritt och det blev nästan paniskt bumlande. 

Cykeltur

Jag vet inte om det är ett midsommarpynt eller om det är någon som vill skrämma bort fiskmåsar i dammen. 
 
Jag blev lite förvånad när det satt någon och fiskade.
 
Kalvarna jag brukar cykla förbi låg så sött som i ett hjärta nästan när jag tittade på dem mellan grenarna. 
 
Ur dagboken 910628: Vi åt när vi kom fram till vårt Jugendherberge. Sen var det utfärd med båt och buss. 

Kulturkullan

Vecka 26
 
* Läser: Prinsen av Porte de la Chapelle av Annelie Drewsen. En tänkvärd ungdomsbok om en kille från Afghanistan som flyr från Sverige till Frankrike. Det är en roman som bygger på verlkliga omständigheter. 
 
Prinsen av Porte de la Chapelle
https://www.adlibris.com/se/bok/prinsen-av-porte-de-la-chapelle-9789129729139
 
* Lyssnar på: Oscar Zia på Spotify. Jag tycker att det är kul när han sjunger på svenska och skånskan hörs. Det är lite sorgligt att Peps Persson har dött förresten, han var den förste som sjöng på skånska och har banat väg för många att sjunga på dialekt. 
 
* Veckans klipp: Sverige är fullt med Carl Stanley
https://www.youtube.com/watch?v=k_OTj2CGhqA
 
* Veckans händelse: inget särskilt men många (till exempel jag) tar semester i juli.

Kattugglan

Här kom en till glad bild från midsommar. Jag tog på mig makens gamla sjömansskjorta, för jag hade den en midsommar och vår danske vän till vänster frågade om det var en midsommarskostym, så det fick det bli. 
 
De som körde gamla E4:an/Riksettan minns kanske motellet Rattugglan utanför Ljungby. Det brann ned 1997 och när jag flyttade hit -99 flyttade mordbrännaren in i en lägenhet i samma hus som vi när han kom ut ur fängelset... 
 
Nu för tiden ser det ganska ledsamt ut. Se bilder från dess storhetstid här: https://kulturinatur.blogspot.com/2010/07/motell-rattugglan-ljungby.html 
 
Men de har en liten dygnetruntöppen kiosk som har Klingglass från Mariestad.
 
Gården bredvid har loppis och kommer att ha ett våffelcafé i sommar så det är mycket på min cykelrunda som kan förstöra nyttan av motionen...
 
Ur dagboken 910627: Jag kände igen en svensk familj innan jag såg Lisebergskepsen. Marit och jag gick på Piccoli. Vi är stamgäster där. 
 

Midsommarafton

Det blev en bra midsommarafton med grannarna och svärmor och vi kunde sitta ute sent.
 
På kvällen körde vi igång Runkepuben med dansgolv. 
 
Våra danska vänner hade laddat upp för att orka länge och dansade till halv två inatt och maken hade kunnat fortsätta ett tag till
 
Ur dagboken 910626: Marit hade med korten till skolan. Kul när Tobias tittade på dem. Han var nöjd med kortet när han kommer flygandes i luften. 

Glad midsommar!

Vi ska fira midsommarafton i stugan med grannarna och svärmor. 
 
Maken ser snällare ut än vad han är. Alltså, han är ju snäll, men de där vänliga ögonen lurar mig fortfarande. När han var inne i stan för att hämta lite saker hemma och jag sa att han skulle ta med min blommiga sommarklänning undrade han om det är den som ser ut som någon av hans mormors klänningar gjorde och det är inte positivt... Här försöker man vara lite sommarljuv...
 
Vi är sams nu och jag hoppas på lite mer romantiska ord ikväll. Glad midsommar!
 
Ur dagboken 910625: Nu har nästan alla slutat gå på Hospitationen. Jag sa till Aletta att vi inte måste och att det är så långtråkigt. Det tyckte hon också. 
 
(Jag försökte googla Hospitationen men fick bara fram praktik och fattar inte riktigt.)

Trasigt tyg

En praktisk sak med att ha en stuga är att man kan köra dit gamla saker som är trasiga men som man ändå inte vill slänga. 
 
Men nu får vi nog lov att slänga lakanet. 
 
De här byxorna slutar under knät och är sköna och jag har inte lust att göra jeansshorts av dem än. 
 
Det finns kanske en gräns för hur många hot pants en överviktig 47-åring behöver, här var det ett par jeggings som spruckit. 
 
Ur dagboken 910624: Han är så fin. Jag satt och tittade på honom ofta och jag tror att han märkte det. Idag hade han bytt skjorta äntligen men han ska säkert ha samma byxor i tre veckor. 
 

Plantering

Vi har en så fin plantering vid lasarettet. 
 
För en månad sedan var det ett tulpanhav där. 
 
Nu har de bytt till sommarblommor. 
 
På långt håll kan man urskilja mönster bland blommorna. Det är roligt att parkförvaltningen gör det här vackra åt oss. 
 
Ur dagboken 910623: Vi tog med oss Marit och åkte till Rinteln. Där var det Niedersachsendag och stort ståhej. Mamman och pappan dansade folkdans. Vi stod och tittade på en lång parad med dansare. 

Vaccin, snaps och AC

Idag gick jag till Garvaren nöje för att covidvaccinera mig. 
 
Det låter ju lite sadistiskt och något nöje var det kanske inte, men det gick snabbt och smärtfritt och framför allt känns det väldigt skönt att ha fått första dosen så att det snart ska gå att leva lite mer normalt. 
 
Jag blev lokalpatriotisk och köpte fina snapsglas med flaska på Dollarstore, som vi får inviga på midsommar. 
 
Vi har äntligen köpt en luftkonditionering och jag vet inte hur andra installerar den men jag är ganska säker på att det inte är så här... '
 
Ur dagboken 910622: Jag spelade Scrabble, tysk Alfapet med Aletta och hennes kompis. Det var svårt. Tittade på Doktorn kan komma tills pappan skulle se på fotboll. Den snygge doktorn Callaghan hade inte flyttat än. 
 
 

Rhododendrondalen och Ljungby alpin

Jag läste i tidningen Smålänningen att det finns en rhododendrondal här, där en man som fått mer än hundra plantor som kommunen grävt upp har planterat dem. Oklart varför. 
 
Jag cyklade dit och många har blommat över men fint är det. 
 
Sedan följde jag en spännande liten väg och kom fram till ett grekiskt monument, eller egentligen ett grustag där de tröttnat på stölder. 
 
Det här är så himla roligt! Bredvid energiverket i gamla soptippsbacken har de gjort en slalombacke som heter Myrebobacken eller Ljungby alpin! 
 
Förra gången jag beöskte detta gravfält med 85 gravar var det lättare att se dem. Här får de ju fixa till det! 
 
De har åtminstone hållit den smala stigen fin, men det var lite läskigt att gå där med bara ben med tanke på fästingar. 
 
Här går E4:an som håller på att byggas om till motorväg de sista tre milen som saknas. 
 
Ur dagboken 910621: Tog bussen till sportplatsen. Firade midsommar. Spelade volleyboll, lekte pepparkaksgubbe, hade discotek, söp och hade små muppgrupper. 

Kulturkullan

Vecka 25
 
* Läser: Allt jag önskade av Lucy Dillon. Hon brukar skriva mysiga böcker och jag tror att jag får vad jag förväntar mig. 
 
Allt jag önskade
https://www.adlibris.com/se/bok/allt-jag-onskade-9789174297157
 
* Lyssnar på: Inte idag med Gula Blend på Spotify. Album från 2020. Jättefånigt bandnamn men bra musik, lite 80-talspunkigt. 
 
* Veckans klipp:  kattunge och kyckling som sover
https://www.youtube.com/watch?v=BFNekjEgvuk
 
* Veckans händelse: midsommarafton på fredag. 

Sol och bad

Idag har jag legat vid och i dammen i tre timmar, sedan kom maken och sa att jag inte kunde ligga längre där längre för jag höll på att bli lila. Det var överdrivet, men lite bränd blev jag. 
 
Vi släppte ut hönsen som bor i ladugården och då gick tuppen in med ett par hönor i en annan bur där det var lite skugga. 
 
Det här är ett varmt får, man ser att de inte mår riktigt bra när öronen börjar hänga.
 
Ett av fåren hittade in i vindskyddet där det är lite skugga, troligen för att maken skrämde in henne där igår när hon låg ute i solen... 
 
Här låg jag på bryggan när det var över 30 grader vamt och 25 i vattnet. 
 
Maken tyckte att det var läge att såga ned ett litet träd. Sågen försvann på ett mycket märkligt sätt och han var tvungen att gå och hämta en annan. Han sa att han lagt ned den bakom sig för att komma ihåg det... 
 
Ur dagboken 910620: Jag köpte lite alkoholhaltiga drycker. Vad stolt jag blir. Hon (kassörskan) frågade om jag var arton och det var jag ju så det gick bra. Malibu, champagne + nåt konstigt till farsan. 
 
(Jag var bara 17 men de kollade inte leg i Tyskland.)
 
 
 
 

Pianobar och sjöbad

Vilken härlig helg det här är då! 
 
Igår gick jag och väninnan till Gästgivaregården på pianobar med den duktige musikern Kalle Lönn från Halmstad.
 
Det serverades tre små pizzor som visade sig vara fulla med fyllning, topping, eller vad det kan heta. Jag gillade inte löjrom, mussla och grillade grönsaker, men det fanns mycket annat gott på dem! 
 
Idag tog jag med samma väninna ut på sjön. Det har jag lovat länge och det var så kul att det äntligen blev av! Maken har köpt en stege så nu kan vi bada utan att behöva gå i land på en ö först. 
 
På vissa ställen låg det jättemånga båtar, men vi valde en lugnare ö att bada vid. Det finns inte bildbevis på det men det blev årets första sjödopp för mig. När vi kom hem till stugan sedan badade vi i dammen som var +28 grader! 
 
Apropå gårdagens inlägg om konfetti så samlar de hardcoreconfetti (metallspån) på makens jobb, men sedan slänger de det som man ska göra. Fy, vad ont det hade gjort om de kastat detta på folk!... 
 
Ur dagboken 910619: Marit och jag har "råkat" förfölja Tobias, Fredrik och Johan rätt mycket. De är så roliga. Alla har mobbat Martin. Tobias frågade om han haft en taskig barndom med enfärgat lego. 

Om konfetti och glass

Det är väldigt festligt och fint med konfetti. 
 
Tyvärr är det inte lika fint efter festligheterna. Det som man tror är små vita blommor är konfetti över hela skolgården.
 
 
Trots att vaktmästarna är snabba med att städa ligger det kvar överallt och är omöjligt att bli av med. Det försvinner ju inte av sig själv och borde förbjudas. De pratade om det för några år sedan, men det har inte hänt något. 
 
Jag önskar verkligen studenterna allt gott och vill att de ska få ha något roligt detta konstiga år, men de borde kunna hitta på något annat än konfetti, på samma sätt som när man kastar ris eller fågelfrön på brudpar. 
 
Men jag har ju inte berättat i detta forum att vi har fått världens godaste glass i Ljungby! I måndags öppnade en glassvagn utanför Ica Maxi med deras egengjorda glass och den är verkligen helt fantastisk! Möjligen har jag redan varit där tre gånger och idag provade jag lakrits, brownie och bubbelgum. De ska ha minst nitton sorter och byter ut några ibland så det finns mer att testa. Idag är det över trettio grader varmt så jag fick vara snabb att äta innan den smälte helt. 
 
Ur dagboken 910618: Samlades vid kyrkan men då gick de andra till en Kneipe och det ville inte vi. Vi gick till Piccoli och åt glass. Sen gick vi runt i affärer. Jag hittade ett par fina svarta byxor. Det har jag velat ha i evigheter. Köpte en liten souvenirmus eller en Rat som jag råkade säga till mamman. 
 
(Rat betyder råd på tyska, så det blev kanske förvirring i den tyska familjen jag bodde hos.) 

Höbärgning och bad

Idag har vi tagit in hö.
 
Vi har en liten balmaskin som sätter snöre och binder balar, väldigt smidigt jämfört med att ta höet löst. 
 
Några av hönsen har varit lite väl frigående och värpt inne i det gamla höet.
 
När jag tog bort höet låg det ett ägg kvar, men det är bara en solglimt på golvet. 
 
Jag tycker om grässtigar, här har maken klippt en mellan stugan och dammarna.
 
Jag badade för första gången i år och enligt termometern var det 25 grader i den här dammen, men den är djup och så varmt var det absolut inte när vi simmade omkring. Men det var väldigt skönt efter det svettiga höbärgandet. 
 
Ur dagboken 910617: Kati skjutsade oss till skolan idag. Christer gav oss en lista med praktiska uttryck och för fru Wagener fick vi fylla i pratbubblor till råttfångarsagan. 

Sega råttor och rosor

Idag har jag min favoritklänning med sega råttor på. 
 
Det är nog det plagg jag får mest kommentarer om. Jag köpte den för jättemånga år sedan på ett homeparty för barnkläder från Me&I och det är en fantastisk kvalitet. 
 
Jag köpte två tiopack med rosor för att det var billigt på Ica och för att de är fina! Idag har min bror och svägerska tjugoårig bröllopsdag, det finns alltid något att fira! 
 
Ur dagboken 910616: Halv fyra följde jag med Aletta till Schützenfesten igen. Hon och Meike spelade i orkestern i det rökskadade tältet. 

Kö till Gästis

Jag minns inte hur det var före corona, men nu för tiden är det kö utanför Gästgivaregården vid lunchtid. 
 
Det ser lustigt ut när det är kö över hela torget. 
 
Jag skulle inte ens luncha utan stod i kö för att boka en annan grej. 
 
Ur dagboken 910615: Kati har en kille som är skitsnygg. Han och jag åkte och hämtade Marit. Han har varit i Sveg och lagat en Volvo amason med en dansk kompis. Vi åkte till Hannover. Kati och Jochen, eller vad han heter, bestämde en mötesplats och sen gick vi åt olika håll i två timmar. 

Teaterbaren på Kulturhuset

Jag har några bilder kvar att visa från Stockholmsresan. 
 
Teaterbaren i Stockholm har flyttat upp på Kulturhusets tak där redan uteserveringen Taket finns. Jag och min bror firade nationaldagen där. Vi var nästan ensamma förutom gänget som hade något för sig bland schackpjäserna. 
 
Det var varmt och vi ville sitta i skuggan så vi frågade om vi fick flytta ett bord till scenen och det gick bra. 
 
Här är brorsan och det kanske inte ser så trevligt ut med taggtråden, men det är en bra utsikt över stan. 
 
Min bror bjöd mig på iste och jag var glad. 
 
Ur dagboken 910614: Skolan bjöd på glass på Eiskafé Piccoli. Medan jag väntade på att Aletta skulle sluta pratade vi med Tobias, Fredrik och Johan. Roligt! 

Kulturkullan

Vecka 24
 
* Läser: Andetag av Jennifer Niven. Bra ungdomsbok om en tjej som ofrivilligt får åka med sin mamma till en ö sommaren före college. 
 
Andetag
https://www.adlibris.com/se/bok/andetag-9789178131785
 
* Lyssnar på: Det var en gång med Florence Valentin på Spotify. Album från 2020. Kul och poppigt på svenska. 
 
* Veckans klipp: matning av skatungar
https://www.youtube.com/watch?v=-K5XHzL1nz8
 
* Veckans händelse: inte vet jag. Jag är sur för att Copenhell och Ljungby berättarfestival är inställda. 

Glasängeln och Ljungsjön

Vår skogskyrkogård fyller hundra år och det firas bland annat genom att de har fått ett nytt fint konstverk; en glasängel. 
 
Hoppas bara att den får stå kvar utan att någon har sönder den, den ser lite skör ut. Den står vid en minneslund för barn och jag blev tårögd när jag såg gravstenar för Lillan, Lillebror och någon som hade samma födelsedag som dödsdag. Det är oändligt sorgligt med barn som dör!
 
Min brorson fyllde 18 igår! Vi brukar ses någon gång om året och ännu mer sällan nu i corona så jag får en chock varje gång för han slutar aldrig växa! Mamma och pappa var med och firade igår och här är lilla mamma (farmor) och långa Leo. 
 
Jag cyklade till Ljungsjön, en liten sjö som de grävt ut bakom räddningstjänsten och energiverket.
 
Här skymtar energiverket i mitten, men det stör inte. Jag hade hoppats på att de skulle göra en badplats här, men vattnet ser ganska sumpigt ut... 
 
Ur dagboken 910613: Vi gick på ett pannkakshus. Det var väldigt kul. Carl och Stefan var helgalna. Carl kastade ut sina mackor genom fönstret. Sen gick vi på pub också. 
 
(Språkresa till Hameln. Jag drack inte när jag var 17 men jag undrar lite vad som hände på puben, det står inget om det. )

Båtpremiär

Eftersom det var problem igår både med blogg.se och uppkopplingen kommer gårdagens bilder idag. 
 
Vi lade i båten i Bolmen igår och det blev årets första tur för mig, maken åkte en sväng förra helgen när jag var i Stockholm den fulingen. 
 
Egentligen blåste det för mycket och blev skumpigt, men vi ville så gärna åka och det var varmt och fint ändå. 
 
Ur dagboken 910612: Jag cyklade med Alleha och tre av hennes kompisar till sporthallen. Vi bildade ett svenskt volleybollag och spelade mot fyra tyska. 

Glasseri

Idag hade grundskolan avslutning och då öppnade Märtas glasseri! 
 
Det finns alltid något att fira! 
 
 
Vi är i stugan och nätet är långsamt så det blir inga fler bilder idag. 
 
Ur dagboken 910611: Blev hämtad av dottern Käti som är 21 och den andra dottern som är 17. Jag tror att hon heter Alita. Ett lyxigt hus som sitter ihop med familjens arkitekturbyrå. 
 
 

Rhododendron och tåg

Vi har en bekant som har en vacker rhododendron.
 
Den har liksom exploderat på ett par dagar. 
 
Vår rhododendron tar det lite lugnare. 
 
Jag hade munskydd när jag klev på tåget från Alvesta till Stockholm men tog snabbt av det när jag var nästan ensam i vagnen. 
 
På vägen hem var det också lugnt men jag var lite missnöjd med min så kallade fönsterplats. 
 
Ur dagboken 910610: Åkte tåg, tåg, tåg. Liggvagn från Köpenhamn till Hamburg. Inte så bekvämt men skönt att sova. Vi är en liten gullig klass på 16 stycken så det blir nog kul. 
 
(Jag och min kompis åkte på språkresa till Hameln.)

Utspring

Idag var det studentutspring på Sunnerbogymnasiet där jag jobbar. 
 
Jag tog på mig min tuttifruttioutfit och en skolkollega utbrast; "Vilken vacker kombination, jordgubbar och melon!". 
 
Studenterna fick ha fyra gäster var som samlades runt pinnar på skolgården. Det brukar vara otroligt mycket folk här, men det var kul att vi kunde ha ett nästan normalt utspring i år trots allt. 
 
Här sprang ekonomklassen ut. Det är alltid kul att se studenterna, så fina och glada! 
 
På kvällen lade jag mig på en filt i trädgården, det kanske jag ska göra oftare för jag träffade en igelkott. Robotklippare är farliga för dem, men Shaun verkar vara kompis med kotten. 
 
Ur dagboken 910609: Klockan är bara halv fyra men jag kan lika gärna skriva nu för det kommer nog inte att hända nåt idag. Jag håller på att packa så hela mitt golv är fullt. 

Ny studentsång

Min bror har gjort en ny studentsång till sin klass! 
 
https://open.spotify.com/track/1D5QVggXRa9EVmJjCFvel1?si=CluimzAZRV67-zqiPBsclg

Även om man inte har Spotify tror jag att det går att öppna länken på dator,
annars kan man söka på Lars Swanson.

 Här är Lars Swanson.
 
Och här är hans syster. Jag tycker om när mitt hår ser stort och fluffigt ut för det är väldigt tunt. 
 
Efter klippning blir det inte så mycket hår kvar, men det behöver ju göras ibland och snart vänjer man sig. 
 
Ur dagboken 910608: Vi hämtade min cykel vid biblioteket och Åsas hemma hos Emma och gick till Jocke men han var inte hemma. 
 
(Efter skolavslutningen fick vi gå runt och hämta saker.)

Kulturkullan

Vecka 23
 
* Läser: Fortfarande Alice av Lisa Genova. Roman om en femtioårig kvinna som får alzheimer. Sorglig och gripande! 
 
Fortfarande Alice
https://www.adlibris.com/se/bok/fortfarande-alice-9789176291832
 
* Lyssnar på: Tutti frutti - från lokalen under sushin med Markus Krunegård på Spotify. Album från 2021. Roliga texter och bra melodier. Krunegård säger att hur han än gör så låter det åttiotal. Fint, tycker jag! 
 
* Veckans klipp: falabellaföl
https://www.youtube.com/watch?v=g-mq2YqvNgE
 
* Veckans händelse: Studentutspring på många ställen, till exempel i Ljungby på onsdag kl.13-17. 

Promenad

Idag blev det en promenad med väninnan. 
 
Små vita blomblad kom flytande på ån. 
 
Vi tror att det är skolbarn som har byggt insektshotell. 
 
Det fanns flera stycken längs med ån, jättefina! 
 
Ur dagboken 910607: Jag gick hem och vi åkte tillbaka till 13.15 när studenterna kom. Birgitta sa att Lasse såg så förgrymmat snäll ut. Det kanske han gör. Åkte hem och åt studentmiddag. 
 
(Jag gick ut första året och min bror tog studenten.) 
 
 

Stockholmshelg

Jag och väninnan har haft en fantastisk helg i Stockholm! 
 
Vi bodde på Stockholms äldsta hotell; tjusiga Hotel Kung Carl på Stureplan. 
 
Igår vandrade vi mellan olika pubar som till exempel Hotell Lydmar där alla satt på rad med ansiktena mot solen. 
 
I vårt hotellerbjudande ingick en trerätters på Villa Godthem, mycket fint och gott! 
 
Idag satt vi ett tag i Kungsträdgården innan vi åkte hem. 
 
Ur dagboken 910606: Jag åt lunch och sen gick jag hem för vi hade inga lektioner. 
(Vi hade konstiga skoldagar där på slutet.)

Gammal ek

Tidsinställt inlägg på grund av Stockholmsresa. 
 
Jag var ute och gick med väninnan och fick se denna vackra, gamla ek. Allt är så oerhört grönskande och härligt nu! 
 
Ur dagboken 910604: Vi hade naturkunskap som vanligt och Bosse pratade om fåglar. En släppte sig hundra meter ner. 

Till Stockholm

Nu ska jag åka till Stockholm med en kompis. Jag har lite dåligt samvete för att man inte ska resa egentligen, men nu fick jag ett bra erbjudande före sista juni och då måste man få åka! Väninnan har haft corona så jag tänker ha henne som mur mellan mig och andra. 
 
När jag packar lägger jag allting på golvet först. Nu ska min julklappsryggsäck få åka ut och resa! 
 
Ur dagboken 910604: På naturkunskapen höll Bosse på med farliga experiment. Det smällde nåt otroligt så till slut gick jag och Annis ut. 

Cykelns dag

Idag är det Cykelns dag och man kan registrera hur mycket man cyklat på cykelnsdag.com . Jag har cyklat sammanlagt 18 km på ca 80 minuter. 
 
Förutom att jag cyklade till och från jobbet cyklade jag till Kånna på banvallen, en liten fin asfalterad väg. 
 
Man cyklar förbi den här färgexplosionen av ginst och syren. 
 
Ur dagboken 910603: Vi var uppe hos Berka och åt tårta och spelade brännboll. Det var ganska kul men svårt att slå med bandyklubbor och järnrör. 

Sommartecken

När det är juni kan man inte leta vårteckan längre så nu blir det sommartecken. 
 
Vår rhododendronbuske är på gång. 
 
Bälgskrynklarna spelar på onsdagar i paviljongen i Järnvägsparken. 
 
Ica Maxi ska börja sälja egengjord glass i en vagn! 
 
Ur dagboken 910602: Vi åkte på möte i Sveaparken. Det tog lite mer än två timmar och vi röstade fram nytt klubbmärke. Anders hade gjort ett skitbra med texten: vollande till annans död. 

Utomhusteater

Jag passade på att fira de nya restriktionerna med att gå på premiär på en uteteater. 
 
De har byggt upp en läktare för sittande publik utanför Lokal16.
 
Ungdomarna i Teater16 spelade Som vi vill ha det! av Shakespeare, det var kul att se. De har övat sedan i augusti och det är så härligt att de äntligen får visa pjäsen. 
 
Ur dagboken 910601: Vi har inte sovit mycket inatt. Vi klättrade i björkar, kröp ut på en gammal stock i vattnet där Anna lyckades ramla i med Emil. 

RSS 2.0