Ny butik och nytt program

Dags för lite reklam då! En kompis ska jobba på en ny butik som kommer att öppna på måndag.
Hälsokällan på Kungsgatan 3 i Ljungby, alltså!
Ikväll börjar programmet Magnus och Petski på TV2 kl.19.30. Den ena programledaren, Magnus, är gift med min favoritbloggare Peppe på http://www.jeanetteohman.com/ så jag vet en massa om honom redan.

Dumle lakrits

Jag gillar lakritsdumle så jag tyckte det här lät som en bra idé när jag hittade det på Finlandsfärjan:
Tyvärr är det för mycket lakrits och för lite choklad för mig. Eller tyvärr och tyvärr, kanske lika bra med tanke på att det väl dröjer ett år innan jag ska åka Finlandsfärja igen och kan få tag i deras sortiment.

Återvinning

Nu när vi har plats har vi tänkt börja bli bättre på det där med återvinning. Vi har till och med en kompost. Men den står så långt bort så det blir makens jobb att gå dit.
Komposten är i mitten av bilden. Närmast en hög med ris som åkt till tippen.
Vi har köpt returkassar på IKEA för att det skulle bli lite prydligt, men det går sådär...

Likblek

Nu har jag börjat med brun-utan-sol på armarna, i hopp om att kunna gå ärmlös snart.
Utan att ha tänkt så noga på det har jag gått omkring och varit likblek i vinter.

Bort med rälsen

Äntligen har de börjat riva upp rälsen där inget tåg gått på 14 år!
Jag skulle gärna ha tåg, men de kan gå utanför stan. Det här spårområdet är förfärligt fult och det ska bli intressant att se vad de tar sig till med det nu.

Skattkistan

Nu har jag kommit på vad jag kan ha i min fina låda!
Halstabletter, tuggummin och sådant som är nästan godis men inte riktigt. För det har jag en annan låda.
Den är liksom väldigt smal så det får till exempel inte plats en vinflaska som var en idé vi hade.

Nog med ledsamheter

Här är allt bra och jag är alldeles lycklig över min Stockholmsresa med Finlandskryssning som jag ska leva på länge. Men jag fick ett SMS från en kompis som berättade att deras hus brunnit ned. Det är så fruktansvärt så det går inte att tänka sig. Och idag fick jag veta att en av våra lärare på skolan dött av stroke och han var bara 60 år.

Uggla

Jag har fått ett fint halsband med en uggla på av en kompis. Hon visste att jag ville ha en Cooeeuggla i julklapp men maken köper inte alltid det jag tipsar honom om.
http://www.cooee.se/store.html

I Stockholm

Det var som vanligt trevligt i Stockholm, där jag bott hos min brors familj i några dagar.
De har ovanligt fräscha omklädningsrum på Åhléns så jag tog en outfitbild (fast inte på det jag köpte för det är underkläder).
Jag gick med en kompis på Vampire Lounge där de har världens smarrigaste glassdrinkar! Glass och alkohol i en härlig blandning. Vi var fnittriga redan när vi kom dit och när vi skulle gå sa garderobiären "Jaså, är det ni igen?".
http://www.vampirelounge.se/
Jag funderar förresten över om Stockholmsalkisarna gått över till cider, för jag såg tre stycken som drack kaktus/lime och sådan wildberries som jag brukar dricka, alltså tjejdricka. Det kanske är billigt någonstans.
Jag kändisspottade Benny Haag och Björn Hellberg.
Jag hämtade brorsans sjuåring på skolan och så har vi klättrat upp på Tantoberget och tittat på gamla kanontorn.

På kryssning

Så här ser det ut på Finlandsfärjan när det är litterär båtsalong. Det var svårare än jag trodde att lokalisera min vithåriga pappa i det här panschishavet...
Även det riktiga havet visade sig från sin vita sida.
Som bonus fick vi Lars Leijonborg som berättade om Teskedsorden.
http://www.kooperativaforbundet.se/Teskedsorden/Om-Teskedsorden/Styrelsen/
Jag sprang på honom i korridoren utanför hytterna men kom inte på något lämpligt att säga.

Litterär båtsalong

Jag kom hem från Stockholm igår och här är mina bilder från kryssningen. Det har varit en fantastiskt trevlig och intressant resa!
I stället för Torgny Lindgren som var sjuk, fick vi Åsa Moberg, aktuell med Kärleken i Julia Anderssons liv (men jag har läst Adams bok).
Sara Stridsberg som fått Vi-tidningens litteraturpris, aktuell med Darling River.
Märta Tikkanen, aktuell med Emma och Uno: visst var det kärlek.
Dilsa Demirbag-Sten, aktuell med Fosterland.
Peter Kadhammar, aktuell med Vad gjorde du under kriget?


Yvonne Hirdman, aktuell med Den röda grevinnan (men vi har använt artiklar av henne i vår magisteruppsats).
Carl-Johan Vallgren, aktuell med Kunzelmann och Kunzelmann (men jag har läst Den vidunderliga kärlekens historia).

Kulturkullan

Vecka 13
* Läser: Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Oskar är nio år och hans pappa dog i elfte-september-attacken. Oskar vågar inte tala om för sin mamma att pappan lämnade fem meddelanden på svararen den dagen men att han inte vågade lyfta luren. Boken är sorglig men samtidigt rolig för Oskar gör så knäppa saker.
Extremely Loud & Incredibly Close
Boken finns visst bara på engelska på
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0618329706
* Lyssnar på: Nu börjar det bli tjatigt att säga att jag lyssnar på radio, men jag kan ju säga vad jag skulle lyssna på om jag förstod hur datorn är kopplad till stereon. Jag skulle ha lyssnat på Carl-Johan Vallgren som jag hörde prata böcker på kryssningen i torsdags.
* Veckans citat: "Det verkar som ni får en litterär sjösjuka."
Maken hade hört att det skulle bli storm när vi var på kryssning.
* Veckans händelse: Pernilla Andersson på Palladium i Växjö på lördag kl.19.30.

27 mars

2007: Vår brax har dött så nu har vi bara en aborre i ett 350-litersakvarium. Sambon kastade ut braxen från balkongen och det tog inte två sekunder förrän det kom en katt som blev mycket lycklig.

26 mars

2007: Idag fick floppylammet flytta hem till sambons mamma. Han trivdes inte i sin låda i lägenheten utan skrek och ville ut hela tiden. Han lyckades hoppa ut trots att vi försökt höja kanten på lådan och täckt över halva. När han fick följa med ut i köket gnagde han på min stortå och försökte hoppa upp på kökssoffan men det klarade han inte av.

25 mars

2007: Idag har jag varit ute i den årliga jakten på våfflor. Det är våffeldag och jag hittar inga våfflor på hela stan! På ICA hade de inte ens sådana som man kan stoppa i brödrosten så jag köpte tjocka tråkiga mjukvåfflor. Det får duga. Jag älskar våfflor men har inget våffeljärn.

24 mars

2007:

image54
Vad är det här för ett djur? Den är ju jättestor och rosabeige, helt galet. Han, för det brukar vara hannar som är ofattbart stora, var med i en show på Sea World i Florida. Jag tror inte man kan lära dem att göra så mycket men han kunde klappa labbarna.

23 mars

2006: Idag pratade några elever om aids och rabies och jag upplyste dem om att jag haft skabb. Fick det av en kompis när jag var liten och sov över hos henne. Skolsyster fick panik och skickade hem hela familjen vilket var en aning överdrivet eftersom det bara smittar i sängvärme. Jag och kompisen hade sovit i samma säng och det var ju inte så klurigt eftersom hon smittade mig då. Pappa sprang in i mammas klassrum och ropade "Du måste gå hem! Du har skabb!" inför en förundrad högstadieklass.

Kryssning

Imorgon ska jag på litterär båtsalong =Finlandskryssning. Det ska bli trevligt! Jag tror jag ska till Åbo men det spelar ingen roll vart båten går för jag tänker inte kliva av.
http://www.omniaresor.se/index.php/omnia/Kryssningar/Litteraer-Baatsalong-2011

I Värnamo

Idag var jag och väninnan i Värnamo och gick i affärer. Inte för att jag skulle köpa något men... som jag brukar säga.
Här hittade vi ett läskigt knivblock som väninnan har kört ned fingret i.
Äntligen köpte jag en igelkott att torka av skorna på. Jag såg den i Växjö för flera år sedan och sedan när jag ville köpa den fanns den inte kvar.

Ommöblering

Vi hade inflyttningsfest i lördags med tjugo gäster. Det var bra och trevligt på alla sätt, och för att ingen skulle känna sig obekväm (och för att jag glömde bort det) tog jag inga bilder under festen. Efteråt upptäckte vi att någon gäst möblerat om lite i bokhyllan.

22 mars

2007: Idag har jag varit på en häftig konsert med Mynta, ett världsmusikband. Det är tre svenskar, en indier, en amerikan och en kuban och jag undrar hur ofta de spelar tillsammans. För tillfället är de ute på turné och visar upp sig nästan varje dag. Indiern som spelade tabla hade ruskigt snabba fingrar. Den vackre kubanske violinisten och trummisen fick mig och väninnan att fundera på om vi skulle hänga på bandet när de skulle gå och äta efteråt men vi valde att inte.

21 mars

2007: Vi har inte Kanal 5 men jag skulle gärna vilja se deras 100 höjdare. Senast var Ljungbygubben Edwin med. Han påstods vara landets äldsta transa, han började klä sig i kvinnokläder när han var 75 och nu är han 80. Jag har inte sett honom i peruk och smink men väl i andra udda utstyrslar. Kolla reprisen på lördag.

Hur många lingon finns det i världen?

Igår var jag och väninnan och såg Hur många lingon finns det i världen? med Glada Hudik-teatern och nu vill ni veta vad jag tyckte. Jag brukar inte skriva om filmer för jag tycker det är svårt, mycket lättare att recensera böcker ju. Men lite kortfattat kan jag tala om att jag tyckte den var bra. Jag skrattade mycket och grät lite. Vanna Rosenberg har varit bättre, men de utvecklingsstörda som spelar sig själva -fast med andra namn av någon anledning- är bra. Om ni inte skruvar på er av att se utvecklingsstörda tycker jag absolut ni ska se den.

Kompisar

Det blå fåret har fått en kompis!
Apropå inget (?) ska jag gå och se Hur många lingon finns det i världen? snart.

Kulturkullan

Vecka 12
* Läser: Ödets hav av Elisabet Nemert. Den här fick jag i julklapp av svärmor och det är inte en bok som jag normalt sett skulle läsa, men den blir mer och mer spännande. Det handlar om Gotland på 1300-talet.
Ödets hav
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186067796
* Lyssnar på: Fortfarande radio. Nu fina Från och med du med Oskar Linnros.
* Veckans citat: Så ni bor på migränhyllan.
(En kompis från Göteborg, när jag konstaterade att jag känner flera som har migrän i vårt område.)
* Veckans händelse: The Ark på Palladium i Växjö på torsdag och fredag.
http://www.evenemang.se/arena/palladium.html?gclid=CPTktdHY3acCFUco3woduRGq-A

20 mars

2007: Äntligen fick gammeltackan sina tre lamm. Normalt får de ett eller två men den här tackan brukar få tre eller fyra. Jag har inte sett dem än men jag pratade med dem i telefon igår. Mnääää sa de. Nu väntar vi på att sista tackan också ska lamma så är familjen färdig sedan.

19 mars

2007: Igår skulle jag göra "aioli med sting" från senaste numret av ICA-tidningen Buffé. Det skulle vara en dl majonnäs, ett kryddmått kajennpeppar och två-tre vitlöksklyftor. Jag tog en rejäl klutt (svårt att beräkna i dl när man har en tub) med citronmajonnäs, kajenn och bara en vitlöksklyfta, men det blev ändå väldigt starkt. Fast gott. På Dagens nyheters Namn&nyttsida för ett tag sedan höll de på att leta efter ord med så många vokaler i rad som möjligt men slutade när det började komma in urflippade förslag som Hawaiiaioli...

Bilbesiktning

Maken var med stora bilen på besiktning och den gick igenom prickfritt, fast det är ett gammalt skrälle. Besiktningsmannen frågade maken om han har en fru. Särskilt nu efter temadagarna om jämställdhet borde jag bli irriterad, men just i det här fallet måste jag erkänna att det är jag som kör på ishögar. Tydligen är män ofta räddare om sina bilar än vad kvinnor är.
Man har väl en bil för att köra med, och jag kör tills det tar stopp...

Bilbana

Jag lämnade maken hemma obevakad lite för länge och när jag kom tillbaka hade han riggat en stor bilbana i utbyggnaden.
Detta ingick inte i mina planer för det här rummet.

Raka ben

Det finns inget eluttag vare sig i vårt duschrum eller på lilla toaletten. Var ska jag nu raka benen någonstans?
Det kanske inte Stanley, 94 år, som bodde här innan har tänkt på.

18 mars

2008: Imorse vaknade jag i panik. Jag var i en fullsatt aula med gymnasietreor och stod på scen i färd med att framträda som pingvin i en sketch. Tyvärr hade jag glömt att fixa en pingvindräkt så jag stod i fullt utblommad panik i vanliga kläder och sa "jag är en fin pingvin". Föga övertygande. Ibland är det skönt att vakna även om klockradion sätter igång någon ful tid.


Lika-o-lika

Vi har haft lika-o-lika, temadagar, på skolan nu onsdag och torsdag med en massa intressanta gäster. Igår var det även internationell afton med mat från olika länder och jag och en kulturkompis var där såklart.
Patrik Sundin band (bandet för tillfället beståendes av Nathanael.
En boliviansk förening från Växjö dansade. Jag tror inte att de har ordet nakenchock i Bolivia.
De som tillverkat dräkterna har gått balalajka i textil och färger.
Jag var äventyrlig och testade en massa ny mat. Som tur var så var det bara kikärterna som var starka och det mesta var gott.

17 mars

2007. Idag tog vi med en kompis till stugan. Hon tyckte det såg ut som att lammet har benvärmare. Han ser lite lustig ut med långt hår på benen och kort krullig ull annars.

16 mars

2006: Jag och KK (Kultur-Karin) var och såg Linas kvällsbok. Det är en ungdomsfilm och vi var dubbelt så gamla som övrig publik. Det gjorde inget. Jag har läst båda böckerna om Lina och tyckte de var bra så jag lurade med KK på filmen. Lina går i nian och har en kille som hon inte är kär i bara för att man ska ha någon.

Dyrare

Jag har märkt några saker som blivit mycket dyrare de senaste åren: ost, burkchampinjoner och Strepsils halstabletter. Jag kan tänka mig att de inte vill att man äter Strepsils som godis men ost och svamp kan man väl få äta så mycket man vill av?

Trädgårdsprydnad

Inte för att jag är särskilt förtjust i trädgårdsprydnader men vi har en ganska fin grej.
En sådan här skapelse skulle man ju aldrig gå och köpa, men nu står den redan där.

Nytt apotek

Idag öppnade ett nytt apotek som heter Doc Morris på Ljungbyporten och jag var där och fick lite gratisgrejor.

15 mars

2007: Idag var jag och tittade på lilla lammkillen. Söt! Han är vit med bruna ben och brunt huvud. Jag lyfte upp honom och tackan blev helt förvirrad och gick runt och letade efter honom.


Om natten

Huvudet jobbar lite annorlunda på natten. En natt var jag vaken vid halvfyratiden och låg och funderade. Jag kom på att jag har en kompis som heter napalm: Nina Palm. Man liksom bara: tack, hjärnan, för den informationen.

14 mars

2007: Stod med en kompis på Hennes och provade kläder när de plötsligt tonade ned belysningen i provrummet. Det är då man börjar undra om man är så anskrämlig så att inte ens övervakningskamerorna vill se en. Oönskad upplysning...

Diskbänk

Det som är bra med att ha en lång diskbänk är att det får plats mycket på den.
Det som är dåligt med att ha en lång diskbänk är att det får plats mycket på den.
Det kan ta ganska lång tid innan jag tar itu med disken.

Stengrottan

Igår hade ägaren på Stengrottan öppet sista kvällen för han ska gå i pension nu. Jag, maken och en kompis gick dit en sväng. Nu ska en 21-årig tjej som gått restauranglinjen ta över och det ska bli intressant att se vad hon gör med stället.
Här är jag, redo för grottan. 

Kulturkullan

Vecka 11
* Läser: Pittstim. Där Fittstim var en bok för tjejer är Pittstim en motsvarande bok för killar. Inti Chavez Perez, som varit med och satt samman boken ska komma till skolan denna vecka och föresläsa. Han har just vunnit priset Slangbellan som bästa debutant för boken Respekt så det ska bli extra kul att han besöker oss. I boken berättar femton killar om hur det är att vara kille.
Pittstim : 15 berättelser om att vara kille
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146218874
* Lyssnar på: Radio. Jag får inte igång ljudet på datorn för maken har mixtrat med den och stereon. Just nu Grenade med Bruno Mars.
* Veckans citat:
Jag: 18-åringarna blir yngre och yngre!
Kompis: Ja, det var ju också ett sätt att säga att vi blir äldre.
* Veckans händelse: Johnossi på Garvaren på lördag.
http://www.garvarennoje.se/Noje.asp

13 mars

2007: Igår såg jag något rafflande. På väg hem från bion med kompisen som glömt sin cykel hos oss såg vi först en moped som körde misstänkt fort. Därefter kom en polisbil som jagade moppen och följde efter över bågbron. Vi pratar ytterst smal hög gångbro här. Trodde inte ens att en bil skulle få plats där.

Falkenberg

Idag var vi i Falkenberg på ett lustigt köpcentrum som hette Fynda. De hade verkligen allt möjligt samlat under ett tak. Maken köpte högtalare och jag köpte bland annat en matta, en smyckeburk och en trälåda.
En fin glasburk för 19 kronor, att ha ringar i.
En matta till vardagsrummet.
En jättefin skattkista för 150 kronor!
http://www.fyndakopcenter.se/

Jätteskruvar

Minsann, de jättestora pastaskruvarna jag köpte blev verkligen abnorma när jag kokade dem!
Maken sa att det inte blev så många men det behövdes inte. Man blir liksom mätt.

12 mars

2007: Idag när jag kom till jobbet såg jag ett säkert vårtecken. Killar som satt i T-shirt på en bänk i solen. Och det luktar verkligen vår. Mmm!


Högtalare

Maken visade mig en sida på nätet där man kunde köpa högtalare till ungefär vilka priser som helst över 1000 kronor. Jag trodde inte det var sant när jag såg några som kostade 1,6 miljon men det var det. Det är nästan dubbelt så mycket som vi betalade för vårt hus med sex rum! Imorgon ska vi till Falkenberg och titta på högtalare och maken säger att han har span på ett par som kostar 3500 och det tycker jag kan räcka.

Vår hall

Jag gillar vår hall från 50-talet som vi satt lite modern touch på.
Kolmårdsmarmor.
Roliga mattan får precis plats i hålet för hallmatta.
Vi har dubbla dörrar.
Ett fint fönster i glada färger.
En digital fotoram (med en vårbild på mig från förra året).
Maken har byggt en belysningsanordning
och så har vi köpt en kul lampa på IKEA.

Lampa

Igår var det fulväder och maken frågade om vi skulle åka till IKEA fast vi nyss varit där och det skulle vi ju. Jag fick köpa en lampa om jag skruvar ihop den. Meh, vem är det som är elektriker i det här hemmet?
Byggsats från IKEA.
Nu har vi satt ihop den tillsammans =jag har hållit i den medan maken pusslade ihop den.

På pizzeria

Det är kul att prata med människor som inte har svenska som första språk för det kan bli lite oväntat, som idag när jag skulle gå från pizzerian.
Pizzabagare: Hej då!
Jag: Hej då!
Pizzabagare: Smaka gott?
Jag: Jaa. Tack!

11 mars

2007: Kung i baren var roligt. Jag dansade med en lettisk gubbe till After Darks onanilåt (och när ni tar saken i egna händer...), haha... Jag höll min handväska i ena handen och en cider i den andra och han försökte hela tiden frigöra en hand genom att stoppa ned flaskan i min väska och i sin kavaj.

Pasta

Idag köpte jag jättepastaskruvar på Netto.
Antagligen är de svårätna, men det är kul att prova lite nya former ibland.

Billig kräm

Som motvikt mot min eventuellt nya vana att köpa dyrt schampo och balsam köper jag billiga krämer från Yves Rocher.
Dag- och nattkräm är i och för sig inte jättebilliga men man får ofta två för en. Denna gång fick jag även en väska och en liten flaska parfym på köpet. Den luktar bergamott så nu kan jag gå och lukta Earl grey (hej, mamma!).

Superschampo

Jag bestämde mig för att testa det här med Aussiehårprodukter ordentligt och köpte ett schampo också.
Nu ska jag minsann få blankt hår!
Apropå blanka hår så har jag sett flera gånger att mina väninnors före detta pojkvänner skaffat sig nya tjejer med långt, mörkt, rakt, blankt hår. Det gillar jag inte riktigt. Vad är det för fel på kort, blont, krusigt och rufsigt?... Eller rött och tunnt och flygigt som mitt?

10 mars

2007: Inte har vi fått några lamm än. Tackorna bara är ballongstora och står och flämtar. Idag fick jag klia baggen på ryggen. Han är instängd på ett litet utrymme och fattade inte vad som hände men tyckte det var skönt så han gick inte iväg.

Om kvalitet

Jag tänkte jag skulle prova ett par produkter som blivit bäst i test hos tidningen Amelia; deodoranten Nuxe och balsam från Aussie. De är såklart skitbra! Deon är tyvärr dyr och odryg men fungerar väldigt bra och Aussie gjorde mitt vanligtvis frizziga hår slätt.
Jag sa till maken: "Typiskt, jag köpte ett dyrt balsam som är jättebra, nu är håret alldeles blankt, känn!". "Oooh, som en nyvaxad tax!" svarade han. Tax?...
Bra och dyra saker. Nu får jag fundera på om det är värt att köpa saker med så bra kvalitet. Nuxe finns inte ens här utan det köpte jag på Åhléns i Göteborg. Aussie finns billigt på Rusta så nu vill jag åka till Växjö.
Här sitter jag med mitt blanka hår, fast det syns inte så bra eftersom jag varit ute i snön.

Bra post

Idag fick jag en ny bok från Gilla böcker förlag.
Det är kul att de skickade med en knapp också.

Fel kläder

Okej, jag valde fel kläder idag.
När jag kom hem snöade det.
Jag som har en kort klänning som blev alldeles blöt nedtill. Som tur är har jag nylonstrumpor även om det ser ut som ett par bara gråa knän.

9 mars

2007: Är det någon annan än min kille som äter blodpudding i mjölk? Ungefär som vissa äter semlor? Jag har aldrig sett någon i alla fall. Det ser riktigt äckligt ut. Fast han tycker det är värre när jag mosar potatis och blandar ihop maten.


Ankövergång

Det här är stans gulligaste vägskylt:
Jag saknar ån och mina promenadrundor där men har åtminstone nära till några små dammar.
Det är lite svårt att tänka bort att de ligger vid fula Helsingborgsvägen bara. Men här har vi alltså ankor som ibland tar med sig hela familjen över vägen till dammarna på andra sidan.

Solnedgång

Vi kunde se en fin solnedgång från vårt sovrum igår.

8 mars

2007: Idag skulle jag gå och titta på Lime, en ny affär med kläder för alla kvinnor. Tyvärr låg den inte där jag hade tänkt mig utan där låg det en byggnad som ser ut som den ska rivas. Men som tur är så är Ljungby inte så stort så jag kunde cykla runt och leta lite. Hittade den efter ett tag på Kungsgatan.

Badrumsskåp

Vi köpte ett badrumsskåp på IKEA och det var jättebilligt för det var halva priset.
Det hade varit ännu bättre om det hade ingått hyllor.

7 mars

2007: Sambon gav mig rosor och så kom han med ännu en av sina knäppa överraskningar. Han har hittat locket till mulltoabehållaren som vi trodde hade blåst ned på torvmossen i senaste stormen.

Lusthus

Solen gick ned på ett vackert sätt bakom vårt lusthus ikväll.

Gemla station

Eftersom jag fyller år får jag bestämma vad vi ska göra och det visade sig att vi skulle på utflykt till Gemla för att gå på Gemla station som är ett trevligt fik och inredningsbutik.

6 mars

2007: Idag har jag lärt mig från Camillas blogg http://lasdagboken.blogdns.com/ att spädbarn har en unik förmåga att urskilja individer i en lemurflock, vilket en vuxen inte kan. Varför då i allsin dar? Ifall man blir bortrövad av lemurer som bebis?

Vattenkokare

Hej, mamma! Jag har köpt en 1,7-liters vattenkokare så nu får du komma hit och dricka litervis med te! Det irriterande är att den inte får plats med sladden bredvid mikron så den får stå på diskbänken.


Kulturkullan

Vecka 10

* Läser: Bara kärlek kan krossa ditt hjärta av Gunnar Ardelius. Det här är en fortsättning på fina Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Den tyckte jag bättre om för den var annorlunda med sina korta kapitel som kändes som små dikter men den här nya är också bra, så jag tycker man ska läsa den om man läst den första.  

Bara kärlek kan krossa ditt hjärta
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129673658

* Lyssnar på: Sara Varga på Spotify. Jag tycker att Spring för livet som är med i melodifestivalen är en fin liten sång, men att den inte passar i det sammanhanget. Nu upptäcker jag att hon gjort en hel skiva på engelska och rösten är det absolut inget fel på.

* Veckans citat: "Han är tjusig! Han är två meter lång och två meter bred och ser ut som George Clooney."
Svärmor har en spektakulär bekant som jag skulle vilja se.

* Veckans händelse: 24-timmars innebandy och som vanligt innebandyfest på Harrys på lördag.

37-åringen

Idag fyller jag 37 år och det känns konstigt. Jag har inga problem med att bli äldre, bara svårt att förstå hur det händer. Jag trivdes med att vara 25 och det känns som att jag har stannat där. Jag har oundvikligen skaffat mig en del livserfarenhet men i övrigt känner jag mig inte särskilt vuxen.

När mina föräldrar var 37 var jag 7 år gammal. Mina stora vuxenpoäng är att jag är gift och har ett hus men jag ser på mina kompisar att det är när de får barn som de mognar. vuxen ska jag aldrig bli.


5 mars

2007: Idag har jag fått den hisnande summan 3,65 insatt på mitt konto. Från Google för att testa så att det går att sätta in på mitt konto. Fint och bra förutom att jag fortfarande inte fattar hur jag ska lägga in html-kod på bloggen. Det blir nog inga reklampengar för mig.

Solen!

Idag är första dagen med sol och nästan lite värme och jag har tagit en promenad i våra nya omgivningar.
Solen lyste fint upp de stora husen på Gärdesvägen där jag aldrig gått förut.

Apotek

Jag är ju väldigt glad i plåtburkar och har köpt en fin apoteklåda i Alvesta.
Där har jag lyckats pula ned nästan all medicin jag har.

Infart

Vi har en helt omöjlig garageinfart.
Det kommer inte att parkeras någon bil i det garaget. Maken säger att jag inte får slira på kopplingen när jag ska starta i den här lilla backen men det kan jag inte lova.

Åbäke

Idag när jag kom ut till stugan hittade jag den här enorma grunkan utanför ladugården.
Ja, visst, ja, maken har byggt ett sågverk.

4 mars

2007: Veckans citat: "Jag har alltid varit misstänksam mot folk som säger att de är barnkära. Det är väl aldrig någon som skriker att han är vuxenkär? Det är med barn som med vuxna, man får vara glad om man hittar någon enstaka som man står ut med."

Citat från en Åsa i Mark Levengoods bok Sucka mitt hjärta men brist dock ej.

Reklam

Jag har haft ett lite ovanligt I-landsproblem; det har inte kommit någon reklam fast jag vill ha det. Men nu verkar det ha börjat fungera med posten igen och vi har även eftersändning.

3 mars

2007: Igår var vi på puben och lyssnade på en ganska dålig trubadur. Han fick allt att låta likadant oavsett om det var Lundell, Ebba Grön eller the Animals.

En liten paus...

Jag brukar sätta en lapp på dörren till kontoret när jag går och fikar på jobbet. Idag när jag kom tillbaka hade en elev satt dit en ny lapp:


2 mars

2007: En kollega frågade om det blir lugnt i helgen. Jag vet inte. Vi väntar lamm. De kan komma när som helst nu. Det är spännande, fast oftast brukar de vara födda när vi kommer ut. Om man ställer sig och lyssnar utanför ladugårdsdörren kan man få höra ett alldeles färskt litet ääääääh. Det är sött!

Den ostädade sanningen

Jag såg hos http://onekligen.blogspot.com en utmaning om den ostädade sanningen, plockad från
http://erdoderdo.blogspot.com/2011/02/den-ostadade-sanningen.html. Visst kan ni få några sådana bilder.


Rummet som nog ska bli vårt sovrum.


Eh, hm, matsal?


Utbyggnaden, eller svulsten, som vi kallar den.Blå byrån

Jag har fått önskemål om fler bilder från huset. (Hej, Arnold!)


Vi har köpt en enorm blå byrå på Ikea och den tar upp nästan hela sovrummet. (Ni kanske kan gissa att den högra delen är min?)


I det rum vi tänkt ha som sovrum har en liten bomb slagit ned.


Jag är så nöjd med den här hörnan av vardagsrummet!


Och denna; barhörnan!


Köket med lång diskbänk och tre hoar. Vi ska bygga om men försöka behålla diskbänken fast höja den.


I biblioteket ska maken bygga fler bokhyllor.

1 mars

2007: Och nu kom sambon och frågade vad vi ska äta ikväll. "-Är det en klump?" Bara för att han fick en fiskklump igår. Ja, det är en klump, men jag har tänkt skära fläskfilén i mindre bitar innan jag steker.

RSS 2.0