Kaosfredag

Det verkar som att jag ska behöva agera vuxen ett tag till och jag vill inte! Idag körde jag ut till stugan på förmiddagen. Det är rätt knasigt att ha får två mil hemifrån, men nu är det så det är. Jag kände mig som värsta rallyföraren när jag speedade (i hisnande 50 km/timmen) genom lera och mindre sjöar. Ljungby är nog på väg mot en översvämning igen. Igår var det förresten en ljungbykille som nämnde översvämningen på TV. Han är deltidsbrandman och blev Veckans president i programmet med samma namn.

Ätdagar

Jag har svikit mig själv och ätit en semla. Grejen är att jag inte ens tycker om semlor och i år hade jag verkligen tänkt att jag skulle undvika dem. Men så fanns det en hel drös på jobbet som en gammal rektor kommit dit med och då kände jag mig tvungen att ta en. Den var hemgjord men inte särskilt god. Jag gillar helt enkelt inte kombinationen bröd, grädde och mandelmassa.

Sambon hade hört nåt om internationella pannkaksdagen nyligen, men när jag googlade det verkar det vara den 28 februari och det gick mig helt förbi. Jag kom på igår att jag ville ha pannkakor, men det var sent på kvällen så det fick vänta tills idag. Köpte en ny god glass från GB som hette nåt med greek yoghurt och honung och åt på pankisarna, smarr!

Inte fick jag några våfflor på våffeldagen heller. Det är dåligt av mig att inte äga ett våffeljärn antar jag. Våfflor är bland det godaste jag vet! Helst ska man sitta utomhus och äta dem.

Ganman och kärleksvecka och lammfrakt

Idag fick jag en CD med en låt av Jens Ganman, min nya idol, som både skriver böcker och musik. Låten "Precis som du" är jättebra. Vill ha mer!

Vi har kärleksvecka på skolan och eleverna kan sätta upp hjärtan med små meddelanden på en skärmvägg. En kille har skrivit "Ylva är världens hetaste biblotekarie! Mitt hjärtar bultar för dig!". De är för söta ibland, gymnasisterna, och man kan inte begära att de ska kunna stava alltid.

Idag har vi fraktat hem lammen till landet. Vi stuvade ned dem i en stor papplåda och det tyckte de inte alls om. Deras mamma känner inte igen dem längre och nu går de ensamma i ett bås. De var roliga att se när vi släppt ut dem för efter en stund tyckte de att det var kul att ha fått större utrymme och började studsa omkring.

Olika människor till olika saker

Det gick dåligt att sluta med att träffa killkompisar på krogen. Precis när jag sagt att jag skulle lägga ned det fick jag lust att bli kompis med en kille jag hittade i fredags. Var ute och fikade med den här 22-åringen igår. Kul och trevligt, men det låter jätteknäppt förstår jag. Jag säger att jag gillar att träffa nya kompisar och sambon undrar trött ifall de gamla tagit slut. Hm, jag vill säga som hans mormor sa när jag undrade vad det var för fel på de nya kökshanddukarna jag köpt när jag "råkat" slänga hennes gamla: "I don´t use it for that purpose." Man har olika människor till olika saker. Jag vill prata, prata, prata och helst med flera människor, för jag vill prata om väldigt olika saker. Jag är översocial nu.


Om strumpor

Det är så tråkigt att ha strumpor på sig! Förra året gick jag utan i slutet av mars men nu får man frostskador om man går ut utan tjocka skor med strumpor i. Har ett nylonstrumpehandikapp och trasar sönder strumporna så fort jag får dem på mig oavsett pris och kvalitet och i fredags hade jag ett par som jag tror det var första gången jag använde. Det tog bara några timmar så såg de ut som att de varit med i ett världskrig.

Jag brukar ha långkalsonger när jag ska ut till fåren för de har nätt och jämnt plusgrader inne och jag brukar ha trasiga jeans som det blåser in i. Det känns lite fånigt när jag går ut på stan och kommer på att jag har fårkläder på mig . Häromdagen satt jag och fikade med en kompis hemma i köket och hon undrade vad jag hade på ärmen. "-Hm, bajs, det  var inte meningen att du skulle se..."

Statistikskryt

Nu har jag passerat 10 000 besök och 2300 unika besökare, vad nu det innebär. Jag förstår inte riktigt vad det är för människor som går in flera gånger om dagen på min blogg... Jag brukar bara skriva en gång per dag. Men fortsätt gärna med det för det blir bra för statistiken.

Ikväll kommer sambon hem efter en veckas jobb i Tyskland. Skönt att slippa vara ensam hemma. Snart ska jag ta med en kompis ut till stugan och titta till fåren. Hoppas att det inte kommit en massa nya lamm.

Att skaffa nya vänner

I fredags var jag på Harrys och pratade med en väldig massa människor. Det är så himla roligt! Träffade en knepig korvfabrikant, en före detta FN-soldat, en gothpojke, en tjej som är lik en kompis och flera andra. Jag måste sluta med att försöka skaffa killkompisar på krogen. Särskilt när de säger att jag berör. Men den här gothkillen som är 22 och går ut sminkad och med kjol ska jag väl kunna träffa som kompis? Fick fyllemess från honom inatt vid halv två där han undrade om inte jag var ute. Det var jag inte. Jag var hemma jättetrött och åt pizza och såg filmen A lot like love med en kompis.

Kulturkullan

Vecka 13

* Läser: Blod och död av Jens Ganman. Jag tyckte jättemycket om debuten Mess och försökte att inte ha så höga förväntningar på den här. Jag tycker bäst om böcker där jag kan identifiera mig med personerna eller åtminstone gripas av deras öden. Det ska ju vara något som berör. Boken handlar om massmördare och dem vill jag knappast känna igen mig i, men berör gör den, på ett äcklande sätt. Tio seriemördare blir satta på en ö tillsammans för att de ska döda varandra i en extrem dokusåpa. Ganman skriver roligt men ibland blir det för mycket vidrigheter i den här boken.

* Lyssnar på: Kär och galen med Ulf Lundell. CD från 1982. Jag funderar på att köpa den nya boxen med Lundell från tre årtionden. Under tiden lyssnar jag på den enda CD jag har med honom. Annars har jag bara kassettband och dem kan jag bara lyssna på i stugan. Här finns riktiga klassiker som jag aldrig tröttnar på som Öppna landskap, Kär och galen och När jag kysser havet. Början av 80-talet var en bra period Uffe.

* Veckans citat: "Han är så söt så man skulle kunna doppa skorpor mellan skinkorna på honom!". En kompis berättade att hennes mormor sagt det. Jag vet inte om vem, men vi pratade om Martin Stenmarck.

* Veckans händelse: 24-timmars innebandy i Ljungby från fredag till lördag. Bandyfest med Hela huset och Kung i Baren på Terraza på lördag.

Kattskratt

Här är en underbar länk som jag kollar ibland när jag vill skratta. Katter kan verkligen vara hur roliga som helst att titta på:

http://www.snabbstart.com/film/roliga-katter-mycket-roliga.aspx

Nyckel och skabb

Phu! Jag har hittat bilnyckeln jag tappat bort. Den låg på marken vid garaget, när jag tittade idag. Där har jag ju letat jättenoga! Det var den nyckeln som har fjärrkontroll och som registreringsnumret står på och det kändes inte alls särskilt bra att veta att vem som helst, till exempel inbrottarna vi har i området, skulle kunna hitta den och lätt sno bilen.

Idag pratade några elever om aids och rabies och jag upplyste dem om att jag haft skabb. Fick det av en kompis när jag var liten och sov över hos henne. Skolsyster fick panik och skickade hem hela familjen vilket var en aning överdrivet eftersom det bara smittar i sängvärme. Jag och kompisen hade sovit i samma säng och det var ju inte så klurigt eftersom hon smittade mig då. Pappa sprang in i mammas klassrum och ropade "Du måste gå hem! Du har skabb!" inför en förundrad högstadieklass.

Prata språk

Idag har jag pratat med en polsk skogshuggare. Jag ville fråga om det är han som kört sönder vår väg, men så långt sträckte sig inte våra gemensamma språkkunskaper. Han pratade polska, ryska och lite svenska. Jag impade lite med den enda fras jag kan på ryska: jag förstår inte. Har använt den en gång förut, när jag var i St. Petersburg 1995. Det var en jättedum sak att säga till den uniformerade mannen som skällde ut mig för att jag gått mot röd gubbe. Jag skulle såklart bara ha svamlat på svenska, för när jag sa att jag inte förstod fick jag världens utskällning på ryska. Mannen tittade på mitt pass och jag trodde att han skulle ta det ifrån mig. Det kändes hemskt jobbigt eftersom jag bara hade landstigningspass på åtta timmar och inte alls hade lust att bli kvar i Ryssland.

Åh, vad mina lamm är söta! De är här i en låda bredvid mig. En oroväckande sak är att ett av dem har börjat klättra så snart har jag dem väl i hela huset... Hm , jag vet att man inte får ha lamm (Får får får? Nej, man får inte ha får hemma.) i lägenhet men det är bara en vecka.

Djurskötarveckan

Det här har råkat bli en djurskötarvecka på jobbet. Jag har tre lamm att flaskmata och flera får att ta hand om. Den ena kollegan är också ensam hemma denna vecka och har hästar att släppa ut och en valp som behöver sällskap. Den andra kollegan har också hund och den brukar klara sig rätt länge ensam men nu går den på kortizon och är ständigt kissnödig. Det är ju vanligt att vara hemma med sjuka barn, men jag vet inte om det är lika lätt att ta ledigt för att ta hand om djur. Tänk om vi skulle sätta upp en lapp på skolbiblan om att det är stängt på grund av sjuka djur...


Lamm i gästrummet och knarkare i källaren

Nu händer det lite väl mycket knäppa saker för mig. Jag har tre lamm inomhus så  att jag ska kunna mata dem ofta. Vill ju inte att de ska frysa eller svälta ihjäl. Och igår hittade sambon en liten gubbe i källaren. Det var en knarkare som höll på att göra inbrott i förråden och sambon stängde först in honom i ett förråd och kastade därefter ut honom. Vid sjutiden på kvällen mitt i ett bostadsområde! Nu har inte jag lust att gå ned i tvättstugan när jag är ensam hemma.

Det är jobbigt när jag är så förvirrad så jag inte kan göra två saker samtidigt. Ibland kan jag inte ens göra en sak samtidigt... Jag har gjort nåt obegripligt. Satt i bilen, skulle ta ur en väska, en matkasse och ett par vantar och naturligtvis bilnyckeln. Det blev tydligen för mycket att hålla reda på, så att när jag tagit ur nyckeln ur rattlåset och klivit ur bilen och tagit ur sakerna och skulle låsa bilen så var nyckeln spårlöst försvunnen! Jag har inte hittat den än. Hur är det möjligt?


Kulturkullan

Vecka 12

* Läser: Vem är Björn och vem är Benny av Fredrik Lindström och Hasse Pihl. Jag brukar tycka om det Fredrik Lindström gör. Han är en av de roligaste vi har i Sverige och särskilt kul blir det för oss språkfetischister med hans utforskning av svenskan. Blev dock inte så imponerad nu på melodifestivalen när han pratade olika dialekter från olika jurygrupper.

Här har han, tillsammans med radiomannen Pihl, gjort ett slags plojig faktabok med svar på viktiga frågor som; "Vem är Björn och vem är Benny i Abba?", "Vad gör de egentligen på Vitamininstitutet i Schweiz?" och "Vem är det egentligen som hänger på krogen jämt?". Jag tycker att de flesta kapitel är udnerbart roliga men blir lite besviken i kapitlet "Varför är roliga historier inte roliga?" för där svarar de inte på frågan utan ställer i stället flera frågor som "Varför är män som inte alls är ute efter bara sex bara ute efter sex?".

* Lyssnar på: Hon med Franska bönder. CD från 1992. Jag har plockat fram en gammal goding, som jag inte vet någon annan som lyssnar på. De fick visst bara göra en skiva men jag tycker fortfarande att den är sååå bra! Jag minns att jag hörde låten Solen på radion och ville ha den på en gång. Det är kul att en grupp från Borås gjort den låten, för där behöver man verkligen lovsjunga solen. Under 1 1/2 år bodde jag i Borås och knatade mest omkring i min oljerock.

* Veckans citat: "- Vill ni lyssna på radio?"
"- Mnääääääää!"
Tre nyfödda lamm blev jätteupprörda i kör när jag tänkte att de skulle få lite sällskap av radion.

* Veckans händelse: Kalle och Laleh med "Vem har lurat barnen" som Riksteatern åker omkring med. Visas i Ljungby på lördag klockan 19. Kostar 120 kronor för vuxna.

Lammamamma

Ojojoj, nu måste jag för omväxlings skull vara lite stark i en värld av kaos. Sambons mamma har blivit biten av en katt så hon nästan fick blodförgiftning. Sen åkte hon till sin gamla sjuka mor i England och lämnade sin likaledes gamla och sjuka gubbe hemma. Sambon ska jobba i Tyskland en vecka och kvar hemma blir alltså jag och en drös med får.

Igår när vi kom till stugan hittade vi ett litet nyfött lamm, renslickat och färdigt. Sen började stortackan att lamma. Det blev fyra stycken, varav ett dödfött. Två lamm försökte komma ut samtidigt och fastnade och sambon drog ut dem. Han är helt otrolig på att fixa saker! Jag är djupt imponerad och glad att inte jag var ensam där då. Tyvärr kommer det ingen mjölk från tackan och vi tog in de tre lammen i stugan över natten och flaskmatade.

Dessutom har en stackars kompis pappa dött och hon håller på att flytta och jag vill vara stöd och hjälp åt henne.

Så bra att jag är glad och mår bra nu! Jag behöver all energi jag kan skrapa ihop ett tag framåt.

Famla efter halmstrå

Nej, jag kan inte låta bli att blogga det här! Jag hörde plötsligt ett skratt inifrån duschen häromdagen. Där inne stod sambon som hade kommit på varför det kliade på snoppen. Han hittade ett grässtrå där. Man kan få in hö lite varstans när man matar fåren.

Igår var vi på Harrys och jag gick ut med min nya korsett för första gången. Det kändes lite avklätt bland alla påklädda människor, men jag tänker inte använda den enbart som underklädsel. Snyggt är det men det blev smått farligt för en av bågarna började sticka ut, så jag ska ta och göra en insats med nål och tråd nu.


Misslyckad fest

En singelkompis berättade om en trist fest hon varit på. När hon blev bjuden hade hon fått höra att det skulle komma många singlar men när hon väl kom dit var alla upptagna och dessutom hade de en massa barn med sig. Hon försökte tappert flirta men det gick väldigt dåligt. I hallen ville hon att en kille skulle hjälpa henne att leta efter hennes skor och kände sig lite som Askungen. Hon talade om för honom att han var snygg och kunde få en puss om han inte hade en bebis där inne. Helt humorbefriat svarade killen: "Jag har en bebis där inne"...

Nyttohandel

Jag var med en kompis i Värnamo idag.Vi blev grymt besvikna när favvoaffären Trendhouse hade stängt för ombyggnad. Jag blev så perplex så jag handlade en massa nyttiga saker i stället, och bara en enda topp. Köpte bland annat en bal toapapper, en taklampa, rengöringsmedel och en köksklocka. Skrattade lite när jag kom hem och hade fått kontoutdrag från ICA där vi handlat fjorton gånger på en månad. Jag fattar inte det där med att veckohandla! Jag måste köpa fil, mjölk, bröd och bananer hela tiden.

Porrbygden

Jag vet inte vem av mina kompisar som kom på idén med porrbygden. Det var nån som tyckte att Ljungby skulle profilera sig som nåt annat än sagobygden. Det finns många snuskiga namn i kommunen. Vi har Runkarp, Trekanten, Kåtån och Horshult bland andra. Stans höghus Garvaren med stora G:n på fasaden kan vara samlingsplatsen G-punkten.

Såg några elever som stod och fnissade åt en sida från den danska skolan Bögballe. Kolla hemsidan www.boegballefriskole.dk. Bög betyder bok och balle betyder skinka, men det gör ju inte det hela till nåt vettigt namn. Jag har köpt en bok som heter Ortsnamn i Kronobergs län och där står en förklaring om Runkarp med teorin att det kommer från det gamla fornnordiska namnet Runke. Varför har det namnet dött ut? Min seriösaste tanke var annars att namnet kom av att de gått och skakat torv på mossen. Blev besviken när jag inte hittade Runkarp i vår nya atlas, men glad igen när jag hittade en liten plats i Nigeria som heter Runka. När jag ändå är inne på det temat undrar jag varför de har släppt igenom det italienska märket Smeg på vitvaror. Då kan de lika gärna kalla det smegma på en gång och nåt sånt kylskåp vill jag inte ha!

Oönskad upplysning

Ojojoj, jag börjar bli alldeles för glad och rolig, det är ingen som förstår mig. Dags att trappa ned på sprallmedel. Fast jag och kompisen som var på melodifestivalgenrepet i fredags tyckte båda att vi var bra mycket roligare än Lena PH och de andra.

Stod med en kompis på Hennes och provade kläder när de plötsligt tonade ned belysningen i provrummet. Det är då man börjar undra om man är så anskrämlig så att inte ens övervakningskamerorna vill se en. Oönskad upplysning...


Muta bilprovningen

Sällan hör man några bra nyheter från min gamla hemstad Hedemora. Nu håller de på att nysta upp en muthärva där. De har tagit emot sprit och choklad på bilprovningen. Mamma och pappa, vad gav ni för att få igenom Saaben?...

Messmail

Kändispoäng! Jag har fått mail från författaren Jens Ganman som läst min recension om hans bok Mess, som jag för övrigt tyckte mycket om. Kolla min läsdagbok på www.freewebs.com/rosenylva från den 21 november.

Om att bo i ett kylskåp

På genrepet till melodifestivalen i fredags pratade Kristin Caspersen om sponsorerna E.on och att man kunde prata med dem utanför om tips att spara ström. "Om man har E.on kan man spara genom att ha strömavbrott i sex veckor!" påpekade jag argt för väninnan. De ska inte tro att jag fått större förtroende för dem bara för att de bytt namn. Våra stackars får blev deprimerade när de inte hade nåt lyse och det var krångligt att fixa vatten åt dem.

Mina föräldrars kylskåp har gått sönder. Det är ingen större katastrof för nu har de maten i sovrummet där det är kallare än utomhus, +7 grader...

Kulturkullan

Vecka 11

* Läser: Boken om Ljungby av Sölve Rydell. Julkapp till alla kommunanställda. Jag hade funderat på att köpa den men tyckt att den var för dyr. Som inflyttad är det bra att få en bok om stan så man kan läsa på lite. Jag tror inte att jag skulle vara intresserad av en bok om Hedemora på samma sätt för man blir lite hemmablind. I och för sig har jag en jubileumsbok från 550-årsjubiléet som jag tycker smäller lite högre än 70 år, haha! Boken om Ljungby är fin med många vackra bilder och lättfattad text. Lite tung att läsa i ett svep så den funkar nog bättre som uppslags- /blädderbok. Det mest störande är att den är skriven i presens och det gör det ibland svårt att hänga med i vilken tid det handlar om.

* Lyssnar på: Reload med Tom Jones. CD från 1999. Gaaah, hur kan den vara så gammal nu då?! De pratade om honom på radion idag så jag fick lust att lyssna på skivan. Vi var på hans konsert på Sofiero i Helsingborg och det måste alltså vara över fem år sedan. Mamma blev avundsjuk och sa att det var hennes idol och inte min. Den här skivan är speciell för han har gjort duetter med nyare artister som Cardigans, Robbie Williams och Mousse T. Den senaste vet jag inte vem det är men låten Sexbomb var en jättehit.

* Veckans citat: "Ingen middag. Har köpt korsett." Det gäller att vara kortfattad när man messar och väninnan undrade hur hårt jag snört åt...

* Veckans händelse: Ljungby Bio Kontrast visar filmen "The constant gardener" på Garvaren ikväll klockan 19. Det verkar vara ännu en otäck och bra film.

Lida kval

Det var roligare att se melodifestivalen på riktigt än på TV. Ikväll var det ingen låt som fastnade men när jag hörde dem på Scandinavium kunde jag inbilla mig att några nästan var bra. Det gör naturligtvis mycket att se en massa rök och eldar och andra effekter "levande". Nu orkar jag inte blogga mer på kompisarnas bärbara dator. De har just försökt lära mig hur man använder en musplatta. Bah, nymodigheter, jag trivs bra med min gamla vanliga mus...


Vaginadagen

Idag är det Vaginadagen. I Stockholm kan man gå på olika föreläsningar.
http://www.rfsu.se/v-day.asp

Jag vet inte om det uppmärksammas så mycket på andra håll i Sverige. Ska ut och shoppa i Göteborg och se om apoteket rear tamponger eller nåt. Igår var jag på Kondomeriet och handlade en skojig present till en kompis. Jag och väninnan tittade ett tag på en gullig grön larvdildo men den kostade över 400 så det kändes lite häftigt för att ge sig själv på Vaginadagen.

Vi var ett bedrövligt dåligt sällskap för att gå i affärer. Jag med min stora ryggsäck och hon med sin gravida mage. Jag höll på att dänga väskan i ansiktet på en kille när jag skulle luta mig bakåt och plocka ned en bok från en hög hylla. Vi blev på ett odrägligt bra humör och allt blev roligt. Till exempel tyckte kompisen att det var olämpligt när hon gav mig en stor godisbit och jag utropade "Oj, den är stenhård! Nu får jag att pyssla med ett tag!"

Melodifestivalkvalgeneralrepetition

Nu ska jag tala om vad jag tyckte om genrepet innan jag ser själva tävlingen på TV ikväll. Jag kommer säkert att ändra uppfattning, för det är skillnad att se spektaklet på riktigt.

Roger Pontare. Han tornar upp sig på scenen och är rent enorm i Sagan-om-ringen-inspirerad klädnad. Jag tänker att jag inte sett nåt så tungt sen Candlemass sångare trampade genom scengolvet på Dala-Rock för många år sen. Låten är pampig och väninnans bebis sparkar i magen. Hon vet inte om det är bra eller dåligt men hoppas att hon inte bär på en Pontarebeundrare. Mycket rök och märkliga kreationer.

Laila Adéle. Don´t try to stop me. Det här tycker jag är den bästa låten, men eftersom hon inte är så känd kommer den inte att gå vidare. Det är verkligen inte nån typisk svensk schlager utan en internationell snabb poplåt. Hon liknar Tina Turner, Scary Spice Mel B och en tjej för några år sen som sjöng att hon var angry.

Günther. När man väl lyckats förtränga hans läskiga dingdongsong slår han till igen. Lite E-typevarning på hans Sunshine girls och sången vet jag inte vad det ska föreställa. Han vässjunger på ett sätt som ska föreställa sexigt men bara blir pinsamt. Roligt för barn och på fyllefester kanske.

Sandra Dahlberg. Jag tar det jag vill ha. Det kan bli en feministlåt med den tjatiga refrängen. Men kunde de inte ha kommit på nåt lite bättre rim än "jag tar det natt som dag"? Roligt med MC:n på slutet. Det känns som att Sandra har en bra röst i grunden men den får inte komma fram i den här trista låten.

Evan. Mhm, här kommer årets snygging. Jag tyckte låten var rätt bra men det var nog mest för hans utstrålning. Efteråt har jag genast glömt den.

Rednex. Det var roligt att dansa till deras Cotton Eye Joe när jag var 20 och gick på Stadshotellet i Hedemora, men det var inte för att den var bra utan för att man kunde dansa precis hur som helst. De har bytt ut nästan alla medlemmar men det är fortfarande samma plojamerikanska countrystil. Det här kan vi inte skicka till Grekland!

Björn Kjellman. Mannen som kan namn och artister på alla bidrag som nånsin varit med i Melodifestivalen. Han är duktig på att härma och sjunga andras låtar men kan han sjunga själv? Ja, det tycker jag. Det börjar som en vacker visa men sen flippar det tyvärr ur i en galen schlagerhyllning. Älskar du livet så lev det med mig... Stora bilder på Björn med varma gulröda mönster i bakgrunden. Idag är det den låten som sitter i mitt huvud.

Carola. Naturligtvis kommer hon att vinna. Det kan till och med gå ganska bra internationellt, åtminstone bland topp tio. Jag undrar bara varför det är okej att gilla henne nu. I många år har det varit dödstöntigt. Jag har svårt för henne. Hon har en stark röst men den är barnslig. Dessutom har hon världens blåaste scenkläder. Nu har jag hört henne lajv och till dem som är avundsjuka kan jag säga att hon är duktig på scen men det var ingen särskilt bra låt.

Festivalskvaller

Hörde skvaller på radion idag om helgens melodifestival. Tore i Rednex har blivit stångad av en get och fått en ersättare. Pontare bor inte på hotell som de andra utan har med en egen buss. Carola vill inte svara på frågor om homosexualitet trots att hon ställt upp på en tio minuter lång intervju i gayradio. Björn Kjellman är nervös och kommer kanske att ta betablockerare innan han går på scen.

Kanske jag hinner skvallra mera efter genrepet. Göteborg, jag är på väg!

Felskick

Idag mailade jag till förlaget Atlantis. Det var vad jag trodde. Fick autosvar att de inte kunde besvara några mail mellan den 4 och 19 mars. Det gjorde inte så mycket för det var undertecknat med Atlantis diving college...

Soundtrack of my life

Det där jag pysslade med igår, att låtsas att jag gjorde en musikvideo, var en dålig idé. Idag när jag körde hem från stugan bromsade jag in för två rådjur samtidigt som Hammerfall sjöng Our journey has come to an end. Lite otäckt. Ska byta bilskiva till nåt lugnare snart.

Idag har tre personer på jobbet gett mig komplimanger. Vad trevligt! Jag mår så pass bra så att jag kan ta åt mig nu utan att tro att de ljuger, försöker muntra upp mig eller har missuppfattat mig totalt. Har även muntrat upp mig själv med att hämta ett paket från Yves Rocher med väldoftande dusckrämer. Problemet med Yves är att de alltid skickar med en massa jox man inte har beställt. Jag hade tackat nej till en galen grön klockradio och skulle få tre miniprodukter i stället, men de skickade med alltihop. Maria, antingen tar jag med radion till dig, eller så får den bo i stugan.

Imorgon ska jag till Göteborg och gå på genrepet till melodifestivalen. Schlager är inte min grej men det var länge sen det var en riktig schlagertävling. Det blir femte gången jag går på genrep och tredje i Göteborg, tror jag.

Kvinnodagen

Idag uppmärksammar vi den internationella kvinnodagen genom att göra ett test: http://ynr.blogthings.com/whatgoddessareyouquiz/
Jag är Psyche; "You´re curios and creative with a total sense of wonder."

Eftersom jag sällan får se några musikvideos nu för tiden får jag låtsas att jag gör såna själv. Nu har jag kört bil igen. Körde stora Mitsubishin till stugan. Det kändes monumentalt och mäktigt att åka genom snöiga skogen och lyssna till Hammerfalls Hearts on fire.

Fåren blev som alltid förbryllade när jag dök upp på förmiddagen. De stod stilla och tysta och glodde tills jag satte på radion för det kopplade de tydligen ihop med matdags.


Getbrist

Nu har de varit och hämtat geten som varit på besök för att träffa vår bock. Hon är rund och fin och kommer nog att få två killingar. De sa att vi kan få den ena i så fall. Vill nog inte ha nån mer bock, men en getflicka vore gulligt. Det blir tomt utan nåt getdjur, så jag kommer nog inte att kunna tacka nej. Killingar är ju så söta! Är det nån som vet vad det heter när en get föder förresten? Tackor lammar, en get kanske killar (chillar)?

Kulturkullan

Vecka 10

* Läser: Doppler av Erlend Loe. En av mina favoritförfattare har kommit med en ny bok! Loe är en norrman som skriver de mest absurda böcker och detta är inget undantag. Den handlar om herr Doppler som efter att ha ramlat av cykeln och slagit i huvudet bestämmer sig för att flytta ut i skogen. Där sätter han upp ett litet tält och bor tillsammans med en älgkalv vars mor han dödat för att äta upp. Tyvärr blir inte skogslivet så lugnt som han tänkt sig. Fruktansvärt rolig bok!

* Lyssnar på: Kom hem som nån annan med Emil Jensen. CD från 2004. Ännu en ung man som sjunger på svenska. Emil är estradpoet och vi hade funderat på att ta honom till skolan på en läsdag, men det skulle bli för dyrt. Han skriver texter som ibland blir kusligt närgångna som i Längs hörnen; Jag hyr ett rum rakt mittemot där jag kan se när du kommer, när du går. Jag har kartlagt dina drömmar och behov som jag ska uppfylla i smyg.

* Veckans citat: Så här gör man!... Fast inte riktigt.
Sambon skulle demonstrera hur man gör nudelsoppa genom att krossa ett paket nudlar och micra. Påsen gick sönder så det blev nudlar över hela golvet.

* Veckans händelse: "Kung i baren" på Terraza på lördag för dem som är i Ljungby. Själv åker jag till Göteborg och går på genrepet till melodifestivalen.

Årfyllning

Imorgon fyller jag 32 år. Det känns konstigt att jag är dubbelt så gammal som våra ettor på gymnasiet. Det känns inte som så himla länge sen jag gick gymnasiet själv. Åtminstone inte som ett halvt liv. Vad har jag gjort sen dess? En hel del faktiskt, till exempel flyttat runt till Island, Malung, Stöllet, Borås, Göteborg och Ljungby.

Mina föräldrar var här i helgen och vi firade lite i lördags med ett par kompisar, tårta och melodifestival. Jag tyckte om Bodies without organs, Patrik Isaksson och vad de nu hette som sjöng lite operaaktigt.

Igår fick jag nåt slags gammelgrunkfnatt och tog med föräldrarna på en second handaffär, en utförsäljning av armékläder, en loppis och en auktion. Det roligaste var att se en massa lustiga människor som går på såna ställen.

Ingen bock i Runkarp

Vi har avlivat bocken i Runkarp. Han hade stångats med baggen och skadat bakbenen så han knappt kunde gå. Vi testade att ge honom alvedon och då blev han lite piggare så det märktes att han hade ont. Lite trist att inte längre kunna säga att jag har en bock i Runkarp, i alla fall ingen getabock... Nu har vi bara dumma djur kvar. Fåren är helt häpnadsväckande korkade ibland. De fattar inte att de inte kan springa ut alla på en gång så ibland fastnar de nästan i dörren. Idag klippte vi en tacka som är jättestor och kan få lamm när som helst. Om man försöker knuffa henne bakåt går hon framåt och om man försöker knuffa henne framåt står hon still. Det blev så att vi fick klippa henne inne i båset i stället för ute i gången som vi hade tänkt. Med en hederlig gammaldags fårsax tar det oss ungefär en timme att klippa ett får.

Biomöte

Jaha minsann, igår tror jag att jag hamnade i en styrelse. Det grundar jag på att jag befann mig på Ljungby bio kontrasts styrelsemöte och att jag var välkommen. Jag vill INTE ha några ansvarsfulla uppgifter men har tagit på mig att ta hand om filmkvällarna. Det ska nog i princip betyda att jag går till en lokal och sätter igång en DVD-spelare och ser till att filmen kommer tillbaka dit den ska efteråt. Detta kan vara nog så svårt. Vi får se hur det går.


After after work

Bääääh! Jag anade att de skulle ta bort det ovanligt förmånliga fredagsnöjet att gå på after work på Terraza på fredagar. Innan har det varit gratis mat och dryck för 25 kr mellan 16 och 22 vilket kunde bli lite väl kul om man började vid fyra. Nu har Harrys tagit över och de ska ha buffé och en dricka för 60 kr mellan 16 och 19. Det var ingen bra förändring! De vill väl ha bort såna gratisätare som mig. En gång gick jag dit när jag skulle börja jobba 16.30 och åt och köpte en cola och sa att det var before work.

En bra dag

Jag var så nöjd igår för att jag gjorde en massa saker och allt gick så bra. Först jobbade jag ensam hela dagen och det är klart att det är skillnad på att jobba åtta timmar mot fyra, men det gick fint. Inte ens kopiatorn krånglade. Sen var jag huslig och putsade fönstrena (bara på insidan), gjorde rent ugnen, sorterade tvätt, diskade några dagars disk och lagade mat = stoppade in ett fiskblock med majs, ost och champinjoner i ugnen och kokade potatis. Det blir väldigt gott faktiskt. Och så har jag rakat benen och lackat naglarna. Lacket hade bara nästan stelnat när jag skulle ta ut fisken ur ugnen så det blev lite vantludd på naglarna, men det nöter man snabbt bort. Läste ett häfte om ångestsjukdomar och blev som vanligt irriterad på att man tillsammans med sin läkare ska komma fram till vad som är bäst, om det är medicin, terapi eller båda.
Man får ju inga val! Sambon kom hem efter att nästan ha satt upp en vägg åt sin mamma och vi tittade på Lost.

Babben babblar

Babben har börjat blogga. Kolla: http://www.babben.com/babbel.phpDålig på DVD

Jag är inte rätt målgrupp för filmklubbar. Har bara lyckats hinna se två filmer under mina tre veckor som jag skulle få gratis filmer skickade till mig. Först prackade de på mig Mystic river som jag inte tyckte var nåt särskilt. Sen beställde jag Crocodile Dundee 3, filmen som gått så dåligt så jag tror knappt aldrig den kom till Sverige ens. Har varit nyfiken på den. Jag tyckte jättemycket om den första och tyckte att den andra var bra, men den tredje försöker verkligen bara leva på tidigare roligheter. En del saker är fortfarande kul, som när Mick råkar sätta igång en bubbelpool med fjärrkontroll och tror att han blir anfallen av en krokodil. Annars är det mesta vridet ett varv för långt och det är trist att sonen måste säga "Cool!" varje gång Mick gör nåt riktigt tufft.

Jag har lånat ut min isländska film Nói Albinói och kom på sen att den är textad på engelska. Hoppas att det var okej för dem som såg den. Alla kanske inte tycker att det är lika roligt som jag, som bott ett halvår på Island, att höra isländska.


RSS 2.0