Lite isländska

Jag har en isländsk kompis på Facebook och eftersom jag inte varit på Island sedan 1992 har jag glömt bort språket men jag försöker hänga med lite grand.

Með hælsæri sem tekur hefur uppá því að vera með sinn eigin hjartslátt

Hennes uppdatering betyder ungefär: Med skavsår som känns som om det har egna hjärtslag.


Kulturkullan

Vecka 44

* Läser: Hjärtblad av Aino Trosell. Aino kommer från Malung och skriver ibland på dialekt. Som tur är översätter hon, för malungsmålet är ett helt eget språk som är svårt att förstå. Jag har bott ett år i Malung och märkte hur de växlade från malungsmål till svenska i affärer, när vi utbölingar på folkhögskolan skulle handla. Jag tycker om att läsa uppväxtskildringar och den här påminner mig om Elsie Johanssons böcker om Nancy. Dock är den lite för lång; 462 sidor hade kunnat kortas, eller åtminstone delas på två böcker.

* Lyssnar på: Tove Styrke på Spotify. Tove var med i Idol 2009 och var en av mina favoriter. Nu ska hon släppa sitt första album och än så länge finns bara fyra låtar på Spotify. Det låter lovande och med tanke på att hon snart ska fylla arton har hon kommit långt redan. 

* Veckans citat: Gammal kärlek kostar alltid.
Okänt svenskt ordspråk

* Veckans händelse: Höstlov. Poesicafé på biblioteket i Växjö. Min nya kompis Marie ska vara med.


Affischen från http://ungcorner.wordpress.com/

Grattis mamma!

Grattis mamma! Min mamma fyller år idag och befinner sig i Sydamerika.


Jag hoppas de kommer hem innan de blir beroende av cocate, mina föräldrar... Det finns kokainte i Peru och det behövs 10 000 påsar för att framställa ett gram, men ändå.

God morgon?

Det är visst inte så lätt att sova bredvid mig när jag är förkyld. Maken säger att jag snarkar och skriker...


Tur att jag inte planerat något idag. Jag skulle i och för sig kunna gå på Halloweenfest utklädd till zombie.

Klotter


Industribrön? Hehe...

Storköp

Jag hittade storköps- och storkökshyllan på City gross.


Nog för att jag tänkte handla tomatkross, men kanske inte i 2,5-kiloskonserver!

Carpe diem

Vi har fått en ny affär.


Carpe Diem. Fånga dagen? Just den här dagen har jag ingen lust att fånga för jag är fortfarande förkyld och hängig, men en annan dag kanske. De har fina kläder från Esprit förresten.

Institution

Det kom ett brev.


Statens institutionsstyrelse? Vad har jag nu gjort?


Javisst, ja, jag beställde ju en bok.

Eye roll-on

Jag har sett mycket reklam för Garnier roll-on för ögonen och tänkte att det ska jag testa mot mina feta mörka ringar.


Det är koffein i den och känns svalt och skönt, men jag ser ingen skillnad på ringarna.


Just idag är jag ovanligt grynig och grinig och vore jag en sådan som hade feber skulle jag ha det nu, men jag är bara snorig och har ont i huvudet och halsen.

Sista dagen på jobbet

Idag gjorde jag sista dagen på grundskolan där jag varit nästan 25% och nu ska jag tillbaka till min halvtid på gymnasiet igen. Det tror jag blir lagom, men det känns lite trist att sluta på ett ställe.

 
Så här kan det se ut när biblioteket har besök från Kenya.

Ola i Bergsjön

Jag fick ett mail från Ola Henricsson i Bergsjön idag. Hans elever hade hittat honom på Yfronten när de googlade hans namn. Jag träffade honom på Berättarfestivalen i somras och berättade att jag bott i Bergsjön. Det skrev jag om i ett inlägg den femtonde juni.  


Ola sjöng medeltida ballader och publiken fick sjunga med i omkvädet.

Rättvisefika

Årets rättvisefika på Café Axet i Ljungby. Missionskyrkan samarbetade med Världsbutiken, där jag var förra året och hamnade i tidningen för det.


Jag dricker alltid te med nästan lika mycket mjölk.

Cykelparkering


Den här skylten struntade jag i. Jag skulle bara in på biblioteket och hämta en reserverad bok och ville ha cykeln under tak för att det spöregnade. Jag ber om ursäkt för det.

Hans Arnold

Konstnären Hans Arnold har dött, 85 år gammal. Han är mest känd för sina monster- och trollteckningar. Kanske min tavla som jag ärvt efter mormor och morfar blir dyrbar nu.


Maken tycker inte att den är så fin eftersom boken inte ser ut som verkliga uppslagna böcker gör. Äsch, bara för att han jobbar med papper och vet allt om hur det beter sig... Jag gillar tavlan ändå!

Krogbesök

Det här är en bra dag! Den började med Krogbesök (jag känner att Krogbesök på skolan låter olämpligt...) och han verkar sympatisk den här mannen.


Niklas Krog, som skriver fantasy men även har skrivit böckerna om Turk och Ayla, två unga basketspelare.
http://www.niklaskrog.nu/


På biblioteket var det en kvinna från Kenya som kan bära saker på huvudet.

Och ikväll ska vi ut och äta för att fira att det är fjorton år sedan vi träffades för första gången. Alltså jag och min man, inte jag och kenyanskan.


Fula ord

Jag rekommenderade The woman who walked into doors av Roddy Doyle till en tjej idag men sa att den utspelas på Irland och är skriven med dialektala uttryck. Tjejen tittade lite i den och pekade sedan på ordet cunt. "Som det kanske?" "Det betyder fitta" sa jag, varpå tjejen blev chockad.


Idag myser jag i min nya fina flanellklänning.

Nya affärer

Vi har fått en del nya affärer i stan på sista tiden.


Den här källaren ser inte så kul ut men där finns Capri collection som har jättefina kläder! Drottninggatan 12.
http://www.capricollection.com/


Utanför Fru Modig:
Kille: Det kanske är du som är Karoline?
Jag: Nej, jag bara tar kort.
Kille: Det kunde ha varit du.


Jag var inne på sushin och kollade om det finns något annat jag skulle kunna äta där. Det gjorde det inte. Jo, det fanns lite annat, men jag vägrar både lax och kyckling om det är teriyakisås till.

Time Machine

Igår var jag på Terraza och dansade till Time Machine.


Det var Kung i baren, för dem som är över 28 år. Självklart spelade de Kung i baren av Magnus Uggla men det blir lite avslaget att skrika "Jag är kung i baren, den 25:te smäller det!" den 23:e... Själv får jag inte lön förrän den 27:e förresten.


Jag kan rekommendera Time Machine om man vill ha ett bra coverband, för de spelar låtar som alltid funkar vilket är mer än man kan säga om DJ:n som spelade efteråt då det blev mer technotrams av det hela. Jag tycker att en av grejorna med att gå på nattklubb för lite äldre är att man ska slippa ny musik och få en nostalgitripp till
70-, 80- och 90-tal.

http://timemachine.cybersite.se/

Söndagsfrukost


Jag äter alltid två leverpastejsmörgåsar till frukost men till vardags med te till. Nu har jag festat till det med O´boy daim. Oj, oj, oj, det är gott som synden! Tur att det inte fanns under min uppväxt; jag skulle ha överdoserat.

Det här inlägget skrivs klockan 13.45 men jag ska testa den nya funktionen med kalender som lägger upp det senare.

Kulturkullan

Vecka 43

* Läser: Radhusdisco av Morgan Larsson, ska jag börja på nu. Egentligen borde jag läst den för länge sedan för jag har fått den som recensionsexemplar från förlaget, men jag beställde den ganska sent så när första recensionsdatun redan varit har jag tyckt att det inte är så bråttom. Väninnan på http://mariasbokliv.wordpress.com/2010/09/08/radhusdisco-morgan-larsson/
tycker inte att den är jättebra, men jag ser fram emot att grotta ned mig i 80-talet.

Radhusdisco
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9164203328

* Lyssnar på: Time Machine på http://timemachine.cybersite.se/ . Jag såg dem igår på Terraza och de röjde på som vanligt.

* Veckans citat: Liten stuga kallas ofta stort dass.
(Okänt svenskt ordspråk)

* Veckans händelse: Rydell & Quick på Garvaren på lördag. Ännu ett av landets största coverband som brukar vara kul att se.  

http://www.garvaren-noje.se/noje.asp

Suddgummi

Ett suddgummi med humor:En bildlärare berättade om en elev som hade ett otroligt stort suddgummi: "Det måste gå i arv i generationer!"

Rutig flanell

Hej pappa, som är i Sydamerika! Jag har kommit över överdosen jag fick av rutig flanell när jag var liten.


Projekt Alvesta

Idag har jag och väninnan varit i Alvesta. Jag har knappt varit där förut förutom när jag åkt till tåget, men väninnan har talat om att det finns ett trevligt fik som heter St Clair där så dit gick vi.


Jag råkade visst beställa en hel middag. Det var en väldigt god skogssvampsoppa.


http://www.e-pages.dk/alvesta/52/ Ett japansk-svenskt café!

Jordnötter

Vid en snabb blick på ÖB:s reklamblad trodde jag att de börjat sälja massagestavar.


Billigt, dessutom!

Oseriös

Jag brukar inte godkänna anonyma kommentarer men den här vill jag svara på: 

Alltså ärligt talat, eftersom du har arbetat i Sunnerboskolan vad jag vet, kanske man förväntar sig att en person i din position ska vara lite mer seriös i sina inlägg.

Kommentaren kommer från signaturen "Före detta student" till inlägget Kraftverket den 17 oktober (som jag för övrigt själv tycker är ett skojigt inlägg). Jag vill meddela att Yfronten privatpersonen inte är samma som Ylva "bibblisen".

I den här bloggen skriver jag sådant som jag tycker är roligt eller intressant och om man inte delar min humor behöver man inte läsa den. För mer biblioteksrelaterat kan man läsa min bokblogg http://ylvarosen.blogspot.com . Vore det inte väldigt tråkigt om man skulle gå omkring och vara seriös dygnet runt? Oavsett vilken "position" man har?

 
Fullständigt oseriös.


Snö

På morgonen såg det ut såhär hemma hos oss.Och på andra sidan huset så:Den första snön är fin men det var tråkigt att cykellåset hade frusit.

Onödstäd

Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi har tokstädat nu inför fotografering och visning av lägenheten. Det skulle ha varit visning idag men mäklaren ringde maken en timme innan och sa att det inte skulle bli av och jag fick inte veta det förrän jag köpt en pizza och dragit till skogs. Maken ringde från Köpenhamn och berättade att jag kunde åka hem igen.

Visserligen skulle jag ändå åka och titta till fåren idag, men jag hade inte behövt polera vattenkranarna och lagt alla ytterkläder i förrådet för en illusion av större hall. Stängslet var öppet, men fåren stod kvar.


Bländande putsad kran.

Våra vänners liv

Igår såg jag den nya serien Våra vänners liv och tyckte den var bra. Men jag störde mig lite på att killarna var i så olika åldrar, åtminstone de som spelar dem. På vissa ställen står det att de är i 35-årsåldern och på andra 40-årsåldern och det kanske inte är så stor skillnad, men när jag googlade skådisarna visade de sig vara mellan 31 och 43 år gamla. Erik Johansson som är yngst ser mycket yngre ut än Jacob Ericksson. Kanske är det okej för män men en kvinna som är 31 vill inte bli kallad "en kvinna i 40-årsåldern".

Framgooglad ålder:
Gustaf Hammarsten, född -67
Shanti Roney, född -70
Erik Johansson, född -79
Jacob Ericksson, född -67

http://svt.se/2.135604/vara_vanners_liv


Kvinna i 35-årsåldern.


Boktipsfilm

Om man går in på www.barnensbibliotek.se och klickar vidare till boktips kan man hitta en film som en kollega varit med och gjort. Tre mystiska böcker heter filmen. Tjejen som pratar (vansinnigt sakta, om ni frågar mig) jobbar på vår bokbuss.
Snoka runt

Vi har inte tillträde till vårt hus förrän den första december men idag var jag där och släppte in Anticimex för en energideklaration. Då passade jag på att snoka runt i skåp och skrymslen. Vi köper från ett dödsbo och det är en massa saker kvar efter ägaren som gick bort i våras. Honom har jag aldrig träffat och jag vet inte hur mycket respekt man ska ha för de döda. När jag upptäckte att frysen var full kändes det lite morbidt. Ska vi äta ett kg bruna bönor som legat där i en evighet?

På insidan av ett skåp upptäckte jag en turlista för omnibustrafiken mellan Ljungby och Älmhult gällande från 1 november 1945. Sådant är riktigt kul och det känns lite som att gå omkring i någons sommarstuga, för det finns kvar så mycket gamla möbler och ting som är typisk torpinredning.


Förlovningsdag

Idag är det sex år sedan vi förlovade oss. Maken är i Köpenhamn och jag firar med mig själv och blodpudding.


Note to self: stek inte blodpudding innan en lägenhetsvisning. Det är inte säkert att alla uppskattar stekos.

Kraftverket

Idag var jag på öppet hus på kraftverket.


Det är lite kul att gå in på ställen där man inte brukar få gå.


Kraftverket firar hundra år. Jag var inte så intresserad av fibernät och allt vad de informerade om. Det bästa var att jag fick låna toan när jag drabbades av akut bajsnöd.

Kulturkullan

Vecka 42

* Läser: Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm. Jag har tyckt mycket om Emmas två tidigare böcker för ungdomar; Simon & Sophie och Liv & Lovisa, och jag kommer att tycka om denna också, om den inte plötsligt blir helt orealistisk vilket inte är så stor risk. Boken handlar om Sanna som aldrig har haft några riktiga vänner men när hon börjar gymnasiet får hon det.

Ett nytt liv på köpet

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9150111558

* Lyssnar på: Spaceworms på http://www.myspace.com/spaceworms . En kompis har det här bandet som spelar synnerligen mystisk synthmusik. Jag är inte tillräckligt synthfrälst för att förstå det riktigt.

* Veckans citat: "Jag var inte van att tala med människor samtidigt som de utförde kroppsarbete. Jag var inte van vid kroppsarbete. Jag var knappt ens van vid kroppar ju."
s.98, Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Här ligger jag och blöder
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186634038

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza i Ljungby på lördag kl.22 med Time Machine.Promenad
Grönsaker

Maken har fyllt upp kylskåpet med grönsaker.


Han ska jobba borta nästa vecka och de kommer beskedligt att ligga kvar och vänta på honom.


Svartklädd


Här är jag, svartklädd som ett helt begravningsfölje, men med en opassande kort kjol. Det ska till att oktoberfestas. En vit jacka (med svarta ränder) smink och smycken så är jag färdig.

Lönnkrog


Här är vår sprittunna som maken pyntat med lönnlöv.


Vi har också lånat blommor av grannen för att det ska se trivsamt ut här. Idag hade jag första visningen av lägenheten. Maken stack iväg men sa att jag inte skulle säga något dumt. Då ska man kanske inte lämna kvar mig hemma...

Sömmar

Liten gissningstävling. Jag har ett par tights som gått sönder både i rumpan och på ena knäet. Den ena sömmen har jag lagat själv och den andra har min kompis/granne/kollega som är sömnadslärare fixat. Vilken söm har jag sytt, tror ni?


Hål i röven.

 
MC-knän


Lägenheter

Idag tycker jag att alla som är intresserade av att flytta i /till Ljungby ska kolla extra noga i Smålänningen. För en eller två personer passar vår lägenhet utmärkt och om man är tre eller fyra rekommenderar jag väninnans lägenhet som också är till salu.


Historisk person

Det finns ett kul test på http://www.ne.se/historiska_personer/ där man kan se vilken person man liknar. Jag blev Astrid Lindgren. Inte för att jag vet vari likheten ligger men om det handlar om skrivande är det smickrande. Det roligaste är att en lärarkollega blev Ulrike Meinhof...

Om jobb

Dagens horoskop säger: "Säg inte upp dig från jobbet." Nej, det vore ju dumt. Däremot var jag på Arbetsförmedlingen idag och tror inte att de har någon meningsfull aktivitet för min tomma halvtid.


Idag har jag haft en t-shirt med kul rygg som många kommenterar.


Potatismos

Jag läste just på facebook att min isländska väninna ska ha kartöflumús till kvällsmat. Potatismos, där med alltså.


Parker

Jag är snorig och lättirriterad. Idag blev jag nästan arg för att det är så fint väder.Men, åh, då måste jag ju gå ut! Jag tog tag i projektet parkundersökning eftersom jag ville veta hur Mästareparken ser ut. Det står i en beskrivning vi fått av mäklaren att den ligger nära vårt hus och jag visste inte att vi hade en sådan park.


Jag är inte jätteimponerad, men jag får väl gå dit och bli mästare i pulkåkning.

Jag hittade en karta över stan vid Gamla torg och såg att det finns en till park i närheten; Rönnäsparken. Så jag cyklade för att titta på den också.


Parker är ju lite kluriga för det står inga skyltar om vad de heter, men det här kan väl ändå inte räknas som en?


Jag kommer ihåg vägbeskrivningar i ungefär en minut, men till slut hittade jag rätt.


Som bonus tornade en ladugård upp sig. Mitt inne i stan! Vad himla trevligt!


Himlen är oskyldigt blå


Korvmos

Jag rekommenderar inte korv stroganoff och potatismos.


Korv och mos liksom, tänkte jag. Det var inte så bra tänkt.

Kulturkullan

Vecka 41

* Läser: Den osynliga väggen av Harry Bernstein. Harry debuterade med den här självbiografiska boken (som är klassad som roman) när han var 96 år! Det svenska förlaget tyckte så mycket om den så den svenska översättningen kom ut före originalet och nu har han givit ut tre böcker. Det är en fantastisk uppväxtskildring från fattiga kvarter i Lancashire i England.

Den osynliga väggen
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173370207

* Lyssnar på: Svensk 80-talsnostalgi. CD från 2010. Jag hittade den här roliga samlingen på Jula och njuter för fullt av att höra även de låtar som jag tyckte var dåliga när de kom. Helt ofrivilligt sjunger jag med i Bara du och jag med Lili & Susie och mer villigt i Ta mig till havet med Peter Lundblad. Här finns också artister som var lite före min tid, som Magnum Bonum, Noice och Secret Service.

* Veckans citat:
STOFFE skulle antagligen inte en flickvän säga, de sa liksom alltid hela namnet, som den där tjejen Lillen hade ett tag, hon från Värnamo eller vad det var. Hon var med på en fest någon gång och sa hela tiden men Henrik, Heeenrik och inte en jävel fattade vem hon gapade efter, inte ens Lillen.
(s. 157, Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell)

* Veckans händelse: Vernissage på lördag den 16 oktober på Keramikverkstan med Kenneth Sjöö som visar oljor och akvareller tillsammans med keramikerna på Gamla Torg. Kl.11-14.

Från Växjö

Nu har jag kommit hem från Växjö. Det gick bra att hitta det jag ville ha; stickad kjol, eye roll on, smalt armband och CD-fodral. Det blev dessutom ett par tights, tre armband till och några skivor med 80-talsmusik.
Först köpte jag pärlarmbanadet på Accent och sedan köpte jag tre armband som hör ihop på Vila.


Ikväll ska jag gå helt i stickat; rosa polotopp som är gammal, grå kjol från Gina tricot, vita tights från Gina tricot, vit kofta från Indiska, sockor som mamma har stickat och nya nitkängorna.

Mot Växjö

Nu ska jag åka till Växjö och gå i affärer. Några saker jag ska titta efter: stickad kjol, eye roll on, smalt armband, CD-fodral.

Hösten viktigaste plagg

I Damernas värld nummer 11 är ett reportage med höstens tio viktigaste plagg.

Plaggen är:
vid byxa (jag har en kostym med vida vita byxor men den använder jag mest på bröllop)
luvhalsduk (jag är kass på att använda halsduk)
fårullsanorak (?)
loafers (mina loafers har blivit jobbtofflor)
t-shirt av skinn (jag har skinnklänning)
cape ( jag har en regncape)
draperad kjol (nej, men jag behöver möjligen en stickad kjol)
beige kappa (jag har en svart skinnkappa)
tantväska (räknas min fuskdolcegabbana?)
spetsklänning (jag har ett par vita sommarklänningar)


Gladast i höst är jag över min regn- och vindtäta jacka som jag köpte i juni.

After work

Nu ska jag på after work med jobbet. Jag gissar att vi blir sju personer och att jag kommer att göra sådär som man säger att man ska, men nästan aldrig gör; ta en cider. Det vanliga är ju att säga "ska vi ta en öl?" och sedan tar man fyra-fem kanske. Nu dricker ju jag inte öl, men ni fattar vad jag menar.

Uppdatering: Jag drack en cider och vi var elva stycken från jobbet.


Harrys i Ljungby

Köttgryta

Jag har gjort en god köttgryta.


Det ska osa lite (mycket) när man kokar, anser jag.


Jag: Jag ska ta kort på min snygga gryta!
Maken: Snygga?
Jag: Japp!

Mario Vargas Llosa

Nobelpristagare i litteratur blev Mario Vargas Llosa från Peru. Vi satt fyra stycken inne på vårt lilla kontor på skolbiblioteket och lyssnade på radio när det avslöjades. Fast först när Peter Englund sagt namnet var vi bara ett stort "Va?" för det lät mest som capricciosa när han uttalade det.

Jag googlade raskt upp det och hämtade de tre böcker vi faktiskt har av honom och en blev utlånad direkt av en man som ringde och frågade om han fick låna och vi var enda biblioteket i kommunen som hade den boken.

Jag har inte läst något av honom men har hört namnet och det får man vara glad för i Nobelprissammanhang. Mina föräldrar ska åka till Peru så de kanske köper något av honom på spanska.


Min bokhylla. Utan Nobelpristagare. Nej, förresten, där står en Lagerlöf.

Kängor

Jag spontanköpte ett par kängor idag.


När jag hittar ett par snygga, billiga och sköna slår jag till utan större betänketid.


Jag har just slängt de här som var med på bokmässan. Det hade blivit ett lite för stort hål på den ena för att jag skulle kunna ignorera det längre + att det blev konstiga vita märken efter det göteborgska jävelregnet.

Maken säger att jag ska börja köra en in - en ut när jag köper nya kläder. Två kängor slängda = två nya, alltså.

I tidningen

Det är inte var dag man ser sitt hem i tidningen.


Det medför en konstig känsla, detta. Tur att inte mäklaren valde ett kort på det Petersson-Rosenska sovgemaket. Det hade känts lite privat för att lägga ut i Smålänningen.

Hemnet

Kolla på www.hemnet.se, Kronobergs län, Ljungby, bostadsrättslägenheter, centralt, Strömgatan. Vår lägenhet, ju!

Höstpromenad


Någon har ritat en hage med hundra rutor, ambitiöst! jag kan tänka mig att det tagit mycket längre tid att rita hagen än det har använts till att hoppa den.


Det satt en knallvit katt och poserade. Så vita är sällan våra djur.


Huset där maken bodde när han var liten är väldigt sött och vi har tänkt att man borde köpa det av kommunen men nu vill vi inte längre.


Det är ett lustigt ljus nu.


Solen är blek men snygg ikväll.  

Åutsikt

Jag kommer att sakna ån!Än så länge har vi faktiskt lite åutsikt.


Om man står på balkongen kan man skymta ån.


Åtminstone om man zoomar in den.


Robot

Idag var jag på makens jobb och tittade på en robot de byggt. Den är så hemlig så jag vet inte om jag ens får tala om vad den gör. När jag stod och tittade på den gjorde den inte riktigt som den skulle, men förhoppningsvis ska den fungera så att maken inte behöver tillbringa halva hösten i Danmark där den ska bo.


Efter studiebesöket gick jag på Sibylla och beställde en meal. Jag ville inte ha bostongurka utan fick lingon i stället. Det var en inte helt lyckad kombo.


Kulturkullan

Vecka 40

* Läser: Vips så blev det liv av Bob Hansson. Jag har fått ett exemplar från förlaget och första recensionsdatum är inte förrän den 19 oktober. Jag tycker den är jättebra och framför allt väldigt rolig! Jagpersonen är Bob själv men man vet inte hur mycket som är verkligt.

* Lyssnar på: Ö med Pernilla Andersson på Spotify. Jag hade inte tänkt på Pernilla innan jag såg henne i Hembygdsparken i somras. Hon är bäst när hon sjunger på svenska och Ö är hennes nya album.* Veckans citat:

- Jävla bög!
- Men jag står ju här och hånglar med min flickvän.
- Nä. Jävla bög!
Sen small det.

(s.28, Vips blev det liv av Bob Hansson)

* Veckans händelse: After work på Harrys på fredag kl.16.

Fönsterbrist

Det här huset vi köpt ser fult ut från baksidan.


Det är som om de tyckte att det räcker med ett fönster. Det får nog lov att bli en dörr ut och så kanske vi tar bort cancersvulsten, som maken kallar den, på sidan.


Vi får en stor trädgård och maken säger att han ska lära mig att klippa gräs. Det vet jag inte. Åkgräsklippare i så fall.

Preem

En av våra närmaste grannar kommer att bli Preem.


Jag hoppas jag ska komma ihåg att jag är för snål för att handla mat och godis på mackar. Eftersom en kompis bor bredvid oss kan jag gå in till dem och låna mjölk och sådant.

Heimdal

Jag vet inte vem Heimdahl var men det verkar ha varit en slarvig person.


Vi ska flytta till Heimdahlsgatan.


Men borta på vår del av gatan har ett h försvunnit!

Fårfest

Om vi vill upphumöra fåren släpper vi in dem i trädgården.


Där finns det äpplen på marken.

På banken

Maken tyckte att jag skulle ha varit mer förberedd innan vi gick till banken för att prata lån och till exempel veta hur mycket (lite) jag tjänar. Jag försökte mest undvika att berätta att jag troligen kommer att bli arbetslös på halvtid snart. Själv tycker jag att det är ganska bra tajming, men normalt sett köper man väl inte hus om man inte har en stadigare inkomst.

 
Så här ser det ut i vårt vardagsrum i lägenheten. Köp den!


RSS 2.0