Att köpa hus

Vi har köpt ett hus!


Det ingår ett konstigt träd med röda blommor på. Visserligen har vi redan ett hus, men jag har aldrig sett stugan som ett riktigt ställe att bo på. Det räcker att ha Runkarp som fritidshusadress.


Huset är litet men har många rum. Jag är beredd på ett års renoveringskaos när vi ska slå ut väggar. Vi var på banken idag och pratade lån som vi egentligen skulle ha gjort innan vi skrev på men eftersom vi har kvar stugan och ska sälja ett par lägenheter blir det inga problem.

Morgondisk

Idag hände det något overkligt. Jag vaknade före klockan och gick upp och diskade! Klockan åtta på morgonen.


Mörad

Det här är en mörad fläskytterfilé.


Jag kom på den kulinariska idén att lägga den i ugnen och sedan hälla svampsås på och det blev mycket lyckat!

Monikas jul

Jag träffade en före detta lärarkollega, som för tillfället bor i London, på mässan och vi gick på ett seminarium tillsammans; Av hjärnans lust. Hon har länkat till mig på sin blogg: http://lasdagboken.blogdns.com/ och jag länkar glatt tillbaka. Det var jättekul både att träffa henne igen och att gå på seminarier. Jag börjar tycka mer och mer att seminarierna är den stora behållningen av mässan.

Fast det är kul att titta på författare också. Jag förolämpade en stjärnkock och ville inte äta hennes sillsmörgåsar (som jag trodde det var svamp på) eller köpa hennes bok.

Monikas jul
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=916420331X

Däremot köpte jag en bok om högtider i en annan monter.Kulturkullan

Vecka 39

* Läser: Garp och hans värld av John Irving. Jag tog med mig en pocket för att läsa över helgen i Göteborg men det blev inte så mycket av med det. Nu ska jag pausa lite med den för jag har låneböcker som måste läsas, men jag hoppas snart kunna återkomma till denna för den verkar bra!

Garp och hans värld
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146201971

* Lyssnar på: Colony 5 på http://www.myspace.com/weseekcolony5
Jag hamnade på synthkonsert igår och tog reda på efteråt vad det var vi egentligen sett för de presenterade sig nog aldrig. Det är lite för tung och mörk synth för mig, men lite kul för att det påminner mig om 80-talet och kompisar som lyssnade på synth då.

* Veckans citat: "Vi har kommit på som riktlinje att man ska äta tio meter ål om året!"
Gunnar Bjursell som jobbar på ne.se och var med på ett seminarium på bokmässan.

* Veckans händelse: Peter LeMarc skulle ha spelat i Göteborg på fredag men har ställt in. Kvinnor utan män visas på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl.19.

Feminist?

Jag gjorde en oplanerad feministmarkering på bokmässan. Det såg nog ganska lustigt ut när jag stolpade omkring; 172 cm lång, kort klänning, orakade ben och kanoter i storlek 41.


Jag har inte tänkt på att raka benen på ett tag.


Jättelånga och sköna kängor som tyvärr håller på att ta slut.

Träffa gamla vänner

Igår lyckades jag nästan träffa alla jag känner i Göteborgstrakten. Först var jag och lunchade på Universeum med gamla bibliotekskompisen och hennes familj, sedan fikade jag med en Stölletklasskompis från 95-96 och på kvällen var jag och åt middag med en bibliotekshögskolekompis (som jag även bodde hos) från 97, ett par tjejer som jobbat på biblioteket i Ljungby och en kompis som också åkt härifrån för att gå på mässan.


Efter Restaurang Söder http://www.restaurangsoder.com/ 
var vi på Skål och Cheers i Vasastan. Jag blev lite missnöjd när jordgubbarna var slut på Skål så jag fick ta en ananasdaiquri i stället och på Cheers hade jag tänkt dricka Rosa Pantern som jag brukar, men det blev en strawberrymist. Med tanke på priset hoppades jag att det var alkohol i. Det var det och det var en god drink.


Vi var även på Jazzhuset där synthbandet Colony 5 spelade. Ingen av oss hade hört talas om dem, men de har hållit på sedan 99 och verkar ganska kända i synthkretsar.
http://www.myspace.com/weseekcolony5
Det ser förresten ut som ett par hånglande tjejer i mitten av bilden. Det tänkte jag inte på när jag tog den.

Goa gubbar

De är verkligen goa på riktigt i Göteborg! På flera ställen har jag sett marscherande orkestrar mitt i regnet.


Här spexas det utanför Konserthuset.


Och på stadsbiblioteket hittade jag en liten kör. Det är ju trevligt.


Fast i ett provrum på Kapp-ahl såg det ut som om någon blivit mördad.

På mässan


Mässan sedd uppifrån, när det var för branschfolk.


Jag ville jämföra med hur det blir efter klockan två när allmänheten släpps in, men det syns inte så bra hur mycket folk det blir då.


Erlend Loe är den roligaste norrmannen jag vet, fast här är han seriöst koncentrerad på att signera böcker.


Jag höll på att välta mumintrollet.


Alexandra Pascalidou har tagit av sig klackarna.

Bokmässan


Här sitter Eva Susso, Sara Kadefors och Annica Carlsson Bergdahl och diskuterar flickor i flickböcker.


Kristofer Lundström frågar Katarina Wennstam och Maria Sveland om man kan driva debatt i romanform.


Inger Edelfeldt läser ur sin nya bok Samtal med djävulen.


Annica Carlsson Bergdahl pratar med Niklas Krog, Martin Svensson och Alexandra Pascalidou om svennar, blattar och helt vanliga människor. Och invandrarmänniskor som Krog råkade säga.

Niklas Strömstedt

Idag har jag talat med Niklas Strömstedt som var och pratade med våra elever i en halvtimme om hur man blir artist. Det var mest jag och några lärare som blev exalterade och Niklas stod och höll upp dörren till aulan när vi skulle gå in.

Det var inte så många som var och lyssnade och jag frågade om han tittar på Idol och vad han i så fall tycker om det. Svaret var det förväntade att det är tråkigt att de gör alla likriktade, att det är hemskt att se hur de grusar ungdomarnas förhoppningar och att det finns många bättre sätt att komma fram på. Det hade varit jättekul om han sagt att det är helt rätt att såga folk som inte kan sjunga.


Jag är mäkta stolt över att ha pratat med Niklas Strömstedt (och att ha öppnat käften i aulan, jag gör liksom inte så.)

Ibland måste någon säga något för att det inte ska bli pinsam tystnad. Jag minns en gång på gymnasiet när vi fick besök av ett par obegripliga ryssar som pratade murrig engelska som ingen fattade. De var hockeytränare, har jag för mig, och en av min brors kompisar tänkte fråga något om hur de tränade i Ryssland och då var det vad de pratat om den senaste halvtimmen...

I cykelskjulet

Granne: Godmorgon!
Jag: Godmorgon!
Granne: Idag ska det bli varmt!
Jag: Ja, men var är solen? Fast det spelar ingen roll för mig för jag ska åka till Göteborg och gå på bokmässan.
Granne: Jaha. Men den kommer väl till Ljungby sen?
Jag: Nej, den är i Göteborg varje år.


Jag undrar om han fattade vad jag pratade om över huvud taget...

Horoskop

Mitt horoskop idag säger så här:

"Håll ett öga på dina pengar idag. En konflikt är möjlig om inkomster eller vem som äger vad. Inte kul."

Jag hoppas att min överföring till makens konto i en annan bank kommer rätt.

 

Ät två

Jag har en kupong så att jag får äta två plankstekar och betala för en. Idag är jag på generöst humör och bjuder maken på den ena.


Mässplanering

Jag planerar min bokmässehelg för fullt och hittade en passande enkät hos
http://mariasbokliv.wordpress.com som i sin tur tagit den från
http://bokbabbel.blogspot.com/2010/09/pre-bokmassa.html

Outfits: Jag ska vara i Göteborg från torsdag till söndag och ska nog ha klänning på mässan.
Skor: Kängor. Det är hål i den ena, men det syns inte så mycket. De är åtminstone nyputsade.
Väska: Nya blå resväskan till Göteborg och nya stora axelremsväskan på mässan.  
Valuta: Jag har även ett nytt VISA-kort, med ny kod som jag hoppas jag inte glömmer bort i villervallan.  
Böcker:
Garp och hans värld av John Irving ligger högt i pockethögen.
Övrigt: Det blir "golvet" på förmiddagen när det är enbart branschfolk och efter kl.14 ska jag gå på seminarier eftersom jag inte brukar orka trängas så länge med "vanliga besökare".


En glad bild från tjejhelgen i Köpenhamn. Jag förväntar mig att bli lycklig, om än inte lika uppsluppen på mässan.


På natten

I lördags natt hade jag ett skojigt samtal med en kille på Café DeLuxe i Växjö. (Tyckte jag då i alla fall, men ingen av oss var väl helnykter.)  

Han: Du heter Pia!
Jag: Nej, jag heter Ylva.
Han: Du ser ut som en Pia. Vad tror du jag heter?
Jag: Magnus.
Han: Nej, tvärtom.
Jag: Sugman.
Han: Nej, Daniel.

Sedan funderade han och hans kompisar på vem jag var lik och föreslog Sonja, Malte, Pandans syster och Jennifer Aniston. I vadslagning om min ålder kom han som gissat 32 närmast.

Jag fick visa leg på Grace men det var nog för att de skulle pricka av mig på gästlistan. Det var förresten det sjukaste kösystem jag varit med om; först skulle man visa sin SMS-biljett och sedan alltså hittas på en lista. Konserten som påstods skulle starta 21 kom igång närmare 23 eftersom alla skulle komma in först.


Jag vet inte hur Pandans syster ser ut men jag hoppas hon är snygg.

SD

SD? Så Dumt!,  tänker jag. Det är för övrigt en bok av Mia Törnblom.

Rosa Pantern


Jag övertalade bartendern att göra en Rosa Pantern fast hon aldrig hört talas om den. Den blev inte riktigt som på Cheers i Göteborg fast jag tagit reda på vad som är i, så jag får försöka ta mig dit på lördag.

Röd förfest

Igår var jag på Pub Perrongen (som jag inte visste fanns innan, och höll på att gå till Godsmagasinet där de hade en privat fest) på röd förfest. Jag fick gå ensam eftersom jag inte hittade någon som ville gå när det var politiskt.

Maken ska snart gå och rösta och jag är rädd att han kommer att rösta helt galet. Vi träffades när vi var 21 och 22 och jag kan inte sluta älska honom bara för att han har politiska åsikter som inte överensstämmer med mina. Hur som helst så har jag redan röstat och det blev olika färger till kommun och regering.


Klas Mathiasson som jag alltid går och lyssnar på.


Cecilia och Anton Fingal; Mammas band. Jag har jobbat ihop med Cecilia och tyckte det var lustigt när en sosse frågade henne om jag var hennes dotter. Hon är åtta år äldre än jag... Hennes musikalitet hade jag gärna ärvt, hon sjöng jättefint!


Favoriten Patrik Sundin med band + Klas igen. De gjorde Imperiets Alltid rött, alltid rätt väldigt bra och tyckte själva det var så kul så de körde den en gång till som extranummer.


Kulturkullan

Vecka 38

* Läser: Kapten Nemos bibliotek av Per Olov Enquist. Den här boken har jag tänkt läsa sedan jag hörde P O på litterär båtsalong i mars, men det var bra att jag läste hans biografi Ett annat liv först för den här förstår jag inte alls. Bakgrunden med ett par bortbytta barn i Västerbotten på 40-talet är tydligen sann, men han har broderat ut den med synnerligen overkliga detaljer. Han har ett vackert språk, men jag gillar mest realistiska böcker.

Kapten Nemos bibliotek
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917263345X

* Lyssnar på: Facit med Säkert! på Spotify. Nytt album med Annika Norlin som även kallat sig Hello Saferide. Hon är så lysande när hon sjunger på svenska! Bra texter, annorlunda röst, sympatiskt och trevligt.

* Veckans citat:
Kille på fest: Lena Philipsson ska gifta sig med Holknekt.
Jag: Va? Var det inte han som spelade in en porrfilm med sig själv och horor?
Killen: Nej, det var Pål Hollender. Holknekt grundade Odd molly. Du tänker mer på porr än på kläder...

* Veckans händelse: Bokmässan i Göteborg 23-26 september.

http://www.bok-bibliotek.se/

Kontrast


På Grace kan man spana in uppklädda tonåringar.


Efter konserten gick jag och mitt sällskap till Café De luxe som är betydligt mer avslappnat och känns mer som att vara hemma hos någon.

Artongräns

Det blev en surrealistisk upplevelse att gå på Grace i Växjö där jag var dubbelt så gammal som större delen av publiken.


Här sitter jag och tittar på supersnygga och hysteriska artonåringar.


Den här blondinen ser ut att ha äkta hår, helt fantastiskt!

I kön in trodde vi att några tjejer fått syn på Oskar Linnros som skulle uppträda för de bara vrålade rakt ut, men de träffade bara en kompis...

Från pigg till trött


Pigg och fräsch och på väg ut vid fyratiden på dagen.


Trött och sunkig och har kommit hem vid fyra på natten. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna när jag gick hem från bussen...

Partybänken

Favorit i repris:


Patybenken!


Och på Bishops arms i Växjö kan man reservera stolar.

Oskar Linnros


Oskar är han i mitten som ser ut som en vampyr. Det är bara en mikrofon.


Det var lite dyrt med 250 kronor för 40 minuter inklusive helt ohörbart mellansnack, men det var en bra spelning.

Potatis

Maken odlar lustiga potatisar, fast det är tråkigt att skölja dem när de är av ärtstorlek.


Det här är en av de större. Det är ungefär naturlig storlek på bilden.


Här är den fantastiska falukorvsgrytan för er (dig) som var nyfiken.


Present

Idag fyller min bror 39. Han fick ett par kalsonger av mig. OBS!, Calvin Klein. Det har jag nog aldrig köpt förut. Kalsongmannen här i huset tyckte att de såg sköna ut men så fina köper jag inte till honom...


Kalsongpaketet kan skymtas under Robert Pattinson (!) i min shopping från England. Pattinson är på en liten dagbok som följde med en tidning.


Misär

Mina föräldrar är så rysligt upptagna nu när de är pensionärer så de har inte tid att hälsa på oss någon helg utan de har varit här nu från måndag till onsdag. De har nyligen åkt inlandsbanan och nu ska de till Sydamerika. Jag tänkte som vanligt att vi kunde förvara dem i stugan där de kan sköta sig själva. Det gick sådär. De fick varken igång vatten- eller värmepump, mamma fick ett idiotmagontanfall och pappa hällde en liter kokande vatten över sin fot (efter att vi demonstrerat hur man stoppar i ett par sladdar för att få vatten).

Det är ju så att jag får skämmas, jag som verkligen försökte tänka på att de skulle ha allt de behövde. Maken säger att det är väldigt otekniska föräldrar jag har. Ja, de är ju släkt med mig!


Jag kan trösta dem med att det inte går att sova inne i stan. I fredags trodde jag att de höll på att underminera mig när de borrade för att gjuta en ny betongplatta vid entrén och denna vecka håller grannarna på att gräva.

Korvjox

Idag ska jag göra ett spännande experiment på falukorv, tratt- och vanliga kantareller och creme fraiche med kantarell och cognac.


Om valet

Jag har förtidsröstat hos oss på skolbiblioteket, på ett par olika partier och färger. Det är svårt i år och jag vet inte riktigt vad som skulle vara bäst för mig men jag är ganska säker på att maken kommer att rösta på något annat. Vi har lite olika inställning till pengar och om man ska skatta bort dem.

Jag har fått tre inbjudningar till Röd förfest på Godsmagasinet på lördag och ska nog gå dit. Oavsett vad jag röstat på så vill jag höra Klas Mathiasson, Patrik Sundin och Mammas band (Cecilia och Anton Fingal) spela.


Halsband


Det här är (en bild på min byst ser jag nu) ett halsband som jag fick av en kollega idag. Han har tillverkat det av ren- och buffelhorn och lite pärlor. Jättesnällt! Jag sa att jag gärna ville köpa om han hade några liggande, men han har suttit och pysslat och knåpat ihop det här särskilt till mig och gratis.

Julklappar

Julklapparna inslagna och färdiga! Åtminstone de som ska åka till Hedemora.


Kulturkullan

Vecka 37

* Läser: Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood. Det här är Marks tredje bok med små roliga anekdoter ur hans liv. Den är mysig och jag blir lika glad som av tidigare böcker. En viktig sak är Ilon Wiklands illustrationer.

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9164203271

* Lyssnar på: Oskar Linnros på http://listen.grooveshark.com . Eftersom jag ska se honom på fredag försöker jag lyssna in mig på texter. Det går dåligt, för jag har inte varit kapabel att lära mig låtar utantill sedan gymnasiet.

* Veckans citat: "Det är ibland svårt att vara människa. Tja, det kanske inte är så konstigt att vara människa, men alla andra människor är konstiga."
s.19 i ovan nämnda bok av Levengood.

* Veckans händelse: Oskar Linnros på Grace i Växjö på fredag kl.21

Gamla meriter

Oj, vad jag skröt om gamla meriter på en fest igår! När jag träffade en kille från Smedjebacken berättade jag att vi vann skol-DM i basket i femman, över Smedjebacken. Han sa att det var troligen över hans klasskompisar då, för vi är samma årgång!

Några vänner var på tjugoårsjubiléet av Ljungbergmuséet igår och då, liksom på invigningen talade före detta kulturminister Bengt Göransson. Honom har jag pratat med. Jag vann en poesitävling och fick ta emot pris ur hans hand. Det var nog när jag gick i sexan. Det är lite synd att min karriär peakade på mellanstadiet...


Här är jag och två andra små poeter, samt Bengt Göransson.

Skor


Det roliga med de här skorna är att maken var tvungen att ta dem när vi gick hem från en fest i natt för någon annan hade tagit hans!

Somersby päron

Jag har fått en hel låda Somersby päroncider av en kompis kompis som vet att jag gillar den. Han har varit och handlat i Tyskland och tycker inte om den. Han hade ställt ut den men det var inte ens någon som ville stjäla...


Takläggning

Jag pratade med en lärarkollega på fikat och han berättade att han varit på lasarettet dagen innan för att träffa sin son som trillat ned från ett tak. Vi var överens om att man inte ska klättra upp på tak om man är ensam.Maken håller på och lägger om taket på ladugårdens utbyggnad och jag har sagt till honom att han inte ska hålla på med det när han är ensam där ute. Han säger att jag aldrig är med. Det är ju för att jag har så tråkigt där. Men idag följde jag med till stugan för att städa och maken fick hjälp av en kompis att lägga upp plåtarna.

Porrbygden

En väninna som var med och spånade fram begreppet Porrbygden påminde mig om att vi borde döpa om Garvaren till G-punkten. Bra samlingspunkt, ju. Man kan gå dit och dansa till dansband och Björn Rosenström kommer snart dit.

http://www.garvaren-noje.se/

Trappa

De har barrikaderat oss!Vi får inte gå ut förrän på måndag!Jag höll på att ringa till jobbet imorse och säga det. Innan jag kom på att vi har en källardörr också.

Rullstol

Igår var det en tjej på Idol som satt i rullstol. Det har ju inget att göra med hennes röst och jag tyckte juryn var pinsam och behandlade henne som en liten unge. Jag frågade min kollega som också har rullstol om han sett det och han tyckte också att de var överdrivet snälla mot henne. Tjejen är 28 år, och kanske inte vill bli daltad med.

Själv är jag inte helt normal, som tycker om när folk tycker synd om mig och specialbehandlar mig när det är saker jag inte vågar göra till exempel, men oftast så vill funktionshindrade leva som andra människor.


Glad tjej, om hon slipper göra läskiga saker.

Om namn

Idag blev jag lite stressad när det kom in en förstaklass och skulle låna böcker. Jag kan inte förvänta mig att de små ska kunna sina personnummer så jag frågade vad de hette i stället. Det är inte så lätt för halvdöva mig att höra vad småländska barn säger.

Jag: Vad heter du?
Pojke: Oskar.
Jag: Med C eller K?
Pojke: Jag stavar med Z.
Jag: ???
(Killen heter Oszkar.)

Jag: Vad heter du?
Flicka: Duyhuy.
Jag: Eh, hm?
Flicka: Jag stavar med D.
Jag till kollega: Kan du ta hand om det här?
(Tjejen heter Duyen Huynh.)


Jag är nyklippt. I protest mot att han klippte för mycket förra gången har jag inte varit hos frisören på sexton veckor.

Bibelbältet?

Idag hörde jag på radion när de pratade om paret som får böta för att de haft sex på en buss. Chauffören tröttnade och slängde av dem i Ljungby. Mitt i bibelbältet, sa de på radio. Jag tycker det ligger under bältet, jag. Och under bältet, där hittar vi Porrbygden, som några kompisar filosoferade om att vi kan profilera oss som i stället för Sagobygden. Vi har Runkarp, Kåtån, Horsöga, Horsnäs, Trekanten...

Jag har inget passande kort till detta inlägg.

Radhus


Det här söta radhuset såg jag igår på promenad i Flattinge.


Sussies café

Det här är Sussies café i Flattinge.Vi åkte dit ett gäng på elva damer idag för att avtacka en kollega som slutat.


Det här är en väldigt stor ostkaka som vi inte gjorde slut på, fast det är den godaste jag vet. Innan åt vi dessutom en jättegod västerbottenostpaj.

http://www.ostkaka.nu/

Oskar Linnros

Jag har varit med i nätverket NYBSO, nyutbildade bibliotekarier sydost, men vi har inte haft någon träff sedan 2007 så det är en ganska passiv sammanslutning. Några av tjejerna bor i Växjö och jag fick ett meddelande på Facebook med en undran om jag vill gå på Oskar Linnros. Det var ju jättesnällt att fråga mig! Nästa fredag ska jag alltså gå på konsert i Växjö, som jag inte vetat om att den skulle vara om jag inte haft så omtänksamma facebookvänner.  

Det blir en utmaning för mig att behålla SMS-biljetten i mobilen i tio dagar. Jag som brukar radera alla SMS varje kväll...

http://www.gracenightclub.se/

Brott

Idag fick jag brev från polisen om att de lagt ned förundersökningen och "brottet går uppenbart ej att utreda". Det förstår jag nog också att de inte kan ta reda på vem som tagit ut pengar på mitt VISA-kort, men det hade varit intressant att veta hur det gått till.

Jag undrar om någon kommit åt mitt kontonummer när jag handlat på nätet, fast jag brukar få kryptera med dosa så det borde inte kunna gå, eller om det hänt något fuffens någon gång när de försvunnit med mitt kort, som till exempel i England i somras. Hur som helst är det skönt att Nordea givit mig pengarna tillbaka! Nu ska jag verkligen vara försiktig med kortet!


Bortkastat skämt

Jag är så dålig på att berätta roliga historier så maken fattar inte ens att det är det jag försöker göra.

Jag: Har du hört om norrmannen som tog flygcertifikat? Första gången han landade sa han "Oj, vilken kort landningsbana! Och vad bred den är!"
Maken: Kraschade han?
Jag: Det var en rolig historia!...


Jag får väl skratta åt mina roliga historier själv då, om ingen annan gör det!

Kulturkullan

Vecka 36

* Läser: Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski. Svinalängorna var väldigt bra och jag tror att denna också är det, men det första kapitlet var jobbigt att läsa för det var talspråkiga sidor. En bit in i boken har den ändrat stil. Boken handlar om Anni som har en bror som knarkar och sitter i fängelse.

Håpas du trifs bra i fengelset
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100124354

* Lyssnar på: Justin Bieber på Spotify. Jag får hjärntorka ibland när jag ska försöka hitta på något att lyssna på på Spotify och idag var Bieber det första namn som dök upp för mig, så då blev det han. Det är inte något jag brukar lyssna på i vanliga fall, men det är lättlyssnat och funkar som bakgrundsmusik. Pojkpop.

* Veckans citat:
Jag: "Du har glitter i polisongerna! Har du lånat av mig?"
Maken: "Nej, det är nog järnfilspån".
(Jag tycker det skulle vara jättefestligt om han lånade mitt kroppsglitter.)

* Veckans händelse: Den fantastiska räven på Ljungby Bio Kontrast, måndag kl.19.

Vernissage

Idag har jag och ett knippe väninnor åkt till Älmhult för att gå på vernissage med vännen Per Ingemarsson. Han ställer ut på Kulturhuset Blohmé och vi kombinerade med ett IKEA-besök.


Per och en tavla. Eller en tavla och Per, om man går från vänster till höger.


Samma motiv återkom flera gånger.


De här är jättefina lajv. En kompis frågade mig om jag fick fotografera där inne och det tyckte jag att jag fick.


Här är en fascinerande teknik med ihopklistrade tapetbitar (fast så heter det nog inte på konstnäriska).

Bryggan

Det kanske är årets sista chans att ligga på bryggan i sol?


Picknick?

Det verkar som om vi ska ut på något slags skum picknick.


En plastlåda med brödkanter och två vinflaskor?


Fåren blir glada. På brödet alltså.

Pengar tillbaka

Jag har fått tillbaka mina 9000 kronor som någon tagit ut från mitt konto. Det är jätteskönt och känns som att jag tjänat de pengarna, så nu måste jag hitta på något kul att göra med dem!


Jag är glad. Det gick ju bra med min polisanmälan och nu funderar jag på att göra en till, för jag har en person som trakasserar mig.

Valdebatt

Jag vill inte tala om vad jag ska rösta på och bryr mig egentligen inte så mycket om politik. Men! Jag blir nervös av sådana som är missnöjda och bara tokröstar på något utan att veta vad de står för.

Nu har jag lite dåligt samvete för att jag inte orkade ta diskussion med grannen som röstat på Sverigedemokraterna. Han sa att han vill "röra om i grytan" och det är ett livsfarligt argument! Det är ju sådana röster de där små idiotpartierna får. Förra gången röstade han på Piratpartiet och han har inte ens någon dator...


Några andra grannar. Och, nej, vi brukar inte bädda sängarna.

Om Ivan

Jag börjar lära mig att tänka på vad jag skriver och försöker att inte reta upp någon. Nu har mamman till Ivan googlat hans namn och fått upp det här inlägget:

http://yfronten.blogg.se/2010/march/hos-frisoren.html

Det är ju jätteroligt, men jag blev lite generad också.

"Grus"

Jag försöker förklara för maken att det är något fel på vår tvättmaskin; "Gruset från Christiania går inte bort i 40-tvätten". Nu är det inte så att jag rullat mig i knark utan bara suttit på marken och tittat ut över vattnet där.


Här har jag till exempel inte heller knarkat utan ser ändå ut att vara hög som ett troll.

Vild

Jag såg en affisch om en festival i Köpenhamn; vild, smuk og anderledes. Det låter underbart!


Jag ska fråga grannkillarna om de vill följa med! (Det är inte lätt att få med mina vänner på samma kort.)


Friends

Jag har varit på teater med lågstadiet. Friends var på besök på skolan så jag passade på att gå på en av föreställningarna. De sa särskilt en grej som jag tyckte var klok; när någon säger "jag skojade bara" kan man säga "det är bara skoj om båda tycker det är roligt!". Det är ju så sant! Jag känner igen mig, för jag brukar säga "men jag tyckte inte det var roligt" när min man skojar med mig...


Ros = tecken på vänskap/kärlek.  
 
Idag träffade jag kompisar på stan och en tjej kom gående med en ros som hon fått av en man. Vid närmare efterforskning visade det sig att hon fått den av Claes-Göran från sossarna, men vi ville såklart också ha!

Strömavbrott

Granntjejen berättade en kul grej. I somras när det var strömavbrott i hela stan träffade hon på en annan granne. Han sa att han skulle cykla och köpa en ny lampa för han såg inte ölen i kylen...

RSS 2.0