Första cykelturen

Jag hann göra årets första riktiga cykeltur i mars! Det blev nästan två mil idag sammanlagt. 
 
En gammal järnvägsbro som de renoverade när de gjorde cykelväg på banvallen. 
 
Ån Lagan sedd från bron. 
 
Jag invigde min gratisflaska från Rusta. Praktiskt med en hopvikbar flaska, men jag undrar om den torkar. 
 
Det var tretton grader varmt  (=jättevarmt när man inte är van vid värme) och blev ett mystiskt dis över Kånna kyrka. 
 
Bredvid kyrkogården ligger en riktigt gammal gravplats. Det var en härlig cykeltur, men jag hade motvind så att det tog nästan 40 minuter till Kånna och halva tiden tillbaka. Även beroende på att jag inte stannade och fotade på hemvägen. 
 
Ur dagboken 910331: Tog tunnelbanan till Piccadilly Circus och gick omkring där i flera timmar. Åt sega stekar på ett steakhouse. 

Bipolärdagen

Idag är det bipolärdagen och jag fick den diagnosen 2003. Nu tror jag inte att det är det jag har utan mer att jag är lättstressad och kan bli deprimerad när det blir för mycket. Som tur är så var det länge sedan jag var sjuk och jag kan leva långsamt och göra nästan bara roliga saker. Alla har inte den möjligheten och jag är oerhört tacksam över att jag kan ha ett ganska normalt liv.
 
Jag har flera kompisar som mått psykiskt dåligt och man blir väldigt utsatt, särskilt de som lever ensamma, så idag tänker jag på alla sjuka människor som har det svårt. 
 
Jag har köpt våriga tulpaner idag. 
 
Ur dagboken 910330: Båten gick klockan tre. Det blev sommartid så vi behöver inte ställa om klockorna förrän vi ska hem. Färjan är ful. 
 
(Detta var på den tiden man åkte färja till England.) 

Kulturkullan

Vecka 13
 
* Läser: De vuxnas lögnaktiga liv av Elena Ferrante. Jag tyckte mycket om Neapelsviten, men har blivit varnad att denna spårar ur på slutet... 
 
De vuxnas lögnaktiga liv
https://www.adlibris.com/se/bok/de-vuxnas-lognaktiga-liv-9789113107370
 
* Lyssnar på: Who by fire - Live tribute to Leonard Cohen med First Aid Kit på Tidal. Album från 2021. Jag gillar inte country och jag gillar inte Leonard Cohen, men jag gillar First Aid Kit så jag tänkte att det här skulle kunna vara bra, men fy så tråkigt det är! Ibland reciterar de texter och de får till och med vackra Hallelujah att bli trist! 
 
* Veckans klipp: massor med golden retrievervalpar
https://www.youtube.com/watch?v=sD9gTAFDq40
 
 
* Veckans händelse: Lingonrundan kring Ljungby på lördag kl.10-16. 
https://www.lingonrundan.com/
 
Ur dagboken 910329: Har tittat på TV hela kvällen. Mitt Afrika är en bra film. MTV är en bra kanal. Såg Policy of truth, U2, Simple Minds, Roxette m.fl. 

Göteborgsresa

Jag och väninnan åkte till Göteborg och hälsade på en annan väninna i helgen. Vi skulle ha gått på en standup med Henrik Hjelt som såklart blev inställd, men vi valde att åka dit ändå och har haft så himla roligt! Det behövs ingen humorshow för att roa oss.
 
En otäck sak som hände var att det brann i en byggnad på Ringön ett par km bort på natten till lördag. Vi såg röken när vi åkte spårvagn över bron från Hisingen och det tog lång tid för dem att släcka. Väninnan som bor där fick ett varningssms på natten och den andra fick ett när vi var i närheten, men jag fick inget. 
 
Jag hade munskydd för första gången på tåget, kolla vad snyggt vi matchade kläderna! 
 
Ett projekt jag hade var att ta mig till Lindholmen Street Food och det var lite olämpligt för det var jättemycket folk där, men vi fick ett eget bord och försökte hålla oss ifrån andra människor. Supertrevligt ställe med olika matvagnar. 
 
En annan grej på min lista var Steampunk bar som vi också prickade av. 
 
Tyvärr är de specialiserade på gin som inte jag gillar, men jag valde en drink med whisky, som jag inte heller gillar, men som var fylld med en massa annat så att man inte kände den smaken och drinkarna var jättefina och rykande! 
 
Vi åt gott på puben Glenn där de hade rock quiz och som tur var hade vi med oss väninnans 25-årige son som visade sig ha bättre koll än vi på 80-talsrocken! 
 
Ur dagboken 910328: Gick upp halv elva. Det var lite sent för jag skulle till tandläkaren kvart över. Åkte dit och blev undersökt av Jan Lager på ett par minuter. Han sa att det såg oförskämt bra ut. 

Betalande i kö?

Tidsinställt inlägg på grund av Göteborgsresa. 
 
Den här skylten såg jag på Dollarstore.
 
Bara betalande kunder behöver köa, betyder det att snattare kan gå förbi kön?...
 
Det ska nog tyvärr inte bli så bra väder i Göteborg, men blir det sol sitter jag gärna mot en husvägg som här hemma. 
 
Ur dagboken 910322: Negativt: har knappt sett Emil alls idag, har inte sett Marcus, hade 10/27 på matteprovet vilket säkert inte räcker till nån trea, hade 13/20 på stenprovet, blev abrupt påhoppad av Emma som undrade hur länge jag har varit kär i Emil. 

Om påsk

Tidsinställt inlägg på grund av Göteborgsresa. 
 
Jag fick ett kort som jag skrev till mormor för 40 år sedan. Här kan man tänka sig att mamma sagt att jag kunde skriva till mormor om att det skulle bli kul att komma dit till påsk. 
 
 
Ur dagboken 910326: Det bästa som finns är att sitta och luta sig mot ett träd. Med bark. Läsa Dovstojetskij (ungefär) kan man också göra, och laga flakmoppar. Han hade glömt gå ut på stan men glömt vad han skulle göra på stan ändå. 
 
(Jag och Åsa pratade med Emil.)
 

Herrgård De luxe

Jag har så dåligt lokalsinne så jag hittar inte ens gps:en på mobilen... Det är faktiskt sant! När jag letar vägbeskriving på till exempel Google maps stänger telefonen ned sig efter ett tag, så jag brukar skriva ut kartor på papper. 
 
Här kommer flera bilder från fantastiska Herrgård De luxe på Osaby säteri där jag var i söndags. 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 910325: Det fina vårvädret lättar upp. Det var så varmt att jag har köpt två glassar. Den ena åt jag sittande på sandlådan utanför polishuset. Tyvärr kom vi på att vår tyska började då. 
 
Jag ska till Göteborg och kommer kanske inte att svara på kommentarer förrän på söndag, men skriv gärna ändå. 
 
 
 
 
 

Rusta öppnar i Ljungby

Idag öppnade Rusta i Ljungby, vid E4:an nära Dollarstore, Byggmax och Biltema, så nu har vi ett lågpriscentrum. Frågan är om man stannar vid E4:an för att handla på dessa affärer. Jag skulle inte göra det om jag körde mellan Helsingborg och Jönköping till exempel. 
 
Kul med en ny affär! 
 
Glatt välkomnande med ballonger. 
 
Det var lite för mycket folk,och svårt att hålla avstånd, men jag ville gärna gå på invigningen. 
 
Jag köpte lite småsaker och fick en kasse, en hopvikbar vattenflaska och en handsprit på köpet. 
 
Ur dagboken 910324: Stack på möte hos Emma klockan sex och kom hem halv elva. Vi snackade om hur det blir med tvåan och så där. 
 
(Vi skulle upp i division två med volleybollaget, vilket jag tyckte var tråkigt för jag var för dålig för att få vara med och spela då. 
 

Matsmart

Jag fick hem min första låda från matsmart.se idag. 
 
Man beställer varor med kort datum billigt, men det var ganska långt datum på det mesta. Jag köpte till exempel Naturdiet shakes, Bakispulver, Dumlekolor, munskydd och müsli. Om man beställer för minst 500 kronor blir det fraktfritt så det gjorde jag. 
 
Bibliotekshumor; jag tycker att det är kul att de här står bredvid varandra i hyllan. 
 
Jag och väninnan såg en stor orange katt på vår promenad och vi trodde att den skulle jaga änder, men den ville bara dricka vatten i ån. 
 
Ur dagboken 910323: Har inte satt min fot utanför dörren idag. I protest mot den mesiga snö som fallit. Har sovit, strukit, spelat in Tracks och så där. Håller på med Gardells Fru Björks öden och äventyr. Den är så bra. 

Dålig hemmafru

Jag jobbar 60% och är dålig hemmafru på 40%. (Nu jobbar jag dessutom  hemma vissa dagar.) 
 
Duntäckena är för stora så jag förstår inte hur det är tänkt att de ska få plats i påslakanen. 
 
Jag städar på  toan en gång i veckan men spegeln är alltid smutsig för maken kan inte borsta tänderna utan att stänka på den... 
 
Jag har väl annat att göra än att sköta hemmet, gå på massage till exempel. 
 
Ikväll var maken på möte med vägföreningen i Runkarp så jag behövde inte laga mat, när jag är ensam blir det gärna potatisbullar. 
 
Jag såg till att de här fick mat och vatten, de är som bebisar brukar; äter och bajsar. 
 
Ur dagboken 910322: Gick genom högstadiet. Såg Mr Dreggel, inget roligare. Man känner sig vuxen när man går igenom. 

Osaby säteri

Jag åkte med vännerna till Osaby säteri där Herrgård de luxe ligger. Det är samma ägare som driver Kafé de luxe, Trädgård de luxe och Villa de luxe i Växjö som nu har startat ett café där. 
 
Det gamla säteriet ligger otroligt vackert!
 
Det är utsikt över en sjö i ett naturreservat.
 
Osabybomben var makalös med maräng, grädde och hallonkräm! 
 
De har gammeldags inredning och vi blev helt exalterade av allt det fina. 
 
Ur dagboken 910321: Följde med Åsa in i biblioteket. Hon frågade Emil om det var nån prs. Han satt och mecklade med en miniräknare, flinade och sa nånting om att det inte är det. 
 
(Jag vet inte vad prs är, men här var det viktiga Emil.) 

Kulturkullan

Vecka 12
 
* Läser: Sverigevänner av Arash Sanari. Fin och tänkvärd bok av en man som är född i Iran och uppväxt i Sverige. 
 
Sverigevänner : historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn
https://www.adlibris.com/se/bok/sverigevanner-historien-om-hur-pappa-och-jag-forsokte-bli-svenskast-pa-tjorn-9789179650230
 
* Lyssnar på: How beauty holds the hand of sorrow med Ane Brun på Spotify. Album från 2020. Jag trodde att Ane var äldre än mig för hon har hållit på så länge, men hon är född två år senare. Musiken är tidlös och vacker, men ibland lite väl långsam. 
 
* Veckans klipp: leopardmamma försöker lära ungarna hur man korsar en väg
https://www.youtube.com/watch?v=KkWM3xuVFtc
 
* Veckans händelse: Rusta öppnar i Ljungby på onsdag 24 mars. 
https://www.rusta.com/se/sv/information/varuhus/ljungby/

Donutglass

Idag kom Jafaris donuts till Ljungby. 
 
Då äter jag donutglass, även fast det är svinkallt ute!
 
Vi bytte tidningar hos kycklingarna och då kröp alla in i sitt hörn där de brukar ha ett tak. 
 
Jag är lite ledsen för att jag skulle ha varit i Stockholm idag. För andra gången blev min litteraturkryssning inställd och jag hoppas verkligen att jag får åka nästa år! På lördagen efter kryssningen brukar jag träffa en kompis och vandra runt i Stockholm. 
 
Ur dagboken 910320: Vi hade två timmar nk, sen idrottsdag. Åt hemma. Spelade volleyboll i en och en halv timme. Femmannalag. Jag, Jenny, Fia, Nordström och Westholm. Inte så kul förutom ibland. Som när jag ställde mig på bollen. 

Om allergi

Jag har börjat känna av pollenallergin och tar nässprej. Tyvärr har jag inte hittat några tabletter som hjälper, men som tur är har jag mest problem med rinnande näsa. 
 
Den högra är ett pulver som ska skydda näsan mot allergi och den vänstra ett pulver som ska skydda mot influensa! Den tror jag inte riktigt på, men det skadar nog inte att testa. 
 
Maken gav mamma ett par svetsglasögon på skämt, och de är hennes bästa skydd mot pollen nu! 
 
Han har även gett henne en balaklava, också på skämt, som är bra när man åker skidor i minus tjugo. Jag saknar mina föräldrar, men ibland är det skönt att de bor femtio mil bort... 
 
Ur dagboken 910319: Jag har varit hos Åsa nästan hela dagen. Drabbade henne med matte och nk. Räkna ut volym är pest. Hoppas vi får formelsamling och att jag förstår att använda den.
 
 

Djurmatning

Idag hade jag hand om djurmatningen för maken skulle på ginprovning. 
 
Det är alltid kul att locka till sig fåren. 
 
På kvällen gick jag till väninnan på filmkväll. Vi såg Psykos i Stockholm, som var bra men lite konstig (som man kan vänta sig av en psykos). 
 
Ur dagboken 910318: Åsa och jag stod i korsningen Holk- och Fältvägen och hade gångtävling och Tai Chi-spottning. 

Kycklingar

Kycklingarna som är en och två dagar gamla har lärt sig att äta hönsfoder och att dricka vatten. 
 
 
Maken pickar på vattenautomaten och lockar dit dem, men mest ligger de under det varma taket i en klump.
 
Ur dagboken 910317: Vi satt vid Ljustern och åt och tyckte att det var vår fast det var svinkallt. Åkte små kluriga vägar förbi reningsverk, ridskolor, joggande björnar, malplacerade basketkorgar m.m. 

Dagens himmel

Det får bli bilder från dagens promenad idag. 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 910316: Vi gick upp till Åsa. Blev låghalta, cyklade alla tre på Åsas cykel, såg Jonas Gardell strippa, åt pizza och fruktsallad, sminkstuga m.m. 
 

Äggkläckning

Idag har vi fått kycklingar! Det är svårt att ta kort på dem inne i kläckaren och när jag ställde upp en kyckling på ett bord fick jag skynda mig så att den inte trillade över kanten... Här kommer i alla fall några bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 910315: Idag var vi i Kupolen på hantverksmässa. Marit provade skor i en halvtimme. Jag hade väntat mig att fler av Kupolens affärer skulle ligga inne i och inte utanför. 
 

Kulturkullan

Vecka 11
 
* Läser: Körsbärslandet av Dorte Hansen. En roman i den tyska landsdelen Olland. Det hoppar mellan personer så att jag inte riktigt hänger med, men det är kul att läsa om Tyskland. 
 
Körsbärslandet
https://www.adlibris.com/se/bok/korsbarslandet-9789188107282
 
* Lyssnar på: Tusse på Tidal. Jag tycker att det är kul och välförtjänt att Tusse vann Melodifestivalen och låten är bra, så det kan gå fint i ESC. 
 
* Veckans klipp: Hundvalp attackerar citron
https://www.youtube.com/watch?v=JFIpCSmLVhs
 
Veckans händelse: På lördag kommer Jafari donuts till Salutorget i Ljungby
https://www.jafarisdonuts.se/

Krokus

Dagens dramatiska moln.
 
 
 
Nu har krokusarna vågat sig fram, framför huset.
 
Och vid garageinfarten.
 
Jag köpte roliga servetter på Citygross. 
 
Ur dagboken 910314: På feken bytte alla plats. Vi är så roliga. Det var nåt bråk på högstadiet. Ett 20-tal Avestabor hade kommit för att klå Micke Färdigh. 
 
(Jag minns inte vem det är, men det låter fegt med tjugo mot en...)

Vädret igen

Jag var ute en sväng när jag såg en solglimt.
 
Dramatiska moln! 
 
Här är en tillbakablick till den 30 januari när himlen var blå och det var kajpartaj. 
 
Jag har slängt de lila tulpanerna jag fick för en vecka sedan, för de var vissna, men de här får stå kvar ett tag till trots att de börjar ta sig friheter... Några verkar vilja ha clementiner! 
 
Ur dagboken 910313: Marit har varit lite halvgalen idag. Hon pekade så att hon tappade en penna. Sen skulle hon visa hur hon gjorde och kastade pennan i huvudet på Ann. 

Omväxlande väder

Igår såg det ut så här när jag cyklade till jobbet. 
 
Det kändes onödigt med snö och slask nu.
 
Idag var allt borta och det kom gråa moln med regn. 
 
Jag var ute och gick med väninnan och skådade skarv i ån. De är fula, men det såg roligt ut när de satt på en liten gren. 
 
Ur dagboken 910312: Vi hade håltimme på TTF:en. Eller rättare sagt: Marit och jag gick och hade narkotikainformation på TTF:en och hade håltimme när de andra gick dit på nk-timmen. 

Baket

Idag såg jag den här bilen.
 
Fram skulle jag väl säga. 
 
Längre bort på samma gata stod denna. 
 
Synd att de inte stod ännu längre bort på gatan, här utanför Baket med konditorn Lindas GOA BAK. 
 
Ur dagboken 910311: När jag skulle gå hem kom mamma cyklandes. Hon sa att hon beställt två biljetter till London på påsklovet. Jag undrade om hon inte är riktigt klok. 

V8:ns dag

Idag är det V8-motorns dag och ett år sedan det första fallet av covid i Kronobergs län, som jag bor i. 
 
Jag såg årets första hage, fast det har blivit kallt igen. 
 
Nu förstår jag varför det har varit en byggarbetsplats här länge; de har byggt bort kioskluckan efter att de stängde kiosken där. Det är synd att de små kioskerna försvinner, och denna blev nog utkonkurrerad av alla förbutiker och klarade sig inte längre med att bara ta kontanter. 
 
Ur dagboken 910310: Har städat, slöat, pluggat och så där. Pratade en lång stund med Anders Fahlén. Satt i Lasses rum fast han var inte hemma. Jag orkar nog inte försöka flirta med Emil. Deras klassfest skulle vara privat och jag träffar inte honom annars. 
 
(Jag vet inte om jag pratade i telefon eller i min brors rum med hans kompis Anders, konstigt om han var där när brorsan inte var hemma.)

Promenad

På dagens promenad lade jag märke till den här bilen. 
 
Det vore kul om en bil med regplåten FÖR skulle ställa sig bredvid. 
 
Synd att den här tomma trottoarprataren är fastkedjad, jag ser ett användningsområde vid Runkepuben annars. 
 
Jag blir så glad när jag ser solen! 
 
Solen är uppe till klockan sex och det är så skönt att få ljusare kvällar!
 
På kraftverket står det en adventsljusstake året runt. 
 
Det här var den 20 december, när den var tänd. 
 
Ur dagboken 910309: Vi sköt hårsnoddar, hittade en kortlek, flaskan pekade på Charlotta som fick hoppa ut genom fönstret. Det händer mycket häromkring. En ruta gick sönder så stackars Håkan fick komma dit. 
 
(Det var fest med damlaget i volleyboll. Oklart om det var samma fönster som Charlotta hoppade ut genom som gick sönder. )
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 10
 
* Läser: Om snö och guld av Inger Edelfeldt. Jag läste mycket Edelfeldt förr, men har glömt bort henne lite. Hon är fortfarande bra. 
 
Om snö och guld
https://www.adlibris.com/se/bok/om-sno-och-guld-9789113111025
 
* Lyssnar på: Svenokej på Spotify. Det här är ett par tjejer från Ljungby som jag skrivit om förut och som nu har släppt tre låtar. Det är svårt att höra texterna, men uppiggande och kul med lokalförmågor. 
 
* Veckans klipp: tvättbjörn stjäl en donut. 
https://www.youtube.com/watch?v=A1MkBNoCnfc
 
* Veckans händelse: final i Melodifestivalen på lördag kl.20. 

Kvinnodagen

Operasångerskan Kristina Nilsson står staty här och har blivit utsmyckad.
 
Hon har fått 600 nejlikor, läste jag i tidningen Smålänningen.
 
Visst är det vackert! 
 
Jag gick förbi när florister från Skinnarnas handelsträdgård pyntade i lördags, men hade inte tid att stanna då. 
 
 
Ur dagboken 910308: Gick upp till rektorn. Vi får gå H! Underbart! 
 
Oj, jag fick alltså inte veta förrän långt in på vårterminen i ettan på EHS (ekonom-samhäll-humanist) att det verkligen skulle bli en humklass! 
 

Våra blommor

Idag cyklade jag till Dollarstore, mitt helgnöje. 
 
På ett ställe låg snön kvar på ett konstigt sätt. 
 
Tulpanerna jag fick av svärmor har slagit ut och blivit flikiga och fina. 
 
Tulpanerna jag fick av maken är fantastiska!
 
Våra krokusar är på väg. 
 
Ur dagboken 910307: Vollade tre gånger idag. Idrotten, skollag och träning. Gick till Åhléns och Domus med platsansökan. 
 
(Sökte jag sommarjobb? Det minns jag inte, så det gick dåligt, för jag har aldrig haft något...) 

Födelsedag

Idag har jag firat födelsedag. Vi hade tänkt åka till naturreservatet Höö och promenera, men det var kallt och blåsigt så vi åkte bara till stugan. 
 
Jag har fått en massa fina tulpaner. 
 
Här var en häftig isformation i ett dike. 
 
Jag har köpt Rexona deodorant som lovar att det inte blir vita fläckar. Well, det funkar inte för mig när jag ålar mig in i ett slimlinne. 
 
Sminkad och färdig för utgång.
 
Vi åt på en restaurang/pub som heter Tre Torn - Bryggeriet och jag fick en riktigt fin planka med ryggbiff. 
 
Ur dagboken 910306: Jag fyller 17 år, jag. Vi höll på att bli ertappade i mammas och pappas rum av rörmokaren. Ungefär som på pappas födelsedag. Varje onsdag har vi frukost där. 

Kul

Jag har börjat promenera med en kompis, det är ju så man får umgås nu. 
 
Hon bor nära det här området. Kul! 
 
Ur dagboken 910305: Tittade på Emmas kort. Inflyttningsfest, damfest, lakansvolla, födelsedag. 
 
(På den här tiden kunde det ta flera månader innan man tog slut på en film, så alla de där sakerna var absolut inte samtidigt.)

Fössta tossdan i mass

Idag är det Smålands nationaldag; Fössta tossdan i mass! Då ska man äta massipantåta, men det struntar vi i för vi gillar inte det. Samtidigt är det Bananens dag och det vet jag inte riktigt hur man ska fira men jag har ätit ett par halvruttna bananer som jag micrade och hade glass till. 
 
Vi har en gammal fotokalender från 2016, här är en bild från Southend och det syns inte men det är utsikt över havet. 
 
Vilken underbart full kalender jag hade! Nu har jag en massa pengar över eftersom jag brukar lägga det mesta på kultur och resor, och det mesta går till att tröstäta nu...
 
Ur dagboken 910304: Temadag odräglig tror jag. Speciellt på lunchrasten. Åsa och Marit ville inte kännas vid mig och Emma när vi skämde ut oss för T2.

Fika och påsklilja

Nu kan jag inte längre låta bli att gå ut och äta! Det är så mycket råd och restriktioner och restauranger gör allt de kan för att göra det säkert. 
 
Jag träffade väninnan på Lilla Hembageriet och åt en bakad potatis med skagenröra. Såklart åt jag kaka till efterrätt som man kan se här: https://www.facebook.com/yfronten 
 
Här kändes det glest och bra att sitta. 
 
Vår första minipåsklilja slog ut idag!
 
Ur dagboken 910303: Riktigt rolig match. Vi vann med 3-0 och det blev 15-0 i sista set. Det var nog första gången.
 
(Mitt volleybollag åkte till Rättvik och vann matchen mot dem.)

Torra blommor

Jag gick en långrunda med väninnan som just tillfrisknat från corona, så vi kunde avsluta promenaden med en kram. 
 
Ån sedd från en liten bro som ligger nära där vi bodde innan, men ganska långt bort nu. 
 
Ett fint gräs.
 
Jag vet inte om de här är nya eller gamla, men det är fint med luddiga blommor eller vad det är.
 
De här bladen, blommorna är också kul. 
 
Ur dagboken 910302: Vi åt allihopa på Bäckahästen. Kassler och starkt pepprad potatis. Inte så mycket och inte så gott men mysig restaurant. 
 
(Vi var några stycken på dagstur till Stockholm.)

Lampor i trädgården

När jag gick hem från en kompis en kväll såg jag en fint upplyst trädgård. 
 
De har slingor överallt.
 
På garaget också. 
 
Hörde en ny låt med Mauro Scocco. Det finns. Hurra, vad bra den är. Hann inte spela in den första gången jag hörde den utan har haft radion på nästan hela dagen tills jag hörde den igen. 

Kulturkullan

Vecka 9
 
* Läser: Ormbunkslandet av Elin Bengtsson. Margit är kär i Mika som är ett år äldre men tyvärr är hennes bror. Det här är en bra ungdomsbok om ett ovanligt problem. 
 
Ormbunkslandet
https://www.adlibris.com/se/bok/ormbunkslandet-9789127155183
 
* Lyssnar på: Daniel Kvammen på Tidal. Fin musik på nynorsk, som till exempel Du fortenar ein som meg. Ibland förstår jag vad han sjunger och annars tycker jag det är fint ändå. 
 
* Veckans klipp: näbbdjursunge
https://www.youtube.com/watch?v=EhVCwtW6gQ0
 
* Veckans händelse: jag fyller år på lördag.

RSS 2.0