IKEA

Idag var jag och väninnan lediga på eftermiddagen så vi ville göra en liten utflykt. Valet stod mellan Älmhult och Värnamo och jag ville helst till Älmhult så jag övertalade henne. Vi gick i affärer och åt på en kinarestaurang där jag fick en ovanligt misslyckad wienerschnitzel eftersom jag vägrar kinesiskt. Jag vet att jag får skylla mig själv när jag beställer från kontinentalmenyn så jag skyllde mig själv för fullt.

På IKEA köpte jag ett CD-ställ som måste monteras fast i väggen så nu måste jag få sambon att göra det för det krävs alldeles för många skruvar för att jag ska göra det själv. Väninnan köpte en förvaringshylla i rödlackerad metall men när vi kom till kassan sa de att det var säljstopp på den. Hon gick tillbaka och letade efter en likadan fast svart men hittade ingen. Vi förstod aldrig riktigt vari säljstoppet bestod utan lämnade bara hyllan i kassan. När jag stod och väntade på kompisen som var på toa kom kassörskan springande och bad mig skicka kompisen till henne sedan. Då fick hon köpa hyllan i alla fall. Mycket, mycket märkligt. Om ni vill ta er ut från IKEA utan problem så köp inte den vinröda hyllan Andy! Vi hade lite tidspress eftersom kompisen skulle gå till sin kör nu klockan sju men jag tror hon hann dit i tid.

ANDY Lådhurts på hjulLERBERG Cd-/ dvd-vägghylla
Kompisens lådhurts och mitt cd-ställ. http://www.ikea.com/se

Urklippt

Här korsrefererar vi. Klas länkar till mig och jag till honom. Kolla här:

http://urklippt.wordpress.com/ www.svb.se

Daiquiri

Det är tur att jag inte är i Göteborg så ofta för det skulle bli dyrt med alla daiquiris jag skulle kunna dricka. Jag upptäckte fantastiska drinken frosen strawberry daiquiri på Bahamas förra sommaren och så goda som då blir de nog aldrig mer, för det är sällan jag vistas i så varma miljöer som då när isen hann smälta nästan innan jag fick drinken ur bartenderns hand. Åh, varma nätter på torget i Bahamas, levande musik, glada människor, en söt doft av vanilj (mmm, kakor tänkte jag fast det var fulröka enligt sambon) och så de där underbara daiquirisarna...

I lördags var jag på Bitter på Linnégatan och Trägårn (och Dubliners fast där drack jag inga drinkar). Kolla här:

http://www.bitterbar.se/main.html

I menyn till höger har de en särskild daiquriavdelning! De kostar 98 kr där och 115 på Trägårn. Det är dyrt för en drink, tycker jag. Men ack, så ljuvligt!http://www.bitterbar.se

Dubletter

Idag fick jag ett suspekt samtal på mobilen. Jag brukar inte svara på okända nummer men eftersom det var från Göteborg tänkte jag att det var någon jag kände. Det var en karl som sa hallå några gånger och så sa jag hallå några gånger och sedan la jag på. När jag kollade upp numret på hitta.se visade det sig gå till en Ivar i Kortedala. Jag kan inte minnas att jag lämnat ut mitt nummer till någon sådan. Förresten har jag redan en Ivar, min brorson.

En annan lustig grej som hänt är att jag försökte prata med en man på nattklubben Trägårn i Göteborg i lördags. Jag sökte mig till dem som var över tjugo eftersom det känns lite föräldrar-på-stan att prata med småfolket. Den här mannen var lite lätt gråsprängd och påminde om House, den buttre doktorn i TV-serien med samma namn, som jag inte riktigt förstår varför han fascinerar mig så. Hur som helst sa den här mannen att han hette Klas och var poet, livspoet. Jag tror det betyder arbetslös. Förresten har jag redan en Klaspoetbekant.

Jag har fått en låtsastvilling, fast han vet inte om det. När sambon sa att hans chef är lika gammal som jag trodde jag inte på det, för han har själv sagt att han är född på 60-talet. Det var visst bara lur för jag kollade upp det på birthday.se (Märker ni att jag avslöjar mina proffsknep för att hitta folk? Och på jobbet kan jag kolla födelsedatum på alla som har lånekort i kommunen.) och då har han exakt samma födelsedag som jag.

Min helvilda kompis är inte sådär kinkig med olika åldrar. Hon är 37 och dansade intimt med en tjugoåring. Jag tror hennes dotter skulle tycka det vore lite jobbigt att se. Hon är tjugo och har en pojkvän som är trettio. En annan kompis som var med och inte hade träffat vildkvinnan innan sa att det såg ut som att hon dansade pole dance. Där fanns inte någon stång att dansa runt men det bekymrar inte henne...

Kulturkullan

Vecka 40

* Läser: 19 minuter av Jodi Picoult. Fortfarande. Jag kan även tipsa om bloggar jag läser för att de är roliga:

http://odmjuk.blogspot.com/

http://spiderchick.blogg.se/

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.89940

http://livetihelsingfors.blogspot.com/

http://knivlisa.blogg.se/

* Lyssnar på: För sent för edelweiss med Håkan Hellström. CD från 2008. Eftersom jag hörde honom på Liseberg i fredags på turnéstarten.

* Veckans citat:

-Får man slå sig ned om man är gay och trött?
(Kille på Trädgårn som satte sig hos mina kompisar. Plötsligt var han inte trött längre utan ville dansa, men det ville inte mina kompisar så den ene drog med honom ut på dansgolvet och ställde honom hos mig och väninnan. )

-Eftersom jag älskar att köra buss och träffa folk drar jag ut på tiden och därför är vi en halvtimme sena.
(Busschauffören som körde mig till Göteborg i torsdags.)

"Akta mos. Alla dagar"
(Hos kiosken på Grönsakstorget.)

Jag: "Har ni strawberry daiquiri?"
Bartender på Bitter i Göteborg: "Ja, så in i helvete!"

* Veckans händelse: Thomas Di Leva på Växjö teater, torsdag kl.19.
http://cityguide.se/vaxjo/

Konsten att vara snäll

Igår lyssnade jag på Stefan Einhorn som skrivit "Konsten att vara snäll". Jag ska försöka praktisera det idag. Igår körde jag mitt eget race och var besvärlig. Eftersom jag gick ensam på mässan var det så lätt att som av en händelse glida in i långa köer någonstans i mitten till föreläsningarna. När jag var färdigmässad ringde jag kompisen som kört bil dit och bad henne ta mina tunga kassar med böcker.

Gammelgubbetrött i fötterna, som jag var, hade jag först tänkt att vila ut och umgås med vänner, men så kom Håkan Hellström emellan. En ensamhetens kalvytterfilé (med bea såklart, vad trodde ni?) gav mig perfekt plats på Lisebergs huvudrestaurang med utsikt över scenen så jag slapp stå.

På bussen som jag hade tänkt ta till kompisarna uppå Källarbacken stod det fullsatt och sedan kom det ingen extrabuss som jag hade tänkt mig. Då blev det en annan buss som inte ledde ända fram utan jag fick hämtas i Landvetter centrum. Det känns inte helt okej att utnyttja vännen (jättetröttasmåbarnsmammansominteorkadegåpåkonserten) som taxi klockan 23, när jag hade sagt att jag skulle ta mig dit gåendes. Dumma, dumma Västtrafik! Jag gick på bussen där bak och hittade ingen biljettautomat för mitt hundrakort, blev sur och betalade inte eftersom jag var på fel buss. Det är inte helt säkert att den motiveringen skulle gå hem hos en kontrollant... 


Idag SKA jag åtminstone umgås med vänner. Jag får se hur många, det är ännu inte riktigt bestämt förutom att det ska ut och ätas och sedan dansas, åtminstone enligt mig och ganska nyblivna singelvännen.

I storstäder kan jag göra saker ensam och igår var jag på de två största evenemangen Göteborg hade att erbjuda. Bokmässan, som räknar med 100 000 besökare, och Liseberg, som är Sveriges mest besökta turistmål, där vi var 17 000 i publiken.

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=447868

Bokmässa och Hellström

Ojojoj, jag blir ju alldeles matt av detta mitt mässande. Jag har gått på två seminarier och tre miniseminarier och sett mängder av montrar och människor. Det är underbart att gå en hel dag och känna sig hemma bland alla kulturkoftor. "Kan onda handlingar bli goda gärningar?" med Stefan Einhorn, Maria Ernestam och Niklas Törnlund var tänkvärt. "Novellen - litteraturens singel" var kul för Jonas Hassen Khemiri var med, fast han hann inte läsa klart sin novell tyvärr. Mark Levengood var mjukmysmild som alltid. Eva Susso var bra men böckerna riktar sig till högstadietjejer och egentligen hade jag tänkt gå på "Skönlitteratur - mobbad konstart i skolan?" men hann inte för när jag hade tagit en rulltrappa upp befann jag mig i helt fel ände av bygget. "Skönlitteratur i klassrummet" med Johanna Lindbäck som är en av tjejerna bakom bloggen Bokhora var intressant för oss skolmänniskor.

I "Rum för poesi" skulle jag kolla hur Klas Matthiasson skötte sig offentligt men fick först genomlida 45 minuter polsk poesi. Till en början var det trevligt att höra ett totalt främmande språk men det blir väldigt snabbt frustrerande när man inte fattar ett ord. Kanske hade gammelpoetissan inte behövt läsa alla de nio dikterna? En man i publiken störde med idiotkommentarer som "det lät bättre på svenska" och "kommatecken är onödiga" innan han tröttnade och gick. Klas tog i så han blev röd i sin brabarabradikt och tanten bredvid mig höll för öronen. Jag är imponerad över hur han kan dra ut på ett skorrande R. Det går ju inte!

Efter åtta timmar på mässan var jag rejält trött i fötterna trots att jag faktiskt suttit en hel del. På bussen in till stan på morgonen fick jag se en skylt som upplyste om att Håkan Hellström skulle vara "hemma". Det tror jag att jag vetat men glömt bort. Jag hade med ett par fribiljetter  till Liseberg och ville väldigt gärna gå. Så då gjorde jag det. Knäppt att sitta ensam på en restaurang och lyssna på konsert, men efter ett tag tänkte jag inte så mycket på det. Jag, hm, missade nästan hela konserten när Håkan var i Ljungby i somras så det blev som plåster för det nu. En och en halv timme på Liseberg med en Håkan som är uppenbart rörd över hemmafansen är en angenäm upplevelse men tyvärr blev det logistikproblem så väninnan fick rycka ut och hämta mig i Landvetter eftersom bussarna gick så illa. Jag som hade tänkt bevisa att jag hittar från busshållplatsen hem till dem.


Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=13 :

1. Har du varit på Bokmässan någon gång? I så fall: vilket är ditt bästa minne därifrån? Om du inte varit där, är det något du drömmer om att göra?

2. En bok som ska presenteras på bokmässan är SMS-boken, skriven av en mängd författare. De bästa SMS:en har valts ut. (Jag har skrivit lite om den här.) Vad tycker du om SMS? Kan det bli bra litteratur av SMS, eller förstör det vårt språk?

3. Idag har jag varit på en förhandsvisning av en film som heter Fishy och är inspelad i förorten Fisksätra i Stockholm. Vad tänker du på när du hör ordet stockholmsförort?

4. Filmen Fishy handlar om två helt olika människor som blir förälskade. Vilken är din favorit bland kärleksberättelser: det kan vara på film eller i bok eller i konst, eller på teater.

1. Ja, flera gånger. Det var kul förra året när jag skulle ha autograf av Gessle och han fick skriva bakpå ett visitkort jag fått av en kompis med titeln überpimp.
2. Jag tycker att det är jättepraktiskt med sms men viktigt att skilja från det nästan utrotade ordinarie skriftspråket.
3. Hallonbergen, låter vackert men är fult och betongigt.
4. Allrakäraste syster av Astrid Lindgren. Syskonkärlek, Ylva-Li, Salikons rosor.

Nu har jag knåpat länge nog på kompisens besvärliga laptop som tappat suddknappen.


Kändisspaning

Eftersom jag är en sådan nitisk mässgångare har jag skrivit ut ett eget program med saker jag vill göra på bokmässan imorgon. Det är ovanligt få kändisar i år men å andra sidan ovanligt många som vet vem jag är.  Sara Larsson är en kompis som jag jobbat ihop med på Ljungby bibliotek och hon är en av författarna till Effektiv sökning på nätet. Emelie Asplund har jag tränat volleyboll med i Hedemora. Hon är fotograf och aktuell med böckerna Bara bröst och Singel i Tokyo. Klas Matthiasson, Ljungbykille som jag ofta nämner här. Han ska uppträda med dikter ur boken Urklippt. cirklar & fyrkanter.

Sedan ska jag försöka höra några som jag pratat med men som nog inte vet vem jag är. Niklas Törnlund, Katarina Mazetti, Jonas Hassen Khemiri, och Mark Levengood.

Det är min plan förutom att jag ska lyssna på en massa andra okända och kända människor.


Norska bibliofiler

Bibliofiltjänaren verkar vara ett slags norskt bibliotekssystem som möjliggör för låntagarna att göra fjärrlån på egen hand. Norska är ett lustigt språk och här är ett utdrag ur ett mail jag fick idag via Biblist.

Noen av de store Bibliofiltjenerene fikk pusteproblemer for en tid siden, og vi startet diagnostisering. Det viste sig da at en kjempestor epostkasse kunne kvele maskinen i opptil ett minutt. Oppfordringen går derfor til hver og en av dere, slett eller arkiver lest epost, ikke la den ligge i innboksen. Du putter da vel ikke avisene tilbake i postkassen når du har lest dem?  http://www.bibsyst.no/info/InfoBrev/Bibliofil_2-2008.pdf

Buss till Göteborg

Imorgon ska jag åka till Göteborg. Om man kör bil från Ljungby brukar man köra över Halmstad när man ska till Göteborg. Oftast åker jag buss och då via Jönköping. Det som passar bäst imorgon är en buss som går till... Helsingborg! Där har jag tjugo minuter på mig att byta till en buss mot Göteborg. Märkligt. Roligt med kartan jag hittade här är att Getinge, Borgstena och Timmele är de största orterna i Sydsverige.http://hiphop.just.nu/pics/karta_sverige_soedra.jpg
NASA

Om man köper fyra förkylningsprodukter (tror jag faktiskt de kallar det) på Apoteket nu så får man en bok av Christer Fuglesang på köpet. Den har jag satt i händerna på sambon som säger att den är intressant.

När vi var på NASA förra sommaren störde jag mig på att månbilarna såg så leksaksaktiga ut. Som om en femåring lekt med folie, liksom. I USA vet man aldrig (jo, för det mesta vet man att inte) om det är äkta eller fejk, men just på NASA så tror jag att det var ovanligt mycket äkta grunkor. Föga förvånande har de också världens största space shopping center. När vi gick runt och tittade på raketer kommenderade de via högtalare att alla skulle gå inomhus för att det var åska på gång. Det var lite coolt. Det är hög säkerhet på det där stället och jag kan tänka mig att de inte vill bli stämda, som man kan bli för vad som helst i USA, för att besökare blivit träffade av blixten.

Miljövänlig

Jag försöker ju att tänka lite miljövänligt emellanåt, men jag känner att jag har en hel del kvar att lära. När jag pratade med en duktigt miljövänlig kompis blev det så här:

Jag: "Jag letar fortfarande efter något sånt där, vaheterdet, uppbrytbart schampo.
Kompis: "Nedbrytbart."
Jag: "Jaa..."

Nu får jag nog lägga ned saften Fun light igen. Det är inte bara det att det är en äcklig kombination med stugvattnet. Det är även farligt med aspartam och det enda som funkar för att döda myrstackar, har jag hört. www.weleda.se Detta kostar 71 kr/100 ml. Jag köper inte så dyrt schampo!

Blåtunga

Idag har våra får blivit vaccinerade mot blåtunga, en dödlig sjukdom hos kor och får. Jag var inte med men det ringde någon ansvarig och frågade om jag kunde ge en vägbeskrivning från Nöttja (dit de skulle först) till Runkarp. "Nej, oj, vad jag inte kan det. Ring sambon i stället." Om jag skulle förklara vägen så skulle de inte komma fram idag... 

Här ett par bilder från när jag var i Florida förra sommaren och fick både blåtunga och rödtunga. Jag köpte en slush som hette blueberry i den naiva tron att det skulle vara något naturligt färgämne i men jag har nog aldrig smakat något så syntetiskt! Jag vill också meddela att när det är 40 grader varmt tar jag inte något som helst ansvar för vad mitt hår hittar på.

 

Kokosboll?

Idag var vi ute och plockade svamp. Det gick dåligt. Jag hittade inte en enda svamp jag ville äta. Däremot hittade jag en halv boll. Jag hojtade till sambon att jag hittat något spännande. "Det ser ut som en kokosboll! Nej, jag menar kokosnöt." Vad är det för något? Ett fågelbo tror vi.


Hushållsarbete

Inspirerad av roliga http://spiderchick.blogg.se och inlägget Rensningen fortsätter vill jag visa några gamla bilder på mig när jag hushållsarbetar. Ugnsluckan var trasig så när vi hade något i ugnen ställde vi en stol framför och då fick man sitta ned och laga mat. Sedan tyckte sambon det var dokumentervärt när jag städade badrummet iförd träningskläder. Det är jobbigt att städa, ju. Så här såg jag, kök och badrum ut 2006.Kulturkullan

Vecka 39

* Läser: 19 minuter av Jodi Picoult. En bok jag hungrigt kastar mig över trots att den är på 500 sidor, vilket brukar skrämma mig. Picoult har skrivit en av de bästa böcker jag vet: Allt för min syster, och allt hon skriver är ruskigt bra, med betoning på ruskigt. Böckerna behandlar så hemska saker så det är svårt att sova när jag läst på kvällen. Det har skrivits många böcker i USA om dödsskjutningar och när jag läser 19 minuter tänker jag ofta på Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver (för övrigt också en av de bästa böcker jag läst de senaste åren), men det här är första gången en författare har fått tala med Columbineanhöriga. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: The diving belle med Sibel. CD från 2008. Sibel var med i Idol 2004 och 2005 (är det så länge sedan undrar jag men väljer att lita på wikipedia i det här fallet) och melodifestivalen 2008. Hon är född i Jugoslavien (1987! Då var hon ju bara 17 när hon ställde upp i Idol första gången och var jätteduktig redan då!) och har vuxit upp i Kristianstad. Jag minns att jag greps av hur jobbigt hon haft det med mycket tid på sjukhus (av någon anledning som jag däremot inte alls kommer ihåg) och hur tuff hon var med inställningen till hur gärna hon vill sjunga. Låtarna är ofta ballader liknande That is where I´ll go från schlagertävlingen.

* Veckans citat: "Ja, fy fan, sa han som sket i Lagaån!"
Nytt talesätt uppsnappat en sen lördagsnatt på Adonis pizzeria.

* Veckans händelse: Bokmässan i Göteborg 25-28 september.

Ljust hår och mörka bryn

En anonym tyckte det var svårt att bedöma hur jag ser ut med nyblekt hår och ännu mer nyfärgade ögonbryn när bara övre delen av ansiktet syntes. Här syns det kanske lite bättre. En annan anonym (samma som brukar skriva dumma kommentarer) tyckte att det såg galet ut. Snälla kommentarer, säger jag, annars raderar jag dem! Jag är medveten om att jag skelar när jag tittar in i kamera och att ögonen ser olika ut, men tycker brynen blev fina. Och, nej, de har inte blivit plockade sedan sist jag var på hudvårdssalong för många år sedan och färgade och blev tjatad hål i huvudet på av tjejen som nästan vägrade färga om hon inte fick plocka dem.Sprit är skit!

Har ni sett en man ha sex med en bil någon gång? Det hade inte jag förrän jag fick se det här klippet:

http://www.expressen.se/1.1305654

Nej, nu syns visst inte filmen där längre, men den går säkert att hitta någon annanstans.

Läsgroda

Den här gulliga grodan hittade jag på bibliotekets sida och den bor på Lagans bibliotek.

Grodan bor på bibliotekt i Lagan. www.ljungby.se/bibliotek Foto: Sara B


Strike!

Jag tappade en schampoflaska i duschen och slog omkull övriga fem flaskor på golvet. Strike! Konsten att bowla i badrummet. Motion, jajemensan!
 www.fortjacksonmwr.com

Mudrick

Idag har jag varit på torget och handlat Mudrickbröd. Pumpabröd, vitlöksbröd, kokosvaniljkaka och munk med jordgubbssylt. Bara namnet Mudrick gör mig på glatt humör. Pumpabrödet är till sambon, det är på tok för prickigt för mig och så massivt att man kan slå ihjäl små djur med det.  www.mudrick.se


Fina fisken

Jag trodde att min fredagkväll skulle se ut ungefär såhär: diska en tråkigt stor disk från flera dagar tillbaka, plocka upp tvätten från torkrummet som hängt där sedan i söndags (eh, jag har visst inte gjort så mycket hushållsarbete på en stund utöver den där fettiga fläskfilén jag pysslade med igår), äta falukorv, möta upp en kompis på after work. Men så kom sambon hem och sa "ska vi åka båt?". Det skulle vi. Då fick vi (sambon) en gädda, som vi slängde i, och en öring som vi tog upp. After worken är mellan 16 och 20 och hinns inte med. Däremot blir det puben senare ikväll. Fira fina fisken!


Se mig!

Här går man och förändrar sig hela tiden och ingen märker något! Se mig då! Den senaste tiden har jag klippt mig, blekt håret, färgat ögonfransar och ögonbryn och köpt nya kläder. Det vore kul om någon kommenterade det och eftersom jag knappt hört något får jag väl göra det själv då. Jag begär såklart inte att alla ska tycka det är fint, men man kan ju säga "du har nya skor" utan att säga vad man tycker om dem. Snälla (eller åtminstone inte taskiga) kommentarer nu, tack!


Kolsvarta ögonbryn, hehe...

Svårt ta kort på sig själv i spegel!

Nils Ahnland

Jag har hittat en ny musikrecensent jag följer på http://musikbiblioteket.blogspot.com/: Nils Ahnland. Inte för att han gillar samma sorts musik som jag gör, för det gör han sannerligen inte, utan för att han skriver så roligt. I inlägget Ulf Lundell skrev han knappt ett ord om Lundell men desto mer om Jimi Hendrix:

" I dag, by the way (eller vid vägkanten som det heter på svenska) dog Jimi Hendrix. Ett utmärkt tillfälle att sörja lite lagom, tända några ljus, bränna några gitarrer och låna ett par Jimiskivor på bibblan. Hur kan ha han ha dött i dag, undrar vän av ordning (tillika vän av obegränsad idioti). Han dog den 18 september, förtydligar jag då. 1970."

Fula tider

Idag gick jag upp kl.7.45 som är en ful tid för mig. Allt före nio på morgonen är egentligen tillräckligt dumt för att jag ska vara trött hela dagen sedan. Tyvärr valde jag fel människa att beklaga mig för. Hon går upp 4.45 varje morgon. 4.45?! Om jag är vaken vid den tiden så är det för att jag: a) är på nattklubb som stänger kl.5 och tror att man måste vara där tills dess. b) ska åka med flyg/buss/bil/båt c) inte kan sova utan grubblar eller skriver dikter d) vaknat av att skatorna steppar på fönsterbläcket eller balkongtaket e) har ätit mediciner så jag är speedad.

 Det närmaste jag hittade 4.45. http://minelle.blogg.se

Kulturfyran

Kulturfyran denna vecka från http://kulturbloggen.com/?cat=13

1. Gillar du Coldplay?

2. Om du skulle placeras på en öde ö ett år och det inte fanns Internetuppkoppling och inga mobiler, men du hade en mp-spelare där du fick plats med tre skivor. Vilka skivor skulle du ta med dig?

3. När jag såg REM blev jag positivt överraskad, de var bättre live än på skiva, tyckte jag. När jag såg Van Morrison var det tvärtom. Han är bättre på skiva än live. Har du någon sådan upplevelse, att någon artist var bättre eller sämre live än på skiva?

4. Nästa vecka är Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Tyvärr hinner jag inte åka dit i år. Ska du dit? Om du ska dit: berätta gärna om någon programpunkt du ser fram emot där.

1. Jag kan inte komma ihåg hur de låter.
2. Guld med Ratata, Flyttband (en skitbra blandning jag spelade in när en kompis skulle flytta), någon 80-talsblandning med svenska artister.
3. De flesta är bättre live. Fast när man hör liveinspelningar låter det ofta skrutt. Efter att ha sett Iron Maiden i somras kan jag höra dem på skiva och tycka att det är rätt bra, trots att jag är mjukpoppare och inte hårdrockare, eftersom spelningen var så häftig.

 http://gfx.aftonbladet.se

4. Ja, jag har seminariebiljett till fredag och ska gå på så mycket jag bara orkar och hinner. Jag är särskilt nyfiken på Kan onda handlingar bli goda gärningar? med Maria Ernestam, Stefan Einhorn och Niklas Törnlund.


Veckohandla och stormatlaga

Det här med att veckohandla har jag aldrig kunnat. Jag kan inte tänka så långt framåt (en anledning till att jag inte kom längre i mitt projekt att lära mig spela schack än att lära mig vad pjäserna heter). När jag pratade med en kusin om storhandling en gång sa hon att hon också är kass på det. Hon hade förundrat varit med när hennes lillebror med flickvän fyllde en kundvagn på Coop och sedan betalade med medmerakort. Hm, medlemskort, vad är det, liksom? När de frågade henne hur hon gjorde sa hon att hon alltid kunde springa ned till turken på hörnet om hon behövde något. Det kan man ju om man bor bredvid Globen som hon gjorde då.

Själv har jag ICA-kort och självscannar. Problemet med det är att sambon tappat sitt ICA-kort och inte kommit sig för med att skaffa ett nytt så när vi handlar tillsammans måste han ta upp allt han plockat ihop när jag ska scanna. Hur är det tänkt att man ska göra om man är flera som handlar men bara en scanner? Oftast är det jag som handlar och i augusti slog jag nog nytt rekord med femton olika tillfällen. Vi bor nära Maxi så det känns inte miljöovänligt att handla flera gånger i veckan eftersom jag alltid cyklar men det kunde kanske spara tid att handla lite mer sällan.  

Vi försöker att göra storkok ibland och håller fortfarande på med en lammgryta som vi lagade för många dagar sedan. Nu har det sista hamnat i frysen för lite omväxling. Idag gjorde jag en fantastisk anrättning. Så här: stek en fläskfilé, tillsätt en burk crème bonjour cuisine karljohansvamp (13% fett) och en halv burk bearnaisesås från IKEA -nytt fynd, oväntat god bea från IKEA- (65% fett), sisådär 20 mortlade grönpepparkorn, salt, peppar. Moahaha!

 http://recept.nu

Lack & läder & choklad

Min skinnklänning har varit på lackåläderparty utan mig! Fnutt! Nästa gång vill jag också bli bjuden.

Det hade nästan varit värt att åka med åttorna på studiresa till Finland. De har besökt Fazer chokladfabrik!

http://www.ljungby.se/Barnomsorg-utbildning/Nyhetslista/Nordisk-skolvecka/

När jag träffade sambon och han sa att han var från Ljungby felkopplade jag och tänkte på Ljungsbro där Cloetta ligger. Där kunde han gott (!) bo, tyckte jag.


Dildo

När jag googlat bilder på läslampor, utan att hitta några vare sig lä- eller andra slampor, fortsatte jag självklart till sökningen dildo och fann den här fantastiska bilden:

 http://upload.wikimedia.org från Dildo i New Foundland

Krama mej inte

De är lustiga på vårt Maxi. För lite sedan hade de en kramkampanj när man kunde köpa kramar av Röda korset. Nu möts jag av en skylt där det står "Krama mej inte förrän jag är din!". Den sitter bredvid avocadon. Kan någon köpa avocado utan att åtminstone småklämma lite på den? Troligen samma person har finurlat ut skylten med texten "Klä inte av oss, då fryser vi!". Den sitter vid romanescokålen, eller om det är blomkålen.

http://thebeautybrains.com 
Undrar om avocadon på bilden har något emot den här sensuella behandlingen...

Läslampa

Jag satt på andra sidan bordet när sambon bläddrade i reklamblad. Då blev det, faktiskt, så att jag läste lä-slampa. De finns på Netto denna vecka. Undrar om de saluför vind-slampor nästa vecka. Om man googlar "läslampa" får man inte en enda bild på horor. Kan man tänka sig. Men med en gnutta fantasi kan man få den här bilden lite kinky.

http://www.pointex.se/

Jämför med denna:
www.gnetagalten.se

Yfronten goes stövelblogg

Mina gamla stadsstövlar:

Mina nya stadsstövlar:

Jag måste ha röda gummistövlar, annars går det inte!

Kulturkullan

Vecka 38

* Läser: Bitterfittan av Maria Sveland. Har jag snart läst ut. Jag håller med i det mesta och känner mer och mer att jag inte vill ha barn och i mitt nästa liv vill jag bli man. Bokens Sara tar sig en vecka på Teneriffa utan man och tvååring. Hon är journalist och får höra saker från sina manliga kollegor som: "Alltså det här med våldtäkt är jävligt svårt egentligen, jag menar, vem har inte varit kåt ibland och tryckt på fast tjejen inte velat?". http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Ett hjärta som glöder som en gång brann med Brolle. CD från 2008. Brolle har gjort två album på engelska innan detta första svenskspråkiga, förutom det med Cornelistolkningar som jag inte hört. Ibland blir det lite svensktoppenvarning men han har en, visserligen smäktande och vibrerande, skön röst som han kommer undan med. Jag vet inte hur sant det är men har hört ryktas att han är ihop med Elin Lanto (vars låt I won´t cry retade gallfeber på mig) och undrar hur många texter som handlar om henne. Sådant är kul att spekulera i.

* Veckans citat:
"Det måste vara ett helvete att vara Ernst!. Jag gick och drog med handen i gräset, som han brukar göra, och rev sönder den!".

Sambon upprörd när han lekt Ernst och Sommartorpet (förra säsongen) på vårt lantställe.

* Veckans händelse: Smålands konstnärsförbund 50 år. Jubileumsutställning. www.ljungbergmuseet.se

Min bror fyller 37 på tisdag. Det hurrar vi för!


IKEA, busig...www.ikea.com


Kompisen köpte glas och servetter i serien Busig på IKEA. Glasen hittar jag tyvärr ingen bild på men de har samma mönster som de blå servetterna. Psykedeliska svampar, elefanter, pingviner och skalbaggar som är blommiga. Busigt? Knarkigt, tänkte vi som nyligen varit på Christiania. Ja, det var en upplevelse så det ska tydligen tjatas om det ett tag till här.

Haschtomten

När jag gick runt i Christiania förra lördagen fick jag se en alldeles fantastiskt läcker man. Jag cirkulerade länge runt hans stånd (nu pratar vi marknad här...) men kom aldrig på någon bra anledning att prata med honom. Det hade kunnat bli dumt eftersom jag säkert bara skulle blivit pålurad knark jag inte vill ha. Dessutom skulle han ha pratat danska och jag skulle  ha svarat "jä, jä" och hållit med om vad som helst. Sambon skulle bli ledsen på mig om jag försvann med en sexig haschtomte bara för att han var lång och mörk och mystisk och hade vansinnesfina ögon. Jag som inte ens brukar gilla farliga män.

Det är svårt att förstå tjejer som tänder på brottslingar som begått våldsbrott. Vad tror de liksom? Att de ska omvända dem så att de blir snälla och lagliga? Då tappar de väl sexigheten så tjejen tröttnar i stället för att fatta att hon haft världens tur att hon inte blivit misshandlad. Det är så sällan man hör om galenpannor som skärpt till sig på riktigt och det brukar vara de naiva tjejerna som råkar illa ut. Åh, klokheten. Som om jag inte kommer att leta efter den där mannen nästa gång jag kommer till Christiania. Jag lovar att bara köpa smycken av honom i så fall, eller vad det nu var han sålde officielllt.

 http://photos.igougo.com  

Kompisars kompisar

Hur vet man när kompisars kompisar är ens egna kompisar? Jag är rädd att jag är för påig ibland och vill inte skrämma iväg potentiella vänner. Samma problematik som när man är intresserad av någon och inte vet om det är besvarat, förutom att man slipper den smärtan ifall det inte är det. Jag har förresten en kompis som varit singel i sommar och nätdejtat herrejävel. Nu är hon kär i en kille men säger fortfarande att de dejtar. Eftersom jag varit upptagen de senaste tolv åren har jag aldrig dejtat och jag fattar inte alls hur det går till. Det verkar bara som att det har blivit ännu svårare att veta definitivt att man har ett förhållande.

Men nu var det kompisar jag tänkte på. Jag bjöd hit en tjej jag träffade i Köpenhamn. Nu lät det ännu konstigare än det är. Tjejen var med på samma resa men vi hade aldrig träffats innan. Hela det där tjejgänget är sådär roligt så jag gärna vill träffa alla flera gånger. Hur som helst bjöd vi hem den här tjejen och hennes kille igår och så gick vi på Kung i baren. Trevligt förutom att Kung i baren var en besvikelse. Det var inte alls många ute. Tråkiga Ljungbybor som inte fattar att man ska passa på när det är 28-årsgräns!

Ett omvänt problem är när jag träffar kompisars kompisar som jag inte vill umgås med. Vissa människor får man bara lov att stå ut med men när de inte ens är särskilt trevliga fattar jag inte vad de tror att de ska träffa mig för. Jag är nämligen snäll och rolig och vill inte lägga tid på att vara obekväm i subbsällskap (ni observerade väl att det var två B?) . Det blir ju inte utan den gemensamma vännen jag träffar dem i alla fall.

När allting stämmer

Mitt huvud vilar på din arm
och din hand på mitt lår
jag känner du är trygg och varm
din näsa i mitt hår

Ligg kvar en stund och vila så
vi har all tid i världen
allt jag har vet du du kan få
min kärlek nu, här är den

Älmhult, prylmecka!

Idag var jag och en kompis i Älmhult. Vem är det som har undanhållit Älmhult för mig (förutom jag själv, som fått panik av stan efter mitt misslyckade jobbförsök där)? Det finns hur många roliga prylaffärer som helst! Lejonhuset (kläder, leksaker, smycken), Presenten, Önska, Mix och allt vad de heter. Annars brukar man bara åka på IKEA och sedan hem, men jag tror minsann att visa butiker har lördagsöppet.

Adam Tensta

Idag fick jag mail från en snubbe på ett skivbolag som "vet att min blogg har många läsare." Tja, det är ju relativt men jag antar att han tror att statistiken är minst tresiffrig per dag. Det är den ju då inte... Men jag faller hårt för sådana mail och visst kan jag länka till nya videon med Adam Tensta:


http://www.youtube.com/watch?v=m4yjOEtsRTE

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från: http://kulturbloggen.com/?cat=13

1. Vad vet du om Kulturrådet?

2. Om du skulle bo på en öde ö i ett år och bara fick ta med dig tre böcker: vilka böcker blev det då?

3. Om Big Bang-försöket verkligen slukar världen och skickar ut oss i ett mörkt hål: vilken låt skulle du vilja höra samtidigt, om det gick att välja? (Peter Gabriels sajt The Filter listade några låtar som är lämpade i det sammanhanget, förresten.)

4. Om du visste att det svarta hålet skulle sluka världen i morgon: vad skulle du helst göra den sista kvällen: se din favoritfilm, läsa i din favoritbok, gå en promenad, äta gott, dricka dig full, älska, sova eller något annat?

1. Vi får pengar att köpa böcker till biblioteket från Kulturrådet med villkoret att det ska vara läsfrämjande. Det är ganska lätt att infria.
2. Det borde ju vara böcker jag inte har läst. Hm, tre böcker jag vill läsa som kan räcka länge? En halv gul sol av Chimananda Ngozi Adichie, Dagen efter av Lionel Shriver och De välvilliga av Jonatan Littell. Eftersom jag inte ska till en öde ö och har ett motstånd mot tjocka böcker kommer jag troligen bara att läsa Dagen efter.
3. Black hole sun med Soundgarden om jag vill leka mitt liv som soundtrack.
4. Älska och somna i varandras armar låter väl fint som det sista man gör?


Linedance, schhh...

Om detta med linedance talar vi mycket tyst, okej?

Married?

Jag hade ett kul snack med en dansk i lördags. Eftersom vi var på en engelsk pub kändes det någorlunda naturligt att prata engelska.

Kille, som fått syn på min ring: "You are married!"
Jag: "No. I´m engaged."
Kille: "When do you have to marry?"
Jag: "I don´t have to marry."
Sedan talade jag om att vi varit förlovade i fyra år och tillsammans i tolv. Samt blev trött på att han inte köpte någon cider åt mig fast jag försökt handla på kort och kortläsaren inte funkade och jag inte hade några danska pengar kvar.

Späckat schema

Jag tycker jag har många saker jag ska göra. Idag har jag varit på ostkakeriet (kanske Sveriges enda?) i Flattinge och firat en tjej som fyller år. Imorgon ska jag på fotografering klockan 15.30, programkonferens 15.40 och personalfest kl.17. Det är då jag ska lära mig dansa linedance på en och en halv timme. Det är nog det mest stressande.

Vi ska få våra får vaccinerade mot blåtunga, en läskig sjukdom som finns i Halmstad och sprids med svidknott. De räknar med att börja vaccinera i Ljungby kommun nästa vecka. Vi har två får som kommer att bli svåra att fånga in för de är inte vana vid att man tar i dem. Nu börjar de äta äpplen ur handen på sambon, men jag undrar hur man ska få dem att stå still så pass länge att man hinner vaccinera dem.

Jag vill till Älmhult på lördag för det är Älmhultsdagarna och då finns det langos. Dessutom såg jag världens mest fantastiska grunka, i ett skyltfönster där, som jag måste köpa åt sambon. Förfest hos oss på kvällen. Kung i baren. Späckat.


Hastighetsbegränsning

Nu ska de sätta nya hastighetsbegränsningar så vi ska ha 40, 60, 80, 100 och 120 också. Lite för att det ska bli internationellt tror jag, men mest för att det ska bli säkrare trafik. Det låter vettigt att ha flera gränser eftersom det är ganska stor skillnad mellan 50 och 70 men det jag inte tror på riktigt är att man ska kunna se på sortens väg vad det är för gräns. Jag tvivlar på att jag är ensam om att ibland inte veta om det är till exempel 70 eller 90 och det lär inte bli lättare med flera alternativ. De får sätta upp fartskyltar var tionde meter... Hoppas att kontrollanterna kommer att vara snälla. Det vore ironiskt om jag åkte dit för fortkörning, jag som alltid blir omkörd.

www.w.se

Glimtar från Köpenhamn

(En av tjejerna på resan) -Vilket är ditt favoritbarnprogram?
(En annan tjej) - Fyra elefanter är fler än tre myror.

(Misstänkt ung göteborgare som skulle lägga in sitt nummer i min kompis telefon) -Kan du lägga in ´Markus´?
(Jag, som trodde av någon anledning att jag skulle fatta någon annans mobil.) -Ja. MASSP.

(Jag, hysteriskt skrattande så att hela matstället stannade upp och undrade vad det var för galet hickliknande ljud)
-HihihiHI, hihihiHI, hihihiHI, hihihiHI, hihihiHI, hihihiHI...
(Väninnan till övriga matgäster) - Ta inte tsatziki!

(En i tjejgänget om en receptionist med Brollefriss i hiss (friss i hiss, hehe)) -Ska vi våldta honom. Nej, jag bara skojade...
(Receptionist) -...

(Jag, pingvinar mot rött) -Om man leker pingvin när man korsar gatan är det mindre risk att man blir överkörd. Pingviner blir sällan påkörda.

(Tjej som står och väntar utanför sexbutik) -Nu får ni komma ut. Här kan jag inte stå, de tror ju att jag vill ta betalt.

(Jag till trubadurtomten Jim Fox) -Pogues!
(Trubadurtomten) - Ah, Christmas song! Fairytale of New York!
www.jimfox.org.uk 
http://www.myspace.com/jimfoxlive

Nitar och läder

Jag har köpt mitt livs första par ballerinaskor. Egentligen gillar jag inte ballerina, de passar inte så bra på mina fötter i storlek 40 utan bättre på små nätta fötter. Men jag gillar nitar och läder och hittade ett par underbara skor i Köpenhamn. Jag tycker kanske att det är mera pumps men de heter ballerina så okej. Sambon tycker de ser konstiga ut. Det är lite min grej att vara konstig ibland...Kulturkullan

Vecka 37

* Läser: Bitterfittan av Maria Sveland. Mycket omdebatterad bok, mycket provocerande titel. Jag är nyfiken och tycker att den verkar bra hittills. Sara som är trettio år har redan blivit en bitterfitta. Eftersom hon brukar drabbas av värsta sortens januariångest tar hon en vecka utan man och barn på Teneriffa. Lite lustigt var det att det var den här boken jag tog med på tjejhelgen i Köpenhamn och läste i väntan på de andra när jag var för ohungrig  (inte samma sak som mätt) för att äta frukost och inte ville se lebbsex på TV. Det var chockartat att hitta en så grov kanal vid tio på en lördagmorgon. Inga bitterfittor där inte!

* Lyssnar på: Söndermarken med Lars Winnerbäck. CD från 2003. När jag varit på Winnerbäckkonserten upptäckte jag att jag hade ett glapp i skivsamlingen. Jag trodde jag ägde alla Winnerbäcks album men hade missat Söndermarken. Den skivan som är så himla bra! Själva Söndermarken är en sex minuter lång historia om uppväxten. Jag har slutat lära mig texter utantill och var helt fascinerad av fansen som sjöng hela, ibland så högt så de överröstade Lasse själv. Stort!

* Veckans citat:
Kompis (vecklar ut en karta): Jag ska bara leta reda på Köpenhamn.
Jag: Det där är en Köpenhamnkarta.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag. Första 28-årsgränsen på länge.

Just for fun

Inatt hann jag och två kompisar besøka sex pubar med livemusik i Køpenhamn. Det var ett ønskemål nær vi gick ut før alla ville dansa och tycker det ær kul om det ær levande musik. Fråga mig inte var jag varit før det vet jag inte, men det var mest engelska och irlændska pubar. Innan vi gick hem, runt halv fem på morgonen åt vi på ett kul stælle med en massa lustig mat. Kompisen åt falafel och jag tzatsiki. Som om min andedrækt verkligen behøvde bættras på med vitløk. Då kom det fram en kille och sa något som læt som norska. Sedan blev det lite svensk-norsk-dansk-engelska. Nær han fick veta att vi bodde på hotell frågade han om vi ville følja med till hans hotell (som han pløtsligt kom på att han hade) och ha party - Just for fun. Vi øvervægde inte særskilt længe møjligheten. Vi har party som business, inte for fun.

Det ær trevligt att gå ute i Køpenhamn och kænns hyfsat tryggt æven mitt i natten, førutom nær jag råkade komma i skottlinjen før en kille som svingade sitt bælte i mitt bakhuvud. Væninnan drog mig snabbt dærifrån før att jag inte skulle børja bråka. Jag såg ju aldrig att han gick och slungade bæltet utan trodde att det var ett ovanligt bryskt svar nær han sa något och jag sa "Va´?".

Jag har ætit pannkaka på Christiania. Vi kom dit ganska sent eftersom det tar sin lilla tid att gå på Strøget. Kompisen som varit dær førut guidade runt mig och sa att maten ær okej, de kommer inte att lura i mig hasch. Jag gillar att køpa pannkakor på stællen man blir varnad før. Godaste pannkakan i mitt minne ær fortfarande från pannkaksvagnen på Karon Beach i Pucket. Det roliga med Christianiapannkakan var att man får lægga på fyllning sjælv och då tog jag ungefær allt han hade; hallon-, blåbær-, jordgubbssylt, honung, nutella och grædde. Sjælva Christiania tyckte jag var mysigt och jag ska nog ta mig dit någon gång på vår eller sommar nær det ær mera liv och rørelse.

Helg i Köpenhamn

Jag ska ut på äventyr i helgen! Det är ett tjejgäng som brukar åka till Köpenhamn. Jag har inte varit med förut men är glad att jag blev tillfrågad att följa med de här sex kvinnorna som är helvilda fast de är runt 40, och några har småbarn. Vad som helst kan hända och jag har fått några restips. Bland annat: Köp inte de marockanska chokladkakorna på Christiania. Det blir nog en något censurerad rapport här på söndag.

Girlanger

Eftersom vi inte unnar fåren alla äpplen försöker vi komma på nya användningsområden. Hela frysen är full med klyftor som jag ska paja (göra äppelpaj på) i vinter. Nu hänger det girlanger med äppelskivor i köket. Har vi tur torkar de så att man kan ha i filen, har vi otur kanske de bara ruttnar och drar till sig flugor... Grannarna har köpt någon pressmojäng så de kan pressa äppelmust. Det blir väldigt gott så det kan vi tänka oss att få mera av.Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=13


1. Igår intervjuade jag Patrik Engellau som skrivit boken "Guds tredje strategi". Det fick mig att fundera kring religion. Om gud skulle komma tillbaka idag, hur skulle han se ut då, tror du? Skulle han vara en människa?

2. Vad betyder religion för dig?

3. Just nu har ju muslimer Ramadan. De äter inte så länge solen är uppe. Har du fastat någon gång?

4. Mat ja. Vilken är den vackraste maträtten för dig? Ja, vilken både smakar gott, doftar underbart och ser underbart aptitlig ut?

1. Jag vill gärna tänka mig en jesusfigur med långt hår och skägg.
2. Inte något.
3. Räknas det när jag inte ätit för att jag varit för bakfull?...
4. Choklad är mat, visst? Det finns väldigt vackra skapelser i choklad.

 www.sastaholm.se


Svenska för invandrare

Nu känner jag för att briljera med mina kunskaper i svenska. Jag läser och skriver mer än de flesta. När jag var sex år skrev jag min första saga Jeten som hsjet och jag har liksom alltid varit fascinerad av bokstäver. På gymnasiet gick jag humanistisk linje och därefter gick jag media- och kommunikationslinjen på Malungs folkhögskola och press- och dokumentationslinjen på Klarälvdalens folkhögskola. Jag har 95 högskolepoäng i svenska/nordiska språk och magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Resten av familjen är språklärare på gymnasiet och även jag jobbar på gymnasium, fast på bibliotek, och har hamnat alldeles rätt.

Jag fick ett trevligt mail:

Hej

Jag se din blog http://ylvarosen.blogspot.com/ och jag forsoker lasa dina text.

Jag kan inte sa bra spraket men jag skulle vara battre pa deta satt.

På detta svarade jag att det är bättre att läsa den här bloggen för att det är lättare svenska. Jag känner mig hedrad att någon läser min blogg för att lära sig språket, men blir samtidigt lite orolig. Visst är det bra att läsa allt man kan hitta för att lära sig svenska, men bloggar är ofta så fruktansvärt dåligt skrivna. Hoppas att den här mannen läser välformulerade bloggar.

Uppdatering: Jag är medveten om att det här låter skrytigt och lite snobbigt men mest skrev jag inlägget för att visa mitt nördiga intresse för det svenska skriftspråket.


SMS till hemtelefon

Jag vet inte hur länge man har kunnat, men jag har nyligen upptäckt fenomenet att det går att skicka SMS till fasta telefoner. Det har jag testat på mor och svärmor. De blir lite konfysa när telefonen ringer och en metallisk röst läser upp meddelandet. Det är ju genialt! Jag behöver nästan aldrig ringa någon mer! Varför gör inte telebolagen mera reklam riktad till sådana som har telefonskräck? Hm, de kanske inte ser det som någon stor målgrupp...

Nu väntar jag på att en kompis ska komma hit och så ska vi gå promenad. Hon håller på att flyttpacka och jag ska hjälpa henne så det blir en flaska vin mindre att ta med. Dumt av henne att dra till Stockholm när hon är en av mina kulturkompisar.


Yfronten på linedance?

Idag har jag efter viss tvekan anmält mig till en personalfest som ska gästas av en linedanceinstruktör. Yfronten på linedance? Jag får se om det blir något över huvud taget för det är inte många på listan hittills. Jag lovar att jag inte kommer att lägga ut bilder i så fall. Med tanke på att jag har en nästan obefintlig koordinationsförmåga så kan det här bli exakt hur pinsamt som helst. Jag ska nog ha mina cowboyboots så att åtminstone fötterna ser okej ut, så kanske ingen märker att jag inte gör något samtidigt som de andra...

 www.nwt.se

Får och äppelträd

Kvinnor och äppelträd är en fin bok av Moa Martinson. Får och äppelträd däremot är en vanlig syn vid stugan. Det ser lite spooky ut med träden som de länsat så högt de når och kliat sig mot grenarna så det hänger ull likt spansk mossa.
Gurkan!

Vem har krystat fram den här gurkan då?

Naaaah, hundänn!

Iiiih, vad gulliga djur det är på http://cuteoverload.com/ Jag vill också ha en hund på huvudet!

And you weel huff me tooooo ... yesss you weeeel ...

Arn

Jag kollade på reklamationsnämndens hemsida och fnissade lite åt rubriken ARN i media.
http://www.arn.se/ Undrar hur många felsökningar de får på det från alla som vill läsa om Arn. Jag och sambon var och såg nya Arnfilmen igår. Jag började gråta fyra gånger och det skulle ha blivit fem om det inte vore för att två jättegripande scener gick i varandra. Så rörd brukar jag inte bli. Jag tyckte filmen var bättre än ettan men sambon tyckte det var för ltie action. Honom kan jag knappt gå på bio med. Det var ju jättemycket action och blod och splatter! Kändispoäng: filmerna är inspelade till ganska stor del på KK:s (Kultur-Karin) föräldrars mark i Varnhem.

Här är Joakim Nätterqvist som Arn och Milind Soman som spelar Saladin. Han har fortfarande farligt hypnotiska ögon men jag såg på något program på TV när de sminkade honom och blev lite besviken när de målade svart runt ögonen. I min enfald trodde jag faktiskt att han var sådär svartögd naturligt.

 http://www.imdb.com/
www.frontface.se

Bruce Dickinson & Lennart Swahn

Haha, ett nytt citat från Jocke, roligast i klassen i grundskolan. Jag kommenterade hos honom att sambon inte tyckte det var sådär fantastiskt på Dalhalla när vi varit på Iron Maiden fyra dagar tidigare. Då svarade Jocke: Vad är Bruce Dickinson (mer än ett incestklingande efternamn) mot Stefan Sundström?

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4182187#lasKommentarer

Mitt jobb är att informera men ibland går det lite snabbt och jag funderar efteråt på sanningshalten i informationen. Idag sa jag först att kultursekreteraren (KK= Kultur-Karin) gjort en folder om statyerna i stan, vilket inte stämde utan hon har gjort en sammanställning om konsten på kommunens hemsida. Alldeles för kort stund efter det talade jag om för kollegan att Lennart Swahn dött i AIDS. Det vet jag inte. Var det det han dog av ? Han blev 81 så det tycker jag är en bra ålder för en sjuk man.

Falu rödfärg

Falu rödfärg är bra, för det går att bara måla över hur många gånger som helst utan att skrapa emellan. Kolla den här snygga väggen på höger sida! Det var mitt sommarjobb att måla den. Det tog väl egentligen inte så många timmar men har inte blivit klart förrän nyligen eftersom jag knappt har varit i stugan i sommar på grund av regn och ointresse. När jag var färdig frågade sambon om jag ville måla mer. Då jag fick välja sa jag nej. Det var en grind han tyckte skulla målas. Klättra på stege och måla överdelen på huset får han också göra själv. Jag tror att jag lagt in kort på sneda fönstret till höger om dörren förut men den här bilden är tydligare än de jag tagit tidigare. Sambon håller på att måla om fönstrena och det har han inte ens försökt få mig att göra den här gången eftersom jag brukar kladda något så förskräckligt på glasen.

RSS 2.0