Nya hus

Nu börjar de nya husen bredvid Sagomuséet bli klara.
 
Jag tycker att åtta våningar är för högt och de lägre husen är i en tråkig brun färg, men åtminstone trä och inte plåt som är fult. 
 
Jag fattar inte varför de får bygga så högt mittemot Gamla torg. Här är en bild från kön till lunchen på Gästgivaregården för två år sedan, fortfarande två meters avstånd. Bakom det röda huset tornar alltså de nya höghusen upp sig nu. 
 
Ur dagboken 930630: Åkte över ett berg för att komma till Borgarfjördur. En liten utflykt som tog hela dagen. Där ligger Alfastein, ett ställe där de säljer slipade stenar. 

Kalleland

Maken heter Karl-Henry men jag säger alltid Kalle. En av hans anställda var nyfiken på vår stuga och tyckte det var spännande när han skulle få komma till Kalleland! Ikväll är de där igen med företaget på semesteravslutning. Själv missar jag aldrig en chans att säga att vi har stuga i Runkarp. 
 
Vi har nyligen haft sotning i stugan och jag undrar vad sotarna tyckte om Runkepuben. Där har vi en kamin som vi ska koppla en skorsten till någon gång. 
 
Jag försöker ha en flugsluss genom att stänga båda dörrarna i hallen men det går inte så bra.
 
Jag ver inte var flugorna kommer in men en dag hade jag sex stycken på ostsmulorna efter frukosten. 
 
Ur dagboken 930629: Vi försökte åka och titta på fåglar men en gubbe sa att vi åkt till fel gård och att där inte fanns några. Men vi fick se ett högt hoppande får. Såg en fin torvgård, gården Hof känd från sagorna (dock vet vi inte vilka sagor) och kyrkan på samma ställe. 
 
(Det där med fåglarna minns jag faktiskt för det var en verkligt sur gubbe som sa "Här finns inga fuglar" på någon skandinaviska när min isländska inte funkade.)

Åbad

Jag är för tjock för att känna mig bekväm i bikini men då är tankini en bra uppfinning. 
 
Denna köpte jag på Lidl som faktiskt har mycket kläder. 
 
Jag premiärprovade den i ån där jag träffade en andfamilj. För att inte skrämma dem gick jag i en bit bort men då kom de simmande emot mig. De vände bara någon meter ifrån mitt ansikte när jag undrade vad som skulle hända, om de tänkte simma in i munnen på mig... 
 
Dagens risk var att få ett drag i huvudet. Jag såg inte fiskaren som står där borta, var kom han ifrån? Som tur var såg han mig och lät bli att kasta när jag badade. 
 
Ur dagboken 930628: Åkte till Dettifoss, Europas största vattenfall mängdmässigt men det var inte lika mäktigt som Gullfoss. 

Om regn

Nu har det äntligen kommit lite välbehövligt regn här. 
 
Det var fuktigt i luften idag och då blir mitt hår schizofrent, rakt på ena sidan och vågigt på andra.
 
Vår schersmin har kommit igång. 
 
Den har snöat en del men verkar uppiggad av regnet. 
 
Ur dagboken 930627: Åkte till Grjótagjá som är en ovanligt tydlig spricka mellan kontinentalplattorna Europa och Amerika. Det rök i sprickan och vi badade fötterna där fast det egentligen var för varmt. 

Hemester

Idag är det min första riktiga semesterdag och jag har varit hemma i stan. 
 
Det här är kommunens största plantering och de har olika motiv varje sommar, i år lindormen.
Lindorm är ett drakliknande sagoväsen i nordeuropeisk folktro som traditionellt har formen av ett gigantiskt ormmonster som bor djupt inne i skogen. /Wikipedia
 
De har gjort ett stort jobb med rabatten. 
 
Man kan krypa genom lindormen på Sagomuseet, titta här: 
 
De har fått hybris på Ljungby maskin och satt upp stenlejon... Jag vet inte om det här hör till museet som de håller på att bygga men oavsett vad är det här en väldigt konstig parkeringsplats. 
 
Jag simmade över ån här och det är ju inte jättelångt och inte särskilt strömt men maken tycker att jag ska vara försiktig och inte vara ensam och simma. Gulligt! Det ska man inte egentligen men det är inte jag som är den som gör farliga saker ensam här. Jag cyklade hem innan det började regna vid femtiden och nu får det gärna regna hela natten men inte åska. 
 
Ur dagboken 930626: Idag åkte vi till Akureyri. Pappa och jag letade förgäves efter Systemet, Rikid, men hittade det inte och dessutom var det stängt. Jag tror att de flyttat på det för jag var ju där förut. 

Kulturkullan

Vecka 26
 
* Läser: Stjäla the show av Emmy Abrahamson. Andra delen i trilogin ungdomsböcker om Filippa som går på teaterutbildning i London. 
 
Stjäla the show (häftad)
Stjäla the show - Emmy Abrahamson - Häftad (9789129709063) | Bokus
 
* Lyssnar på: Så bra som nu med Clara Klingenström på Spotify. Singel från 2023. Jag gillade Klingenström när hon var med i mellon 2021 och hon har en hes intressant röst. 
 
* Veckans klipp: pelikan försöker äta capybara
Pelican’t eat a Capybara - YouTube
 
* Veckans händelse: Py Bäckman och Janne Bark på Scensommar i parken i Ljungby på fredag kl.19.
Ljungby kommun

Båtdag

Idag åkte vi med träbåten på Bolmen, hade med mat och åt i båten. 
 
Det har blåst mycket men idag var det stilla och då går båten bäst. 
 
Det låg en massa båtar inne vid stranden så vi lade till en bit bort och badade. 
 
Här låg det ännu fler båtar men då blev vi nyfikna på vad som är så magiskt med denna vik så vi åkte in och tittade. Det är långgrunt och sandbotten och här badade vi igen. Vi känner dem som hade båten bredvid och min kompis kom simmande och pratade lite. Det var ju kul, annars gillar vi som sagt att vara ensamma vid en strand. 
 
Ur dagboken 930625: Åkte till Snorralaug, en varm källa som Snorre badade i. Lyxigt med varmvatten på den tiden. 

Gustavsfors

Idag ville maken köra en sväng med lilla bilen och vi trodde att vi skulle till en badsjö men hamnade fel på småvägarna. Vi kom däremot till Gustavsfors som är ett vackert fiskeområde.
 
Där finns ett litet gulligt vattenkraftverk.
 
 
 
Ur dagboken 930624: Åkte till Tingvellir. Först tittade vi på Allmannagjá, sprickan mellan Europa och Amerika. Den var mäktig. 

Midsommarblommor

Det finns inte så många sorters blommor längre, för några år sedan hittade vi lätt en bukett till midsommar men idag fick vi gå ganska långt. 
 
Nog för att jag gillar strumpor med roliga mönster men när maken kom hem från England fick jag de här som är lite väl fula... 
 
Jag har dessutom gamla skor som stått ute i farstun i stugan och möglat, men de är fortfarande sköna så de får hänga med ett tag till. 
 
Till slut fick vi ihop en midsommarbukett med hjälp av blommor i trädgården. Jag hade (förutom strumporna och skorna) jeans och T-shirt och höll på att få värmeslag på vår långsamma plockpromenad så det var skönt att bada i dammen efteråt. 
GLAD MIDSOMMAR!
 
Ur dagboken 930623: Åkte till Hveragerdi och hyrde hästar. En tjej följde med oss och red i en dryg timme. Vi hade hästarna Krúmmi, Gljói och Ljúfur och de var väldigt snälla och antagligen vana vid dumma människor.
 
(Jag, mamma och pappa kan inte rida så det var spännande.)

Semester

Nu har jag gått på semester. Jag kanske kommer att uppdatera bloggen mer sällan men jag ska försöka att få till ett inlägg varje dag. Det är irriterande bara att vi har så dålig täckning i stugan. 
 
Idag har jag testat den nyrenoverade bryggan i dammen. Maken har förlängt den eftersom den höll på att lossna från stranden så nu är den lite större och det blir bra när man vill ligga där och sola. 
 
Ur dagboken 930622: Åkte till vattenfallet Seljalandsfoss och det roliga med det var att man kunde gå under det. Häftigt! 

Om namn i ord

Det kanske är för att jag har ett lite ovanligt namn som jag direkt ser det inne i ord, eller också för att jag alltid älskat bokstäver. 
 
Ylva i kylvagn. Även i kylvara, sylvass, Transylvanien. 
 
Ur dagboken 930621: Vi åkte till Jökulsarlón och åkte båt på den, något som jag velat göra länge. Det var häftigt. Vi åkte omkring mellan isbergen i en halvtimme. 

Svårbestämbara färger

Ibland är det svårt att säga vad en sak har för färg. 
 
Färgerna här ser inte ens ut som de gör i verkligheten men den här boken heter Matematik 5000 1a röd. Den till höger är logisk men den nya upplagan till vänster är skär! Det kanske är en dansk som gjort ett lyserött omslag...
 
Jag har inte sett bruna druvor innan. Det står raisin på dem och det kanske är de som blir gula russin. Men vad bilir det för vin? Gult?
 
För några år sedan köpte jag en tvådelad klänning i olika material. Toppen har jag använt ganska mycket så att den har blivit urtvättad, men det har jag inte sett förrän jag jämförde dem. 
 
De här söta blommorna växer bredvid banvallen. Jag frågade en blomkunnig kollega vad det är för något men glömde bort det igen och när jag googlade blå sommarblommor kom de inte upp. De är lite blålila. 
 
Ur dagboken 930620: Vi åkte upp i Lón till sommarstugan som nästan är färdigbyggd. Tittade in hos Gústis bror Óli (Báras pappa) och deras stuga. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 25
 
* Läser: Ångrar dig av Colleen Hoover. Jag gillar hennes lättlästa romaner som är spännande och handlar om relationer. Denna gång är vartannat kapitel Morgans, vartannat hennes dotter Claras. Morgans man och syster dör i en bilolycka och det framkommer att de haft en affär. 
 
Ångrar dig (inbunden)
Ångrar dig - Colleen Hoover - Bok (9789180631617) | Bokus
 
* Lyssnar på: Mellan hopp och förtvivlan med Patrik Isaksson på Spotify. Album från 2023. Isaksson har inte givit ut ett album på tolv år så det här är intressant för oss som gillar honom. 
 
* Veckans klipp: rävgny
Boop - YouTube
 
* Veckans händelse: Midsommarafton på fredag. 
 
Ur dagboken 930619: Jag sa att mamma och jag inte vågade köra scooter men Gústi och jökelguiden sa att det skulle vi visst göra. Jag tyckte att jag körde jättesnabbt när det gick i 40 km ungefär. Jag körde bara fast så att jag behövde hjälp två gånger. 

Berättarfestivalen

Vi har haft berättarfestival här från torsdag till söndag men jag gick bara igår för det hade blivit dyrt annars då man behövde ha festivalpass som kostar 300 kr/dag. De har bytt namn på festivalen från Ljungby berättarfestival och Musik i sagobygd till Sagobygdens musik- och berättarfestival men jag kommer att fortsätta säga Berättarfestivalen. Här kommer ett rabblande av vad jag har sett, för att jag ska komma ihåg det själv. 
 
Göran Hemberg och Agnes Salomonsson. Berättelser av Selma Lagerlöf och musik av Beethoven. 
 
Emil Jensen med vänner. 
 
Lögn eller sanning? Berättelser med Pelle Olsson, Christina Strömwall och Ellen Sjömålen. Publiken fick gissa om det var sant eller inte. 
 
Talkshow om berättande med Emil Jensen, Kersti Ståbi och Göran Hemberg med Ulrika Gunnarsson som konferencier. 
 
En mycket trevlig festival! 
 
Ur dagboken 930618: Vi åkte till Djúpivogur som såg speciellt ut med små klippor runt stan. Kom fram till Höfn vid tretiden. 
 
 

Cykeltur

Tidsinställt inlägg på grund av berättarfestival. 
 
Det är härliga varma kvällar nu och då cyklar jag omkring. Till exempel över Lagan som ligger spegelblank. 
 
Det här ser ut som en sandlåda för vuxna barn. Aha, Ljungby schakt. 
 
Här har jag undrat varför de byggt som en stor parkering. Det ser ut att bli en padelbana där borta. 
 
Ur dagboken 930617: Seydisfjördur mötte oss i strålande solsken. Vi åkte till Egilsstadir och åt frukost. Fick två liter mjölk i stället för två glas. 
 
(Min isländska var väl inte jättebra men jag vet att det heter mjólk.)
 
 

Sommarmarknad

Idag har vi sommarmarknad här i Ljungby.
 
Jag köpte en glass med knäckkulor. 
 
Och churros med glass. 
 
Här sitter det aldrig någon mitt i byggarbetsplatsen men det var skönt för det var lite skugga. 
 
Ur dagboken 930616: Gick omkring i Torshafn. Tittade på deras största park som nog har varit väldigt fin. Tyvärr förstördes den av storm -88 och det låg fortfarande omkullvälta trän överallt. 
 
(Vi var på Färöarna en dag innan färjan gick vidare till Island.)

Skolavslutning

Idag var det avslutning för årskurs ett och två på gymnasiet men det var jag inte med på. Vi hade avslutningsfika med personalen och några avtackningar. 
 
Mina föräldrar har gått i småskolan men vi hade måsskolan idag... Två måsungar förirrade sig in på skolbiblioteket och jag som brukar försöka fånga kycklingar fick tag i en. Kollegorna fick ut den andra också utan att vi blev attackerade av en arg mamma. 
 
Idag öppnade Märtas glasseri och jag gick dit och åt en tivolivåffla med tre kulor glass, mjukglass och strössel. Siaglass är god men 60 kronor är lite mycket pengar för en glass, det kan inte blir så ofta. 
 
Ur dagboken 930615: Man kunde gå in i små gränder mellan husen på "bryggen". Det var stängt där förra gången. Fin och mysig stad men man skulle bli galen av att bo där för det är så mycket turister. 
 
(Jag åkte färja från Bergen till Island med mamma och pappa.)

Studentdag

Idag var det student och utspring hos oss på Sunnerbogymnasiet. 
 
Jag visste inte att den här dörren gick att svänga så långt. Tur att den är av glas och att gymnasiechefen såg att jag stod där bakom när han öppnade den för eleverna...
 
Jag fick också gå in i musiksalen och se stipendieutdelningen. 
 
Det var mycket folk på skolgården och tittade på utspringet. 
 
Jag tyckte synd om killarna i sina mörka kostymer när det var 27 grader varmt, men det var spring i benen på dem ändå. 
 
Tjejerna hade korta klänningar. Klasserna får spela en låt på max 45 sekunder och har ofta avancerad koreografi och sedan springer de upp på lastbilsflaket och hoppar runt lite. 
 
På kvällen gick jag och badade i ån. Jag såg nog död ut när jag låg här för jag hörde ett mystiskt snattrande och där var en and som pickade på mina saker! 
 
Ur dagboken 930614: Åkte en omväg på flera mil för att titta på Norges största stavkyrka. Den ligger i Heddal och det visade sig att vi sett den förut. 

Studentnostalgi

Varje år vid denna tid blir jag nostalgisk och tänker på hur kul det var att ta studenten. Vi har utspring här imorgon så då kommer jag att bli rörd av alla glada ungdomar. 
 
Jag tog studenten -94. Vad unga, smala, rödhåriga och glada vi var, jag och min pojkvän. Här på vår balkong före balen. Jag hade lånat en klänning av en vän till familjen. 
 
Här är jag utanför garaget på väg till studenten. Jag tyckte att denna kavaj var tidlös men den har ju enorma axelvaddar...
 
Det här kortet var med i tidningen Södran (möjligen för att fotografen var en ingift morbror). Det var kul att tjejerna som bara pratade om en modevisning de arrangerat inte var med. Vi hade champagnefrukost i Sveaparken. 
 
Hemma i vardagsrummet på mottagningen. Den där klänningen tycker jag fortfarande är fin, en västklänning på postorder, Ellos var det nog. 
 
På skolgården efter utspringet. 
 
På kvällen firade vi på Stadshotellet. 
 
Ur dagboken 930613: Stannade och fikade i Stjernfors hos Hans Scheike. När vi kom in på gården satt han faktiskt där, varpå mamma högg tag i mig och utbrast -nej, jag dör! 

Huvudet upp och fötterna ner

Jag hör ibland att man inte ska tvätta håret mer än en eller två gånger i veckan, men det beror väl på vad man har för hår. Och om man ska motionera varje dag som rekommenderas. 
 
När jag inte tvättat håret på fyra dagar och haft det uppsatt ser det ut så här utan snodd! Det räcker inte att bara bada i sjön. 
 
Min mellantå är fortfarande röd efter en tröskelkrasch men det går att gå på foten och cykla är inga problem. 
 
Annars får jag gå till sjuksköterskan eller hantverkarna på Teknikum i Växjö. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 24
 
* Läser: The only väg is upp av Emmy Abrahamsson. Det här är första delen i en trilogi om Filippa som flyttar till England för att plugga. Roligt om hur det är att vara svensk i England. 
 
Only väg is upp
 
Only väg is upp - Emmy Abrahamson - häftad (9789129709056) | Adlibris Bokhandel
 
* Lyssnar på: Join the Travesty med Alpine Architecture på Spotify. Album från 2023. Jag var i Växjö på releasefesten för plattan i fredags, jättekul! Lite brittiskt rockigt. 
 
* Veckans klipp: 
Ignoring a Labrador - YouTube
 
* Veckans händelse: Ljungby berättarfestival torsdag-söndag. 
Sagobygdens Musik & Berättarfestival (sagobygdensfestival.se)
 

Envisa får

Vi har stängslat in en ny fin hage åt fåren för gräset håller redan på att torka bort. 
 
Här är det fortfarande grönt och de kan gärna beta bort sly.
 
Vi lockade dit dem men efter en liten stund gick de hem till sin gamla höbal som de fortfarande tuggar på. 
 
Igår cyklade jag till stugan men 15 km var i längsta laget när det var varmt. Maken undrade vart jag tagit vägen när det tog nästan en och en halv timme dit. Jag stannade bara kort för drickapaus och tittade på denna ojämlika fotbollsplan; pax för det lilla målet! 
 
Jag  cyklade en annan väg hem ikväll och tittade på arbetshästens söta föl. Det tog bara en timme hem men var lite dramatiskt för precis innan jag tänkte cykla hem slog jag tån i en tröskel och trodde inte att jag skulle kunna cykla. Det är lättare att cykla än att gå nu och jag hoppas att tån är frisk imorgon för då behöver jag kunna röra mig på jobbet. 
 
 

Alpine Architecture

Igår åkte jag till Växjö för att gå på releaseparty med Alpine Architecture på Kafé de luxe. 
 
Bussen hade smutsiga fönster men det var ändå kul att sitta längst fram där uppe på dubbeldäckaren. 
 
Jag hoppas att det här är toaletter i Linnéparken, eller också är det någon som bor stående på nummer 21...
 
Jag och väninnan gick till Ekobacken där Kungen invigde denna bänk i maj. 
 
Ekobacken har stadsodling och ett litet café med fin utsikt. 
 
Först spelade The School Book Depositary med en sångare som är musiklärare som min kompis känner lite.
 
Jag känner sångaren i Alpine Architecture lite också, han är skolbibliotekarie på en grundskola här i Ljungby men bor i Växjö. Det var en rolig kväll med bra musik! (En liten tröst när jag varken går på Sweden Rock eller Copenhell i år.)
 
Ur dagboken 930610: Rune har haft en jobbarkompis som heter Penis i efternamn. En gång ringde nån till kontoret och frågade efter honom och Rune svarade -Ja, han står här bredvid... 
 

Tunnel under E4

En kompis berättade att hennes son ska sommarjobba på ett stort Postnordlager som ligger på andra sidan E4:an. De vet inte riktigt hur han ska komma över vägen nu när de byggt bort två cykeltunnlar. Det tog jag reda på. 
 
Här har de byggt bort Bolmenleden.
 
Jag stod länge och tittade på ett rådjur i vägkanten. 
 
Det blir lite längre att cykla men inte så farligt och här har de byggt en ny väg med tunnel under E4. Man kan också cykla över på ett ställe men det är en läskig bilväg där man inte känner sig säker bland alla lastbilar och bilar. Det är lite som Tigerjakt med Mora träsk; vi kan inte gå över den, vi kan inte gå under den, vi kan inte gå runt den... 
 
 

Båtpremiär

Idag lade vi i träbåten i Bolmen, ovanligt sent men maken har haft fullt upp. 
 
En fin strand med bra sandbotten var ledig. Det blev även årets första bad i sjö och var varmt i vattnet. 
 
 
Jag försökte vara den Lilla sjöjungfrun men hittade ingen sten ute i vattnet. 
 
Det syns dåligt men båten heter också Ylva.
 
Det är en fin liten ö vi stannade till på. Vilken härlig kväll! 
 
Ur dagboken 930608: Paddlade ut till holmen, kastade kniv, kastade sten och skrämde kor. 
 

Nedkylning

Jag fungerar dåligt i värme så nu letar jag efter avsvalkning. 
 
Vi har fått en fläkt till kontoret så jag var rädd att jag skulle behöva sitta här hela sommaren för att få kyla. 
 
Nu har maken köpt hem fläktar så jag hoppas att det funkar i sovrummet. 
 
Jag hittade iste på Dollarstore, två paket med tolv pyramidpåsar för 30 kronor. Sedan kommer det att bli en del glass och gärna svalkande drinkar. 

Vid dammarna

Idag firade vi nationaldag och Sverige 500 år i stugan. Maken kom hem från England igår och var trött och jag somnade både i hängmattan och på bryggan så det var en bra vilodag. 
 
Det är lite förvirrande att Sverige bara är 500 år, men det beror såklart på hur man räknar. Jag har firat Hedemora 550 år 1996, Norrköping 600 år 1984 och Ljungby 80 år 2016. Det har bott människor i Ljungby väldigt länge men fram till 1936 var det en köping. 
 
Inte för att vi gillar trädgårdsprydnader egentligen men vi har två grodor vid dammen. Den stora är en damminvigningspresent och den andra fastnade jag för i en affär i Lund en gång. 
 
Maken tog den lilla båten och rensade vattenväxter som syns på andra sidan. Det är läskigt när man simmar och de slingrar sig runt benen...
 
Här hämtar vi vatten till djur och växter. Vår brunn håller redan på att sina och inte ser det ut att bli bättre framöver. 
 
Ur dagboken 930606: Vi hade ett riktigt nationaldagsdukat bord med svenska flaggor, blå servetter och gula blommor. 

Åka inlines

Jag måste sluta att åka inlines bland folk för jag är helt okontrollerad...
 
Första gången för säsongen är alltid stapplig. 
 
Det ser ut som en vanlig slät gångväg men jag hade så hög fart ned här att jag hade nödplanen att köra upp i gräset till vänster om jag fått möte. 
 
Här är en GC-väg som är kul att åka på. 
 
Jag åkte lite fram och tillbaka på den men där borta gick ett par personer så jag vände innan jag körde förbi dem för annars hade jag vänt precis framför dem före en rondell och mött dem igen direkt och det kändes för konstigt. 

Kulturkullan

Vecka 23
 
* Läser: Jord av Gunnar Gunnarsson. En isländsk roman från 1933 om när Island befolkades. Den är ganska tung att läsa men intressant för mig som bott på Island. 
 
Jord | eReolen
Jord | eReolen
 
* Lyssnar på: Wellerman - The Album med Nathan Evans på Spotify. Album från 2022. Evans är en skotsk sångare som sjunger sea shantys. Fint!
 
* Veckans klipp: tax och pingvin
Dachshund Vs. Penguin - YouTube
 
* Veckans händelse: Sweden Rock Festival, 7-10 juni.
Sweden Rock Festival 7 - 10 juni, 2023

Att köra andras bilar

Denna vecka kör jag svärmors bil. Det är väldigt ovant för mig som inte brukar köra andras bilar och det är oklart varför jag har den... 
 
Maken och svärmor tog vår bil till Älmhult och ställde den där. Sedan tog de tåg till Kastrup, flyg till London och buss till Oxford där de varit på svärmors kompis 80-årsfest. 
 
Jag kör till stugan och tittar till djuren och vattnar. Inte för att dessa behöver vattnas men vi har rhododendron och lupiner i trädgården och jag tycker att det är så fint med lupiner även fast man egentligen ska ta bort dem. 
 
Nyponrosorna doftar ljuvligt nu! 
 
Ur dagboken 930604: Det kunde ha varit jag. Det skulle ha varit jag som tog studenten. Nu åkte vi runt till alla i stället. Först åkte vi till skolgården och tittade där. Det var väldigt vackert väder och allt var fint och bra. 
 
("Det kunde varit jag, det skulle varit jag." Det är nog från en låttext, men jag minns inte vilken. En konstig känsla var det att se min klass ta studenten när jag tagit sabbatsår.)

Loppisar

Idag åkte jag med danska väninnan på loppis i Traryd och Grytåsa. Jag hittade en skön sittpuff.
 
Jag: Titta, den finns kvar från förra året! 
Hon: Ge fan i den!
Jag: Jag kommer inte upp!
Hon. Det var derfor du ikke köpte den den gang. 
Jag; Nej, det var för att jag inte hittade något pris. Det står 60 kr på den. Hjälp mig upp nu i stället. 
 
Den är skön att sitta på och man kan (förhoppningsvis) pumpa i mer luft i plastkudden inuti. Jag behöver snart byta ut den gamla slitna afrikanska puffen. 
 
Jag köpte lite andra onödiga saker också; En ljusstake som inte är Skultuna men liknande, ett tjockt keramikfår, tre julburkar och en ostbricka (tror jag) med krokar på. Ändå hejdade jag mig och köpte inte precis alla roliga prydnader med kycklingar och får...
 
På Grytåsa loppis har de ett mysigt café fullt med gamla ölburkar (tomma) och flaskor (fulla) på väggarna. 
 
Ur dagboken 930603: Igår följde jag med studenterna till Hjortnäs brygga. Marit och jag gick ut på själva bryggan. Träffade där Putte och gick med honom ett tag. Efter ca fem minuter kysste han mig. Han är 21, före detta medlem i svenska simlandslaget men nu boende i Spanien. Han skulle på toa och då försvann jag. 
 
(Haha, vilket snabbt hångel på långbryggan.) 
 

Galaklädsel

Studenterna har olika klädteman och idag hade vi i skolpersonalen galatema. 
 
Egentligen brukar gala vara långklänning, men denna har jag haft på Kanngalan med vinröd boa till. Idag blev det långhandskar (jag har inte touchfunktion på dem). 
 
 

Trädtunnel

När jag var liten cyklade vi ibland till ett fågeltorn och på vägen dit fanns det en tunnel. Det ekade roligt när man skrek och vi skrek ho-tunnel-ho. Sedan hittade vi en trädtunnel men träd-tunnel-ho ekar inte lika bra. 
 
Nu har jag en trevlig trädtunnel på väg hem från jobbet. Typiskt att det skulle komma en bil som ville köra ut precis när jag stannade här, den fick köra förbi mig och jag har nästan lärt mig att stå och fota på mystiska ställen utan att bli generad. Alla har ju mobilen framme nu för tiden. 

RSS 2.0