Nordiska rockmusiklinjen

Idag har jag sett en tredjedel av Geijerskolans rockmusikerlinjes konsert. De var duktiga såklart men spelade lite för högt och lite för hårt för mig. Efteråt pratade jag med en lärare som fått tårar i ögonen och sa att han hade varenda låt de spelade. Jag berättade att jag sökt till Geijerskolan och han frågade om jag tänkt gå rockmusiklinjen. Ja, det hade ju varit en syn! Jag kom in på skrivarlinjen och var på väg att flytta dit när killen jag var ihop med gjorde slut för att han hade träffat en annan tjej på skolan. Sedan kändes det inte lika lockande att gå där längre. Men det verkar vara en mysig skola, Geijerskolan i Ransäter. Jag gick några mil därifrån, på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet och året innan ännu några mil bort på Malungs folkhögskola så kanske har jag fått min beskärda del av folkhögskolor.

Hotbrev till cdwow

Jag håller på och skriver arga och hotfulla mail till cdwow.com som jag beställde skivor ifrån den 13 oktober som ännu inte har dykt upp. Det är inte lätt att vara upprörd när jag får sådana här trevliga svar:

Hi,


Thank you for contacting us and sorry for the delay in dispatching "LARS WINNERBÄCK - Daugava"


Unfortunately, we have experienced a delay in receiving this product from our suppliers and we are currently awaiting confirmation of when the goods will be available for dispatch.


As soon as we have this information, we will let you know by email.


Once again, sorry for the inconvenience caused to you by this delay, and thank you very much for your patience - it is sincerely appreciated.


If you require any further assistance at this time then please do not hesitate to get back to me.Kind Regards,


Pearl


Jul, en böghögtid?

Inatt var jag lesbisk och skulle fira jul. Jag minns inte vem som var min flickvän eller var vi skulle fira någonstans men vaknade och funderade över hur en homojul ser ut. Finns det några särskilda traditioner? Lyssna på bögschlagermusik och klä granen i fjollglitterglamour kanske? Let´s have a merry and gay christmas!

Idag hamnade jag i en diskussion om Bonde söker fru och att man inte borde ha med bortkomne Fredrik i TV. Mannen jag pratade med kom ihåg något TV-program för länge sedan som hette "Par söker par" eller något sådant. Jag tror han menar "Vem tar vem?" eller "Par i hjärter". Eller har det gått något swingersprogram som jag missat?

Jag har fått höjd lön igen utan förvarning. Eftersom jag inte lever under vanliga förhållanden vet jag inte så noga vad jag har i lön. Jag får in pengar olika dagar i månaden och har inte koll på hur mycket eller när, men det här var helt ovana siffror och då reagerar jag. Förra gången det hände ringde jag personalkontoret och frågade och eftersom det stämde då tänker jag inte fråga igen. Jag blir nöjd och glad bara.

Süperstar orkestar

Idag hade jag tänkt gå på konsert med Süperstar orkestar, vild balkansk blåsmusik. Inte för att jag brukar gilla blåsmusik men för att jag tycker det är kul med konserter. Nu ska jag inte göra det för jag ska vara hemma och pyssla och städa så vi har ett representabelt hem på lördag när vi ska ha invigningsfest av nya köket och badrummet.

Lite exotisk tänker jag vara idag ändå genom att ha en rolig tröja på mig som jag fått av en vän som inte använt den mycket. Hon å sin sida har fått den av en kompis som reser ofta och det är möjligt att den är från Senegal. Den är glad och röd med guldapplikation och mycket kort så under har jag ett linne med yvigt mönster.

Aladdins slampa

Idag har vi varit på Ikea och handlat småprylar men inget riktigt viktigt. Vi hade tänkt köpa ett likadant städskåp som det vi har men med nya luckor. Det har de slutat tillverka så nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Visserligen brukar jag svära över städskåpet för att det är så galet smalt, men något måste jag ju ha där och det går inte att sätta in ett bredare skåp heller. Jag såg ett fint keramikkrus och sambon frågade vad jag skulle ha i det. När jag svarade Aladdin blev han arg för han trodde att jag ville fylla det med choklad när jag tänkte på en ande. Så jag köpte inte det.

Filmen Du levande som jag såg igår var väldigt konstig. Det är nog så att jag inte gillar Roy Andersson. Han filmar alltid i sjuka grågröna färger verkar det, och det är människor som inte pratar så mycket. Det var några roliga scener, men mest tragiska. En kul grej var när en kvinna ropade till sin man "Klockan är redan halv sex!" och han reste sig ur fåtöljen och gick ut i hallen och hojtade "Vad ska jag svara på det? Oj då!". Och en stackars man som försökte trösta en alkokvinna med "Men igår hade vi väl roligt?" och hon svarade "Igår, ja".

MGP NORDIC och Bio Kontrast

Jag tittade på MGP (Melodi Grand Prix) Nordic i lördags. Det är barn mellan åtta och femton år från Sverige, Norge, Danmark och Finland som tävlar. Det kan kännas lite fel att sätta barn i rampljuset och jag tycker det ska vara omöjligt att jämföra en åttaåring med en femtonåring men jag är intresserad av det nordiska. De här barnen och ungdomarna är såklart väldigt duktiga och det roliga med den här tävlingen är att de skriver all text och musik själva. Lilla Vendela från Lammhult som kom tvåa skötte sig fint och såg så himla glad ut på scenen. Det var också hennes tips till deltagare i schlagerfestivalen; man ska ha roligt! Tjejen som vann var spralliga Celine från Norge med Bestevänna. Jag var helt säker på att tokcharmige Mathias från Danmark skulle vinna med sin coola rap, men han kom trea. Så länge barnen tycker det är roligt och inte blir exploaterade och odrägliga så kan de hålla på med det här, tycker jag.

Apropå Lammhult har vi en kompis som har haft ett fik där. Fiket finns kvar och dit borde jag åka någon gång. Nu bor kompisen i Lund men hans fru ska flytta till Älmhult och jobba på Ikea. Varför man flyttar från Lund till Älmhult fattar jag inte riktigt, men hon rider där och har stor del av sitt liv i stallet. Jag är lite fel person att prata om Älmhult eftersom jag har haft min största krasch någonsin där. Nu åker jag mest dit för att gå på Ikea men jag hoppas att jag ska få åka och hälsa på kompisen där sedan och få lite bättre vibbar av staden.

Ikväll kör Bio Kontrast Du levande, Roy Anderssons nya film. Jag ska dit men vet inte om jag kommer att gilla filmen. Jag försökte se någon gammal film av honom på TV förut, men när de knappt sagt något den första kvarten utan bara gick omkring i ett sjukt grått ljus tröttnade jag. Jag hoppas, både för egen och för kontrastföreningens skull, att denna film är något mer lättillgänglig.

BWO på Garvaren

Igår var vi på konsert med BWO på Garvaren. Det var länge sedan jag var där och länge sedan jag hade kul där. Det är så trist att man ska känna sig obekväm och gammal när man går ut. Ska jag behöva börja gå på dansbandskvällar för att träffa människor i min ålder? Nej, där passar jag inte bättre in, för då kommer det små välmenande farbröder som tror att de ska lära mig bugga.

Konserten var bra, de är väldigt proffsiga. Man får bortse ifrån att Alexander Bard ser ut som en hitlerfierad trädgårdstomte och fokusera på smörsöte sångaren Martin och tjusiga Martina. Bard är nog väldigt smart på sitt eget lilla vis. Han har gjort otroligt många hits. Jag tyckte visserligen aldrig om Army of Lovers eller Barbie men Vacuum hade någon bra låt och jag kan inte neka till att det han gör funkar. Sångaren berättade att förra gången de var här för två år sedan hade de haft en väldigt bra efterfest. Jag undrar var de var då? Jag har sett Bard i Hedemora på hotellet en gång och någon sa att det var för att han känner någon i stan. Det undrar jag också vem det är.

Eftersom jag missade Idol i fredags såg jag reprisen idag. Jag vill inte bry mig så mycket och det är pinsamt att få tårar i ögonen av en talangtävling, men TV kan konsten att göra saker känslosamt. Jag visste inte att jag var så förtjust i Daniel. Trodde mest att jag tyckte att han är en kul figur som är bra på att sjunga och göra häftiga scenframträdanden. Nu visste ju jag innan att han skulle åka ut men lik förbannat blev jag chockad och alltså ledsen. Varför är Andreas kvar då? Jag tycker inte om hans sätt att ta i så det ser ut som att han skiter ned sig hela tiden och så är han ingen Idol. Han har inte vad som krävs för att leverera på scenen och jag tror inte han kommer att hålla länge. Nu måste jag rösta på Amanda. Det var henne eller Daniel jag ville se som vinnare.

Vill vinter

Snö, snö, snö
slask, slask, slask
tö, tö, tö
plask, plask, plask

Vill vinter på riktigt
det mörka så trist
kallt vitt är viktigt
det har något visst

Kulturkullan

Vecka 48

* Läser: Fortfarande Den tionde kretsen av Jodi Picoult. Bra, spännande, tjock bok. Picoult behåller platsen som en av mina absoluta favoritförfattare. Hennes böcker berör och är verklighetstrogna på ett sätt som jag nästan inte vet någon annan som skriver. (Konstig mening det där men jag vet inte hur jag annars ska formulera det.)

* Lyssnar på: Halcyon Days med BWO. CD från 2006. Jag såg BWO igår och eftersom jag inte har deras nya album lyssnar jag på det förra. En kompis tycker de har bra texter. Det har jag inte tänkt så noga på.

Want love oh oh oh oh
We all need love oh oh oh oh
We all want love
Get it right in the heat of the night

Lätt att sjunga med i alla fall. Alexander Bard är bra på det han gör. Sångaren Martin är sockersöt och har utstrålning och melodierna fastnar. Tveksam är jag till att de kommer att vara lika stora om tio år, som Bard har som mål, men bra för stunden.

* Veckans citat:
- Känner du igen mig? Jag lånade inte en enda bok.
Trevligt när utgångna elever kommer fram och pratar om de är snälla. Den här tjejen känner jag väl igen.

* Veckans händelse: Fredag den 30 november klockan 19.30. Little Shop of Horrors i Halmstad. Jag ser fram emot Mikael Tornving som elaking.

Nytt kök och badrum

Nu har jag invigt badrummet och köket! Nya toaletten har något blått medel som luktar och man kan sitta på toan och spy i handfatet samtidigt. Det är ju bra... Jag kan inte bara rapa och fisa samtidigt, jag kan även spy och skita, här kommer alla känslorna på en och samma gång! Duschen är utmärkt för det är rejält tryck på vattnet och FM Mattssonblandaren är tung och gedigen, duschmunstycket ligger skönt i handen och det är förhoppningsvis lättare att hålla det rökfärgade glaset i kabinen rent än den förra genomskinliga plasten. I köket testade jag spisen för första gången idag. Det blev pastasås med kassler och spagetti.

Gammal dikt

Här är en dikt som jag skrev till min kille för tio år sedan. Jag tycker att den är rätt söt.

Ett år har gått
jag älskar dig mer och mer
för allt som jag fått
och det som jag ger

Jag vill att det ska fortsätta vara
så här som det har varit
varje gång du gått önskar jag bara
att du inte farit

Jag vet inte om du förstår
men vi kan tala med varann
jag hör hur mitt hjärta slår
och vet att kärleken är sann

Impregnerad med Guinness

Det är inte var dag man blir impregnerad med Guinness men det blev jag igår. Först var jag och väninnan på Harrys på After work. Vi satsade på att äta riktig mat, pepprig ryggbiff som var mycket god. Jag var helnöjd med min blodiga och kompisen med sin genomstekta och dessutom var vi imponerade över det tjusiga upplägget. Sådant kan de faktiskt på Harrys fast man tror det ska vara flottig amerikansk snabbmat. Jag fick ett sms där det stod "Jag ser dig!". Såg ju att det var en tjejkompis som messat men sa till kompisen att jag fått ragg. Tittade mig runt i lokalen likt ormen Sir Väs i Robin Hood på julafton och fick syn på messande kompisen vid ett bord en bit bort. När vi skulle gå gick jag fram för att prata lite med henne. Då gick det förbi en gubbe utanför fönstret och vinkade. "Jag fick ragg igen! En tjock gubbe!" sa jag. En kille som satt bredvid sa då att det var hans pappa. Då tänkte jag dö, men så sa han att han skojade och att det var hans jobbarkompis. Tillräckligt illa, och jag ursäktade mig med att jag hade bråttom därifrån. Vi skulle på Konserten om Ljungby. Missionskyrkan fullsatt och mycket njutbart i två timmar förutom att jag inte kan sitta stilla så länge på trästolar. Sunnerbokören är alltid bra och vår musiklärare Annelie Lindblad sjöng en sång solo, helt fantastiskt. Man får inte höra henne sjunga så ofta eftersom hon mest undervisar andra i den konsten men man fattar ju att hon kan så fort hon tar en ton. Efter konserten gick kompisen hem och jag sällade mig till sällskapet där sambon hamnat hemma hos en kompis. En av killarna där tjatade om att han ville dricka Guinness och helst på Chaplins men vi hamnade på Harrys igen. Där drack grabbarna Guinness och sambon tappade glaset i golvet. Tyvärr via skrevet på mig. När jag stank öl och såg alldeles nedkissad ut bestämde jag att det var dags att gå hem. Jag hade ändå inte tänkt vara ute så sent eftersom det är ikväll som det är viktigare att vara pigg. Jag ska inte på Kent i Göteborg eller LeMarc i Uppsala men BWO på Garvaren. Får se hur många elever jag träffar på. Och hur många som kommenterar det på måndag. Jag är ju kulturell ju! Att det är 18-gräns ska inte få hindra mig från att gå på konsert.

Publicitet för skolan

Idag har vi nästan en helsida i färg och halva förstasidan i Smålänningen. Kul att tidningen var där och fotade lord Voldemort. Läraren/konstnären Fredrik Jansson hade verkligen lagt ned möda på sin dräkt och själv sytt den och beundransvärt är även hur han orkade stappla runt på sina höga skor så pass länge. Mina kollegor är med som Kling och Klang och mig skymtar man på förstasidan.

Idag ska jag enligt mitt horoskop (även det från Smålänningen) inte prata om religion eller politik för att folk kan vara känsliga. Det brukar jag inte göra så det ska nog inte vara några problem. Dock tänker jag inte undvika kyrkor eftersom jag ska till Missionskyrkan på Konserten om Ljungby ikväll. Alla föreställningar är utsålda så den får lov att vara bra. Jag mötte upphovsmannens fru häromdagen och hon erkände att det kanske inte var hennes sak att säga (hur hon nu formulerade det) men att "bättre blir det inte!".

En närstående sa att jag nog får sluta med att kritisera människor här eftersom folk kan bli så upprörda, efter kommentarerna om Marie Picasso i Idol. Jag tycker det är ganska roligt med reaktioner, men nu har Maries syster svarat så nu måste jag släta över det där. Samtidigt kan jag tycka att om man är kändis får man lära sig att tåla personliga påhopp. Om man är med i TV så är det ju det ansiktet man ser. Jag har faktiskt aldrig påstått att jag vet hur Marie är. Jag kan bara fortsätta att säga att vissa människor gör mig nervös. Det kan vara för att de ser för bra ut. Jag har haft bekanta som modellat och det är svårt att känna sig bekväm tillsammans med vackra människor. Det handlar inte om avundsjuka! Jag vill inte vara FÖR snygg, de här tjejerna kan ha svårt att träffa killar för att killarna antingen blir rädda för dem eller vill ha dem bara för att de är snygga.

Ordkonstens dag

Förra veckan var det nationell läsdag, den 15:de eller 16:de, det finns lite olika varianter. Vi har bytt namn på läsdagen och körde idag Ordkonstens dag på skolan. I år hade vi fått ihop ett riktigt roligt program med Katarina Mazetti (författare), Sölve Rydell (författare) Niklas Törnlund (poet), Klas Mathiasson (poet), Ann-Karin Ånman (berättare), Jonas Jansson (berättare) och Torgny Karnstedt (författare). Jag har fikat med Mazetti! Hon är så himla rolig att lyssna på, de gånger jag sett henne på Berättarfestivalen har varit höjdpunkter. Lyssnade också på Törnlund, som jag hört när han var här för några år sedan, och Klas som jag har hört sjunga ett par gånger förut. Jag brukar tjata på honom om att han lovat att jag ska få en skiva med hans gamla grupp Klas Kapell men tänkte faktiskt låta bli att nämna det idag. Han kom ihåg det ändå och påstod att han kom på det när han cyklade dit. Tror jag inte på, men jag ska nog få tag i den där skivan till slut. Torgny Karnstedt avslutade dagen på Garvaren inför alla ettor men jag kunde tyvärr inte vara där. Vi har med honom i vår magisteruppsats. Jodå, han fick vara med på ett hörn i "Fast karlar är också människor!" som vår lagom vetenskapliga avhandling heter.

Jag saknar ibland allt det roliga jag hade i Göteborg det året jag bodde där. Igår saknade jag folkhögskolan, idag saknar jag studentlivet i Göteborg. Jag och klasskompisen jag bodde ihop med gjorde allt möjligt och inte så mycket uppsats. Till mitt försvar kan jag säga att jag pluggade svenska/nordiska språk på Göteborgs universitet en termin. Ja, annars var det ju kul att gå på Dubliners, bada i Bergsjönsjön, prata med kompisen och läsa. Vi läste mycket litteratur, det var det vi sa till vår handledare att vi gjorde mest hela tiden; "Vi letar litteratur!" Det var kul att vara student även fast man hade ont om pengar och levde på Gorbys och Billys. Vi drack pappas hemgjorda vin som var så läskigt så det var odrickbart om man inte blandade med svartvinbärssaft. Det kanske till och med var den satsen som var så dålig så brorsans kompisar spydde fast de inte drack mycket alls. Alltså inte gott, men med en rolig effekt. Vi tyckte vi var skitlistiga när vi väl kom till Dubliners.

Vi har haft maskerad på skolan idag med temat litterära figurer. Jag ställer inte upp på parad men tänkte att jag kan klä ut mig lite diskret. Jag hade en fullständigt vansinnig klädkombination med snabelkängor, tomatröda strumpbyxor, svart t-shirt med penntroll, blå MYCKET mönstrad kjol och röd MYCKET mönstrad struthuvejacka och var Rödluvan om någon frågade. Många frågade och dessutom tyckte de att jag var fin. När jag kom hem mötte jag grannen i trappan och han såg då mera utklädd ut än mig. Han hade något som såg ut som långkalsonger och kutade ned med en stor saftkastrull. Det är ju för roligt med denne 60-plusfarbror som bor hos sin uråldriga mamma som kokar saft åt honom. Hon påminner för övrigt om Gollum. Ja, bästa utklädnaden idag var Voldemort ( från Harry Potter, för dem som inte vet). Han var helt fantastisk!

En helt ny värld

Idag är jag hjärntvättad. Jag har flyttat 66 stolar i musiksalen samtidigt som några tjejer övade. De är jätteduktiga och jag tycker om att höra dem sjunga men under hela tiden jag var där hann jag höra En helt ny värld obeskrivligt många gånger. Den sätter sig i huvudet på ett jobbigt sätt.

Jag skulle vilja ha flera kompisar. Inte så att de jag har inte duger men de finns inte alltid där. Ibland längtar jag tillbaka till det året jag gick på folkhögskola och bodde i korridor. Jag delade toa med en klasskompis och vi hade en liten hall mellan våra rum. Om vi ville -och ofta ville vi det- var det bara att gå in till den andra och prata, prata, prata. Nu har jag ingen att prata med på det sättet. Sambon pratar inte med mig om sådant som jag funderar på sådär, han tycker bara att jag blir tjatig. Här skriver jag ju mycket av vad jag tänker och även fast det är kul att skriva så är det inte samma sak som att prata med någon. Dessutom är det alldeles för många på skolan som läser för att jag ska kunna skriva precis vad som helst.

Det är ganska svårt att skaffa nya kompisar. Man kan ju liksom inte gå ut och ragga kompisar på krogen. Eller, ja, ibland går det men oftast inte. Hur raggar man upp en ny tjejkompis? Om jag börjar snacka med någon ute så kanske hon tror att jag är lesbisk. Undrar hur man gör om man är lesbisk och vill skaffa tjejkompisar förresten? Det måste vara riktigt svårt. Om jag börjar prata med en kille ute så tror han att jag är intresserad av honom, eller så blir han kär i mig. Vi har några par som vi umgås med men det blir lite fånigt att ha parmiddagar. Jag läste i en annan blogg om en tjej som tyckte att det borde finnas spraykompis och inte bara spraydate. Ja, varför inte?

Fika - glömt hur man gör

Idag skulle jag träffa en kompis på fiket, min allra som bästa fikakompis som ALLTID vill fika. Jag brukar försöka avstyra det för jag kan inte hålla på att äta en massa kakor hela tiden om jag inte vill bli en manatee (sjöko heter de nog på svenska men i Florida heter de manatee och det var gulligt och det var där jag såg dem). Idag tänkte jag ändå att jag kunde gå till fiket och äta lunch. Bakad potatis med keso och tonfisk är nog nyttigt. Det var så länge sedan jag fikade så jag har glömt hur man gör. Nu vet jag några som har invändningar... I alla fall. På Roddys har de en sorts grunka som man får om man beställer mat och när det är färdigt så blinkar och piper den. Jag kommer aldrig ihåg hur det där funkar så jag frågade kompisen vad som skulle hända med den lilla dosan och just då började den blinka och pipa. I min lunch ingick kaffe eller te. Jag dricker te med sjukt mycket mjölk. Kannorna var konstiga och jag förstod inte riktigt hur man skulle göra med locket. Till slut hällde jag plötsligt väldigt mycket mjölk och slutade inte hälla fast koppen var full. Jag hällde och hällde och det rann ned på golvet . En vänlig man hjälpte mig att torka upp. Du har mjölk på skorna också, sa han. Tralala, nu får jag se hur länge det dröjer innan min kompis frågar om jag vill fika igen...

Idag åkte jag och sambon till en affär där vi var igår i tron att vi skulle få hämta badrumsskåpet vi beställt. Där rådde stor förvirring och vi fick aldrig träffa han som är ansvarig för badrumsprylar för han är upptagen med en stor mässa. Men då ska de väl inte lova att det ska finnas saker inne? I väntan på att gubben skulle försöka få tag i sin son (mässmannen) gick vi en sväng på ICA. Där hade jag varit en halvtimme tidigare så det kändes lite fånigt, men vi köpte en toaborste, chips och lite annat. Tillbaka på järnaffären fick vi alltså inte köpa något. Då åkte vi till ÖB för där har vi inte varit på länge. Där köpte vi en toaborste till för den var snyggare än den andra, samt en golvskrapa och lite annat. En konstig turné på stan blev det.

Berghagen och Iron Maiden

Jag såg på Videokväll med Luuk igår och Lasse Berghagen var gäst. Det var intressant för han har varit med om en massa knäppa saker och träffat otroligt mycket människor. Han berättade att han är kompis med trummisen i Iron Maiden. De brukar spela golf ihop i Florida. Då kanske jag ska på konsert med Berghagen i sommar. Fast det är större chans att han ser Iron Maiden i Stockholm än i Göteborg. En annan rolig golfkändishistoria berättade en kompis för mig. Hennes mamma träffade Fredrik Belfrage när det var kändisgolf i Lagan. Hon bjöd honom på röda ferrarigodisbilar som han tyckte mycket om. När han kom dit året efter kände han igen henne och så var hon tvungen att raskt gå och köpa ferraris till honom. Tillbaka till Lasse Berghagen. När jag var liten och sov över hos en kompis i deras sommarstuga sjöng hennes pappa Teddybjörnen Fredriksson och jag tyckte det var så sorgligt så jag började gråta. Det var så synd om björnen som blev bortglömd.

Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: Har läst ut Svampkungens son av Marie Hermanson och just börjat på Den tionde kretsen av Jodi Picoult. Picoult är en av mina ganska nya favoritförfattare. Hon har skrivit fruktansvärt bra Allt för min syster och nästan lika bra Försvinnanden. Nu har jag fått veta att det här är hennes trettonde roman men det har bara kommit ut tre på svenska. Varför det? Jag vill läsa mera men orkar inte läsa på engelska. Den här boken verkar också vara bra. Den handlar om Trixie som är en städad fjortonåring tills hennes kille gör slut och då förändras hon totalt.

* Lyssnar på: All good things med Sissel. CD från 2002. Sissel Kyrkjebö är en av de bästa musikerna från Norge. Hon har en fantastisk röst som får sångerna att låta heliga. Den får i alla fall mig att tänka på höga vackra kyrkor med enorm akustik. Några av låtarna har Lene Marlin skrivit och det tycker jag är roligt för hon är en annan av Norges duktiga artister. Det finns säkert massor men det är inte så vanligt att vi får höra norsk musik i Sverige. Det är ju dumt för jag vet att både i Norge och Danmark lyssnar de mycket på svensk musik. Jag slår ett slag för Norden här. Fast det är bara en sång som är på norska på den här skivan.

* Veckans citat:
Astrid Lindgrens svar på brev från After Dark med förfrågan om hon ville göra något ihop med dem:
"Nä, si det går inte. After dark, då sover jag. När det är ljust skriver jag, men bara för barn. Tyvärr. Hälsningar, Astrid Lindgren.

* Veckans händelse: Bodies without organs på Garvaren i Ljungby på lördag kl.23. Inträde 170 kronor.

Galen och gullig

Usch, vad roligt jag hade igår. Jag utnämnde mig själv till Kung i baren och pratade med så många konstiga kufar så jag tror inte sambon orkade bli svartsjuk. Hustrumisshandlare, mordbrännarkompisar, lärarkollegor och väldigt perifera bekantas bekanta. När jag pratat med en kille upplyste sambon mig om att jag verkligen pratade med gräddan i Ljungby, en kille som är kompis med Hockey-Bengtsson som har bränt upp/ned (vad är det för skillnad?) ett motell och ett tiotal bilar. Vi bodde granne med honom ett tag och när sambon frågade hyresvärden om de hade tecknat särskild brandförsäkring fattade han ingenting. Lägenheten stod tydligen på mamman. Jag vet inte om man får förbjuda någon att hyra för att han är pyroman, men det kändes lite olustigt att ha honom så nära inpå.

En kille talade om att jag är lite galen men gullig och en annan att jag är den vackraste kvinnan i hela världen. På det svarade jag att han har dålig smak i så fall. När jag sa att jag skulle gå och köpa en öl till den här killen för att jag lovat det undrade sambon om jag verkligen tyckte att han behövde en till öl. Ett par kompisars kompisar har en rå jargong och jag hörde honom säga till henne "Ja, du din lilla slampa" och hon svarade "Jaa! Hahaha!"

När jag sminkat mig sa jag att det var värst vad olika stora ögon jag har idag. "Ja, och har du märkt att de har olika form också?" sa sambon. Det är verkligen något konstigt med mina ögon, de sitter dessutom i olika höjd. Det blir särskilt svårt att försöka vara symmetrisk när jag ska sminka mig. Men skit samma, jag tyckte jag blev tillräckligt fin för att gå på Kung i baren och det var huvudsaken.

Facebookchock

Jag fick just en vänförfrågan på Facebook från en gammal klasskompis. Vi gick i samma klass från trean på lågstadiet till och med ettan på gymnasiet. Jag har egentligen aldrig pratat speciellt mycket med den här killen. Vi gillade väl inte varandra förutom att jag hade någon liten kort förvirrad period när han precis börjat i vår klass då jag trodde att jag var lite kär i honom. Men hallå, det där var 1983! Sedan var jag ganska svårkontaktbar och pratade inte alls med många i min klass förrän sista året på gymnasiet. Kunde ju knappt ens gå till hotellet som han var delägare i ett tag. Nu är jag förbryllad. Tackade ja till vänskapen och får väl se vad det ska bli av den här kontakten. Mycket märkligt. Och om du läser det här så kan du ju själv få förklara vad vi har för slags förhållande till varandra.

Falkman, ett gott parti

Jag trodde inte jag skulle tycka att Ett gott parti skulle vara så himla roligt. Det kan bli tramsigt med svenska humorprogram. Till exempel förstår jag inte varför det är så många som gillar Hej Baberiba, Kvarteret Skatan och nya Fredag hela veckan. Inte kul alls, tycker jag. Men Ett gott parti är jätteroligt. Fast Loa Falkman är så dum så man blir generad. Likt en modern Guldlock frågar han på dotterns fest; "Varför ligger det en medvetslös femtonåring i min säng?" och när dotterns kompis svarar "Jag och Jeppson skulle hångla" säger han "Om det är nån som ska hångla i min säng så är det jag." Tjejen tar ett steg bakåt och han får förklara "Nej, inte med dig!". Också roligt är det när han pratar i telefon med dotterns kompis Jögge "Hej vännen, eller vad säger ni? Ey kompis!".

Slut på diskussionen om Marie Picasso? Igår tyckte jag att hon var bra men jag VILL inte att hon ska vinna hela tävlingen. Jag hoppas att Amanda eller Daniel vinner. Lite vitsen med Idol är ju att det ska komma fram nya stjärnor och Marie är redan pseudokändis.

Inatt var jag på konferensresa och delade rum bland annat med ett par manliga kollegor som blev fulla och fåniga. Ändå försökte jag hångla upp en av dem. En annan tyckte han var jättefinurlig för att han hade hittat på ett nytt slags larmalarm. Jag kan inte ta något ansvar för vad som händer när jag sover.

Idag var jag på torget och skulle köpa Mudrickbröd. Det brukar vara en tysk Mudrick där. Idag tror jag att det var en annan tysk för jag såg inte till Mudrickbilen. Tyvärr hade han bara en jordgubbsmunk kvar, men den lade jag snabbt beslag på.

Tips från coachen

Idag bad jag om hjälp med en skrivare som inte funkade. Snabbt svar: Starta om skiten. När jag hade mecklat ett tag och pillat ut ett papper som satt väldigt dumt gick skrivaren igång igen. Jag kan förstå att det är trist att gå runt och fixa lätta grejor men var ändå lite stolt över att jag klarade av det där för det vore synd att kalla mig teknisk. Lite svart om fingrarna blev jag men för övrigt oskadd.

Nu talade sambon om att Gert Fylking läst upp hans historia i veckans fredagsfräckis. Tyvärr hade han inte talat om att mailet kom från Kalle i Runkarp. Det hade väl varit ännu roligare?

Fakta om Marie Picasso

Åh, så förutsägbart! När jag skrivit förra inlägget tänkte jag att nu kommer jag att få kommentarer om att jag är avundsjuk. Kul med nya läsare. För det känns inte som att Martina brukar läsa min blogg. Eller vad sägs om den här kommentaren?


Men herregud.
Du är duktig på att kommenmtera en annan människa och tro dig veta hur Marie Picasso är. Men du vet inte varför hon heter Picasso?
Ta reda på det innan du börjar gnälla.. och läskigt blond?? Hon har väl en helt vanlig blond ton, i jämförelse med amanda så är hon ju nästan mörk.
Sen att tjejen fick struma och gick upp i vikt sätter ju sig även på brösten.
Avis kanske??

Ang mössorna så är det för idolerna inte vill bli sjuka och alltid går i varma kläder.. Jag råkar veta att dom även sover med halsduk och varmt om fötterna... ta reda på lite mera fakta och sluta vara så jävla fördomsfull.
Vad är det som fattas i ditt liv eftersom du måste lägga ner så mycket skit på någon annan?? Väx upp!

Jag ser inget faktafel i mitt inlägg. JAG skriver vad JAG tycker. Jag har inte utgivit mig för att veta hur Marie är men jag TYCKER att hon är blond och har stora bröst. Fördomsfull? Ja, kanske det. Avundsjuk? Hm, nu ska vi se... Jag är nöjd med att inte behöva använda BH. Ja, jag skulle vilja ha en lite roligare hårfärg än min naturliga. Ja, jag skulle gärna vilja kunna sjunga. Nej, jag skulle inte vilja att det var jag som hade haft sex i Big Brotherhuset så att jag skulle få skämmas över det resten av livet. Om jag hade mössa på mig inomhus skulle jag svettas ihjäl så jag är inte avundsjuk på att "måsta" ha det. Ej heller halsduk och strumpor när jag sover. För övrigt har jag inte lagt ned så mycket tid på att kasta skit. Jag tyckte jag var ganska snäll. Tala gärna om för mig varför hon heter Picasso då. Förresten kommer antagligen inte Martina tillbaka. Det gör sällan de arga kommenterarna. Vad är det som fattas i mitt liv eftersom jag måste lägga ner så mycket skit på någon annan?...

Förresten är det sant att Amanda är ännu blondare än Marie. Jag tycker hon är en häftig tjej. Och ikväll ska Andreas sjunga I still haven´t found what I´m looking for. Det kan ställa till problem för mig som har svårt för honom men älskar U2.


Marie Picasso med woolly hat

Jag blir nervös av sådana människor som Marie Picasso i Idol. Nyss tog jag reda på att hon egentligen heter Pettersson och var hon har fått Picasso ifrån fattar jag inte. Får man ta ett sådant namn hur som helst? Hon ser ju inte särskilt spansk ut i alla fall. Jag tror tyvärr att tjejen kan sjunga, har lite svårt att bedöma sådant men idoljuryn gillar henne så hon kan inte vara helt dålig på själva sången. Men så är det allt det här runt omkring som man inte ska bry sig om men som är så svårt att bortse ifrån. Hon är läskigt blond och har otäckt stora bröst, galet glansiga läppar och en framtoning som en Mia Törnblom på speed. Och stora knasiga mössor inomhus, vad är det för någonting? "-Åh, nej, det är mormors woolly hat!" ropade sambon senast när Marie skulle öva inför Orup och Lena PH. Sambons lilla engelska mormor sover alltid med sin woolly hat och jag har sett henne i den i augusti när det var så varmt så det inte var någon idé att ha fönstret öppet. Men hon är närmare nittio år, tanten, och då blir det ju lite gulligt.

Astrid Lindgren och ostkakans dag

Idag skulle Astrid Lindgren ha fyllt hundra år. Min svägerskas syster var med och såg till så att hon fick barnens nobelpris, som jag inte vet om det har delats ut fler än den gången. Huvudsaken är att Astrid blev glad och tyckte att det var finare än riktiga nobelpriset eftersom hon skriver för dem som kan skapa mirakel; barnen. Dessutom är det ostkakans dag idag. Det har firats sedan 2004 fast jag kan inte minnas att jag gjort det förut. Men det är en bra tradition som jag genast ska plocka upp. Jag har ätit köpeostkaka idag för jag fick inte tag i den visserligen också köpe- men smakar som hemma  -ostkakan från Flattinge. Sias hjortronglass Lakka var god till.

Jag har ett förråd med gamla bindor från när jag bodde hemma, vilket är snart elva år sedan. Kan konstatera att bindorna har blivit bättre och framför allt tunnare. Herregud, de var ju centimetertjocka förr! Inte undra på att det känns som att ha blöja på sig att använda dem. Undrar om det är bästföredatum på bindor och tamponger. Har mängder med uråldriga tamponger också. Kondomer vet jag att de kan bli för gamla. Hehe, jag kom att tänka på när jag hade ett privatsamtal med läraren på presslinjen på folkhögskolan och han kommenterade att jag skrivit som en liten iakttagelse från studieresan att kondomerna i Holland är rosa. När han undrade om de inte fortfarande brukar vara det så sa jag att de kanske var det på hans tid när de använde gristarmar...

Snö och andra mysterier

Idag var första dagen med snö på marken i vinter. Inget att förvånas över i mitten av november men det känns alltid lite speciellt.  En konstigare grej var när jag trodde att jag skulle tömma några lådor som stått nedpackade med våra skafferivaror och porslin. När jag ställt in maten i skafferiet hade jag tömt EN låda. Det är fortfarande sju lådor kvar. Jag vill inte längre veta vad som är i dem, jag har förträngt det. Det var ju meningen att det skulle bli mera plats i köket, eller möjligen lika mycket (lite) som innan, men inte mindre. Vad vi har nu är jättebreda lådor, en hög ugn med en ynklig låda under, en enorm inbyggd micro som det inte går att förvara något ovanför för där går fläkttrumman upp och ett idiotsmalt skåp som jag ska pressa in kastruller i. Sambon måste snickra hyllor!

Idag har jag varit och klippt mig och pratat med min frisör om Ryssland, Estland och några andra länder som jag inte vet så mycket om. Igår var jag på filmen om Edith Piaf som jag inte heller visste så mycket om (egentligen inget) innan. Efter en lång del av filmen kom jag på att den sången jag väntade på nog brukar framföras av Mireille Mathieu och sedan sjöng hon den till slut i alla fall. Jag ångrar ingenting, fast på franska. Riktigt bra skådespeleri och ett fascinerande livsöde.

Party Providers och Thai

Titta här vilken rolig fest jag var på i lördags då! www.partyproviders.net och galleri. På den andra bilden kan jag se en bit av mitt huvud som sticker upp längst bak till vänster i bild. Jag hade tänkt att det skulle bli bilder redan när jag såg dem första gången i Markaryd och andra gången på kolarveckan, men av någon anledning finns det inga. Det kan ju vara så att någon inte velat vara med på bild och sagt till. Och på personalfesten i Markaryd hade de inte med kamera, kanske lika bra det.

På skolan har vi fotokataloger från tidigt sjuttiotal och framåt. Det är roligt att leta efter kompisar. Till min förvåning tycker jag att kommunalrådet Claes Göran var snygg när han gick på gymnasiet. Nu är han inte sådär jätteupphetsande. Jag satt och skrattade lite för mig själv när jag såg att en kille hette Hai Thai. Sedan hittade jag troligen hans syster Phung Thai och det är ju ännu roligare, fast inte för henne.

Fårskallarna och Iron Maiden

Sambon har varit och tittat till fåren. De verkar ha det bra förutom att de går runt i gegga. "Men", sa jag, "det måste de ju inte. De kan gå i en annan del av hagen. Om de inte är dumma". "Men de är ju det!". Jo. Ibland undrar jag om de tänker över huvud taget. Hm, här är det svårt att gå och man får lera upp på halva benen. Jag tror jag kliver runt ett tag till. Sedan kan man rulla runt tills man ser ut som en mumsmums...

Idag har jag suttit i biljettkö på ticnet. Efter en timme blev jag utkastad och när det hände igen efter ännu en halvtimme, tog jag en paus och gick ut på stan, hämtade biljetter till BWO (som jag lyckats boka utan problem), köpte nya handdukar eftersom vi geggat ned de flesta gamla med kakelfog och beställde klippning. Sedan tillbaka till datorn och till sist kom jag in och fick tag på två biljetter till Iron Maiden på Ullevi. Två och en halv timme efter att de släppts. Jag är inte förtjust i dem men sambon är och jag tror att det är mäktigt att se dem live. Eftersom sambon brukar vara jättejävelseg när det ska bestämmas sådana här saker blev jag nästan förvånad när han sa ja på en gång när jag frågade om jag skulle försöka fixa biljetter. Kanske har han äntligen lärt sig att man måste vara ute samma dag som biljetter släpps för att få några i sådana här fall?

Min första hårda konsert, om man inte räknar alla gånger jag varit på Dala-Rock, var Magnum på Fryshuset 1992 (tror jag det var). Vår klassföreståndare verkade hyfsat förvånad när jag och min lika mesiga kompis bad om ledigt från skolan för att vi skulle till Stockholm på hårdrockskonsert. Sedan samlade han sig och sa karakteristiskt "jaha, jaha, konsert, bra då ja!" och så fick vi åka. Jag hade hört brorsans skivor och kompisen var kär i en kille som gillade Magnum, konserten var bra, vi skrek oss hesa och bodde på Zinkens vandrarhem.

Jag har inte riktigt kommit över det här med Marie Lindberg än. Jag tycker fortfarande själv att jag ser yngre ut än vad hon gör och när jag berättade för mamma att någon kommenterat här att jag inte gör det sa hon "Nej, hon är ju smalare och snyggare än du!". Tack för det. Mamma själv är numera onödigt mager men trivs med det. En av hennes vänner berättade att en av deras före detta kollegor frågat oroligt hur det egentligen är med min mamma. "Hon ser ut att ha en tärande sjukdom"... Så säger aldrig någon om mig. Nu hände det sig igen i lördags när jag trodde att jag var rätt fin i kjol, korsett och kavaj att det spekulerades i om jag är gravid. Då skulle jag nog inte knö in mig i korsett.

Tobbe trollkarls fru

Det är jobbigt att vakna gapande med snustorra läppar för att man glömt hur man gör när man andas genom näsan. Vi hade väldigt roligt igår. Det var nog den sista Strålforsfesten jag fick gå på för sambons avdelning Lasermaxrollsystems hör inte ens dit längre. Påkostat kändes det för oss 200 personer som hade biljetter, alltså Strålforsanställda och respektive. Vi fick god buffé, men lite pilligt med kyckling, revben, majs och annat olämpligt när jag försöker vara elegant i min snygga kritstrecksrandiga kavaj från Madrid. Sedan var det underhållning med Adde Malmberg och coverbandet Party Providers.

Jag pratade med en massa roliga människor, däribland kompisars kompisar. En av kompisens kompisars kompis (jodå, jag kan gå fram och prata med någon för att jag träffat honom på Ljungbydagarna) var jättemärklig. Han pratade hela tiden osammanhängande om TV4 och frågade om jag är ihop med Tobbe Trollkarl. Tyvärr kom sambon och förstörde alltihop. Jag vill gärna låtsas vara Tobbes tjej, han är gullig. Sambon fick prata bilar med den här killen som tydligen själv varit med i TV4 i något sammanhang. Undrar varför det alltid blir bilsnack? Jag fattade inte varför jag stod och pratade med en gubbe om hans två pickupper. Då var inte ens sambon med och det brukar vara han som styr in samtalen på bilar och verktyg. En trevlig kille som också pratade verktyg och maskiner och satt vid vårt bord hade haft sommarställe i Hedemora, fast det var så länge sedan så han kom inte ihåg var.

Kulturkullan

Vecka 46

* Läser: Tio saker jag hatar med mig själv av Randa Abdel-Fattah. Jag tyckte jättemycket om hennes förra bok Ser mitt huvud tjockt ut i den här? och den här är nästan lika bra. Nu när jag har hört henne prata om sina böcker själv förstår jag ännu mer hur mycket hon brinner för det hon skriver om, kampen att få vara den man är även om man har en krånglig bakgrund. I presentationen av Randa på bokens första sida står det att hon har sina egna "identitetsbindestreck" att strida för; australienfödd-muslimsk-palestinsk-egyptisk-chokoholik.

I skolan är hon den blonda Jamie, (ibland med blåfärgade linser) en i mängden. Hemma är hon muslimen Jamilah. Att vara född i Australien innebär inte automatiskt att man är australier (australiensiska) utan man måste hela tiden försvara sitt urspung. Det här förvånar mig eftersom jag trodde att Australien fortfarande var en så pass ung nation att man inte gjorde skillnad på om man är infödd eller invandrad till ön. Roligt, bra och mycket diskuterbart finns i den här boken.

* Lyssnar på: Genom eld och vatten med Sarek. CD från 2003. Nu hade jag tänkt recensera Kents nya men jag har inte fått den än fast jag beställde den innan den ens släppts. Det är en nackdel med cdwow.com som är den billigaste CD-shopen jag vet; de tar så lång tid på sig att skicka skivorna! Igår lyssnade jag på Fredrik Jonasson från Rockom som bland annat sjöng  Sareks Genom eld och vatten. På kvällen hörde jag Party Providers som spelar covers. De har jag sett på kolarveckan i Agunnaryd liksom Sarek så därför vill jag höra Sarek idag (eftersom jag inte har någon skiva med Party Providers, öh, nu blev det lite långsökt). Jag tyckte om Sarek när jag hörde dem första gången i melodifestivalen och struntade i att de var så pass nya som grupp så att de inte hade spelat ihop alls innan. Folkmusik, lite upp-poppat. Första låten Som om inget annat fanns är den jag gillar mest.

* Veckans citat:
"-Roligare!"
Thomas Järvheden, programledaren för Ståupp, är skitrolig tycker jag! Han berättade om när han för första gången uppträdde i Finland för sju år sedan och det inte gick så bra. En gubbe långt bak i publiken reste sig upp och skrek "Roligare!" och det var svårt att svara på det...

Igår såg jag Adde Malmberg och han är rolig men jag kommer inte ihåg något särskilt bra citat nu. Stå upp funkar liksom bäst lajv.

* Veckans händelse: La vie en rose, filmen om Edit Piaf, visas på måndag klockan 19 på Garvaren bio i Ljungby. Det är höstpremiär för Bio Kontrast. 50 kronor för medlemmar och 65 för icke-.

Fårskådning

Om vi får fårabstinens kan vi försöka se våra tackor här: http://carl-fh.com/webcam/index.html
Där de nu bor finns en webkamera. Jag hoppas de inte känner sig för övervakade.

Kulturnatten och ispölarna

Idag tycker jag att jag har gjort min plikt som kulturnörd och gått på allt jag bara hunnit med på kulturnatten. Ikväll ska jag på firmafest så då har jag inte tid. Nu har jag varit och tittat på en imponerande stor modelljärnväg, lyssnat på Ljungby manskör, sett Judys danscenter, utställning med fotoklubben, utställning med bildesteterna, fikat på Grand och varit på våffelcafé på Vildrosen där Fredrik Jonasson från Rockom spelade. Det myllrade in ett gäng utvecklingsstörda på Vildrosen (kafé som drivs av omsorgen, och ja, de stavar Kafé Vildrosen med K men våffelcafé med C, i alla fall i Smålänningen). Ibland vet man inte så noga vilka som är störda och vilka som är vårdare och jag träffade på en gullig gubbe som jag förstod var handikappad när han sträckte fram båda händerna mot mig och vrålade "Det är kallt!".

Idag är första dagen för den här hösten när det är is på pölarna. Jag tycker det är jättekul att trampa på ispölar (ibland kliver jag igenom och blir jätteblöt) och stod helt koncentrerad och klev sönder ett istäcke i småsmå bitar tills en kompis kom fram och pratade med mig. Han tyckte nog bara att jag var lite konstig. Fast det gör ingenting för det här är killen som just hoppat av sin utbildning för att antingen vara arbetslös ett tag, flytta till Göteborg med tre kompisar och bo i kollektiv och börja med yoga (och leva på vad vet jag inte) eller haka på sin bror som eventuellt ska få ett avtal där han får fyra miljoner om året.

Sydsvenska rallyt igen!

Jag bokar redan in 21-24 maj i min kalender. Då får vi hit sydsvenska rallyt igen! Kolla mina inlägg från 24-27 maj i år där jag skrivit en del om hur roligt det var senast. Kanske får jag träffa Kött-Gösta och hans kompis igen. Ett par galna norrlänningar som tog med mig och väninnan till rum 301 på Terraza (och det kommer jag ihåg eftersom det var mitt hemklassrum på högstadiet. Fast på Vasaskolan och inte på Terraza då). Där var det fin utsikt över världens häftigaste takterrass som jag vill festa på, men jag känner bara till att Försäkringskassan ligger i det huset, och knappt det längre ens, så jag vet inte hur jag ska ta mig dit. Kött-Gösta (som hans kompis kallade honom för, jag kommer inte alls ihåg vad de hette egentligen) och den andre lät oss låna toan, beundrade mina ben i kort kjol och försvann sedan ut i vimlet.

Igår fick vi vår nya toalett levererad. Den står för tillfället i hallen med bajsförbud. Det blir lite jobbigt ibland när man vaknar av att man drömmer att man behöver gå på toa och sedan bråttom till toan på vinden. Snart får jag kissa hemma, tjoho! Det känns som att bo i korridor när jag rusar ut i trappan i morgonrock men som tur är har jag inte sprungit på grannen ännu. Fast han skulle nog inte bry sig för han brukar själv gärna visa sig i bara kalsonger. Med en mage som har en navel som ser ut att vara på väg att sprängas. Nu vill jag inte tänka mera på navelbråck som jag just gjorde.

Bönder som är sig själva

Jag tycker att Karl Petter i Bonde söker fru är charmig. Han känns väldigt naturlig och bryr sig inte stort fast Linda Isacsson blir helt generad när hon springer in i hans hem när han står i duschen. Tyvärr har han valt ut några bimbobrudar för att han tyckte de var snygga, antar jag. Anders ser bra ut men verkar lite tråkig. Han sprutar ur sig klyschor om att man ska vara sig själv, man ska ha båda fötterna på jorden, man ska veta vad man vill, man vill ha någon att lita på och en massa andra självklarheter. Fast jag kan undra lite vad allt det där betyder. Varför ska man vara sig själv om man är otrevlig? Är det inte bättre att åtminstone låtsas att man är bättre än man är, så kanske man rent av kan bli sådan på riktigt efter lite övning? Och vad menas med båda fötterna på jorden? Egentligen? Är det inte mer spännande med någon som är lite flippad och kanske inte helt verklighetsförankrad, men med ett ben över marken och på väg någonstans? Jag återkommer till det här, måste nämna de andra bönderna också. Susanne verkar trevlig och vettig men bestämd. Hon verkar leta efter en man som rent praktiskt kan leva på hennes gård. Jag tycker det är skönt att hon verkligen har bestämt att om hon träffar någon så blir det han som får anpassa sig efter henne och bo där, för hon tänker inte flytta. Fredrik kanske jag inte ska säga så mycket om eftersom jag inte vill riskera att få en massa nördtjejer efter mig som tror att han är gullig...

Tillbaka till att vara sig själv. Det var en tjej som träffar bonden Anders som sa att hon inte är sig själv och att hon inte tycker om det. Ändå verkar hon vara den som är mest säker på vad hon vill av "hans" tjejer. Det är väl omöjligt att vara helt naturlig mitt i en TV-inspelning?! Även om man går in stenhårt och är så mycket sig själv så det blir löjligt måste det vara en hemskt konstig situation.

Sambon säger ibland om någon att den är "lite speciell" och det är inte direkt positivt men vem är inte speciell? Jag är inte bara lite speciell, jag är helt unik!... Det tog många år att hitta mig själv, men jag tror att jag gjort det nu. I alla fall är jag ingen annan. Sedan är man såklart olika mot och med olika människor. Det finns särskilt några personer som jag känner mig säker ihop med och som jag tycker att jag är mig själv med, men det är inte säkert att det funkar så bra att träffa flera av de här personerna samtidigt för jag vill säga och göra olika saker med olika människor.

Seriös shopping

Igår var vi i Växjö och handlade. Det blev enbart seriös shopping eftersom handelsplats I11 bara har tråkiga affärer. Det känns lite fånigt att köra tolv mil för att köpa handtag till köksluckorna men som tur var hittade vi en del annat också. Efter att ha varit på Jula, K-rauta och City Gross (samt Max fast jag inte äter hamburgare, men nuggets) kom vi hem med handtag, handfat, bastustenar och lite annat smått men inget gott. Jag påtalade särskilt min duktighet med att konstatera att de hade billigt godis som jag inte köpte på City Gross. Det där med handtag till köksluckor är förresten inte alldeles enkelt. Vi behövde 18 stycken. Så många fanns inte i lager, men då köpte vi tolv små och sex stora, som kan vara till lådorna. När vi kom hem upptäckte vi att de små är matta och de stora blanka. Hur som helst så tänker jag tycka att det är hemskt snyggt och framför allt praktiskt när handtagen väl är på plats. Idag flyttade jag glatt in sophinken, som i två månaders tid stått på hallgolvet, till sin rätta plats under diskbänken. Det var väldigt tillfredsställande. I två sekunder, innan jag behövde öppna luckan för att slänga skräp. Man måste böja sig ned och öppna luckan nedifrån nu. Lådorna är ännu dummare. Jag har lagt i besticken högst upp men måste öppna alla fem lådorna och börja med den nedersta för att få upp besticklådan.
Jag har en känska av att även våra vänner börjar tröttna på detta eviga renoverande. Imorse fick jag ett sms från en kille som bjöd sig själv på köksfest hos oss den 1 december. Trevligt, tyckte jag, fast jag inte visste att vi ska ha fest då. Vi väntar lite med inbjudningar eftersom det bedrövliga köket måste vara klart innan vi har invigningsfest, samt att vi hoppas på att få komma på inflyttningsfest hos en kompis som flyttar hit sin tjej från Vitryssland i slutet av november.

Västsmåländsk metropol

"Ridklubben startade 1971 och hamnade snart på den plats där den nu finns, några kilometer utanför den västsmåländska metropolens centrum utmed riksväg 25 som leder mellan Halmstad och Kalmar." Ur senaste Hästmagazinet i en artikel om vårt ridhus och ridgymnasiet. Jag visste inte att jag bodde i den västsmåländska metropolen. Jag brukar tycka att jag bor i södra Småland, att Ljungby ligger väldigt långt söderut i landet jämfört med alla platser där jag tidigare bott. Men det är ju kul att någon kallar det metropol. Och att vi tydligen är störst i landet på hästhoppning, sett till antalet starter.

Jag hade tänkt att jag inte skulle låna några böcker på ett tag, eftersom jag köpt så många som jag ännu inte läst. Det är svårt när jag jobbar på ett skolbibliotek där vi köper in jättemycket spännande böcker hela tiden och igår tog jag hem fyra stycken. När det är höst kommer det ut mängder av nya böcker och det är kallt och fult ute och jag kan inte hjälpa till så mycket med renovering men sambon tycker visst att jag ska vara hemma ändå, så då får jag läsa, läsa, läsa.

Scorupco och brorsan

Om man inte har egna erfarenheter får man låna andras. Idag pratade jag med en man som har hemskt många barn och han berättade hur trött man blir av det och att man inte orkar träna. Jag sa inte att jag blir trött bara av att se ett barn utan relaterade raskt till både min bror och Izabella Scorupco. Förra veckan hade jag funderat på att åka och hälsa på brorsans familj i Stockholm men det ville inte de eftersom de blir helt utschasade vanliga vardagar och bara kommer hem och försöker få ungarna i säng. I stället bestämde jag mig för att jobba på höstlovet. Jo, och så har jag läst om Izabella Scorupco som har tre barn och är jättesnygg och fräsch utan att träna. Hon säger att det är motion att bära omkring på barnen.

Uppdatering. Scorupco har bara två barn, men jag tycker att även det är jättemånga. Ur Jaktsäsong av Mats Strandberg:
- Jag har bara så svårt att tänka mig ett liv utan barn.
- Och det är okej. Jag har bara så svårt att tänka mig ett liv med barn. Jag har verkligen det. Jag har inga av de där moderliga instinkterna. Om jag verkligen hade det, skulle de inte ha visat sig vid det här laget? Jag menar, jag älskar Andreas. Jag vet redan nu att om han inte är mannen i mitt liv så är han åtminstone någon som jag alltid kommer att minnas, han är definitivt en av de där milstolparna... Och ändå finns det ingenting i min kropp som vill förenas med honom på det sättet... Skapa en liten miniversion av oss båda, höra trampet av små fötter... (sid.176). Sådana saker som jag skulle kunna säga. Lustigt nog tänkte jag just att jag bara behövde byta ut namnet, att jag aldrig varit kär i någon Andreas och sedan kom jag på att jag haft en pojkvän som hetat det...

Med säden i näven

Hysteriskt roligt från http://onekligen.blogspot.com:
"Ni vet den där Mauro Scocco-dängan om Sarah som väntar i hörnet vid Seven Eleven? Det har idag kommit till min kännedom att det finns åtminstone en människa på jorden som varit helt övertygad om att den texten går:

"Å Sarah, kom ut ikväll! Jag väntar på hörnet, med säden i näven!"

Kan inte för mitt liv komma över det här. Varje gång jag tänker på det måste jag lägga mig ner över tangentbordet och skratta ihjäl mig några gånger till. Trevlig kille den där Mauro! Ofta att Sarah kommer att känna sig lockad att komma ner till hörnet efter det här."

Felhörningar är kul! Jag och kompisen som skulle skriva ned alla Maurotexter hade också problem med den där raden. I Hedemora 1988 var seven-eleven ett oupptäckt fenomen. Några förslag var "Vi ser väl, vi lever" och "i säven i ladan". Annars gillar jag min missuppfattning av 10CC:s I´m not in love: It´s just a silly face I´m going through".

Tackfrakt

Idag körde vi iväg två tackor till svärmors granne som ska ta hand om dem över vintern. Han har två egna baggar, tre tackor och två lamm så de får sällskap. De har gått runt och letat efter sina kompisar och tyckt att det varit svårt att flocka när de bara varit två de senaste dagarna. Den ena av de två baggarna är tam och hoppar över stängslet och kommer fram och hälsar när man kommer. Han var gullig men jag skulle ha svårt att lita fullt ut på en bagge. De är som tjurar, kan verka hur snälla som helst och plötsligt få utbrott. Fast den här är kastrerad så han kanske förblir from som ett lamm (åh, vilken bra liknelse). Fatta hur skönt det är nu. Jag måste inte åka till stugan på flera månader!

Kulturkullan

Vecka 45

* Läser: Jaktsäsong av Mats Strandberg. Undertitel Hur hittar man kärleken bland sex, lögner och dvd-boxar? Melinda är drygt trettio år och letar efter mannen i sitt liv. Hur ska hon hitta honom när hon bara umgås med bögar? Magnus som är Melindas bäste vän är kär i sin vän Sebastian. Sebastian är visserligen bög men verkar åtminstone till en början inte intresserad av Magnus. Författaren Strandberg är själv bög och har såklart inblick i Stockholms gayliv. Han skriver krönikor för Expressen och tidningen QX. Jag sökte jobb på QX 1996, innan jag visste att det var en gaytidning... Det kunde de väl ha satt ut i annonsen?

* Lyssnar på: Kärlek i tystnadens tid med Peter LeMarc. CD från 2007. Åh, älskade LeMarc är äntligen tillbaka! Han är nästan lika bra som 1987 när fantastiska albumet Peter LeMarc kom. Låten Ma Chérie Ma Femme påminner hemskt mycket om en låt på Moneybrothers skiva Pengabrorsan. Annars låter LeMarc lite som Lundell. Jag unnar honom verkligen att må gott igen som i första spåret Så gott att må gott igen.

* Veckans citat: -Hej din jävel!
Kolla tidigare inlägget  Hej din jävel! från den 30 oktober.

* Veckans händelse: Kulturnatten i Ljungby på lördag. Kolla programmet på www.ljungby.se. Jag kan tyvärr inte se så  mycket för jag ska på firmafest på kvällen, men den här kulturnatten börjar tidigt så en del saker ska nog hinnas med. Som till exempel modelljärnvägen, våffelcafé, fotoklubben och Ljungby manskör.

1000 gram godis

Först; jag har läst en rolig bok som heter Hej! Mitt namn var Elton Persson av Martin Svensson. Läs här http://ylvarosen.blogspot.com/.

Idag har vi varit i Markaryd och lagt krans på svärfars grav. Han dog 1984. Jag fick inte åka till teboden utanför Markaryd och inte heller Herrgårdstoppen som gör kokosbollar och har billigt godis. Det behövdes i och för sig inte eftersom jag köpte godis på ICA igår. Jag blev nästan lite stolt när jag lyckades köpa exakt ett kg lösgodis, vilken precision! När jag var liten gick jag ofta och köpte ett hekto godis för fem kronor på Smått och Gott. Ett hekto är ju ingenting! Fast ett kilo är väldigt mycket... Vi har legat och tittat på en video som jag köpt med Linus på linjen och svullat ett tag.

Dörrknackare och P-nissar

Jag var hos en kompis och åt tårta för att hon fyllt år. Sambon ringde och sa att det hade varit en dörrknackare hemma men att han ville träffa mig. Mycket riktigt kom han tillbaka senare på kvällen när vi båda var hemma. Han var snygg och hade varmt trevligt handslag och jag var tvungen att släppa in honom. Vi har dåligt med hörn att sitta i nu och jag kunde ju inte gärna placera honom i dubbelsängen så vi fick knöla in oss i soffan. Han ville väldigt gärna sälja Bertmarks Aha, en slags årsbok. Nu ska ingen komma till mig och påstå att en roman kostar 300 kronor. Det betalar inte jag! En sådan här bok skulle kosta nästan 900 spänn och han jämförde alltså det med tre romaner. Jag blir alltid lika förundrad över hur sambon kan vara så otroligt trevlig mot olika människor. Själv känner jag mig obekväm och har svårt att kallprata med sådana jag inte känner. Den här mannen pratade vitt och brett om hur bra hans böcker var och att han brukar visa sina barn dem och så säger sambon "När vi får barn kontaktar vi er!". Häpnadsväckande!

Igår hade jag tänkt äta billigt på after work, men när sambon kom hem var han fortfarande i beakoma så jag kom ut ganska sent. Vi håller på att äta oss igenom stan, vilket går ganska snabbt, och nu kom turen till Peking. Dit går jag inte ofta eftersom jag inte tycker om asiatmat, men deras wienerschnitzel var rätt okej.

Från och med första november har vi P-skiva i Ljungby. Det känns ganska onödigt eftersom det alltid finns parkering. Det stod i tidningen att vi hyr in lapplisor och lapplassar från Växjö. Vad ska inte det kosta? Förresten vill jag att det ska heta P-nissar... Första gången jag stiftade bekantskap med en P-skiva var nog på Färöarna -93. Där fick man en snurra på ett klistermärke att sätta i bilrutan, smart.


Gratis MMS!

Idag skickar jag gratis SMS och MMS. Eftersom jag är ledig har jag hunnit med att peppra alla mina vänner och bekanta med meddelanden. Men det hände något konstigt. Jag fick några mystiska meddelanden med nakna tjejer från ett nummer jag inte kände igen. När jag kollade upp det så visade det sig gå till en man på Bolmsö. Jag känner väl ingen 46-åring där heller? I alla fall ingen som jag brukar skicka snuskiga saker till. Sedan fick jag ett SMS där sambon undrade om jag fått några konstiga meddelanden. Undrar vem det är som skickar sådär märkliga klipp till oss.

Uppdatering. Nu vet jag hur det hänger ihop. Om man ska skicka snusk till min sambo så ska man inte använda hans gamla nummer för det är mitt nu...

Jag har problem med ansiktskräm. Det ska tydligen vara väldigt viktigt att skydda huden med någon slags kräm när man går ut. Men jag har inte hittat någon ansiktskräm som funkar på mitt flottiga ansikte... Jag blev påprackad någon svindyr Decleor en gång när jag var på Hudvårdsgränden, men inte ens den gick att använda. Om jag ska någonstans brukar jag cykla eller gå. När jag kommer inomhus igen börjar eftersvettningarna. Ansiktet blir alldeles kladdigt. Det känns inte behagligt eller vackert på något sätt. Jag ska använda slut på gratiskrämen jag fått från Nivea och sedan återgår jag nog till bara nattkräm. Jag kommer aldrig att förstå hur alla svala kvinnor bär sig åt för att få huden att se fräsch och inte svettig ut.

Friskvårdsmässa

Igår var jag på friskvårdsmässa för kommunanställda och gick på två bra föreläsningar. Den ena handlade om kommunikation och den andra om balans, glädje och goda relationer. Jag kollade snabbt i Smålänningen imorse för att se till så att jag och väninnan inte hade hamnat på bild, när vi satt och såg fåniga ut med pekfingrarna mot varandra i en övning, och som tur var så hade vi inte det. Jag läste förresten nyligen i Magnus Ugglas blogg att han blir så less på att tidningarna alltid väljer ut de sämsta bilderna där man absolut inte ser vettig ut. (Jorå, jag kan visst jämföra mig med Uggla...) . Och så tänker jag på Ulrica Schenström och Anders Pihlblad (och här vill jag inte jämföra med mig själv) som jag inte hade hört talas om tills alldeles nyligen när det tokades till det så att hon avgår. Jag tycker att det är kul för hon ser sur och fet och ful ut och han visserligen kaxig men snygg. Sedan trodde jag hon var mycket äldre än han men kollade upp det och hon är född -72 och han -68. Vad är du förresten för anonym människa som tycker att jag ser äldre ut än Marie LIndberg i senaste Kulturkullan? Svårt att svara när jag inte vet vem jag argumenterar med. Okej, så här då, jag tycker att Marie är snygg men hon ser väldigt prydlig ut och det gör inte jag. Jag håller med om att vuxenheten inte alltid sitter i utseendet. Det blir roligare och roligare för varje gång att visa leg på systemet. Jag tycker ju faktiskt inte att jag ser ut att vara nitton, men jag lyckas väl se så pass osäker ut, samt köper fjortisdricka som jordgubbscider, så att de kollar mig för säkerhets skull.

Nu har mamma och pappa åkt hem och vi har styckat lammen. Mina föräldrar fick verkligen ta det som det är denna gång när de valde att komma hit trots att vi jobbar, renoverar kök och badrum och slaktar mitt i alltihopa. Som tur är så förvarar vi alltid gäster i stugan och det går ju bra.

RSS 2.0