Erikshjälpen

Idag har jag cyklat omkring mellan skurarna och klarat mig ganska bra från regn. 
 
Jag var hemma innan det här brakade loss. Först cyklade jag till urmakaren och biblioteket, sedan hem, sedan till Ica och hem och så till Erikshjälpen (och hem). Det blev åtta km sammanlagt enligt Google maps och fick räcka som dagens motion.  
 
Jag köpte en liten grön höganässkål för att jag har fyra matchande muggar och en äggkopp. 
 
Jag är dålig på att använda sjal men köpte en med ugglor på, den ska jag inte ha till min zebraklänning men nu blev det så för att visa upp den för er. 
 
Ur dagboken 900630: De som var något att se var WIlmer X och Hunters & Collectors men dessemellan flanerade vi runt lite mellan scenerna. Det måste ha varit publikrekord i år. Det var så himla mycket folk. 

Om badplatser och badkläder

Jag tror att man tycker bäst om att bada där man är van och jag tycker mest om att bada i sjöar för det gjorde jag när jag var liten. Det är inte så lockande med hav när jag tänker kallt, salt, blåsigt, sandstrand, tång, jättelånggrunt, maneter och mycket folk. Däremot tycker jag om havet när det är varmt i luften, klippor, brygga, stege, vågor, klart vatten och sandbotten. 
 
Vi badar ofta i Bolmen; här lägger vi i  båten och letar reda på en ö med egen strand. Jag hoppas att det snart kommer en stege på båten så att jag kan ta mig upp i den och bada mitt ute på sjön. 
 
Det är långt till närmsta sjö från stugan så vi har grävt egen damm och det är oftast där vi badar. Nu har dammen redan blivit 27 grader varm och börjar bli brun och sumpig. Det får regna lite så att det kommer friskare vatten. 
 
Jag badar oftast naken men har en väldig massa badkläder! (En del är för små, men jag tänker att man kan ha dem när man bara solar på balkongen eller så.) Det är marintema med rött och blått som gäller för mig, eller svart för det torkar snabbt. 
 
Ur dagboken 900629: Marit och Rosie kom hit och Birgitta skjutsade oss till motorstadion till fyra. Vi var bland de första där faktiskt. 
 
(Vi var på festivalen Dalarock i Hedemora, kul att vi var där när de öppnade området.)

Kulturkullan

Vecka 27
 
* Läser: Cilkas resa av Heather Morris. Fortfarande. Mycket bra bok!
 
Cilkas resa
https://www.adlibris.com/se/bok/cilkas-resa-9789188901736
 
* Lyssnar på: I solnedgången med Mando Diao på Tidal. Album från 2020. Jag tycker om när de sjunger på svenska och det här är lite visaktigt. 
 
* Veckans klipp: orangutangdagis
https://www.youtube.com/watch?v=GlibNFS3jnY
 
* Veckans händelse: Stiko Per har livestreamkonsert varje onsdag kl.21. 
https://www.facebook.com/stikoper/

Ungtuppar

Vi har fått ett par nya tuppar av ett par vänner. 
 
Än så länge är de små men vi hoppas att de kommer att växa ikapp hönorna. De är av rasen creme legbar som lägger blågröna ägg och det vore jättekul att få det, men jag vet inte riktigt hur det blir ihop med våra hönor av alla möjliga raser. Äggfärgen beror på tuppens anlag men hönorna värper ju även utan tupp så jag har inte fattat hur det hänger ihop. 
 
Ur dagboken 900628: När jag cyklade hem, =Bältarbo för tillfället, cyklade jag som en liten gnu. Det tog mindre än en kvart och dyngsur var jag. Alltså av regnet.

Toftaholm och bröllop

Igår åkte jag med vänner till Toftaholms herrgård där det var grillbuffé och trubadurer. 
 
Jag har knappt varit ute på något nöje sedan den 13 mars så jag blev alldeles till mig. 
 
Herrgården ligger så fint vid sjön Bolmen och vi satt och åt i orangeriet till höger. 
 
Det blev för varmt där inne så efter maten satte vi oss ute. 
 
Idag tittade jag på ett bröllop på avstånd. 
 
Maken körde iväg brudparet efteråt i träbåten.
 
De är otroligt fina! Vi känner inte dem, men det var kul att få vara med på ett hörn. 
 
Ur dagboken 900627: Vi gick ut på stan för Marit skulle hämta kort. Sen gick vi till Hönsan och badade fötterna på gammelgårdssidan. När jag lyfte upp benen var de alldeles bortdomnade. 

Semester

Idag jobbade jag sista dagen före semestern. 
 
Det var skönt att stänga skolbiblioteket och nu ska jag inte dit igen förrän den 4 augusti. 
 
Jag firade det med ett par King fusionglassar på Burger King. Det ser ut som en hand som håller i den ena! 
 
Ur dagboken 900626: Marit och jag åkte til Matsbo men då gick solen i moln hela tiden så vi badade inte. 

Firmafest och plantering

Uppdatering. Jag trodde inte att jag skulle orka blogga ikväll men jag kom inte hem så sent som jag trodde. 
 
Det här var innan jag klippte mig. 
 
På sommaren är det skönt att vara korthårig. 
 
Maken bjöd in sina kollegor med respektive till stugan på grillfest, men det blev sju män och jag. De är jättetrevliga, men det blev lite konstigt när jag följde med för att jag trodde att de andra skulle ta med sina kvinnor. 
 
De har en fin rabatt utanför lasarettet med olika planteringar varje år. 
I år har de planterat hjärtan. 
 
Det är gulligt! 
 
Ur dagboken 900625. Jag åkte till biblioteket och lånade lite böcker. Det kan vara bra att ha sommarläsning. Låg och läste i hammocken. 
 
 
 
 

Glass och bad

Jag jobbar fortfarande men det är så varmt så jag kan göra sommarsaker på eftermiddagarna. 
 
Som att äta glass,
 
bada och ligga på bryggan, 
 
titta på moln som ser ut som hjärtan
 
och tycka synd om fåren. 
 
Ur dagboken 900624: Jag låg och slöade och hade till och med somnat tror jag när Rosie ringde. Hon undrade om jag ville med till Smacken och det ville jag ju. Vi åkte dit. Jag köpte en 12-kronorsvåffla med pekan, romrussin och extra knäck. 
 
En jätteglass kostade alltså tolv kronor för trettio år sedan. Idag fick jag tre normalstora kulor för 45 kronor. Hoppas att jag kommer till Smacken när jag åker hem, där får man fortfarande stora glassar. 

Liten stig

Maken har klippt en liten stig genom det höga gräset vid stugan. 
 
Visst ser det spännande ut? 
 
Den leder fram till vad vi tror har varit en jordkällare där vi ska bygga en ny. 
 
Ur dagboken 900623: Det var synd att jag inte hade blommor under kudden för jag drömde om Marcus. 

Om tak

Idag gladdes jag när jag såg det här bygget. 
 
Det ska bli carports, de har inte alls kommit lika långt med taket som vi. 
 
Snart är det klart! Det är lite väl illoranga pannor, men de är behandlade så att man inte ska behöva ta bort mossa och jag tror att man vänjer sig vid färgen snart. 
 
Ur dagboken 900622: Kl. tre gick vi till Gammelgården och tittade om det var något midsommarfirande där. Det såg inte så jättekul ut. 

Kulturkullan

Vecka 26
 
* Läser: Cilkas resa av Heather Morris. Detta är en fristående uppföljare till den fantastiska romanen Tatueraren i Auschwitz
 
Cilkas resa
https://www.adlibris.com/se/bok/cilkas-resa-9789188901736
 
* Lyssnar på: Things we do for love med The Sounds på Tidal. Album från 2020. Det är kul med Sounds som är rockiga med coola Maja i spetsen. 
 
* Veckans klipp: lemurunge
https://www.youtube.com/watch?v=vHVQsajJErc
 
* Veckans händelse: vet inte. Dalarocken i Hedemora, Lolla Stockholm och sommarmarknaden i Ljungby är inställda. 
 

Skogsväg

Idag fick jag en dålig idé och tog en promenad på en skogsväg. 
 
Här har det gått att köra bil för kanske tjugo år sedan och maken hävdade tills för bara något år sedan att det gick att cykla, men det var det länge sedan jag tyckte. 
 
Jag hatar att få blöta strumpor och nu blev jag blöt ända uppe på låren! Som tur var så var det varmt och det var bara att gå hem och dra av sig kläderna sedan. 
 
Det var väldigt bra att vi kunde låna hem en paviljong från makens företag och kunde sitta ute på midsommarafton trots regnskurar. Vi pyntade med både julslinga och kräftlyktor. 
 
Ur dagboken 900621: Pappa, Pamela och jag åkte till Norberg och fikade på Elsa Anderssons konditori och sen till Avesta. Tittade lite på +huset men köpte inget. 

Midsommar

Vi är så glada att vi kunde ha en traditionell midsommarafton! 
Jag köpte jordgubbar för 80 kr lådan för det skulle vi bara ha!
 
Nu vill folk inte vara med på bild pga coronaskam, men maken får ställa upp och den gulliga gästen bekymrade sig inte om kameran. Vi satt ute till elva på kvällen, underbart!
 
Idag blev det lite städning.
 
 
Annars har det varit väldigt lugnt idag. 
 
Ur dagboken 900620: Vad har jag egentligen gjort idag? Jo, jag har städat mina lådor + mitt skåp. Visserligen ramlar det fortfarande ut kassar om man öppnar dörren men det är betydligt tommare på värdelösa papper. 
 
 
 
 

Blåmunkar och andra

De här söta blåa blommorna som växer vid banvallen heter blåmunkar fick jag veta av mamma som är duktig på blommor. 
 
De är vanliga här i Sydsverige. 
 
Det är ovanligt mycket av allt möjligt som blommar i år, här kommer några bilder från maj.
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 900619: Marit och jag åkte ut till Vikmanshyttan och var där i över tre timmar. Vi gick till godisfabriken och jag köpte godis för lite mer än 30 kr. Sen gick vi och satte oss vid sjön. Vi tyckte inte att det var tillräckligt varmt för bad. 
 
(Jag antar att vi åkte buss till ett litet samhälle för att de hade en godisfabrik.)
 
Glad midsommar!
 

Skräpgård

Varma svenska sommarkvällar är det bästa som finns!
 
Jag cyklar omkring på banvallen och undrar hur folk kan ha det så fult mitt inne i stan! Det är som att det inte gör något när det bara är bredvid en cykelväg. Den här lekstugan kunde de väl ha räddat? 
 
Älgtorn för pygméer? 
 
Bara jättekonstigt. 
 
Jag träffade de här igen, har frågat en kompis som har kor och om kalvarna är födda i november kan de vara så här stora nu. Ändå roligt att de fortfarande diar. 
 
Idag skulle vi ha varit på hårdrocksfestivalen Copenhell i Köpenhamn men det får bli 2021 i stället. Jag tröstade mig med att leka färja på gamla järnvägsbron över Lagan. Det var otroligt tyst och stilla och tjugo grader varmt vid nio på kvällen! Vi håller tummarna för en sådan här kväll imorgon! 
 
Ur dagboken 900618: Jag låg och slöade i hammocken ett par timmar. Sen kom jag på att det var väldigt varmt. Då åkte jag och hämtade Marit och så åkte vi och badade i Matsbosjön. 

Spikplockare

Jag har blivit satt att måla brädor till taket. 
 
Som tur är hade jag handskar... Så här blev det när jag skulle måla på alla fyra sidor av brädorna och det är jättesvårt att hålla i en målad bräda utan att kladda! 
 
Snickarna har kastat ned en massa spikar från taket och eftersom vi inte vill ha dem i gräsmattan har maken byggt en spikplockare med en magnetisk knivlist. Den funkar fint!
 
Ur dagboken 900617: Jag åkte till Rosie i stället. Hon hade ringt hit när vi var borta. Britta Fyrk hade svarat och sagt att hon var här och vattnade blommor och att vi var i Norrköping. 

Kalvar och blommor

Idag har jag tagit en fin cykeltur på gamla banvallen. 
 
Innan jag skrämde dem stod båda kalvarna och diade. De är så stora så de kan inte vara födda i år, men kanske i vintras? Det ser så roligt ut när de får luta sig in under kon för att nå mjölken. 
 
Förra året var det massor av violer i vägkanten, i år är det sådana här. Vad är det för söta blå blommor? Mamma? 
 
Ur dagboken 900616: Tittade på Mr Bean när jag kom hem. Englands montreuxbidrag. Skitkul! 

Välkommen in

De gräver på flera ställen runtom i stan nu, till exempel vid St1. 
 
"Du kan tanka och handla som vanligt. Välkommen in!" Tack, tror jag... 
 
Ur dagboken 900615: Pappa ropade att jag skulle komma ner. Han sa att jag skulle titta in i Ragges trädgård. En bil hade kört ner där så att staketet var förstört. 

Kulturkullan

Vecka 25
 
* Läser: Punkpoet med svensk brytning av Louise Halvardsson. Bra skildring av en svensk tjejs äventyr i Brighton och jag blir sjuk av Englandslängtan! 
 
Punkpoet med svensk brytning
https://www.adlibris.com/se/bok/punkpoet-med-svensk-brytning-9789198345698
 
* Lyssnar på: Vi som finns & de som försvann med Stiko Per Larsson och Peter Lemarc på Tidal. Singel från 2020. LeMarc har inte gjort något nytt på länge och det är jättefint att höra honom ihop med Stiko. 
 
Min bror har förresten gjort en låt till, till ettor och tvåor på YBC, skolan han jobbar på!

https://open.spotify.com/album/1IdAmQckL4eQAb193SoGLN?highlight=spotify:track:4l3nV9exhwDbeh1i1TRPux

eller här:

https://soundcloud.com/user-82…/dom-forsta-stegen-radio-edit

* Veckans klipp: björnunge får träffa en hjortkalv

https://www.youtube.com/watch?v=GpAWqmA8Mzs

* Veckans händelse: midsommarafton på fredag.


Båtpremiär

Vi planerade att åka båt idag om det var fint väder. Det var det, men det har blåst väldigt mycket så jag trodde inte att vi skulle komma ut. På kvällen lugnade det ned sig så då körde vi till Bolmen och lade i träbåten. 
 
Det är härligt att åka båt! 
 
Vi stannade till på en ö och doppade fötterna. Det var egentligen tillräckligt varmt för att bada, men kändes kallt jämfört med vår damm där vi simmat runt idag. 
 
Som tur var fungerade motorn efter ett års vila, det vet man aldrig... 
 
Ur dagboken 900614: Jag, Anja, pappa, mormor och Pamela åkte till Gamla Linköping. När vi kom dit fikade vi direkt. Anja och jag var döhungriga för vi hade bara ätit negerbollar från igår till frukost. 
 
(Förlåt, men det hette faktiskt det 1990 och jag ändrar inte i min gamla dagbok.) 

Kontrasternas år

Det här året kommer att bli det konstigaste i de flestas liv! För mig är det så att jag jobbar på ett bibliotek på en skola som är nästan tom på folk i fem månader, men det är skönt att vara kommunalanställd och det känns ganska tryggt för oss för makens företag bygger maskiner bland annat till Sundström safety som gör andningsmasker.
 
Jag har ovanligt mycket pengar nu eftersom alla resor och evenemang ställs in, men å andra sidan kommer takbytet hemma att kosta en årslön...
 
Idag blev det premiärdopp för mig i vår damm. Det räknas för vissa år är det det enda stället jag badar på, men det var 24 grader i vattnet och ännu varmare i luften så det är ingen hjältebragd.
 
Det var även premiär för kycklingen att få gå utomhus, men först sprang hönan och kycklingen omkring lite inne i ladugården. 
 
Ur dagboken 900613: Anja och jag cyklade in till badet. Sedan började det såklart regna precis när vi kom dit, men det var kul att bada ändå. Det är så mysigt med utomhusbassäng. 
 
 

Invigning av Pinchos

Idag pressade jag in mig i min penntrolltröja.
 
Den här köpte jag i Växjö för kanske tjugo år sedan. 
 
Om man kommer in i storlek S får man ha det, tänker jag. Däremot är jordgubbskjolen ganska ny och i XL. 
 
Det var invigning av Pinchos på hotellet vid E4:an, supertråkigt läge, men jag och väninnan cyklade dit och käkade.
 
Det lite roliga här är att hon ser frestad ut av alla mina efterrrätter... Hon tog fem smårätter och orkade inte efterrätt, men jag åt "bara" två rätter och två roliga drinkar och orkar alltid efterrätt!
 
Ur dagboken 900612: Vi tänkte ta 12.13-bussen in till stan men när vi stod och väntade såg vi våran bil. Vi sprang iväg och gensköt den. Mamma, pappa och Pamela skulle bara titta lite på kakel. 
 
(Vi var i Norrköping, men jag vet inte riktigt varför jag och min kusin tänkte åka buss.)

Nyinvigd skatepark

Vi har fått en skatepark i Ljungby som de har pratat om i tio år! 
 
Så här såg det ut den 3 februari. 
 
Nu är den äntligen färdig för alla som väntat. Jag fattar inte riktigt hur det kan ta så lång tid att bygga, men nu får den nog vara här ett tag. När jag flyttade hit -99 fanns det en träramp, men jag tror att de rev den för att den gick sönder och sedan dess har skejtarna inte haft någon plats som är tänkt att skejta på. 
 
Det var även dags för oss att byta ut isoleringen under taket. Där dök det upp sådana här små lappar från femtiotalet!
 
Ur dagboken 900611: När vi satt och väntade på planet kom det en grabb och satte sig bredvid mig med handen precis bredvid mig så jag nästan satt på den. Sedan fick han spasmerryck i handen. Lårmassage...
 
Ett tidigt fall av vikingasjukan?...

Studentutspring

Jag är så glad för studenternas skull, som fick sitt utspring i år också! Det var länge osäkert om det skulle gå att lösa. 
 
Här ser det ut som ett vanligt år. 
 
Det är så kul att se dem, även sådana här år när jag inte har någon särskild student att fira.
 
Varje student fick bjuda in fyra gäster och det var ganska glest på skolgården. 
 
Så här såg det ut förra året! Nu kan alla som ville komma och titta se filmer på tidningen Smålänningen och radiokanalen Ljungbykanalen i stället. 
 
Ur dagboken 900610: Vaknade klockan tolv idag. Härligt att sova. 

Slitiga dagar

Jag är helt i chock nu för min kropp är inte van vid att jobba särskilt mycket...
 
Vårt sovrum ligger uppe till vänster och jag vaknar när snickarna börjar trampa runt klockan sju, fast jag går inte upp förrän nio i alla fall. Idag har jag målat plankor vita under taket, det känns onödigt för de syns nästan inte, men det ska tydligen göras. 
 
Som om det inte räcker med allt byggjox i trädgården har maken tagit in en av båtarna till stan, så att alla som går förbi tittar ännu mer. 
 
Jag har inte haft mycket att göra på jobbet sedan mitten av mars när eleverna började på distans, men nu ska ju alla skolböcker tillbaka och vi på biblioteket blir dränkta i böcker! Därför kände jag att jag förtjänat en bananbåt på vägen hem. (Det är glass där under; hasselnöt, vattenmelonsorbet och himmelsk röra.) Jag hamnade i Värmland där ett tag, eller i något arabland kanske? Det är text på fyra språk. 
 
Ur dagboken 900609: Mamma sa att jag skulle få 35 kr/timme om jag städade huset. Jag städade i en timme. Först dammsög jag hela huset, sen städade jag toan uppe och till slut dammade jag blommor. Ja, det gjorde jag faktiskt. De stora blommornas blad blir väldigt dammiga. 

Konstutställning

Idag gick jag till kommunbiblioteket för att låna en bok som vi inte har på skolbiblioteket.
 
Då kom jag på att de har en konstutställning som jag inte hade sett med roliga gubbar av Lasse Carlsson. 
 
Han har gjort massor av skrotgubbar. Det var små historier om dem också, men jag hann inte läsa så många, för jag ville prata med en kompis som jobbar på cafét, som jag inte sett på länge. 
 
900608. Avslutning ja. Kunde ha blivit bättre kan man säga. Ingrid och Göran kom inte för de var så sura på vår klass som vandaliserat detras trädgård och skrivit fula plakat. Vi fick betygen av rektorn. 
 
(Avslutningen i nian blev inte så kul...) 

Nya kuddar

Nu har de rea på Jysk och det har de ju hela tiden, men jag såg kuddar i annonsbladet som jag tittat länge på. När de kom ned till 45 kronor styck hittade jag på ett behov. 
 
Jag gillar trollsländor och maken brukar säga att jag svirrar runt som en full trollslända för att jag är så förvirrad... De här kommer att passa bra till våra hängmattor och solstolar i sommar. 
 
Dagens ugnspannkaka! 
 
Ur dagboken 900607: Jag och Marit gick över skolgården och pratade om meniga sjuor. Sedan sa jag att trosorna skar in i häcken. Hoppas att de bättrar sig tills vi börjar trean, sjuorna alltså, inte trosorna, sa Marit.

Kulturkullan

Vecka 24
 
* Läser: Jag ser allt du gör av Annika Norlin. Hon skriver bra texter och sjunger fint med Hello saferide och Säkert! och nu har hon skrivit en novellsamling i samma roliga stil. 
 
Jag ser allt du gör
https://www.adlibris.com/se/bok/jag-ser-allt-du-gor-9789127167353
 
* Lyssnar på: skolan YBC som min bror jobbar på har gjort en utspringsvideo.
https://www.youtube.com/watch?v=ipPB7UMQ2Gg&t=18s&fbclid=IwAR1a_mUCvWHcPpcivjMz5QChAW1sLvueAZFUH0gK9PNtL_TLPuMmq8uD_yw
 
* Veckans klipp: ett till klipp från min brors skola, hans elever gjorde en film om rasism förra året som är fin.
https://www.youtube.com/watch?v=ZUcLInOFxAU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0LxFjajFZn1fyZ7fmcL_DQscqgYJuddUdN1Vo4RyW0N8osvUziuRNUZPQ
 
* Veckans händelse: studentutspring på Sunnerbogymnasiet på onsdag från kl.13. 
https://www.facebook.com/Sunnerbogymnasiet/

Nationaldagen

Hur ska man uppmärksamma nationaldagen? 
 
Man kan göra som jag gjorde på Facebook och ta upp ett fyra år gammalt minne där man illustrerar en superdansk symbol!...
 
Man kan glädjas åt det gulblå utanför Citygross, tyvärr fick jag inte med lupinerna på samma bild. 
 
Man kan leta upp Svenska flaggans dag med Traste Lindéns kvintett: 
 
Ur dagboken 900606: På idrotten gick vi till Hönsan. Andreas dök från högsta med kläderna på för 65 kr. Vi fick inte i Thord. 

Outfit och studentsång

Idag tyckte jag att jag hade tänkt igenom mina kläder.
 
Om man är för gammal och för rund för att bära magtröjor får man ha linne under. 
 
Men så drog jag på mig regnkläder och blev ett mönstermonster! Jag brukar aldrig kombinera rött och rosa men det råkade det bli med min röda tribaltröja och gråa regnkappa med rosa prickar...
 
Mina ögonfransar och -bryn har blivit trist bleka (och oj, vad jag selfieskelar!). 
 
Jag färgade dem och huden över och under... Det går över på ett par dagar, men nu ser jag blåslagen ut. 
 
Min bror har gjort en studentsång till eleverna på skolan YBC där han jobbar!
 
eller här: 
https://soundcloud.com/user-824629384/sista-steget-av-tre/s-WBjf01TNgW3?fbclid=IwAR0GoB5JttMSsHPxexhqE2XBAsVDnGA4ngrv4HU8EbkVRN7kQEq7pGEabsc  
 
Ur dagboken 900605: Det gick ganska vilt till när vi skulle städa ur våra skåp. Jag fick fyra i alla so-ämnen, hurra. 

Målarfärg och massage

Idag fick jag en chock när jag blev ivägskickad för att köpa fasadfärg. Det blev en hink med tre liter som kostade nästan 800 kr! Innan har jag mest handlat falu rödfärg billigt på Rusta. 
 
Det pratas om att jag ska upp på byggställning och måla, men det försöker jag förhandla bort. 
 
Idag har jag varit på entimmes helkroppsmassage, det var skönt! Jag hade en rabattkupong på den salongen, annars brukar jag bara boka halvtimme, rygg. 
 
Maken skickade en bild på kycklingen som lärt sig hoppa upp på en pinne och gömma sig under mamma. 
 
Ur dagboken 900604: Idag åkte vi till Ljustern och hade volleyavslutning. Vi spelade volleyboll på en sandplan. När vi skulle tillbaka till stationen började det spöregna. 

Cykelns dag

Idag är det Cykelns dag och man kan fylla i hur många minuter man har cyklat här: 
https://www.cykelnsdag.com/
 
Jag har cyklat sammanlagt 19 km och 80 minuter. 
 
Dagen till ära hade jag min cykeloutfit på jobbet, för fint för att långcykla i så sedan hade jag träningskläder.
 
Jag cyklade på gamla banvallen som är kantad av grönska.
 
På tillbakavägen cyklar jag gärna förbi den här gården där de fått flera nya kalvar sedan sist. 
 
Ur dagboken 900603: Ska jag hälsa honom något? -Ja, säg att vi åker till Säter på måndag kl.10.48. -På morgonen? -Ja. -Och han vet vad det gäller? - Ja. 
 
(Ur ett bisarrt telefonsamtal som tydligen var så spännande att jag skrev ned allt ordagrant.)

Mer rhododendron

Idag chockade jag snickaren som tänkte gå genom vårt sovrum till balkongen. Maken sa att han kom ned och skrek "det ligger någon och sover där uppe!". Det är lugnt sa han, hon visste att ni skulle komma hit. 
 
Det här med rhododendron igen, vår till höger har precis börjat och grannens blommar för fullt. Jag tror att de är ungefär lika gamla och ser ju ut att vara samma sort. Det kanske är mer sol och bättre jord hos grannen. Han sköter inte om den mer i alla fall, för huset står tomt. 
 
Ur dagboken 900602. Spelade in Tracks, i alla fall några låtar. 
 
Det var på den tiden jag lyssnade på Tracks, som var ett musikprogram på två timmar på lördagar, och spelade av från radio till kassettband, och var nöjd med den oerhört dåliga ljudkvaliteten...

Rhododendron och bokcirkel

Det är konstigt att rhododendronbuskar blommar så olika. 
 
Här är en fantastisk buske som jag hoppas får vara kvar när de bygger nya hus till vänster. 
 
Vi har också en otrolig buske från femtiotalet hemma, men den har bara börjat. 
 
Idag valde vi att ha vår bokcirkel i hembygdsparken. 
 
Vi satt på scenen där någon hade ställt upp ett bord, jättetrevligt! Tur att vi inte hade publik och ledaren för yogapasset bredvid lovade att vi inte störde. 
 
Hemma har jag börjat vänja mig vid det här. 
 
Då händer det här! 
 
Ur dagboken 900601: Mamma berättade att när de var i Bältarbo så frågade hon om jag kan bo där i sommar. Senare hade Birgitta sagt till Erik -Ylva ska bo här i sommar alldeles själv. -Var ska vi bo då? sa Erik. 
 
Mamma och pappa ville lämna mig hos min mosters familj när de åkte bort på sommaren och min fyraåriga kusin blev bekymrad...

Kulturkullan

Vecka 23
 
* Läser: Scener ur hjärtat av Malena  och Beata Ernman, Svante och Greta Thunberg. Den här boken har jag läst förut, men nu läser jag de nyskrivna scenerna och ska på bokcirkel om boken imorgon. Min recension finns här:
https://ylvarosen.blogspot.com/search?q=scener+hj%C3%A4rtat
 
Scener ur hjärtat (utökad pocket)
https://www.adlibris.com/se/bok/scener-ur-hjartat-utokad-pocket-9789177952220
 
* Lyssnar på: Den stora glömskan med Mauro Scocco på Tidal. Album från 2020. Scocco är min stora idol sedan slutet av 80-talet och jag tycker om nästan allt han gör. 
 
* Veckans klipp: hund vallar löpänder
https://www.youtube.com/watch?v=ZDeG4iZobxE
 
* Veckans händelse: Lingonrundan i Ljungby 6-7 juni. 
https://www.lingonrundan.com/

RSS 2.0