Kari Traa och vernissage

Idag gick jag till Intersport som har halva priset på vintersaker. 
 
Jag skulle aldrig köpa en undertröja för fullpris 849 kr, men har faktiskt tittat på tröjor från Kari Traa i flera år och nu hade jag även presentkort i Centrumföreningen att utnyttja. De är så fina (det spelar egentligen ingen roll för en undertröja, men känns ändå kul) och det är skönt och varmt med merinoull. 
 
Det var vernissage med Denisa Cocis på Lokal 16 idag. Hon auktionerar ut sina tavlor och 80% av intäkterna ska gå till Operation smile, jättefint initiativ! 
 
Ur dagboken 900228 (eftersom 29 inte fanns): Jag, Britta och Ken var ute och gick ett tag. Vi såg en vit hare, rosa moln, ett ihåligt träd men inga rådjur. Under middagen slog vi ihjäl flugor. 

Bra hårdag

Idag var det yrkesdag på skolan. 
 
Då var det ovanligt mycket folk utanför biblioteket för att få höra om olika yrken. De flesta montrarna hade godis att locka med, men jag hade ovanligt bra karaktär och lät bli att plocka på mig. 
 
Jag hade en bra hårdag och såg fortfarande prydlig ut när jag kom hem, helt i onödan för min planerade kväll hos en kompis blev inställd på grund av sjukdom så jag visar upp mig för er åtminstone. 
 
Ur dagboken 900228: Vi lämnade Hedemora inpackade i Lindroths bil. Petter och pappa fram och jag, Kenneth och Britta i mitten bak. Kom fram till Östra Bergen vid tretiden. 
 
Östra Bergen är ett fint ställe utanför Trosa dit pappa och hans vänner brukade åka och fiska, konstigt av oss att åka dit i februari! 

Stordåd

Idag var det också fint med snön. 
 
Så här såg det ut på skolgården när jag kom dit. Sol och några minusgrader är härligt! 
 
Det högra ägget är normalstort och det vänstra är ett stordåd, stackars hönan som värpt det! 
 
Ur dagboken 900227: Träningen idag var skittråkig. Vi var fjorton stycken men det blev inget riktigt spel. Mina nya skor var i alla fall sköna. 

Kulturtant

Jag brukar kombinera mina mönstrade toppar med enfärgade nederdelar, men idag bestämde jag mig för att matcha för att jag har marin och vit både topp och kjol. 
 
Den här kulturtanten har fåglar och prickar (och lila tofflor). På kvällen blev hon barn på nytt. 
 
Jag och väninnan har pratat om att vi måste inviga pulkabacken. Som tur var hade hon ett tefat, för min sopsäck gick jättedåligt att åka på. Här tänkte vi att vi var ganska ostörda och kunde tönta runt, men det visade sig att padelhallen har sin utgång bakom. Jaja, vi åker väl på snön/jorden om vi vill. 
 
Ur dagboken 900226: Mamma och jag åkte till Åhléns. Jag köpte en snygg tenniströja för 79 kr. Sedan övergav jag mamma och cyklade till Bosses och köpte snabba Bagheeraskor för 275 kr. 

Rapport med väder

Som omväxling till allt regnande och blåsande här har vi fått snö!
 
Det var så fint när kullen på skolgården blivit pudrad. 
 
Det är inte så lätt att cykla i det här, men jag blev ändå glad. 
 
Ur dagboken 900225: Anja och jag gick till Åhléns och köpte godis. Vi hoppades att få möta nån rolig person, men jag träffade inte nån jag kände, tråkigt. 

Känd från TV

Känd från TV, nummer ett:
 
Bron vid elverket i Ljungby, översvämning! 
 
Känd från TV, nummer två: 
 
Vinnarbaket i Hela Sverige bakar, eller åtminstone samma smaker som i denna:
 
Ur dagboken 900224: Sov ganska länge. Rosis ringde och frågade om jag kunde stå på linjen. Det kunde jag. 

Pub på Huseby bruk

Det här blev konstigt! 
 
Jag åkte med väninnan till Huseby bruk igår för att gå på en engelsk pub. Vi gick omkring länge inne på området innan vi hittade puben. Det här huset tycker jag synd om och hoppas att de lyckas rädda från översvämning. 
 
Puben kändes mest som en matsal för pensionärer. Vår Runkepub (pub i Runkarp) är mer engelsk med min halvengelsman... 
 
men de hade en fin ost- och charkbricka! 
 
Vi åkte till Växjö och tog efterrätt på Pinchos, jag åt en ljuvlig chokladfondant! 
 
De har roliga drinkar och jag gillar ju sött och godis. 
 
Det blev en liten pubrunda (fast min kompis var nykter och körde) och vi avslutade kvällen med dans på O´learys. 
 
Ur dagboken 900223: Vi tittade på Coca-Cola Kid på TV. Löjlig film. Fast snygg grabb. 

Tanka C-vitaminer

Idag ska jag till en kompis i Växjö och så ska vi åka till Huseby bruk där de ska ha en engelsk pub i mejeriet. 
 
Så här såg slottet ut på Huseby bruk när jag var där på julmarknad.
 
Vi har laddat fruktskålen med C-vitaminer! 
 
Ur dagboken 900222: Tyvärr kom inte Martin på träningen så Anja fick inte träffa honom. Men Lill-Beda förföljde oss hem och Beda satt med foten i handfatet. Han landade på Rickard. 
 
(Jag tog med min kusin som var på besök från Norrköping så att hon fick titta på en volleybollträning.) 

Avspärrning och biskvi

Vilket fruktansvärt dåligt sportlov barnen har haft! 
De borde ju få vara ute och åka pulka/skidor/skridskor och i stället ser det ut så här. Det är en gångbro som är avstängd. 
 
Ågubben har mycket att stå i.
 
Dagens tröst blev en päronbiskvi med jordgubbsdryck på fiket Spiket. 
 
Ur dagboken 900221: Anja och jag lagade potatismos och skinka. Potatisarna kokade över och blev stenhårda. Tittade på "Listan" som var ganska dålig. 

Pannkakstorsdag

Idag åt jag inte ute, men gjorde en fin fläskpannkaka. 
 
 
Konserten med The Ark i Halmstad i sommar som jag tänkt gå på är redan slutsåld, men jag är glad ändå för jag fick biljett till Huskvarna. Roligt! 
 
Ur dagboken 900220: Vi åt middag och gick ut på stan. Jag fick löpsedlar med Mauro på från både Tobak och Centrumkiosken, en till Anja och en till mig. 

Räkmacka och oxkind

Idag fikade jag på Lilla hembageriet. 
 
Räkmacka, äppelmust och en väldigt god jordgubbsbakelse! 
 
På kvällen gick jag och väninnorna och provade den nya popuprestaurangen Hos oss. Där åt jag en makalös oxkind! 
 
Och en blåbärsbeauvoiriseäsch, orka googla franska, delikat även den! Ätlovet går bra! 
 
Ur dagboken 900219: Gick upp lite före tolv. Åt och städade lite. 

Köttbullar och raggmunk

Ni kanske tror att jag överdriver när jag säger att det har regnat i fyra månader, men det är åtminstone extremt blött nu. Så här står det i tidningen Smålänningen idag: Vid Ljungbys mätstation har man konstaterat att det föll 50,5 millimeter nederbörd under föregående vecka. Det gjorde veckan till den tredje nederbördsrikaste veckan sedan 1945. Lidhult fick mest nederbörd i länet med 72,9 millimeter. 
 
Fåren har det lerigt, fast de bor uppe på en kulle. Det är dessutom sönderkört i hagen för att de skulle få en ny höbal. Den gamla som ligger där har de klivit i och vill inte äta mer av. 
 
Jag har ätlov i stället för sportlov och idag gick jag med väninnan och lunchade på Ljungby Arena (som jag plötsligt har börjat gå till titt som tätt). Man behövde inte välja mellan köttbullar och raggmunk utan fick ta så mycket man ville av allt. Synd att jag inte orkade äta mer! Det här är ju en liten tallrik för mig. 
 
Ur dagboken 900218: Vi såg alltså den franska filmen "Vi ses igen, barn". Jag tyckte att den var ganska bra men det var det nog inte många andra som tyckte. De satt mest och kastade saker omkring sig. Jag fick förutom en massa filmtidningar en snusdosa i knät. Som tur var helt tom. 

Sportlov

Nu är det sportlov här men jag jobbar denna vecka. Idag har vi fått våra personaldatorer, där vi lånar ut böcker till exempel, uppdaterade till Windows 365 och jag har mest ägnat mig åt att lägga in mina gamla bokmärken, i datorn då, inte i böckerna... 
 
 
Det är fortfarande regn och halv storm här och jag tröstade mig med att äta nuggets och två glassar på Burger King där jag har bra rabattkuponger. 
 
Ur dagboken 900217: När jag kom hem fick jag ett ryck och skrev fyra brev. Sen gjorde jag negerbollar och läste "Wilt", knäpp bok. 
 

Kulturkullan

Vecka 8
 
* Läser: Regnet luktar inte här av Duraid Al-Khamisi. Gripande om en familj som flyr från Irak till Sverige. 
 
Regnet luktar inte här : ett familjeporträtt
https://www.adlibris.com/se/bok/regnet-luktar-inte-har-ett-familjeportratt-9789173897464
 
* Lyssnar på: The Ark på Tidal. Jag ska förhoppningsvis få se dem på återförening i Halmstad i sommar!
 
* Veckans klipp: pingvinunge försöker få vänner
https://www.youtube.com/watch?v=k22Gg13ahDc
 
* Veckans händelse: Sportlov för vissa.

Foklparken?...

Igår tog jag med väninnan på musikteater. 
 
Först blev det inställt pga sjukdom och sedan hade någon bråttom när de gjorde nya biljetter... 
 
Det var en kul presentation av folkparkslivet på 50- och 60-talet. Min danska väninna tyckte att det var intressant och hon är väldigt fascinerad av svenska bygdegårdar/hembygdsparker/folkparker. 
 
Sedan åkte jag med henne till stugan för vi är stuggrannar. Jag åker mest dit när det är fint väder annars, men nu bjöd de oss på middag så vi sov över i stugan. En god nyhet är att grundvattnet nått upp till normalnivå igen. 
 
Våra dammar är större än någonsin! 
 
Ur dagboken 900216: Jag har inte sett Marcus alls idag, men Marit och jag gick en kumrunda upp till Trädstigen och spanade. 
 
(Kumrunda är ett eget ord, vi sa att vi var ute och kumade när vi förföljde killar.)

Invigning av sportbar

Igår gick vi på invigning av Figo´s sport and bar. Jag är aggressivt ointresserad av att titta på sport men tänkte att det behöver kanske inte vara en TV i varje hörn. Det var det. 
 
Jag får försöka pricka in någon tid när det inte är sport och gå dit och äta, för jag är fortfarande nyfiken på maten. Det är kul att det är äldre publik, men synd att det mest är stökiga sportfans. 
 
Jag hade höga förväntningar på att det skulle vara goda drinkar, för ägarna har jobbat på krogar i Stockholm och "tagit hem vad de saknat i Ljungby". Det var det inte. Maken gör tumme upp för han vill mest stoppa in fingrar i mina bilder hela tiden...
 
Jag drack någon egen variant av daiquiri med granatäpple som var sur. Det är synd när det ska vara trendigt för jag tycker mest om enkla drinkar med sprit + mjölk eller typ fruktsoda. Vad är det för fel på sött och sliskigt?! 
 
Ur dagboken 900215: Imorgon får jag nog tyvärr inte se mycket av honom för då ska han till Borlänge på skol-DM i badminton. Åsa och jag ångrade oss att vi inte anmält oss. 
 
Oj, jag ville spela DM i badminton fast jag var urdålig! (Jag trodde förresten länge att DM bara betydde Dala-mästerskap och inte distriktsmästerskap.)

Alla hjärtans dag

Man behöver inte köpa jättedyra presenter på Alla hjärtans dag, men blommor är fint! 
 
Jag köpte en bukett med rosor och maken köpte en hel kruka. 
 
Ur dagboken 900214: Idrottsdagen blev roligare än jag trott för mig. Marcus åkte inte till  fjällen utan tog "motionspaketet". Först skulle man gå fyra km och sen spela bandy, volleyboll eller pingis. 

Ordningen återställd

Nu är jag lugn och harmonisk igen för jag har fått tillbaka min filofax och fått nytt Master card och Icakort eftersom jag spärrade de gamla. 
 
Kollegan undrade om jag skaffat en hemlig vän när jag skulle till Arenan, för jag var där en sväng nyligen och hämtade makens kvarglömda kofta efter 80-talsfesten. Växjöväninnan hade skickat med min kalender med en kille som skulle till Arenan på kurs. 
 
Ikväll var det fint ljus och full fart på vattnet vid kraftverket. 
 
Ur dagboken 900213: På biologin var det lite kymigheter. Maj sa -Det var någon som tappade sina könsceller här utanför förra gången. (Alltså små x- och y-lappar. ) Det var jag, sa Olle. 

Afternoon tea

Idag var jag och väninnan på afternoon tea på Gästgivaregården. 
 
Det är så fint och mysigt på Gästis. 
 
Vi fick en massa goda saker; sandwichar med rostbiff och lax, vaniljscones med philadelphiaost, lemoncurd och jordgubbssylt, cupcake, kärleksmums och vad nu de där små snittarna med sylt heter. Jag tyckte att det var lite snålt med kakor, men eftersom min kompis är glutenintolerant och snabbt blir mätt fick jag äta nästan alla hennes också, så det gick ingen nöd på mig, hehe... 
 
Ur dagboken 900212: Monika tyckte att jag var frän när jag inte fattade vad som var fel, och sydde av två nålar på slöjden. 

Klippning

Jag förstår verkligen inte hur folk lyckas hålla sig fina i håret hela dagarna! Särskilt gymnasietjejerna jag ser på skolan är otroligt fina med sina ofta långa, blanka hår. Det kräver en del vård, antar jag och jag orkar inte hålla på! 
 
Lättskött ska det vara. Så här såg jag ut i morse. Jag har långt hår fram och kort bak, men när jag tycker att det är lagom långt fram är det dags för klippning för det är för långt där bak. 
 
Nu har jag blivit klippt. 
 
Det sköna med att vara nyklippt är att jag kan sätta håret bakom öronen utan att det sticker ut suspekta tofsar. (Oklart varför jag har tryckt upp axeln under hakan.) 
 
Ur dagboken 900211: Städade nedervåningen, skrev om Maria Gripe, läste ut "Tidens mittpunkt" (som jag skrivit läsedagbok om), pluggade till svenskaprovet, räknade matte. 

Saker som trasslar

Det fortsätter att trassla ihop sig för mig. Baklyktan på min cykel gick sönder, men det var på gång så jag fick en ny i julklapp som maken monterade dit nu. Läslampan över min säng gick sönder och maken handlade en ny på Biltema. Kedjan på min cykel hoppade av och maken satte dit den igen. Tur att han fixar allting! 
 
Jag hade inte tänkt kombinera dessa kläder men så kände jag; jo, minsann, här behövs fruktochbärmönstrat för att pigga upp mig!
 
Ur dagboken 900210: Jag, Marit, Åsa och Rosi såg "1939" som var väldigt lång och väldigt bra. Det är synd att man får så vansinnigt ont i häcken av de där stolarna. Jag åt upp nästan alla geléhallon. Stackars min mage. 
 
Jag hade köpt en påse med 400 gram, det är mycket geléhallon! Ikväll går jag och ser filmen Parasit, utan världens största godispåse.

Kulturkullan

Vecka 7
 
* Läser: Svälten av Magnus Västerbro. Intressant läsning om de svåra åren 1867-69 när det var missväxt i Sverige. 
 
Svälten : hungeråren som formade Sverige
https://www.adlibris.com/se/bok/svalten-hungeraren-som-formade-sverige-9789100169701
 
* Lyssnar på: The Serpent Rings med Magnum på Tidal. Album från 2020. Jag tycker fortfarande att de är bra, men inte som de var på åttiotalet. 
 
* Veckans klipp: elefantunge försöker jaga fåglar
https://www.youtube.com/watch?v=77pWJqIa8yA
 
* Veckans händelse: Parasit på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl.19 och tisdag kl.17.30.
https://www.laganbio.se/film.php?filmid=1335&category=7
 

Solen och månen

På gårdagens promenad var solen och månen framme samtidigt. 
 
Solen åt ena hållet. 
 
Månen åt andra hållet. Den såg full ut, men jag läste att den var som fullast kl.8.35 idag. Jag trodde att månen betedde sig som vanliga människor och var fullast på kvällen... 
 
Ur dagboken 900209: Vi åt tacos, tittade på TV, satt och snackade och skrek och tittade på månförmörkelsen. 
 
Måne då också alltså. Det låter som en bra fredag när vi satt och skrek!

Spärrade plastkort

För skojs skull har jag spärrat båda mina viktigaste plastkort. Hahahaha (galet skratt)... 
 
ICA-kortet slutade att fungera och har kanske avmagnetiserat sig självt och när jag fick en oväntad kreditupplysning spärrade jag mitt Mastercard. Dels för att det stod i tidningen att flera här har fått kreditupplysningar de inte bett om och blivit kapade och dels för att det har hänt mig förut.
 
Fan... (Trojas fans shop.)
 
Jag tycker så illa om det här kontantfria samhället vi håller på att hamna i! Tänk till exempel om man fått plånboken stulen, bytt namn, tappat korten, koderna eller vad det nu är. Det tar ungefär en vecka att få nya kort. 
 
Det händer en massa onödiga saker nu; min klocka tappade siffrorna och sedan stannade den. Då bytte maken batteri i en gammal klocka så att jag inte behövde lämna in den, vilket var tur för jag är oerhört beroende av armbandsur! Min filofax är kvarglömd i Växjö och nu håller jag hårt i min nya mobil för jag orkar inte med mera sådant här trassel!
 
Från en utställning på Elak form i Växjö på kulturnatten; en rund tavla med namnet Rund tavla. Ganska snäll form, tycker jag. 
 
Ur dagboken 900208: Marcus har lytt Åsas och Marits råd. Han har klippt sig! 

Otello med Teater 16

Idag var jag på pjäsen Otello med Teater 16. Det är en tragedi av Shakespeare bearbetad av Åsa Elmgren som regisserat. 
 
Teater 16 är teatergruppen och Lokal 16 är lokalen. Gruppen heter så för att man får vara med från 16 år och jag tyckte att det var förvirrande när de valde namnet Lokal 16, eftersom det ligger på Helsingborgsvägen 9, men har vant mig. 
 
Det var fullsatt i black boxen med 75 personer och jag satt längst bak. 
 
Ungdomarna är jätteduktiga och jag var mycket imponerad av föreställningen. Bara att lära sig alla repliker är ett enormt jobb! 
 
Ur dagboken 900207: Studiedag, underbart! Jag gick upp och åt frukost vid ett. Marit kom hit. Vi satt och räknade lite matte och gjorde lite SO. Med betoning på lite. Sen gjorde vi lasagne och den blev god, men ostsåsen brände fast, fast det talade vi inte om. 
 
 

Badminton

Idag var det sommarjobbsmässa på skolan. 
 
Det medförde att det drällde in elever, som kom på att de inte hade skrivit CV, på biblioteket...
 
Vi hade friskvård med personalen och jag valde badminton. Eftersom jag inte berättade att jag tränat badminton i flera år (utan att kunna regler har jag bara stått och slagit bollar) tyckte de andra att jag var ganska bra. 
 
Efter klockan fem var det ännu ljust och här är mitt favoritmönster; nakna trädgrenar mot blå himmel!
 
Ur dagboken 900206: När Åsa och jag kom till badmintonträningen stod vi utanför ett tag, för att Britta Fyrk frågade oss vem som tränade oss. Då kom Rahm ut, tittade efter något, svängde runt, fick syn på oss och sa -hallå. 
 
(Badminton för trettio år sedan också, allså. Vi hade ingen tränare, men någon kanske måste stå som ansvarig, annars vet jag inte varför vi stod utanför.)

Snö

Idag hade vi lite snö. 
 
Det var svårt att cykla, men jag blev glad ändå. 
 
Sedan blev det plusgrader igen. Här gick jag i ett lustigt snömönster på min kvällspromenad. 
 
Stöd gärna min födelsedagsinsamling på Facebook:
https://www.facebook.com/donate/196307645099546/?fundraiser_source=external_url
 
Ur dagboken 900205: På so-timmen satt jag och Marit i biblioteket och skrattade åt Andreas Öhrn och hans klass. 

Minnesmästare

Det har varit en händelserik dag för mig!
 
Jag gick med gymnasieettorna till Equmeniakyrkan (för att aulan är för liten) och fick en föreläsning av minnesmästaren Mattias Ribbing. 
 
Det var intressant att höra hans tips på hur man ska koncentrera sig och minnas bättre, även fast jag är dålig på att tänka i bilder som man ska göra för att saker ska fastna lättare. 
 
Jag var på lönesamtal (jobbigt) och gick och fikade på Erikshjälpen  med en gammal kollega från kommunbiblioteket. De hade god äppelpaj idag. 
 
Jag gick på massage på mysiga Sawadeekha. 
 
Ur dagboken 900204: När jag skulle gå ner vid rörmokaren gick jag bredvid vägen. Det var lite dumt för det var decimeterdjup lera. I polisbacken dök det upp en klump slon. Sex svobbiga typer med tre meter långt flottigt hår. Emma köpte godis och när hon betalat nästan skrek expediten -då får du fyra stora pengar tillbaka. (Hon hade handlat för 9.60 kr.) Det skrattade vi åt rätt hysteriskt. 

Kulturkullan

Vecka 6
 
* Läser: Samuels döttrar av Sven Delblanc. Den andra delen av fyra i serien om hans egna släkt. 
 
Samuels döttrar
 
 
* Lyssnar på: 1984, som vi såg på 80-talsfesten i lördags. 
https://www.youtube.com/watch?v=1r7nJ2j-qwk
 
* Veckans klipp: falabellaföl
https://www.youtube.com/watch?v=g-mq2YqvNgE
 
* Veckans händelse: Otello med Teater 16, premiär på onsdag kl.19.
https://www2.visitljungby.se/sv/evenemanget/1885448/otello/detaljer

Vinterkläder

Idag var det minusgrader så att jag fick ta fram vinterkläder. Jag har ju varit missnöjd över att inte kunna ha alla mina sköna och fina men framför allt varma kläder. 
 
Titta så fint jag matchar mina nya kängor från Hedemora, tights och stickesockor med vantarna. 
 
Nu har maken varit på Lidl igen och då kom han hem med ett får. 
 
Ur dagboken : Minsann, det gick att spela fast vi var ömma i alla leder efter discot. Tyvärr förlorade vi 1-2 mot Långshyttan och 0-2 mot Borlänge. 

80-talsfest

Igår var vi på en 80-talsfest på Ljungby Arena, i hockeyhallens restaurang. Det var ett kompisgäng som bjudit in och vi var ungefär 300 personer! Jätteroligt, och de flesta var klädda i 80-talstemat.
 
Jag tycker inte att det är så jättekul att klä ut mig och vill inte köpa en massa omöjliga kläder, men jag tar det jag har och när jag väl gör det så har jag roligt. Maken lånade en kollegas kostym, som hänger på jobbet och som brukar lånas ut till maskerad, och körde Miami vicestil men med tröja från Sällskapsresan. Vännerna tog gympingkläder och jag vet inte, disco? 
 
Många hade stoppat ned byxorna i strumporna eller gympingstilen och en var en kub! 
 
Ljungbybandet 1984 spelade några synthlåtar och sedan var det 80-talsdisco. 
 
Ur dagboken 900202: Kom till discot vid åtta. Åsa kom nio och det hade lika gärna vi också kunnat göra, för första timmen var tråkig. Inget kul folk var där men det blev roligare att dansa senare. 
 
(Jag undrar var det här discot var och hur sent det höll på. Åtta är ju otroligt tidigt att gå ut.)

Om trähus

Jag tycker om trähus och igår tog jag kort på en hel drös fina hus som ligger i samma område inne i centrum. Många har lite oväntad färgsättning, dels på grund av inflytande av en målarfamilj här som använde djärva färger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 900201: Mr Dreggel är efterhängsnare än någonsin. Jag såg honom ovanligt många gånger idag. En gång sa jag åt Marit att gömma mig. Hon fattade inte orsaken men ställde sig genast framför mig på ett helt vansinnigt sätt. 
 
 

RSS 2.0