Det gäller att vara envis

Jag VILL att den här länken ska funka så jag försöker igen:

www.freewebs.com/rosenylva
Där skriver jag några rader om böckerna jag läser.

En annan kul länk är Sias blogg:
www.murkla.webblogg.se

Reklam för mig själv

Här är andra länkar där jag skriver:

www.sunnerbogymnasiet.se Där går man in på "Bibliotek" och "Kulturkullan", min officiella blogg.
www.freewebs.com/rosenylva/ min läsdagbok där jag skriver varje gång jag läst ut en bok.
Maila mig: [email protected]

Bra svar på prov

Jag hörde en lärare berätta om ett bra svar på ett matteprov. Frågan var någonting i stil med: du ska köra från Stockholm söderut, det är så långt och du kör si och så många km/timme, hur långt har du kommit efter en timme? Svaret blev: till Örebro ungefär.

Konstiga namn

Vi har en getabock som heter Bilbo och nu tycker jag det är passande för en get, fast jag hade inte gett honom det namnet eftersom jag är lite emot all Tolkienhets men nu hette geten så när vi fick honom. Brorsonen som är två år träffade en jämnårig kille som heter Vilgot och honom kallade han också för Bilbo. Hihi, det dröjer väl inte länge förrän småkillar får heta så om de inte redan finns.

Klumpdag

Ibland undrar jag om jag borde få gå lös över huvud taget. Har haft en helt överklumpig dag idag. På frukostfikat tappade jag ett kex på golvet. Jag stod och pratade med nån och tyckte att det stod så många runt om så att jag inte kände för att ställa ifrån mig det jag höll i, böja mig i min slitsade kjol och plocka upp det så jag bara tog ett nytt kex och lät det andra ligga. Senare, i affären, gjorde jag en liten sväng med korgen och slungade ned en hög med klorinflaskor över hela gången. Hade bytt till en ännu kortare kjol och kände ännu mindre för att böja mig ned och plocka upp så jag gick bara därifrån. Ute i stugan råkade jag slå hål i taket för jag snubblade på gosälgen så jag slängde upp en grilltång i taket. På vägen hem skulle jag tanka. Har bara haft körkort i elva år men tankat cirka fem gånger. Jag hatar det! Jag kan inte! Jo, det är VISST svårt! Glömde vad jag skulle ha för bensin, fick inte i kortet i automaten, körde till en annan pump, lyckades faktiskt tanka utan att hälla bensin över hela mig, trixade i flera minuter (kändes det som) med tanklocket och vid det här laget hade jag tröttnat på att bry mig om hur jag såg ut och stod hukad vid bilen med lilla korta kjolen och visade säkert hela rumpan, men det kom ändå ingen och hjälpte mig. Hu, vad jobbigt jag har det! Imorgon ska jag på personalresa och hoppas att jag blir väl omhändertagen för själv hittar jag knappt till Alvesta som ligger raka vägen fyra mil bort.

Har fått silikon - kan sova borta

Nej, brösten är ungefär lika små som vanligt, men jag har skaffat kontaktlinser av silikon. De andas och släpper igenom syre och man ska kunna ha dem i ögonen i en månad i sträck utan att ta ut dem. Härligt! Då kan man sova borta, och nu tänkte jag mest på att jag kan stanna över i stugan utan att planera i förväg. Om jag tar med alla piller jag behöver. Det ska bli skönt att slippa geggla med linser på morgnarna. Då kan jag sova fem minuter till.


Börjat jobba

Jaha, det är väl klart att det blivit fint väder så fort jag börjat jobba igen! Visserligen har jag lyckats få nio veckor ledigt så jag kan egentligen inte klaga, fast lite. Kul att träffa människor igen, jag har mest umgåtts med får i sommar. Men en lärare förstörde en del av min lycka över mina nya annorlunda kläder från England. Hon petade mig i magen och undrade om jag var gravid. Bäääh (får var det...), ska man inte få äta sina langos i fred utan att folk beskyller en för att försöka föröka sig?

Konsten att sno en bibel

Nu är Ljungbydagarna över för i år. Det var himla roligt trots det dåliga vädret. Jag har bland annat hunnit äta tre langos med sylt och grädde. Jag brukar inte stjäla men, och det händer oftast sena lördagsnätter, försvinner alla spärrar och hämningar och jag kommer hem med de mest besynnerliga saker. I söndags upptäckte jag att jag hade plockat med mig nya testamentet som jag hittat på ett bord vid insläppet till danstältet. Jag hade väl tänkt mig att "Festivalbibel" skulle vara nåt annat.

Is that a man or a woman?

Det blev ovanligt roligt nästan så fort jag landat i England. Jag och svärmor hastade iväg till marknaden de har i Southend varje torsdag där man kan handla otroligt billigt (vi är båda intresserade av billiga saker) och fyndade. En liten tant knackade svärmor i ryggen och sa "Excuse me, is that a man or a woman?" och pekade på nåt som vi fortfarande inte vet vad det var. Jag trodde det var en man men svärmor trodde det var en kvinna. Människan gick klädd i vad som såg ut som ett lakan och var skallig och fet. Fascinerande!

VISA-kortet utmattat

Har kommit hem efter en resa till England där jag var och hälsade på min sambos mormor i Southend, badort med turister från London mest. Jag blir alldeles lycklig bara jag får gå på High Street där och titta i alla affärer. Det är inte så väldigt billigt i England längre men det går att fynda och framför allt köpa sånt som inte finns i Sverige. Jag köpte bland annat en schizofren kjol som börjar som en jeanskjol och slutar i en veckig bomullsnederdel, populärt i England nu så det kanske kommer hit nästa år, och en Fornarinatopp nedsatt från 80 pund till 17. Lyckades också tjata ned en topp som kostat 10 pund och var nedsatt till 3 så att jag fick den för 50 pence, ungefär 7 kr. Shoppade tills VISA-kortet blev utmattat och sa "chiperror" i kortläsarna men det finns faktiskt pengar kvar på det. Hoppas jag...

Lyssna och skriva är svårt

Nu sitter jag och lyssnar på Sommarprogrammet i P1. Jag ville höra Mauro Scocco som pratade den 30 juli och tänkte jag skulle göra det nu. Det är smart att man kan gå in på www.sr.se och höra alla programmen när man vill men det var våldsamt vad svårt det är att lyssna och skriva sånt här samtidigt. Synd att jag inte har nån simultanförmåga. Om jag å andra sidan skulle sitta och bara lyssna så skulle jag bli rastlös. Jag borde lära mig att sticka eller nåt som man kan göra samtidigt som man lyssnar. Min mamma stickade jämt när jag var liten, till och med under konferenser på jobbet, vilket tydligen störde vissa, men de kunde inte förbjuda det eftersom hon bevisligen kunde lyssna samtidigt.

RSS 2.0