Smålands marknad

Idag är det Smålands marknad (ja, de har avstavat det så) på Gamla torg och jag sa till maken att jag skulle gå dit och köpa grönsaker. Lycka till, tyckte han om det. Nåja, de hade åtminstone fårkött, must, ostkaka, sylt och äppelpaj.

30 april

2006
Idag ville jag införa trängselskatt på vår spis. Jag lagar inte mat så ofta så det stör, men idag har jag överträffat mig själv och gjort svamprisotto och pastasallad till säkert trettio personer. Hoppas folk är hungriga ikväll för annars får jag äta det i en vecka framåt. Vi har bara tre plattor på spisen och två i stugan, så där hade det blivit ännu mer kaos. Undrar när vi ska grilla all korv vi köpt?

Påsken över

Jaha, okej, påsken är slut. Men hur har det här gått till?
VEM har vält ned våra påskliljor och VART har krukan tagit vägen?!

Rolig blogg!

Hurra, äntligen en riktigt rolig blogg! Det är inte många som lyckas vara kul hela tiden men jag sätter stort hopp till Josefine Bornebusch, som dessutom verkar ha ett intressant liv.
http://blogg.amelia.se/josephine/

Påsklovet i länkar

Vandalorum
http://www.vandalorum.se/
Öhr
http://lantcafe.se/
Teboden
http://www.stockhultgardenstebod.com/
Gräddhyllan
http://www.graddhyllan.net/

I lusthuset i långfredags. 


29 april

2006
Efter några timmars shopping var jag så utmattad så jag protesterade när jag skulle betala 179 kronor för en spann med rödfärg. "Det stod 198 kronor på hyllan". Killen i kassan såg hyfsat förbryllad ut och sa att det kan ha stått fel i nåt reklamblad. Jag brukar väl aldrig klaga på att jag får betala för lite?!

Teboden

På Stockhultsgårdens tebod kastade vi oss över sconesen.
Sedan åkte vi till Gräddhyllan som också är ett trevligt fik, men då var vi redan mätta så jag nöjde mig med att fotografera vitsippor och vinca, som mamma lärt mig att de heter.
Det ser ut som blåsippor men är inte det.

Stenminnen

Mamma och pappa har med sig en fin bok som heter Stenminnen och är full av bilder på stenmurar i Småland och idag har vi åkt runt och letat efter några.
Här är en som inte fanns med i boken.
Stenminnen : de småländska stenmurarna - ett kulturarv
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163376121

Pepparkakshuset

Nu letar ju inte vi efter hus längre men det är svårt att sluta kolla på annonserna.
Pepparkakshuset är till salu och för bara 700 000! Det är så sött så det är inte klokt.
http://www.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=721067

28 april

2006
Skor är fula nu för tiden, eller omöjligt obekväma. Då måste jag köpa om jag hittar några sköna, billiga, hyfsat snygga som jag faktiskt kan gå i. Det blev ett par snabelkängor i storlek 41, inte så graciöst när jag stövlar omkring i, men något elegantare än mina favoriter: de röda gummistövlarna.

Öhr

Vi tog med en kompis (som jag bestämt med för länge sedan, innan jag visste att mina föräldrar skulle komma hit) till Öhr och gick på finfina lantcafét.
Där finns också en kul leksaksbutik med sådana här skojiga filurer.

Vandalorum

Idag har maken börjat jobba igen och jag och mamma och pappa har kunnat göra lite vad vi vill. Vi ville åka till Värnamo och gå på Vandalorum där det är cykelutställning.
En cykel med gethorn.
En cykel med bilfront.
Ett fantastiskt hus och ett äppelträd i Värnamo.

27 april

2006
Om man har inget att göra kan man googla sig själv. Åtminstone om man har ett lite ovanligt namn. Jag har upptäckt att en tjej på bibliotekshögskolan har använt vår magisteruppsats i sin som blev klar förra året. En Hanna Nilsson har skrivit om jämlikhet och det finns fortfarande inte mycket forskat om det i den svenska biblioteksvärlden. Då får man ta till mig som källa. Stolt!

26 april

2006
Deklarera måste man göra. Borde inte vara så svårt för mig som egentligen inte har nån inkomst att tala om, men nu äger jag en stuga. Vet inte om vi kallar den för fritidsfastighet eller lantbruk. Knappast nåt vi går pluss på i alla fall.

25 april

2007
Idag när jag cyklade genom stan såg jag att de öppnat glasskiosken på torget! Ironiskt nog kunde jag inte stanna eftersom jag hade glass i väskan. Hem och stoppa i frysen, åka ut och blejda = förtjäna glass.

Påsklov

Idag kommer mina föräldrar hit. Maken har sagt att det är klart att de får komma hit men att vi inte bara får åka på kulturella utflykter utan att det blir arbete också. Shit! Jag som hade tänkt föreslå konstmuséet Vandalorum i Värnamo och Louisiana i Köpenhamn. Vadå arbete? Mamma och pappa är pensionärer och jag har påsklov.
Jag vill åka på kulturutflykter.

Solchock

Någon har varit ute i solen och bränt pannan lite.

Påskefrokost

På långfredagen var vi på traditionell påskefrokost hos våra danska vänner och stuggrannar.
De har gjort verandan jättefin!
Det är hur mysigt som helst att sitta ute i deras trädgård och äta.
Han är så rolig, vår kompis. Det är tydligen fruktansvärt tråkigt att köpa kläder men han har köpt en ny kavaj. Tyvärr glömde han köpa byxor så det blev de gamla vanliga oranga arbetsbyxorna.

Kulturkullan

Vecka 17
* Läser: Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel. Jag som inte brukar läsa deckare har gett mig på en påskekrim, en norsk tradition; att läsa en deckare över påsk. Den här är otäck. Mikes fru Ylva försvinner och han kan inte ana hur nära hon egentligen är. Ni förstår ju att jag tycker det är läskigt när en Ylva kommer bort.
* Lyssnar på: Anna själv tredje med Anna Järvinen på Spotify. CD från 2011. Anna Järvinen är fullständigt mystisk. Jag antar att den här plattan är på svenska, eftersom låttitlarna är det, men jag kan faktiskt inte urskilja ett enda ord hon sjunger. Neä, det här är lite för jazzigt och flummigt för mig.
* Veckans citat:
Melker: "Mamma, eller hur att alla stora flickor har sånna på brösten?!"
Jag: "Ja, du menar en BH"
Melker: "Nej, jag menar det som du har på brösten!!"
Jag: "Ja, det heter BH"
Melker: "ha,ha, jag trodde det hette hängslen!"
(En kompis son har tänkt till.)
* Veckans händelse: PÅSKLOV!
En lycklig långfredagsafton i lusthuset.

24 april

2006
Igår var jag och en kompis på kattutställning. Jag kan inget om katter och ännu mindre om raskatter, men tänkte att det skulle vara kul att gå och titta och det var det så vi knatade runt där i 1 1/2 timme. De hade många norska skogkatter, som jag gillar, och en liknande sort som heter Maine coon. Man kunde rösta på finaste katten och vi röstade på en storståtlig kattherre (Maine coon) på sex år med tillhörande gullig grönklädd gubbe. Han låg så snyggt draperad över axlarna så jag blev alldeles förälskad, i katten alltså.

23 april

2006
Ibland är allting bara så bra. Igår hade vi ett eget litet paradis. I Runkarp faktiskt. Det känns rätt tufft att leka självförsörjning. Vi klippte baggen som tog det hela ganska lugnt, han skojade till det genom att göra sig en lösmustasch av sin egen ull. Sen satte vi potatis. Jag tänkte kolla lite vad grodorna har för sig i dammen. Det vet jag nog, de lägger fruktansvärda mängder rom. Deras kväkande var så sövande så jag somnade på en bänk i solen. Låg där en timme ungefär och är alldeles röd och fräknig nu. Grillade och satt och åt på en filt med min älskade och då var allt helt perfekt!

22 april

2008
Idag åkte sambon på mässa i Hannover. Trodde han tills alldeles nyligen när han ringde och sa att han är i Hamburg "så jag vet, ifall han försvinner". Men vad bra, då vet jag var jag ska leta. När fixiga sambon är borta så har fixiga väninnan varit här och lånat hans domkraft och bytt däck på bilen. Jag är impad.

Påsk och saknad

Nu inträffar en tid när jag särskilt tänker på och saknar mina döda mor- och farföräldrar och Norrköping, där jag tilbringat många fina påskar. Påskar förresten, är det ett ord? Det låter konstigt, men påsklov då.
Det kommer att bli en del stugboende över påsken och dålig uppdatering men jag har lagt in några autotimade inlägg.

21 april

2006
Jag har en reklamryggsäck från Lasermax där sambon jobbar. Pappa tittade på den och frågade om det står Laserman på den. Bra PR!

Påsk

Glad påsk, ju!

Jätterulle

Om man inte visste om det skulle man bli upprörd när de gräver upp ens grindhål.
Nu har de förvarnat och det ska bli skönt att få elen nedgrävd så det inte blir så mycket strömavbrott. Men för tillfället; fult!

Ros

Grannen har en bil med "ROS" på registreringsskylten.
Det syns inte på den här bilden, men så är det. Den skylten borde ju jag ha, som heter Rosen för dem som inte vet. Maken borde ha en bil med KHP eftersom han heter Karl-Henry Petersson. Vi skulle inte behöva betala flera tusen som man brukar få göra för personliga skyltar. Men nu får vi nöja oss med våra UUU och FWK.

Färskpotatis

Idag har jag fuskat och köpt färskpotatis från Cypern.
Den ser lite skorvig ut för att vara färsk, men det ska bli kul att prova.

Skokanonen

Idag öppnade Skokanonen här i Ljungby.
Jag cyklade dit och kollade utbudet. Det känns ganska likt Skopunkten på Samarkand i Växjö. Jag gillar inte riktigt konceptet ta tre betala för två. Det händer väl precis aldrig att man behöver tre par nya skor? Det kanske är bra för barnfamiljer, men halva priset är en bättre idé.

Nollfyranitton

Hm, tänkte jag idag, det är något med dagens datum. Nollfyranitton? Sedan kom jag på att det är en födelsedag jag pluggade in utan att någonsin våga gratulera en kille jag var kär i på högstadiet. Herrejävlar vilken onödig information! Kan vi ta bort den och stoppa in något nyttigare på dess plats i min hjärna, tack!

Klistermärken

På vår spegel som sitter kvar i köket efter förre ägaren sitter ett litet klistermärke.
Tjena, läget? Jag tror inte att gubben Stanley satt dit det själv.
Jag undrar varför man sätter julklistermärken över spisen.

Kulturkullan

Vecka 16
* Läser: Rädd att flyga av Erica Jong. En klassiker bland annat för sina sexscener. Boken föddes vid samma tid som jag, -73 i original och -75 på svenska (jag är -74) så det är kul för mig att läsa om den tiden. Jag drar paralleller till Maken av Gun-Britt Sundström och Bitterfittan av Maria Sveland men har aldrig upplevt de problem som det påstås innebära att vara kvinna.
* Lyssnar på: Charm School med Roxette på Spotify. CD från 2011. Roxette och Marie och Per i olika konstellationer har jag alltid gillat. Lika bra som de var på första plattan blir de aldrig men det är kul med en comeback.
* Veckans citat: "Det finns två kategorier som får ha telefonen på; läkare och prostituerade, och några läkare har vi inte här ikväll!"
(Göran Ebenhart på ståupp har ett kul sätt att säga "stäng av mobilen" på.)
Ett fullsatt Harrys med ståupp.
* Veckans händelse: Kung i baren på Harrys i Ljungby på torsdag. Graceful Motion spelar.
http://ljungby.harryspubar.se/271

Ståupp

Igår var vi på ståupp på Harrys. Lars Magnusson (som är ganska känd) och Göran Ebenhart från Markaryd + ett par okända snackade. Ibland var det kul, men lite för ofta inte speciellt. Ett tips till komiker är att aldrig ta tillbaka vad de sagt. Flera gånger sa de "nej, jag bara skojade". Man liksom bara "eh, ja?". Det var trevligt att äta men vi hade dåliga platser för uppträdandet.
Här är ryggen på Lasse som väntar på att gå på scen.

Grillpremiär

Igår premiärgrillade vi, men fick äta i lusthuset eftersom det började blåsa, och premiärsov i stugan för året. Det var visst ganska länge sedan vi sov över. Jag vaknade mitt i natten och behövde gå på toan. Det var kolsvart och jag trodde först att jag var i vår gamla lägenhet. Tur att jag lokaliserade mig snabbt för hade jag gått åt det som jag trodde var toaletthållet hade jag kissat i köket...
Fårmobil och fårlampa.

Klippt

Det är ingen som märkt att jag är nyklippt.
Visserligen vill jag ha långt hår och försöker spara,
men nog är det tillräckligt stor skillnad för att man ska kunna säga något?

Fläkt

Här ser det ut som att fläkten jobbar hårt.
Det är kul att ha en urgammal köksfläkt med det framtidsklingande namnet Futurum.
Det allra roligaste är att den kör ned matoset i ett hål i väggen i tvättstugan.

Äta ute

Idag serverar restaurang Stanleys (efter förra ägaren) makaroner och kasslerröra.

Göteborg

Idag åkte jag till Göteborg på studieresa med mediaprogrammet. Vi var på Röhsska muséet på en fascinerande modeutställning och fick se en klänning från Jean Paul Gaultier som kostade 200 000 kronor. Sedan var vi på Hasselblad center och tittade på en fin fotoutställning.
Poseidon har fått en penisförlängning.
Jag hann gå en sväng på stan och köpa ett par korta shorts. Mitt köpstopp gäller inte Lindex för jag har presentkort där.

Lista, 4

Vad ville du jobba med som barn? Journalist, författare

Pizza eller hamburgare? Pizza

Skriver du dagbok? Jag bloggar ju om vad jag gör och skriver ett par rader i filofaxen varje kväll

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nej

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat, i alla fall undanplockat

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej

Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster om jag äter med kniv och gaffel, annars höger

Är du rädd för blod? Nej

Saltar du på maten? Ja

Gillar du att sjunga? Ja, fast inte när någon hör

Anser du att du är stark? Nej

Brukar du sola? Ja, jag älskar att ligga och läsa på vår brygga


Vad gör du om du får hicka? Dricker vatten, tittar upp och sväljer tre gånger

Använder du knark? Nej

Kaffe, te eller inget? Te, tre koppar om dagen

Har du en besatthet? Nej
Trappa

Jag blir lite nostalgisk av att ha en trappa hemma igen. När jag var liten bodde vi i radhus med tre våningar och man gick in längst ned så det var ett evigt spring i trappor. Jag känner igen att lägga saker som är på väg upp i trappen.

Lista, 3

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: En evighetslång och bra bok, en evighetshållande musikspelare, en skön madrass

Morgon- eller nattmänniska: Kvällsmänniska, fungerar dåligt före nio på morgonen

Sparare eller slösare: Sparare

Bästa film: Döda poeters sällskap

Tror på liv på andra planeter: Ja, jag har svårt att tro att vi skulle vara de enda i ett oändligt universum

Tror du på mirakel: Ja, det finns mycket man inte kan förklara

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, jag försöker i alla fall

Är du kittlig: Nej

Snarkar du? Ja

Stjärntecken? Fisk

Rädd för insekter? Nej

Största svaghet: Opraktisk

Det här är jag bra på: Läsa, skriva (är stolt över mina 95 högskolepoäng i svenska/nordiska språk/litteraturvetenskap), planera, hålla koll på kulturevenemang

Bästa bok? Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver


Vi måste prata om Kevin

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170372640

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna bli osynlig


Namnsdag

Idag har jag namnsdag och eftersom namnsdagarna står på tidningen är det flera elever som har sett det och gratulerat och till och med rektorn var inne och grattade. Han hade frågat efter mig innan jag började jobba och sagt till kollegan att det är Ulfdagen också och då tänkte hon på sin man. Efter ett tag kom vi på att rektorn också heter Ulf och ville bli grattad...
Namnsdagsbarn

Lista, 2

Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, men de finns på vinden hemma hos mamma och pappa

Har du stationär eller bärbar dator? Stationär

Sover du med eller utan kläder? Utan

Hur många landskap har du bott i? Dalarna (Hedemora och Malung), Värmland (Stöllet), (Island), Västergötland (Borås och Göteborg), Småland (Ljungby). 4 landskap.

Har du någon gång spytt på fyllan? Ja

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

Humör just nu: Glad

Favoritgodis: Marabou choklad

Är det nåt du absolut inte äter: Ja, jag är petig, till exempel ostron, surströmming och sniglar

Vad sa du senast: Hejdå!

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Jag tycker om tiden jag lever i nu, men det hade varit kul att vara med på 60-talet och se revolutionerna och minnas lite mer av det flummiga 70-talet.

Sommarplaner: Jobba med huset, vara i stugan, hälsa på makens mormor i England.


Fisk eller badkruka: Fisk

Hur många kuddar sover du med: Två

Favoritväder: 25 grader varmt, sol


Gammal vanilj

På ICA har de gammal vanilj:
gammal krok
och gammal choklad.

Lista, 1

Jag hittade en långlång lista hos Gunilla på http://smulan-67.blogspot.com/ som jag tänkte dela upp i flera delar.

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Hårfärg? Mörkblond
Ögonfärg? Blågrå

Soluppgång eller solnedgång? Nedgång

Syskon? En storebror

Favoritmånad? Juli; ledigt, sommar och varmt

Vem ringde du senast? Min man

Vem ringde dig senast? Min man

Hur löd ditt senaste sms och till vem? Vi går hem. Smått på Cave. Till Anneli

Vad är dagens planer? Tvätta, handla, ta en promenad, läsa

Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS

 

 

Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta, sedan 1968

När såg du senast dina föräldrar? 24 mars, när vi hade varit på litteraturkryssning

När vaknade du idag? Lite före nio

Vem fick dig att skratta senast? En galenpanna som "kände igen mig men inte visste varför" igår. Vi har träffats flera gånger med gemensamma vänner och han vet aldrig vem jag är.


Tittut

Eller tittin i det här fallet.
Hej, sa jag!

Kulturkullan

Vecka 15
* Läser: Utrensning av Sofi Oksanen. Jag har inte läst Oksanen förut, men förstått att det är något speciellt med henne eftersom hon fått en massa olika litteraturpriser. Den här är otäck och handlar om Aliide som bor i Estland, men även om den yngre kvinnan Zara som dyker upp hos henne och är på flykt.
Utrensning
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174291378
* Lyssnar på: E4 mot norr med Anna Stadling på Spotify. CD från 2010. Stadling var förband åt Pernilla Andersson i Växjö och henne har jag lyssnat på längre. Hon har spelat med Winnerbäck och Idde Schultz och släppt ett par egna plattor. Rösten! säger jag bara.
* Veckans citat: "Man ska inte bränna böcker, man ska bränna bokföringen."
(Sissela Kyle i Parlamentet)
* Veckans händelse: Ståupp med Lars Magnusson och Göran Ebenhart på Harrys i Ljungby på lördag kl.20.30.
http://ljungby.harryspubar.se/hander-pa-harrys/nytt-objekt_2

Tullamore lads

Igår var jag på irländsk afton med Tullamore Lads, ett irländskt band från Skåne, på Godsmagasinet. Det var trevligt och mer i min smak än det brukar vara när Ljungby Festivalförening anordnar något. Jag går i och för sig på det mesta de gör men det är för att jag känner arrangörerna och för att det är roliga spelningar med lite äldre publik.

Lördagkväll

Jag har inte tid, jag ska gå på irländsk afton! Imorgon återkommer jag med en fruktansvärt lång lista.

Bordershopping

Maken kommer hem ikväll från en jobbresa till Tyskland. Han ringde redan på vägen dit och meddelade att han handlat på bordershoppen till Valborg. Den detaljen har inte oroat mig.

Sol, vind och vatten

Idag är det sol, men det blåser också väldigt mycket.
Jag åkte och kollade så att fåren inte blåste bort.
Till och med vid dammen, som ligger i en grop, blåste det så det blev små vågor.

Såg

Jag är ensam hemma och borde bli rädd när en man knackar hårt på dörren på kvällen med en såg i högsta hugg.
Det var bara en kompis som lånat och ville lämna tillbaka. Men jag undrar varför den ser blodig ut...

Läskig läsk

Jag gillar vanilj och provade en ny läsk som jag hittade på Citygross.
Den var läskig. Om jag tycker att något är för sött, då är det åt skogen för sött!

Husköp

Idag står vi med på sidan med fastighetsförvärv i Smålänningen. Nu kan alla nyfikna se att vi betalat 900 000 kronor för vårt hus. Det stod med redan för någon månad sedan, men inte med våra namn utan att det var dödsbo och nu har de väl rett ut alla gamla pantbrev och jox.

Hej köpstopp

Affärerna saboterar köpstoppet för mig! Mix ska stänga och har utförsäljning; 30% på allt! Jag såg ännu en chans att köpa presenter. Och saker till mig, som jag behöver: Hydrozonsalva (det bästa man kan smörja läpparna med), fransfärg och superdeon jag inte ens hittat här i stan förut.
En annan sak jag får ta med i beräkningen är att jag cyklar genom stan till och från jobbet. Förut kunde det gå flera dagar utan att jag var på stan.
Igår ringde maken hem för att berätta att han köpt en gräsklippare. Det var ett utgående demo-ex så den var billig. Alla säger till mig att det blir fint med egen trädgård. Jag undrar det, jag... Det är ju inte alls så avslappnande som folk säger att påta, jag blir bara arg.

Ny glass

-Men Ylva, varför sitter du just här och äter glass? frågade en barnledig kollega som hittade mig på en ocharmig bänk utanför Citygross. Jag hade hittat nya pärondaimstruten där och ville prova. Dessutom köpte jag hem en bytta Berteglass. Heja, det namnet!

Lönesamtal

Idag hade jag lönesamtal. Det blir inte så mycket till samtal eftersom lönen redan är satt och man bara får veta vad man får. Jag får 175 kr mer (före skatt...). Vilken fest! Kanske jag skulle ha visat rektorn hur trasiga mina strumpbyxor är i skrevet för att visa vikten av höjning? Ja? Nej?

Chokladtema

Jag har givit mig själv köpstopp efter chocken att jag ska betala nästan 8500 i skatt. De pengarna får vi ta från någon annanstans än mitt lönekonto, men det känns ändå som en vettig idé att spara ett tag. Fast presenter får jag köpa och idag var jag på premiärdagen för Hälsokällan och köpte en chokladkaka med hampa (!) och en chokladtvål.

Växjökväll

Igår var jag på konsert med Pernilla Andersson (alltså, jag var och såg Pernilla). Som förband hade hon Anna Stadling som gjort ett par skivor med Idde Schultz. Konserten var bra men det blir lite lamt när publiken sitter i en biosalong.
Jag tog inga kort för vi satt långt bak, men här är jag i min finfina tunika/klänning från Desigual. Maken säger att det är batik, men han har ju ingen aning.
Efter konserten mötte vi upp några kompisar på Gräddhyllan. Där har de annorlunda drinkar som en som jag köpte som hette Blått en spene med vodka, blåbär och mjölk.
http://www.graddhyllan.info/?page_id=6

Kulturkullan

Vecka 14
* Läser: Att springa av Maria Sveland. Jag tyckte om Bitterfittan och hörde Sveland berätta om Att springa på bokmässan. Den är fruktansvärt otäck, särskilt när man tänker att det är verklighet för många barn även fast det är en roman. Boken handlar om de trettonåriga kompisarna Emma och Julia. Sommaren före sjuan råkar de på en blottare och sedan händer det något med Julia, som har helvetet på nära håll.
Att springa
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113028308
* Lyssnar på: Ö med Pernilla Andersson på Spotify. CD från 2010. Jag hade inte hört så mycket Pernilla innan jag såg henne i hembygdsparken i somras och igår såg jag henne på Palladium i Växjö. Det är så skönt med en tjej som sjunger på svenska rakt upp och ned, enkelt men vackert.
* Veckans citat:
(En kompis): "Jag hade en klänning som plattade till brösten och så satte jag en pushup-bh utanpå och sen en tröja. När jag var ute och dansade blev jag varm och tog av mig tröjan och då blev det konstigt. Storblommig push-up utanpå klänningen..."
* Veckans händelse: Tullamore Lads på Godsmagasinet på lördag kl.19. Inträde 100 kr.

Fattig månad

Igår skrev jag att april kommer att bli en rolig månad men den blir också fattig. Enligt deklarationen, och den brukar stämma, ska jag betala tillbaka 8435 kronor! Jag tog ut pengar från en fond för att betala handpenningen på huset och maken varnade mig redan då för att jag kommer att få betala skatt, men det har jag förträngt.

Aprilkul

April ska bli en kul månad, särskilt lördagarna som jag planerat så här:
2 april: Pernilla Andersson på Palladium i Växjö.
http://www.pernillaandersson.com/turne/
9 april: Tullamore Lads på Godsmagasinet.
http://www.tullamorelads.se/
16 april: Standup på Harrys.
http://ljungby.harryspubar.se/hander-pa-harrys/nytt-objekt_2
23 april: Påskafton. Vet inte riktigt, men det kan vara då vi ska på påskefrokost, som brukar hålla på hela dagen, hos våra danska stuggrannar. Hur som helst ska ju påsken firas.
30 april. Valborgsfest i stugan.

Fårkostcirkel

Idag hade jag fårmatning för maken jobbar i Danmark (han brukar köra ut varje dag annars). Jag matade från hela kostcirkeln men fåren förstod inte att uppskatta det riktigt. Först fick de sallad (konstigt tyckte de, men började äta i brist på bättre), sedan råkade de få lite fågelfrö innan de fick den normala middagen kraftfoder, bröd och hö.
Har du inte mer goda pellets att komma med?
Det här är våra små får. De ser ju jättestora ut, dags att klippa snart.

RSS 2.0