Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Främling på tåg av Jenny Diski. Jenny har skrivit om en resa hon gjort med tåg runt USA. Än så länge har jag bara läst om båtresan dit, men det verkar lovande. Hon skriver mycket om sina egna tankar och mindre om själva resandet så det blir en annorlunda reseskildring.

* Lyssnar på: Map of moscow. Ett band från Falun som hittat mig på myspace. De är fantastiskt bra och låter inte ens svenska. Det är glatt och poppigt, precis som jag vill ha det. http://www.myspace.com/mapofmoscow   

* Veckans citat: "Bara jag inte blir uppraggad så."
Jag lovade att ta med killkompisen hem till honom igen efter bögklubben så att han inte skulle bli tvångsuppraggad.

* Veckans händelse: Jag fyller 36 på lördag och då blir det fest i Runkarp.

Hällingsjö

Nu har jag varit i Hällingsjö och tittat på fyramånadsbebis. När jag var färdig med det tänkte vännerna åka och handla i Landvetter och sätta av mig på en buss, men jag missade den så de skjutsade mig tillbaka till Mölnlycke. Lustigt nog ligger både Mölnlycke och Hällingsjö i Härryda kommun, men det är ändå långt emellan.

Kvällens plan är att äta på Athena och sedan göra Vasastan. Jag återkommer med bildbevis när jag kommer hem till Ljungby.

Fängelse?

Idag har jag på mig en blåvitrandig tröja och det kom fram en gubbe och tittade på mig, pekade på tröjan och sa "Det är Horsens fängelse i Danmark". Hur många är det som har randig tröja? undrar jag då.

Andra kul saker som hände var att jag hörde en norsk tjej som såg en orm på Universeum och skrek "Iih, en slange" och att jag hejade på en kille som gick ut fordon i våras och som jag mötte i Nordstan.

Jag fick jättebra rabatt på ett par tights som hade en reva i rumpan. De hade kostat 200 och en tjej i kassan sa att jag kunde få femtio kr rabatt. Ja, jag ska bara prova först. I en annan kassa sa de 20 % men när jag sa att den andra tjejen sagt femtio kr fick jag 50% rabatt. Tjoho, så ska ett fynd göras!

När jag tittat på aporna och fiskarna, som var det bästa med Universeum, gick jag som jag tänkt;Avenyn, Kompassen och Nordstan. Sedan var jag trött i fötterna och färdigshoppad och gick med kompisen på Bryggeriet och åt bjudbuffé, som bestod av chips, köttfärssås och gurka. Sedan fortsatte vi på Tvåkanten och Bishop´s arms och så åkte vi hem tidigt.

I Göteborg

Idag har jag tänkt vara lite kulturell/turistig och gå på Universeum. Sedan går jag nog i affärer på Avenyn, Kompassen och Nordstan. Att jag bott ett år i den här stan betyder inte att jag hittar så jag tar de gamla invanda varven. Sedan ska jag möta upp kompisen efter att han jobbat färdigt och så ska vi leta efter någon lagom flottig och billig after work, typ två plankstekar för en. Vi gillar restaurangerna vid Korsvägen men Avenyn ligger bra till även för middag.

Imorgon kväll ska vi gå ut. En idé är Vasastan, där Cheer´s och Skål ligger så jag får dricka Rosa pantern och Daiquri och sedan har jag hört att gaybaren Gossip ska vara bra. Andra förslag? Var ska man äta någonstans?

Regn och radio

Idag fick jag ett SMS från mamma och pappa som är i Jordanien. "Det regnar! I öknen." När de var i Sahara för ungefär 40 år sedan regnade det också och pappa passade på att halka i en lerpöl.

Själv är jag hos kompisen i Mölnlycke. Vi har ätit pastabuffé i Nordstan, efter att ha låtit bli att äta på Lydias som hade skitkonstig buffé med buffalo wings.

Idag ringde de från en radiokanal i Växjö och ville intervjua mig om att blogga. Det får de inte. Jag pratar väl inte i radio heller. Synd kanske, för jag hade kunnat skaffa nya läsare på så sätt.


Plånbok

Jag köpte en ny plånbok och ska ha den gamla som reseplånbok har jag tänkt. Synd bara att den nya fläker ut sig och vägrar vara snyggt hopvikt när jag stoppat i allt jag vill ha där. Men jag undrar hur många kreditkort de tror att man har. Jag har ett VISA, men utan kredit.
Istapp

Vi har helt enorma istappar utanför biblioteket!

Som tur är kommer ingen att gå under dem och få dem i huvudet. Hemma har vi en dramatisk granne som säger att vi ska skydda husets snöspade med våra liv...

Mina föräldrar som är de mest vintervänliga människor jag vet har åkt till Jordanien och Egypten. Själv har jag tagit sportlov och ska åka till Göteborg. Jag ska försöka få med killkompisen på bögbaren Gossip men jag tror det kommer att gå dåligt.

Takskottning

Igår fick maken inte vara på jobbet för att ett tak höll på att bågna över deras avdelning och idag har vi skottat taket på stugan.Maken på väg ned till bastun med ved, det blev bastning för mig idag igen, jag som aldrig brukar basta.


Fågelmatning

Idag har vi haft besök av två änder vid fågelmaten. Nog för att vi bor bredvid ån, men de brukar inte förvirra sig så högt upp. Vid stugan har maken satt upp en egentillverkad matmaskin åt småfåglarna.


I lördags

Så här glad var jag i lördags. Då förstår jag varför jag inte var lika pigg på söndagen.
Kulturkullan

Vecka 8

* Läser: Flickvännen av Karolina Ramqvist. Det är intressant att läsa om en tjej som är ihop med en gangster men man fattar inte hur hon kan vara det, trots att hon försöker förklara sitt liv.

Flickvännen

* Lyssnar på: Spotify radio, pop från 2000-talet. Nu Clumsy med Fergie. Den är inget speciellt, men passar om man vill ha lite skvalmusik.

* Veckans citat: "Jaha, marknadsföring!"
Naken nybliven singeltjej i bastu när någon kom in med en kamera.

* Veckans händelse: sportlov

LatexLatexlångis? Latexrulle? Jaha, hundleksaker.

Segdag

Idag är man inte speciellt presentabel. Jag var ute på dåligheter igår. Tänk vad trött man kan bli av att basta.
Bokberoende

I en kul artikel i Vi läser intervjuas Kristina Lugn om huruvida hon är bokberoende bland annat. Jag lånar de frågorna och konstaterar snabbt att jag knarkar böcker.

http://www.vilaser.se/index.php?option=com_content&view=article&id=117:kristina-lugn-ny-artikel&catid=1:latest-news

FRÅGA ETT: Är du ständigt försjunken i tankar om litteraturen?
Inte ständigt, men ofta tänker jag på saker jag läser eller saker jag ska skriva (mest här). Eftersom jag jobbar på bibliotek tycker jag att det är både nytta och nöje att läsa.

FRÅGA TVÅ: Tycker du att en tillvaro utan böcker vore begränsad, tråkig och intetsägande?
Ja, jag blir snabbt störd om jag inte har en bok i närheten. Att läsa är en rättighet!

FRÅGA TRE: Blir du rastlös och irriterad när du inte får läsa?
Ja, det var ju ungefär som fråga två. Det beror såklart på vad alternativen är, men ofta finns det inget bättre än att läsa.

FRÅGA FYRA: Läser du för att få lindring när du mår dåligt?
Ja, jag har läst många självhjälpsböcker som kanske inte hjälpt så mycket men det är skönt att veta att jag inte är ensam när jag mår dåligt. Om inte annat är läsandet en bra verklighetsflykt.

FRÅGA FEM: Känner du att tiden aldrig räcker till för allt du skulle vilja läsa?
Ja, det finns enorma mängder böcker jag skulle vilja läsa men som jag aldrig kommer att hinna.

FRÅGA SEX: Kan du ha svårt att sluta läsa när du väl börjat?
Ja, det brukar vara när maken släcker sänglampan (över sin säng, men jag fattar att det gäller min lampa också) som signalerar att det är dags att sova.

FRÅGA SJU: Händer det att du låter bli att göra något du borde ha gjort för att läsa i stället?
Det tycker ju inte jag men maken har en annan uppfattning. Det året jag läste litteraturvetenskap hade han nog önskat att jag gjorde lite annat än att läsa hela tiden.

FRÅGA ÅTTA: Har anhöriga eller vänner tyckt att du läser för mycket?
Ja, samma som ovan.

Slutsats: Om man hade satt in alkohol i stället för böcker i frågorna hade jag varit riktigt illa ute. Det gäller att göra sig beroende av rätt saker.


En litteraturberoendeOm väder

Jag är ointresserad av väder men det här snöandet måste jag skriva om. Fast jag blir trött på maken som sagt hur många gånger som helst att han inte varit med om något liknande. Nej, han har ju inte det, eftersom det inte varit så här mycket vinter sedan 60-talet innan vi fanns. Jag brukar tänka att han pratar väder för att han är halvengelsk, engelsmän pratar ännu mer väder än svenskar. Jag tyckte det var konstigt i början av vårt förhållande när vi pratade i telefon och han frågade vad det var för väder. Ofta visste jag inte, jag hade inte varit ute den dagen.


Idag har jag varit med och skottat framför garaget och maken har skottat taket.

Restaurangmiddag

Det här kanske inte ser så gott ut men det blir värsta restaurangmiddagen.


Pasta Carbonara

Ny cider

Idag erbjöd alkogrannen att köra hem mig från Systemet, men jag tyckte det räckte med att han körde hem min kasse medan jag gick på ICA. Jag köpte bland annat nyheten Xide spring. Jag är inte helt hundra på att jag kommer att uppskatta kombinationen melon/mynta, men det är värt ett försök.
http://www.dricka.se/artiklar/xide-spring/Snöstorm

Sa jag att det var snöstorm igår? Det blir bara värre och värre.


Idag


Igår


Lampan som ser ut som sol eller måne på kortet ovanför

Påtvingad semla

Nu har jag blivit imatad årets förhoppningsvis enda semla. Jag tycker inte om dem, men har svårt att tacka nej när jag blir bjuden.

Jag är beredd att gå på 50-årskalas, inte för att jag känner jubilaren särskilt väl men en italiensk buffé på hembygdsparken låter trevligt.Fiffad för femtiofest....och så blev det snöstorm! Tur att jag bor granne med hembygdsparken. Den mystiska cirkeln är lampan i rummet, inte sol eller måne.

Bokfrågornas ABC

Nu kör vi bokstaven M hos http://lillaosblogg.wordpress.com/

 • Berätta om en bok där mat har stor betydelse.
 • Vems memoarer skulle du helst av allt vilja läsa?
 • Man Booker Prize for Fiction har delats ut till en författare inom det fd. brittiska samväldet sedan 1969. Här finns alla vinnarna. Här du någon favorit?
 • Jag söker också en bok om makt.

 • 1. Café Småland. Hm, jag är inte så intresserad av mat så jag väljer en cafébok i stället.
  CAFÉ SMÅLAND


  2. Jag vet inte, men en av de bästa självbiografierna jag läst är Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt.

  3. Jag har läst Coetzee, Roy, Doyle och Rushdie och de var bra allihop.

  4. Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld. Den handlar om Barbara Bush, även fast huvudpersonen heter något annat, och hur det kom sig att hon gifte sig med en blivande president trots att hon inte delade hans åsikter.


  Johanneskonsert

  Igår var jag på konsert igen när Johannes Rückert Becker hade redovisning av sitt projektarbete. Ett mycket ambitiöst projekt får man säga, eftersom det var en konsert med mestadels text och musik han skrivit själv. Jag pratade med en musiklärare efteråt som berättade att Johannes verkligen gjort allt själv och att han inte ville ha hjälp av lärarna. En oerhört begåvad kille!


  Åhus

  Det här huset vill jag ha men det kommer inte att bli till salu. Visserligen bor det en gammal tant där men hon ska bo så länge hon orkar och sedan finns det arvtagare.  Det ligger så fint vid ån.


  Vi har visst redan ett hus men där vill jag inte bo. Det är två mil från stan och det går ju inte.

  Karamellhuset

  Det här gillar jag!  Karamellhuset, livsmedel. Godis och mat är samma sak!

  Musikskolan

  Nu har jag varit på musikskolans konsert. Jag var nog den enda som inte hade en släkting med som spelade, men jag tycker ju det är kul med levande musik så jag går på nästan allt som ordnas här i stan, som ni kanske märkt.

  Eftersom jag är helt omusikalisk kan jag inte bedöma skicklighet men jag tyckte det lät fint. Som på melodifestivalen får man bedöma utseende i stället. De här små tjejerna var söta med sina fioler.  Och den här tjejen är fräsig med tajt topp, kort kjol, djurmönstrade strumpor och kängor.


  Sedan sjöng hon en duett med en kille som jag sett förut i en liten kör på skolan.


  De sjöng Where the wild roses grow, vackert!

  Deklaration

  Idag kom maken hem strax före tio på morgonen och sa att jag skulle klä på mig för att det skulle komma en man och göra energideklaration. Jag brukar ligga och läsa och gå upp kvart över tio när jag börjar jobba elva men nu fick jag alltså kliva upp lite tidigare. Det var förresten en snygg karl så jag kunde gott ha fått ligga kvar i sängen medan han kollade fönsterfogar...

  Dageneftermat

  Idag ser inte vår fina allahjärtansdagmiddag lika god ut längre, men det är fortfarande fullt ätbart fast man får ta bort snörena från kycklingen först.


  Kulturkullan

  Vecka 7

  * Läser: Babes i Beijing av Rachel Dewoskin. Rachel är en amerikansk tjej som bott i Kina i några år. Hon kom dit som 21-åring för att jobba för ett amerikanskt PR-företag och hamnade dessutom i TV-serien Utländska babes i Beijing där hon spelar Jiexi inför 600 miljoner tittare. Det är intressant och underhållande, som när hon beskriver västerlänningars tatueringar som kan vara kinesiska tecken för flickgrönsak, och hennes eget namn Rakel som blir Rekordskörd uttalat på kinesiska.

  Babes i Beijing : smart, roligt och insiktsfullt om det nya Kina
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172638109


  * Lyssnar på: Diamond Call på Myspace. Ett finskt band som frågat om jag vill vara deras vän och det kan jag väl. De spelar blippig elektropop. http://www.myspace.com/diamondcall

  * Veckans citat: "Står å flåsar på mitt nya Wii fit plus. E överviktig men 37 år efter testet i programmet. Hasse överviktig å 61. En bra start på dagen."

  En SMS-rapport från kompis som fyller 41 idag.

  * Veckans händelse: Konsert med Johannes Rückert Becker i Betelkyrkan kl. 19 på tisdag. Det är hans projektarbete.

  Alla hjärtans dag

  Jag är lite emot det hysteriska amerikanska Valentinfirandet när man ska köpa dyra presenter och vi brukar inte fira så mycket men jag fick rosor av maken redan igår (eftersom jag råkade komma in i affären när han köpte dem) och han fick ett kort och en exklusiv påse chips från Lagerhaus.

  Ikväll lagar vi god middag och går på bio och ser Farsan.

  Snöstuga

  Idag såg stugan ut så här:  Fåren var snöiga  En gång som JAG har skottat.  Jag grävde fram kälken men det gick tyvärr inte att åka på vägen för det skar igenom.


  Melodifestival

  Imorgon ska jag ha hit ett par vänner och se melodifestivalen. Maken är måttligt intresserad så jag vet inte om han ska vara med. Eftersom jag har en lassiepoäng så måste jag nog sympatirösta på Pauline oavsett vad jag tycker om låten. Svärmor har haft henne i en engelskkurs för många, många år sedan. Var det inte någon bra kändispoäng? Jodå!  Inne

  Mysiga presentbutiken Inne ska stänga och slås ihop med Önska och nu har de utförsäljning. Jag gick dit för att fynda presenter men när jag kom hem hade jag köpt en skojig lampa till mig själv. Tyvärr får jag den inte att lysa men jag hoppas att maken ska fixa det.


  Stå upp

  Jag bara roar mig den här veckan; bio i måndags, konsert i tisdags och ståupp i onsdags. De elever som tagit hit Eric Löwentahl och Johan Uddenberg var nöjda efteråt. Komikerna var bra båda två men roligast var när Johan gav sig på en kille i publiken som satt bredvid sin tjej.

  Johan: Hur länge har ni varit ihop?
  Killen: Två och ett halvt år.
  Johan: Hur gammal är du?
  Killen: Nitton.
  Johan: Jaha, ja, då är det ett tag.
  Killen: Ja, två och ett halvt år.


  Smålänningen idag.


  Bokenkät

  Här är en bokenkät från http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/02/02/pocketkedja-om-min-lasning/

  Som läsare är jag: Jag läser noggrant och nöjsamt. Jag skriver om böcker jag läser här i Kulturkullan, på http://ylvarosen.blogspot.com och http://www.sunnerbogymnasiet.se/default.asp?groupid=20066993034990

  Som bloggare är jag:
  Numera kortfattad. Jag har märkt att jag själv helst läser bloggar med korta inlägg. Jag uppdaterar varje dag och tar många foton.

  Senast lästa bok: Tårtgeneralen av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

  Senast köpta bok/böcker:
    Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer

  Favoritbok: Allt för min syster av Jodi Picoult.

  Favoritdeckarförfattare: Jag brukar inte läsa deckare.

  Jag läser allt av: Jodi Picoult, Barbara Voors, Marianne Fredriksson, Nick Hornby, Erlend Loe, Maria Ernestam, Lionel Shriver.

  Jag läser helst inte (genre/författare): Fantasy, deckare.

  Vid hyllan för fackböcker letar jag: Biografier, psykiatri.

  Förutom svenska läser jag gärna på:
  Norska, danska.

  Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Flickvännen av Karolina Ramqvist.

  Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson men den står jag på kö på.

  Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

  När jag går på antikvariat letar jag alltid:
  Jag går sällan på antikvariat och letar inte efter något särskilt.


  Kokos

  Jag älskar kokos, både smak och lukt och nu vill jag vinna kokoskräm hos Simone

  http://fattybom.blogg.se/2010/february/tavling-om-cocoa-butter.html?_tmp=3b16643d74e6cdbbbc4b28e91e21fbeeb6cbb026

  http://fattybom.blogg.se

  Kulturfyran

  Det finns en ny kulturfyra på http://kulturbloggen.com/?p=17560

  1. Finns din blogg registrerad på någon bloggportal?

  2. Följer du någon blogg som du hittat via någon bloggportal, som Aftonbladets Bloggportal, Nyligen eller någon annan,Tjejblogg till exempel?

  3. Hur hittar du bloggar?

  4. Vad tycker du om bloggportaler? Fyller de någon funktion? Vad är bra, vad är dåligt?

  1. Yfronten finns på Bloggportalen och läsdagboken på http://www.bokbloggar.nu/ och http://www.bokbloggar.se/

  2. Det tror jag inte.

  3. Via andra bloggar oftast.

  4. Det kan vara bra om man letar efter något särskilt eller vill ha tips. Men det stör mig att topplistorna består av bimbos som Kissie, Dessie och allt vad de heter. De förtjänar inte att ha flest läsare! Fast Kenza verkar snäll och är väldigt söt.

  1 KENZA 794690
  Kenza Zouiten, 18 år.
  2 Foki 433514
  3 DesireeNilsson - The one & only 385851
  4 Paow 369023
  5 Dennis M. 235048
  6 GayBloggen 212095
  7 FS - falsksanning 201984
  8 Tyra Sjöstedt 108416
  9 AdLand 96501
  10 Lisaplace 91114

  (Siffrorna anger besö

  1 KENZA 794690
  Kenza Zouiten, 18 år.
  2 Foki 433514
  3 DesireeNilsson - The one & only 385851
  4 Paow 369023
  5 Dennis M. 235048
  6 GayBloggen 212095
  7 FS - falsksanning 201984
  8 Tyra Sjöstedt 108416
  9 AdLand 96501
  10 Lisaplace 91114

  (Siffrorna anger besö


  Jag har ingen aning om varför det blev dubbelt, så såg det inte ut när jag kopierade från bloggportalen.se

  Bokfrågornas ABC

  Bokstaven L hos http://lillaosblogg.wordpress.com/

  • Jag älskar listor och har listat lästa böcker sedan 1999. Hur kommer du ihåg vilka böcker du läst? Skriver du listor?
  • Lyrik ligger mig också varmt om hjärtat. En genre som hemska svensklärare har förstört för allt för många. Vad är din relation till lyriken? Har du någon favoritpoet eller favoritdikt?
  • Ledamöterna i Svenska Akademien är aderton till antalet. Vem är din favorit bland nuvarande och gamla ledamöter? Har du någon du inte förstår dig på?
  • Sjung långsamhetens lov eller inte. Jag vill i alla fall att du ska berätta om en riktigt långsam bok som du läst.

  1. Jag har skrivit upp alla böcker jag läser sedan 1998 och har läsdagbok sedan 2005.

  http://www.freewebs.com/rosenylva/bcker.htm

  http://ylvarosen.blogspot.com/

  2. Jag skriver dikter med ojämna mellanrum men läser inte så mycket lyrik. En av mina favoriter är Olivia Bergdahl som även är en hejare på Poetry slam.

  http://www.oliviabergdahl.se/web/

  3. Jag har ingen favorit bland ledamöterna. Kristina Lugn har jag svårt för, jag blir stressad av människor som pratar sakta.

  4. Jag tyckte att Sagan om ringen var långsam.

  Sagan om ringen


  Roliga namn

  Som tur var hade jag blivit förvarnad att kompisen Jenny träffat en kille som heter Glenn innan han presenterade sig för mig. Annars är det stor risk att jag skrattat åt honom; Jenny och Glenn, hehe... Det är roligt det där med par som har knäppa namnkombinationer. Våra grannar (visserligen mor och son, men ändå) Märta och Gert har en dörrskylt som det står "Märta Gert" på. Det skulle vara ett schyst namn på en vandrande pinne, eftersom de är tvåkönade.

  Mina föräldrar heter Krister och Kristina och på julklapparna brukar det stå "från Kristerina". Våra namn är inte så roliga tillsammans, men vi har haft en Karl-Ylvamailadress. Ett par kompisar gav oss en stamgäst till Runkepuben; Kalva. Kalle och Ylva ihop.


  Kalva och Katten.

  I duschen

  Det står en jättelång typ i vår dusch.


  Kulturkullan

  Vecka 6

  * Läser: Dubbelfel av Lionel Shriver. Shriver har skrivit en av de bästa böcker jag läst; Vi måste prata om Kevin och jag måste nog vänja mig vid att det inte kommer så fantastiska böcker så ofta. Den här är bra men inte sådär helt otroligt. Jag är inte intresserad av tennis och det är för mycket av det. Annars är det intressant att läsa om den komplicerade relationen mellan makarna och tennisspelarna Willy och Eric.

  * Lyssnar på: Jewel. Från Spotify: "A contemporary folkie renowned for her expressive, crystalline voice, singer/songwriter Jewel was among the most successful female performers to dominate the pop charts throughout the 1990s." Jewel - crystalline, hehe. 

  * Veckans citat: "Jag är ute på djup is". 
  En av tjejerna som åkte till havet igår pratar så fort så hon inte hinner tänka vad hon säger.   * Veckans händelse: Stand up på Sunnerbogymnasiet på onsdag kl.19. Johan Uddenberg och Eric Löwenthal. Entré 100 kr.  

  Håll dig på mattan

  Vi var på Ikea idag och köpte en ny matta och den blev genast godkänd och inrullad av grannen.


  Katten på kossan...

  Träd

  Här är ett träd som helt ironiskt inte fallit i storm. Det var skog runt omkring förut.


  Balkong

  Jag ska inte ställa mig under grannens balkong.


  Halmstad

  Idag var jag i Halmstad och först åkte vi till havet.  Vi visste inte var stranden slutade och havet började men det gjorde inget.  Trevlig picknick!  En tjej hade med sig färger så att vi fick måla.  Sedan gick vi på trav.  Vi spelade på sju lopp.  En gång ledde min häst men så började han gallopera och var ute ur leken.  Sammanlagd vinst för fyra tjejer blev drygt 500 kr, tre kilo sega bilar och två chokladkakor.


  Copacabana

  En kusin är på långresa med fru och bebis. Jag gillar den här bilden:


  Märta flexar musklerna på Copacabana

  http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&section=journey&journeyId=384680&userID=-1

  Bokfrågornas ABC

  Nu har vi kommit fram till bokstaven K hos http://lillaosblogg.wordpress.com/

  1. Självklart måste det bli K som i kärlek idag. Berätta om ett kärlekspar i litteraturen som du tycker om.

  2. Krig är inte lika muntert, men jag vill ändå att du berättar om en bok som på något sätt handlar om krig.

  3. Berätta om en bok där korrespondens via mail, brev, sms eller något annat spelar en stor roll.

  4. Vem är din favoritförfattare av kåserier och/eller krönikor?

  1. Jag tyckte om Martina och Gustav i Gun-Britt Sundströms Maken även fast jag blev tokig på hur de blev ihop och isär hela tiden.

  2. Pojken i randig pyjamas av John Boyne. En visserligen påhittad, men skrämmande äkta historia, om andra världskriget.

  3. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Schaffer handlar om en brevväxling.

  Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

  4. Bengt Ohlsson som skriver i DN:s På stan och även är författare. http://www.pastan.nu/bloggen/skribent/ohlsson


  Helge

  Ett par vänner kom senare till maskeradfesten i lördags och var inte utklädda för de hade varit och sjungit med sin kör innan. Någon frågade vad de skulle föreställa när det var hjälte/skurktema. En frågade killen "Är du Helge Fossmo?"


  Stålkvinnan är med på ett hörn och håller krampaktigt i drinken.

  Tandläkare och tårta

  Idag hade jag en tid hos tandläkaren 12.30 men så ändrade hon till klockan tre. Jag kunde inte säga att jag ville hinna gå och äta tårta 15.40 men det gick bra. Jag kom lite sent för att fira en 60-årig kollega men det fanns tårta kvar. Prins Sigvards är gott, även fast jag är vrålförkyld. En rektor berättade att hon försökt beställa en St Sigfrids en gång. Det är psykiatriska kliniken i Växjö.


  Förkyld men med friska tänder.


  Kattkillen

  Idag hade jag den andra kattgrannen på besök. De är olika, de där bröderna (Diesel är dubbelt så stor som Rocky), men båda gillar garderober.
  Dalmatinfilt

  Väninnan som var utklädd till Cruella De Ville i lördags kunde ha fått låna min dalmatinfilt men hon tackade nej och sydde en sjal själv.


  Okej, kanske mer kossamönster än dalmatiner men den skulle ha passat (säger tjejen som hade en handduk som stålkvinnsmantel...).  Jag köpte denna babyfilt till mig själv, och inte till någon bebis, för att jag tyckte den var kul.

  Skottdag

  Idag har jag skottat snö för första gången på jag vet inte hur många år. Maken ville att jag skulle följa med och gräva fram fåren...


  Snövallar och stuga


  Fåren hade grävt fram sig själva

  Projekt bio och pizza

  Eftersom jag slutar klockan ett på tisdagar brukar jag hitta på olika projekt (om jag inte bara sitter vid datorn eller läser böcker) och idag ska jag till Växjö för att gå på bio med presentkort och äta pizza. En Växjölärare har tipsat om bästa pizzerian Verona så den bör undersökas.

  Filmen heter It´s complicated och handlar om en man (Alec Baldwin) som tar sin före detta fru (Meryl Streep) som älskarinna.

  http://www.sf.se/filmer/film/49000350/Its-complicated


  Oil of Olay

  Jag saknar min älskade mormor som dog för fyra år sedan. En sak som får mig att tänka på henne är hudkrämen Oil of Olay som hon alltid använde. Jag har den nu men tycker inte att den luktar lika gott som jag minns. Jag vet inte om de ändrat sammansättningen eller om den luktade särskilt gott på min mormor.


  Element

  Vi har ett gammalt och enormt och snuskigt element i torkrummet. Nu tycker maken att jag ska damma av det och jag vet inte hur det ska gå till men jag måste nog köpa en borste som kan klara kluriga utrymmen.
  Stålkvinnan


  Här är Stålkvinnan på dansgolvet med en drink. Även Stålkvinnor måste koppla av ibland.

  RSS 2.0