Kulturkullan

Vecka 45

* Läser: När någon i din närhet har en depression av Christina Gustavson. Jag läser nästan allt jag hittar om depressioner för det hjälper faktiskt, åtminstone om jag inte är jättenere. Den här boken köpte jag på bokmässan och den är utgiven av ICA-förlaget som ger ut en hel del annat än kokböcker. Enkel bok som vanliga människor kan förstå, utan en massa krångliga facktermer. Efter att ha läst halva tycker jag fortfarande att det mesta stämmer, men jag kan reta ihjäl mig på att ALLA hävdar att man ska ta antidepressiva i minst ett halvår för att uppnå full effekt och minska risken för återfall. Det beror på hur länge man varit deprimerad, hur svår depressionen är, hur man reagerar på medicinen och en rad andra saker. Första gången jag fick antidepptabletter flippade jag ur efter tre månader, sov nästan inte alls och pratade dygnet runt. Då fick jag diagnosen bipolärt syndrom, alltså ungefär manodepressiv...

* Lyssnar på: Ring med Connells. CD från 1994. Oeeeiii, vilken nostalgitripp! Jag älskar låten "´74-´75" och applicerar den på mina pojkvänner som alla varit födda -75, och jag är -74. Särskilt minns jag då förstås första riktiga pojkvännen som jag träffade -94 och tillbringade många gostimmar framför MTV med. Jag vet inte om Connells finns längre, har inte hört nåt från dem på länge.

* Veckans citat:
En kompis som börjar ledsna på sitt tioåriga till-och-från-förhållande: "Nä, jag ska börja med Spraydate."
Jag: " Vad sa du? Speedway?"

Hade varit en suveränt sofistikerad hämnd på stökig kille!

* Veckans händelse: Benny Haag kommer till Ljungby med en monolog som heter "Inte mer än fullt, tack!" på fredag. Klockan 19.00 i Godsmagasinet, kostar 100 kr. Benny minns åtminstone jag från TV-serien Xerxes som gick för ungefär femton år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0