Kulturkullan

Vecka 46

* Läser: Den blå färgen av Tracy Chevalier. Jag tyckte mycket om Flicka med pärlörhänge och Damen med enhörningen av samma författare. Alla tre böckerna är inspirerade av tavlor på olika sätt och jag tycker att det fungerar bäst i Flicka med pärlörhänge. Jag har hållit på med Den blå färgen lite av och till sedan i somras och läst andra böcker samtidigt så jag har inte givit den någon riktig chans, men jag ska försöka göra det nu, för jag VILL tycka om den. Kan inte förklara vad den handlar om ännu.

* Lyssnar på: The hjärta & smärta EP med Kent. EP från 2005. Helt plötsligt, för mig i alla fall, (den 2 november) har Kent givit ut en liten skapelse med fem spår. Jag hörde den på Mega i Stockholm dagen efter att den kommit ut och reagerade genast glatt "men det här måste ju vara Kent, har de släppt nytt?". Det är så kul att känna igen en röst på det sättet. Det här känns som något jag saknat på senaste plattan Du och jag döden, lite mindre nattsvarta sånger. Det är vackert. Jag kan till och med stå ut med barnkören på Dom som försvann.

* Veckans citat:
2 1/2-årig Leo: "Mamma och Ylva kan inte köra bil!"
Jag: "Jag kan köra bil."
Leo: "Mamma och Ylva kan inte köra kudde. Bara Leo kan köra kudde!"

* Veckans händelse: Läsdagen för ettorna på Sunnerbogymnasiet på torsdag. Jag ska vara utklädd till Snövits ondsinta styvmor och det kommer att stå om dagen i Smålänningen sedan.


Kommentarer
Postat av: Maria

Du får säga vad du tycker om "den blå färgen" sedan. Det är nog en av favoriterna bland hennes böcker för min del.

2005-11-14 @ 22:37:58
URL: http://www.morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0