Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: 100 höjdare av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Sveriges roligaste ögonblick genom tiderna. Det här är verkligen skitroligt! I boken räknas det upp hundra mer eller mindre roliga ögonblick, eller 101, faktiskt, för författarna kunde inte enas om vilket som var det 71:a roligaste ögonblicket så platsen delas mellan "Lasse Berghagen slår en järnsjua genom tre länder" och "Lars Fors dricker Hormoslyr".

* Lyssnar på: Here I am med Marion Raven. CD från 2005. Jo, jag tyckte faktiskt om den norska flickgruppen M2M som slog igenom med "Don´t say you love me" år 2000. Nu har Marion gjort en soloplatta och jag börjar med att reagera på skivomslaget. Undrar om hon är naken under allt det där håret och halsbanden? Det var väl inte så smart? Söt tjej, men hon har en röst som borde kunna sälja sig själv. Tyvärr är den här skivan lite ojämn. Jag måste säga att jag nog mest gillar den för att tjejen är norsk. Det låter lite Anastacia, lite Shakira, lite Elena Paparizzo. Bra, men inte något jag normalt spontanköper.

*Veckans citat: "Där blixten slår ned två gånger på samma ställe, där hittar man Ylva!" En gymnasiekompis påminde mig om detta uttalande som gjorts av nån kille i hennes klass. Troligen nån som jag var kär i eftersom jag hann vara intresserad av ungefär alla i N3. Inte så smickrande att bli jämförd med en naturkatastrof, men det är ju roligt. Ligger kanske lite i det också. När jag bodde i Borås brann kåren ned, när jag flyttade till Göteborg blev det discobrand och här i Ljungby har mycket hänt sedan jag flyttade hit -99.

* Veckans händelse: Hellacopters spelar på Garvaren på lördag. Såg dem på Storsjöyran i somras, eller gick mest och letade efter en kompis och hörde dem på avstånd. De spelar högt, kan jag säga. Inte min musikstil, men kul om man vill röja.

Kommentarer
Postat av: Elon

Här ser du en annan katastrofförebådare. Jag bodde ju också i Borås när kåren brann. Jag bodde åtminstone rätt nära Göteborg när discot brann. Sen jag flyttade till Linköping har det hänt en del där med, senast nu i helgen var det ju en nazze som blev tagen med en massa vapen bara 150 meter från mitt hus. Tur att man var på västkusten då.

2005-11-22 @ 12:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0