Om att vara bonnig

Jag brukar titta på Sveriges värsta på TV4 och ofta är det väldigt roligt, men jag kan bli lite arg för att de förnedrar deltagarna. Jag hoppas att de får bra betalt för att vara med och bara får beundrarpost och inte hotbrev. Nu koras Sveriges värsta lantis, det vill säga den person som är bonnigast och töntigast och inte klarar sig i storstan. Varför ska då en bonde veta hur man hittar i Stockholm, undrar jag. Vad är motsatsen till bonnig? Stadig? Jag hittar inte nånstans, så jag vet inte vad jag är, småstadig kanske. "It´s so exciting to be me, I never know where I am!" som jag sa till en amerikansk tjej när jag var borttappad i Reykjavík.

Jag beundrar bönder, särskilt nu när jag är hobbybonde. Det är inte många som klarar av att vara bönder på heltid. Alltså, vem är fånigast, en äkta bonde med snus och slokhatt eller Peter Siepen som presenterar sig som metrosexuell och har cerise kostym och strasshalsband? Och hur länge skulle Siepen klara sig på en bondgård?

NU ska jag till Stockholm och gå vilse från Centralen till Söder där min bror bor. Jag åker till Stockholm nån gång om året men hittar inte nånstans...

Kommentarer
Postat av: Elon

Tycker det verkar töntigt att kora den töntigaste.
Jaja, ha det fint i Stockholm!

2005-11-02 @ 14:14:59
Postat av: Maria

När du nu hälsar på i kungliga huvudstaden kanske du kunde informera redaktionen bakom "sveriges värsta" om att det faktiskt finns en värld utanför tullarna.

2005-11-02 @ 21:28:09
URL: http://www.morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0