Bantningsdrycker

Jag har en fullständigt schizofren diet. Försöker vara duktig och äta ett par mackor till frukost, banan till lunch och bantningsdryck nån gång om dagen. Har testat Nutrilett, Naturdiet och nu senast Twinfast. Twinfast är helt vidrigt! Vad är det för hycklare som kan påstå att det smakar utsökt vanilj när det bara smakar gammal sagga med metallisk eftersmak!? Snål som jag är måste jag dricka upp skiten eftersom jag betalade 140 kr för en burk. Bläh! Hur som helst så ballar det ofta ur när jag frestas av onyttiga saker som bearnaisesås, choklad, godis, glass, äppelpaj... Det slutar ofta med att jag har svältätit hela dagen och belönar mig med gott på kvällen. Hade tänkt träna ett par gånger i veckan men det har inte gått så bra. Jag är glad om jag ligger under gränsen för övervikt och skyller fortfarande på medicinerna som jag blir så hungrig av. Nu tar jag bara tabletter mot epilepsi, som jag inte har, men de ska tydligen stabilisera mig på nåt sätt. Det enda jag märker av dem är att jag blir rund och hungrig. Tråkigt!

Kommentarer
Postat av: Helena

Neeeej! Det värsta du kan göra är att svälta under dan och sen storäta på kvällen. Om du inte äter regelbundet tror kroppen att det är dåliga tider och börjar lagra ännu mera fett. Så du kanske går upp i vikt trots att du äter mindre. Ät ordentlig mat med mycket "långsamma" kolhydrater, protein från växtriket (som innehåller "bra" fett), tex. baljväxter, nötter och frön. Undvik kött, ost och ägg och om du känner dig sötsugen, ät massor av torkad frukt (fikon är min favorit när chokladen lockar!) eller banan med honung. Om du äter tre rejäla mål mat om dan, med frukt och nötter som mellanmål, så kan du mycket väl äta glass, chocklad och äppelpaj några gånger i veckan utan dåligt samvete.

Så där ja, näringskonsulanten har talat! (Det blir 500 kronor, tack)

2005-10-26 @ 23:41:38
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html
Postat av: Ylva

Helena. Jag tycker inte om grönsaker. Om jag ska äta nyttigt svälter jag verkligen, för jag låter hellre bli än äter nåt jag inte gillar. Frukt kan jag äta, mest banan, men knappast i stället för godis.

2005-10-27 @ 15:50:25
Postat av: Helena

Jag tycker heller inte speciellt mycket om (färska) grönsaker och jag är vegan! Det går ändå om man lagar köttiga rätter (mycket svamp, bönor, vegetariska grytbitar osv). Men hur som helst, det var inte sp att jag menade att du bara skulle äta grönsaker, mer att det kan vara bra att undvika kött. Du kan ju köra med fisk i stället. Och göra fettsnåla såser. Men huvudsaken, som jag har fattat det i alla fall, är att äta regelbundet och tillräckligt mycket för annars reagerar kroppen som om det är svält och lagrar mer fett.

Sen finns ju nödfallsknepet för när man verkligen längtar efter godis så att man håller på att gå åt: mixa chokladröra för varm choklad, men ät utan att hälla på vattnet (3tsk kakao, 3tsk socker och några msk grädde - rör i hop och ät!)

2005-10-27 @ 23:43:38
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html
Postat av: Anonym

bra tips tack!

2007-01-25 @ 11:49:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0