Kulturkullan

Vecka 40
* Läser: Skörden från bokmässan. Har köpt tidningarna Tara och King billigt. Tara kan jag skicka vidare till svärmor sen och King tänkte jag att sambon skulle läsa men han tyckte bara det var reklam i den. Jag ska läsa reportaget om Mauro Scocco och sen kanske placera den i bibblans tidningsrum och se hur gymnasiekillarna reagerar på det. Har också köpt I Sjaelens Spejl av Regitze Schmidt. Det är alldeles för roligt när författarna själva står och säljer sina böcker. Jag fick den här novellsamlingen för 50 kr i stället för 80 för att det var mässa och antagligen för att Regitze också tyckte det var kul att jag stannade i montern AbZebra från Danmark.

* Lyssnar på: Karrierekanonen 2004. CD från 2004. Nu har jag visst Danmarkstema, köpte den här när jag var i Köpenhamn förra helgen. KK betyder alltså Karrierekanonen på danska, inte att förväxla med den svenska förkortningen... DR, dansk radio, utger en skiva om året med sex nya artister som sjunger på danska, två låtar med varje artist/grupp. Trevligt initiativ för att uppmuntra danskarna att sjunga på danska.

* Veckans citat: Jag var hos konstnären Sven Ljungberg och fick se en skiss han håller på med över Dackefejden. Det är en hög skräckinjagande män med den småländska skogen i bakgrunden.
"Skogen finns inte längre", sa jag.
"Nej, den har blåst ned, jag får göra ett monument över den också!", svarade Sven.

* Veckans händelse: Bokrea! Bokia säljer ut ett konkurslager i Ericos gamla lokaler. Jag var där en sväng en halvtimme efter reans öppnande idag och fyndade en drös med böcker för skolans del. Romaner för 39 kr är riktigt bra. De påstod sig ha böcker från 5 kr, men det hittade jag inga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0