Kulturkullan

Vecka 41
* Läser: Goats, a guide to management av Patricia Ross. Den här boken hittade jag på ett antikvariat i Göteborg. Den stod i skylten och lockade på mig med en osedvanligt ful get på framsidan. Jag gick in i affären, frågade expediten, som för övrigt såg ut som en get, vad den kostade och tyckte inte att 60 kronor var något att bråka om. Har egentligen inte läst så mycket utan mest tittat på de väldigt roliga bilderna. I England verkar getuppfödning vara stort och de har utställningar och getklubbar.

* Lyssnar på: Vad man gör (och inte gör) med Idde Schultz. CD från 1997. Hon har inte gjort något lika bra sedan dess. Nu är hon mest körsångerska i Docenterna och hos Winnerbäck, men hon har en väldigt bra röst så det är synd att hon inte sjunger solo oftare.

* Veckans citat: "Det är inte lätt att vara människa när man inte är van." Tack, Karin! Det är ju jätteklurigt. Ska genast användas som motto.

* Veckans händelse: Johanna Thydell kommer till biblioteket på torsdag kl.19 och berättar om sin bok I taket lyser stjärnorna. Ung författare som har skrivit en fantastiskt bra ungdomsbok om en tjej som går i sjuan och hur jobbigt det är att ha en mamma som har cancer. Mycket sorgligt men också hoppfullt.

Kommentarer
Postat av: Gnosan

Idde Shultz, håller med dig! Ingen kan väl ha glömt "Fiskarna i haven" , "småstadsskvaller" från samma platta. Jag tror minsann jag ska damma av den och lyssna lite medan jag stickar vidare på mina yllesockor, man vet ju aldrig när vintern kommer :)!

2005-10-09 @ 12:55:32
URL: http://gnosan.webblogg.se
Postat av: Maria

Idde jobbar som musiklärare på ett gymnasium också har jag hört... kanske är därför hon aldrig får tid/ork att komma med nått lika bra?

2005-10-09 @ 17:49:24
Postat av: Ylva

Bästa Iddelåten är "Andra dagen i maj", den är helt makalös.

2005-10-10 @ 12:41:22
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Gnosan

Håller med dig...den är fin / mvh G

Det kom en vind från Barnhusbron, den andra dagen i maj. Jag böjde mit ned och tog en sten och viskade ditt namn. Jag slängde den i vattnet sedan och glömde vem du var.På kvällen stod du vid min dörr så blöt och underbar..

2005-10-10 @ 13:56:15
URL: http://gnosan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0