Kulturkullan

Vecka 42
* Läser: Har läst ut Familjegraven av Katarina Mazetti. Det är fortsättningen på Grabben i graven bredvid som kom 1996 och blev en uppskattad film. Jag tyckte att den första boken var rolig, men inte jätterolig som alla andra tyckte, att filmen var bra och att den här nya boken är bättre än den förra. Kanske för att jag faktiskt inte hade så skyhöga förväntningar den här gången. Kul att läsa om kulturskillnaderna mellan en bibliotekarie och en bonde. Jag känner igen en del från mina krockar med en servicetekniker.

* Lyssnar på: Herr Jimsons äventyr med Mauro Scocco. CD från 2005. Bra, bra, bra, fortfarande och igen. Jag har älskat hans röst sedan jag upptäckte Ratata på högstadiet och sedan dess har jag köpt allt han gjort (utom den instrumentala skivan) och tyckt om mer eller mindre. Den här är ett steg tillbaka till 80-talets stil och jag älskar det såklart trots att det ibland blir jobbigt med minnen från högstadiet som dyker upp. En text är skriven av Lemarc och så finns det en duo med sångerskan Maria från Sahara Hotnights. Annars bara min gamla hederlige Mauro.

* Veckans citat: "Har de fettsugning på gymmet?" En kompis undrade om det finns fettmätning, men det kom ut på ett helt annat sätt. Samma kväll mindes hon också hur hon föddes med navelsträngen runt halsen. Traumatisk upplevelse, men troligen mest i minnet hos hennes föräldrar...

* Veckans händelse: Det händer inte så mycket i Ljungby den här veckan så jag får flagga för vår ettåriga förlovningsdag den 18 oktober. Det ska nog firas med god mat.

Kommentarer
Postat av: Sia

Aha! En fortsättning! Jag har hört "löst" att det kommit en til bok, men jag är lite besviken på Mazetti, jag tyckte att Tarzans tårar var jättedålig. Grabben i graven är helt underbar och fantastisk på många sätt. Ska genast surfa till Adlibris och undersöka sakernas tillstånd.. :)

2005-10-17 @ 10:08:40
URL: http://bifrost.webblogg.se
Postat av: Ylva

Sia. Det billigaste jag hittat Familjegraven är för 139 kr på Bokus. Jag tyckte jättemycket om Tarzans tårar.

2005-10-18 @ 10:31:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0