Kulturkullan

Vecka 44
* Läser: Galna skolsjukan av Sara Holm-Stålhand och Agnes Smultron. Jag känner pseudonymen bakom Agnes, eller det känns åtminstone som att jag känner henne eftersom vi brukar kommentera varandras bloggar. Stackars, stackars lilla du när du var liten och mobbad! Boken handlar alltså om mobbning, eller som det så fyndigt kallas:  galna skolsjukan. Här varvas berättelser från Agnes om hur det var när hon gick i skolan, kommentarer från elever som hört hennes historia och stöttande mail från Sara som är barnombud. Alla som jobbar med barn och ungdomar borde läsa den här boken. Som vuxen har man ett ansvar att göra nåt åt mobbningen. Vet inte om jag själv är så stark att jag skulle kunna stoppa mobbare men jag hoppas åtminstone att jag skulle be om hjälp.

* Lyssnar på: Sommarens sista smak med Lasse Lindh. CD från 2005. Jag har Lasses skiva Bra från 1998 och den tycker jag är kul för att det är så knäppa texter. Lasse är fortfarande ung och arg, kanske lite väl arg kan jag tycka som inte uppskattar gödslande med svärord. Det skär sig dessutom med hans spröda röst när han falsettar (nytt ord?) "jag ger dig inte min morgon och inte min dag, du får nåt så mycket bättre, du får hela djävla jag". Här gnisslar det förresten i mina öron eftersom det heter mig. Jag tycker fortfarande om rösten så det är trots allt en hyfsat bra skiva, men inte nödvändig. 

* Veckans citat: "Vad bra att du är som du är, vad nu det innebär". Min kollega kan konsten att muntra upp mig. "Halvsjuk" svarade jag och hastade hemåt.

* Veckans händelse: Robyn spelar på Garvaren på lördag kl.23.30. Det kostar 170 kr och jag måste hitta nån att gå med. Inte för att jag brukar lyssna på henne uitan för att det är en stor händelse för Ljungby och jag tror att det kommer mycket folk.

Veckans privata händelse är såklart att jag ska till Stockholm och titta på nya brorsonen. Kul!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Gnosan. Jag åker inte till Stockholm så ofta men ska dit nu onsdag-lördag och då spelar tyvärr inte Tobbe. Hade varit jättekul att höra.

2005-10-30 @ 10:53:29
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Gnosan

Men du Ylva, du få höra nåt annat fint en babysång*
Det är inte helt fel det heller, såå mysigt..Ha det så skönt i Stora staden/ mvh G

2005-10-30 @ 17:37:24
Postat av: Maria

Jaha... nu har du fått mig att gå och gnola på "i en annan flicka" hela kvällen... Avdelning låttitlar vi minns.... Förresten har jag hittat andra halvan av min skivsamling nu!

2005-10-31 @ 20:46:10
URL: http://morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0