Upprörande

Idag var jag på ett föredrag med en kvinna som hjälper prostituerade, hon står på Malmskillnadsgatan på fredagkvällarna och bjuder på kaffe och bullar. Den här fantastiska människan Elise är pensionerad och kallas för stålmormor för att hon vågar gå dit ingen annan vågar, hon är verkligen jättetuff! Hon berättade om sin egen uppväxt så jag nästan blev gråtfärdig och det är nog sällan man får en aula full med gymnasister så knäpptysta som de var. Elise berättade att hennes mamma låste in henne i en garderob när hon var liten för att hon var ful och inte hade några lockar. Söta lockiga lillasystern visades däremot upp för gäster. Vilken tur att jag fick vara ful ifred när jag var liten! Sedan fortsatte hon med att hon hade en styvfar som var alkis och drack thinner och använde skokräm i stället för ost, och försökte strypa henne. Stackars, stackars liten! Vissa människor blir verkligen starka för att överleva.

Kommentarer
Postat av: Gnosan

Förstår att det måste ha varit ett starkt föredrag och möte med en stark personlighet. De rader du skriver och berättar om den här kvinnan Elise får mig intuitivt att känna att Hon om någon, borde få pris för sina fantastiska gärningar.
Ett "Nobelpris" i mänsklig värme.

Tack för dina rader i min blogg, vännen dom värmde.
En del dagar är värre än andra jag antar att jag just nu har en period där jag inte mår så bra.
Oftast kan jag hitta positiv energi men så faller jag kablonk* ler* Det gäller komma över tröskeln och gilla läget, det går upp o ned.

2005-10-20 @ 23:04:20
Postat av: Ylva

Gnosan. Ja, bra idé att ge Elise nobelpris i mänsklig värme.

Jag var lite rädd att jag var för personlig i din blogg men nu är ju du personlig här också och jag gillar det. Det är jobbigt att falla kablonk, jag vet!

2005-10-21 @ 13:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0