Kulturkullan

Vecka 38
* Läser: Linas kvällsbok av Emma Hamberg. Jag har just läst Sandor slash Ida av Sara Kadefors och nu börjar jag få överdos av tonårsångest. Båda böckerna är väldigt bra, men jag blir lite illa till mods när jag översköljs av jobbiga högstadieminnen på det här viset. Vilken tur, tycker jag nu, att jag inte hade dessa problem med killar och sex. Mina problem var snarare motsatta, det var aldrig nån som ville vara med mig och om det var det så var jag svår att träffa eftersom jag satt i en kompis garage och diskuterade varför vi aldrig träffade några killar... Lina blir tillsammans med Danne som är ett år äldre. Hon är aldrig kär i honom utan i Ivar men han går bara i sjuan så det är otänkbart att försöka träffa honom.

* Lyssnar på: Sjutton sånger med Peter Lemarc. CD från 2005. Lemarc har gjort en coverskiva med egna låtar. Alltså nyinspelningar av gamla låtar. Lemarc säger själv att åttiotalet var musikproduktionernas medeltid. " När man lyssnar igenom skivor från den tiden, både mina egna och andra, blir man chockad över hur det bitvis låter. Oskyldiga låtar har byggts ut till tanks med larvfötter." Jag gillar fortfarande åttiotalsmusik, men tycker om de här nya versionerna också. Lemarc är trots allt alltid LeMarc.

* Veckans citat: "Lova mig att aldrig bli diplomat! Det blir tredje världskriget!" Det sa svärmor till mig och då hade jag inte ens varit särskilt elak, tyckte jag...

* Veckans händelse: Joddla med Siv spelar på Garvaren på lördag. Kultband från Ängelholm. Jag har bara hört en urflippad skiva på en likaledes urflippad fest en gång, men kan tänka mig att de är roliga att se live.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0