Kulturkullan

Vecka 39
* Läser: Stulen barndom av Virginia Holman
Det här är en sann historia om två systrars uppväxt med en schizofren mamma. När jagberättaren var åtta och hennes syster ett år tog mamman med dem till deras sommarhus. Hon har hört röster i sitt huvud som befallit henne att bygga upp ett fältsjukhus för hemliga armén. I fyra år stannar familjen i huset. Kapitlen har rubriker mellan år 1974 och 2000. Familjen är amerikansk och mina tankar går ofta till Dave Pelzers Pojken som kallades Det men den stora skillnaden är att den här mamman inte är elak utan enbart sjuk. Mycket gripande och sorglig bok.

* Lyssnar på: How to dismantle an atomic bomb med U2. CD från 2004. Jag tycker fortfarande bäst om The Joshua Tree från 1987 och är glad, glad, glad att U2 har återgått till den rena rocken efter några tvivelaktiga utflykter med mycket elektronik. Det är The Edge och hans gitarrer, tillsammans med Bonos röst, som gör att man känner igen gruppen.

* Veckans citat: "Dagens löpare!"
"Ja, inte är det du i alla fall!"
Jag hittade en billig löpare till köksbordet i stugan på Indiska. Kompisen som var med trodde inte att jag skulle springa så långt just den dagen som var i söndags och lite dagen efter några glas vin.

* Veckans händelse: Bokmässan i Göteborg! Jag får tyvärr inte gå på torsdag, när det bara är branschfolk, utan på lördag när det är alla möjliga och omöjliga människor där. Men jag får gratisbiljett från jobbet och får gå på seminarier.

Kommentarer
Postat av: Helena

Men, är man inte branschfolk om man jobbar på bibblan? Konstigt...

2005-09-28 @ 23:33:30
Postat av: Ylva

Helena. Jo, jag är branschfolk och får gå på seminarier, men det är torsdagen som är bara för branschfolk och då ser man mycket mer är på helgen när de släpper in allmänheten och det blir så mycket folk så man knappt kan röra sig.

2005-09-29 @ 10:15:44
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0