Premiär för Kulturkullan!

Jag flyttar hit Kulturkullan, det blir för krångligt att ha en egen sida för den.

Vecka 37
* Läser: Fallhöjd av Nick Hornby. Hurra, "min" Nick Hornby är tillbaka efter ett par tveksamma utflykter med böcker som En god människa och Samtal med en ängel. Nu har han skrivit en rolig - fast med allvar i botten - bok igen. Det är inte lätt att behandla ämnet självmordsförsök på ett komiskt sätt, vet nog bara Paasilinnas absurda bok Kollektivt självmord som också faktiskt lyckas med detta. I Fallhöjd träffas fyra löjligt olika människor i den enda kopplingen att de har tänkt begå självmord genom att hoppa från ett femtonvåningshus, en nog så viktig sammanlänkande händelse.

* Lyssnar på: Agi med Agi. CD från 1996. Jag kom att tänka på Agi när jag läste en intervju med Emma Hamberg, hans sambo som varit chefredaktör för Veckorevyn och nyss utkommit med sin första roman som jag nog måste läsa. Han sjunger lågmält och sött med lite barnsliga rim som "jag ligger på din arm, som en liten tarm".

* Veckans citat: "Du verkar vara den enda i hela världen som aldrig skapar några missförstånd. Om tidningarna skriver att du har legat med en femtonåring så har du det. Om de säger att du har varit full och ramlat på gatan så har du det. De behöver inte hitta på något om dig." Ur nyss nämnda Fallhöjd som jag just läser.

* Veckans händelse: 1000 vägar till utbildning. Invigning av kunskapsveckorna på Ljungby bibliotek. Representanter från ABF, AF, högskolan CIL, vuxenutbildningen på Sunnerbogymnasiet och andra utbildningar kommer att vara där. Underhållning av musikskolan och Tess dansstudio. På www.ljungby.se  under evenemang står det mera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0