Kulturkullan

Vecka 17
 
* Läser: Hemma hos Martina av Martina Haag. Martina är gift med Erik Haag som jag tyckte var rolig när Z-TV var nytt och fortfarande hade program som gick att titta på (nu har jag inte den kanalen och saknar den inte så ofta). Han var med i panelen i Knesset med Kristian Luuk som programledare.

Om Martina vet jag inte mycket. Hon försöker tydligen slå sig fram som skådis men får mest jobb i tvättmedelsreklam. Hon ser irriterande snygg ut på alla bilder och lite störande tycker jag det är när någon som skolkat sig igenom hela skoltiden och gått ut gymnasiet med 0,7 ska få ge ut en bok. Ändå blev jag nyfiken på den här, som faktiskt har fått en hel del bra kritik. Ibland är hon grymt rolig, som när hon beskriver hur det är att vara gravid och väga över hundra kilo, eller när hon försöker hotta upp sjuårige sonens kalas tills han ber henne att dansa vidare i källaren. Annars är det mest småroliga krönikor.

* Lyssnar på: Jens Ganman. Demo från jag vet inte när. Fortfarande, igen och hela tiden. Jag har groupat till mig ett par nya skivor och är nog hans största fan. Man kan beställa från hans hemsida www.jensganman.com. Det hörs att den här killen är född på 70-talet. Han sjunger precis den sortens musik som jag vill ha. Sköna melodier, kluriga texter på svenska, lite poppigt, lite rockigt, lite folkmusik. Mmmm!

* Veckans citat: "Jag har fyra kronor på Lindex!" Kompisen som har presentkort på 400 kronor blev helt tillintetgjord när vi var inne och tittade på apdyra kläder på Classic. Hunky Dory, Fornarina, Day et Mikkelsen, J.Lindeberg, Tiger... Hur mycket pengar jag än har kan jag inte med att lägga fyrsiffrigt på ett litet linne. Jag är för snål. Men någon kanske kan ge mig något vackert härifrån?

* Veckans händelse: Valborgsmässoafton på söndag. Det blir traditionsenligt majbål hos oss i Runkarp. Jag vet inte om de ska ha något inne i stan i år faktiskt. Det brukar vara i Hembygdsparken i så fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0