Uppriktig in absurdum

Jag är i en jobbig period när jag är obekvämt uppriktig. Idag valde jag att hålla tyst i stället för att svara nej på frågan om det smakade gott när jag ätit en riktigt trist kebabtallrik. Efter några timmars shopping var jag så utmattad så jag protesterade när jag skulle betala 179 kronor för en spann med rödfärg. "Det stod 198 kronor på hyllan". Killen i kassan såg hyfsat förbryllad ut och sa att det kan ha stått fel i nåt reklamblad. Jag brukar väl aldrig klaga på att jag får betala för lite?! Tack, mamma och pappa för att ni har uppfostrat mig till ärlighet men jag behöver väl inte vara riktigt ärlig?

Igår var jag och såg Heartbreak Hotel som var en väldigt rolig film. Jag tycker att Maria Lundquist är suverän! Minns ni när hon var Sally, den galna bibliotekarien? Ingen kan stolpa omkring som hon, med sin långa rangliga kropp. Den bästa scenen var när hon var aspackad och lutade sig in i en polisbil och såg ut som en giraff.

Efter bion var jag ute och åt med sambon och firade att det var hans sista dag på jobbet. Nu byter han från servicetekniker till montör på samma företag, vilket ska göra att han inte behöver resa om han inte vill. Utmärkt, för det är inget bra att lämna mig ensam hemma, särskilt inte med en massa lamm att ta hand om. När vi ätit gick vi på puben och tog en öl, eller cider i mitt fall, och sen gick vi hem. Måttligt och städat. Vi sparar lite krut till sista april.

Idag åkte vi till Halmstad för att köpa fårnät. Det går inte att åka till Halmstad med mig bara för att gå på Biltema och Jula utan vi åkte in till centrum först. Eftersom jag verkligen inte kunde hitta några kläder till mig själv koncentrerade jag mig på att försöka ekipera sambon. Han köpte en tröja fast den "kanske såg för sportig ut". Jag stod och provade ett par jeans när jag hörde sambon i panik säga till en expedit "Den är för blå!" Då är det riktigt illa för sambon tycker om blått. Han hade blivit visad en hysteriskt turkos kavaj... Nån frågade mig om det gick bra med jeansen och jag svarade surt nej. Ville jag ha hjälp med storlekar? "Nej!". Och inte fick jag köpa en väska med 50% rabatt som grejorna på bordet kostade, för den väskan låg under bordet. Varför gör de så då? Hade jag fått en väska från Fcuk i jeanstyg (jo, jag gillar jeans) för 200 hade jag köpt den.

Lördagkväll halv tio och jag är trött. Vill inte gå på Kung i baren. Varför vill jag inte det? Det vill jag ju alltid. Det måste vara för att jag samlar mig för stora festen vi ska ha i Runkarp imorgon. Det ska tydligen regna hela dagen. Då får vi väl vara inne i stugan hela kvällen. Kan bli trångt med ungefär tjugo personer, men det får gå.

På parkeringen utanför Biltema var det nån som ropade på mig. Mysko, tyckte jag för jag känner ingen i Halmstad. Halva Ljungby bor där på sommaren, men inte nån som jag känner egentligen. Det var sambons kollega som har hus där. Han är bjuden till oss imorn kväll. Lustigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0