Do you believe in Gadd?

En kompis berättade att hon sett Eric Gadd på tåget från Lund nyligen. Jag gillar inte hans softa mjukjazziga musik men det är ändå en kändispoäng. Och nyss ringde en kompis som jag inte pratat med på evigheter. Hennes dotter går sista året på gymnasiet och funderar på att åka till Spanien sedan. Min kompis har kontakter i Barcelona, till exempel en tjej som äger ett limousinföretag som kört Madonna och Will Smith när de varit där. Wow! Häftigt om dottern kan nästla sig in som skådis/modell eller vad hon nu har tänkt.

Inatt var vi och fiskade kräftor i Vättern. Sex personer, nio burar... elva kräftor. Vi har köpt kräftor för att äta ikväll och så får de nyfångade bo i vår damm och kanske vara med på kräftfest nästa år i stället. Vi bjöd många på kräftskivan men blir nog bara samma sex som fiskade. Flera skulle på 30- och 40-årsfester ikväll. Jag har en känsla av att många som fyllt jämnt nu i sommar ska ha fest ikväll av någon anledning. En tjej ska köra cancersjuka barn på MC och en annan ska äta pizza med sin mormor. Jag sa till en kille som är helt slut och sjuk efter första skolveckan att det blir flera fester och att han kan få vara med i Runkarps bastuklubb sedan. Vi får väl se vad det blir utav det. En bastu står ganska högt på projektlistan nu så det blir nog bygge i september.

Det var roligt att fiska kräftor. Jag har bara varit med och plockat upp burar en gång för länge sedan. Nu har jag testat ett par nya vadarbyxor och det var lika kul som senast jag gick i vadare i Lummelundagrottorna 1987. Man blir ännu lättare än man vanligen blir i vatten och en liten tjej som var med började nästan flyta omkring. Jag gick ut till midjan i vattnet och skrämde in en kräfta under en sten. Hade ingen lust att böja mig ned efter den eftersom jag inte ville bli helblöt. Sparkade stenen och skrämde kräftan ännu längre ned.

Kommentarer
Postat av: Maria

Låter kul med kräftfiske, det har jag aldrig varit med om själv. Måste väl ses som lyckat att få fler kräftor än vad ni hade burar? Iaf om man skall se det positivt.
Förresten tyckte jag att Gadd var roligare när han sjöng på svenska.

2006-08-26 @ 20:52:07
URL: http://www.morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0