Gumman, älskling, hjärtisen...

Igår hade vi vår kräftfest. Vi var tre par. Jag förundras alltid över hur par tilltalar varandra. En kille kallar tjejen för Gumman hela tiden. Det andra paret kallar varandra för Älskling och Hjärtisen. Också hela tiden! Det är kanske sött men jag skulle bli tokig om någon höll på och gav mig konstiga tilltalsnamn. Visst utvecklar par egna språk. Det är väl oundvikligt när man varit tillsammans i tio år som vi snart har, men just dessa smeknamn har jag problem med. Jag har aldrig kunnat säga Älskling till någon så att det låter naturligt. Blev fullständigt förundrad när jag träffade sambons engelska mormor första gången och hon genast sa "Love" till mig. För att inte tala om allt hon kallar sambon, det är darling, honey och sweetheart, värre än i TV-serien Helt hysteriskt.

Kommentarer
Postat av: nina

jag älskar att säga raring och sötnos. det gör jag hela tiden! men jag har heller aldrig förstått det där med älskling, det är ju jättesvårt att säga. och så blir jag lite tokig när flickor kallar sin pojkvän för gubben! gubben!!! ahhh.

2006-08-27 @ 21:10:19
URL: http://cirkumflx.blogspot.com
Postat av: Maria

roligast är ändå paren som verkar ha glömt vad den andra heter "älskling, skulle inte du ta ut soporna sa vi?" med en röst surare än vinäger...

2006-08-27 @ 22:11:42
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Jo, är det något jag kan säga så är det Gubben, men det gör jag inte när någon annan hör. Mumsgubben eller Guldgubben kan det också bli.

2006-08-28 @ 20:09:58
Postat av: Helena

Det där med "love" det säger alla av en viss generation (50+) i England, och även många yngre, och absolut inte bara till folk de känner: Servitriser, busschaufförer, affärsbiträden osv tilltalar mig ofta med "love", både män och kvinnor. Det kändes lite lustigt färst, men man vänjer sig!

Jag kallar min partner för "mimp" eller "mimpy" för det mesta (ingen aning om hur och varför jag hittade på det namnet), men det blir lite "love också i bland!

2006-08-28 @ 21:55:17
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0