Kulturkullan

Vecka 33

* Läser: Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren. Vinnare av Augustpriset som bästa svenska roman 2002. Jag har inte läst Vallgren förut, bara hört en skiva med kluriga texter med honom.

Huvudpersonen Hercule Barfuss föddes på ett horhus 1813 och var så missbildad så att ingen trodde att han skulle överleva. Han hade förmågan att kunna läsa andras tankar vilket han snart lärde sig att hålla hemligt. Hercule kände trots sina handikapp samhörighet med en flicka som föddes på bordellen samma natt som han och glömde aldrig bort henne. Fascinerande historia.

* Lyssnar på: Moderna visor och ballader. Dubbel-CD från 2001. En hel hög med äldre kända svenska vissångare samsas här med lite nyare artister som Eva Dahlgren, Stefan Sundström, Peter LeMarc och CajsaStina Åkerström. Trevlig blandning när man inte orkar med en hel skiva med samma artist.

* Veckans citat:
- Varför kör du på fel sida?
- Det gör jag alltid.
- Jaha?
- Sa du inte "varför hör du på P4"?

Jag satt i baksätet och försökte kommunicera med pappa som körde.

* Veckans händelse: Ljungbydagarna. Hela veckan! Musikskolan med Jessica Andersson på måndag. musikalen Saturday night fever på tisdag. Modeshow på onsdag. Kräftskiva på torsdag. Karneval på fredag. Petter & DJ Sleepy i stora tältet på lördag. Önskepsalm på söndag. Massa god mat och rajraj i hela stan. Se programmet på www.ljungbydagarna.se

Kommentarer
Postat av: Elon

Den är GRYM den boken. Jag läste den för kanske ett år sen och måste nog ha den på Topp 5 över det bästa jag har läst.

2006-08-13 @ 19:57:56
Postat av: grönfinken

ja, den är verkligen GRYM. Håller helt och hållet med Elon!

Jag har hört ryktas att du inte kommer till Göteborg i helgen! Gud så grymt tråkigt! Jag som har ett framemot att träffa dig! Ja, ja jag får väl nöja mig med kalasgeneraler och annan kulturelit...:=)

intelligens? Ja, den funkar bäst när man är utsövd och har ätit (men kanske inte direkt efter...). Klart du är det! Klurig och konfundersam med.

boklistan orkade jag helt enkelt inte fylla i....nu hittar jad den inte...

kram kram.

2006-08-16 @ 18:22:18
URL: http://thegreenfinch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0