Kulturkullan

Vecka 34

* Läser: Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull. Ungdomsbok om Blenda som nyss gått ut gymnasiet och vars stora problem är att hon älskar mat och väger 114 kilo. Det är svårt att veta vad hon ska göra efter sommarjobbet på en pizzeria som ju knappast hjälper henne att bli smalare. Målande beskrivningar av hur expediter i affärer antingen ser på henne med medlidande eller avsmak och skickar henne vidare till tantaffären Heavy is hot.

* Lyssnar på: Gud straffar somliga med en gång med Caj Karlsson & världens bästa band. CD från 2004. Jag såg nyss reprisen av programmet Caj och hans demoner. Caj hade tidigare en grupp som hette Sinn Fenn vars två skivor jag har och tycker mer om än denna med hans nya konstellation. Innan spelade han lite folkmusikinspirerat men nu är det mer rockigt. Det här är också bra men jag är särskilt svag för folkmusik med irländsk touch. Kluriga texter producerar han i alla fall fortfarande.

* Veckans citat:
"Kan man vara mentor utan att veta om det?"
"Du får blommor till examen..."

Sista veckan på skolan innan eleverna kommer är det en del grejor som inte är riktigt klara. Imorgon börjar de och då har förhoppningsvis alla klasser fått minst en mentor.

* Veckans händelse: Ja, det får bli skolstarten då. Jag vet just inget annat som händer den här veckan.

Kommentarer
Postat av: Pibben

Såg också programmet om Caj. Klippet med låten Som att sluta med napp om sitt alkoholmissbruk och som avslutas med att han t.o.m glömmer sin lilla dotter Hannah har fastnat på näthinnan, hoppas det går bättre för honom nu, en ny platta är visst på gång ut under hösten...... Fridens.

2006-08-21 @ 09:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0