Kulturkullan

Vecka 35

* Läser: Har läst ut Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull och Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren. Vidunderliga kärleken var riktigt annorlunda och mystisk. Jag fattar inte hur man kan komma på en sådan historia! Det kändes äkta och helt otroligt på samma gång. Undrar om den platsar under det schizofrena begreppet magisk realism. Jag läser helst realistiska böcker som man kan relatera till och identifiera sig med personerna eller också ska det vara som den här, välskrivet och spännande. Det måste ju vara något som griper tag i en så att man vill läsa vidare. Hade en elev som ville ha blanka böcker. Hon menade sådana som ser nya ut och har liksom blanka omslag och inte tråkiga gröna eller röda ryggar som våra biblioteksböcker oftast har. Jag förstår vad hon menar för jag måste tyvärr erkänna att jag själv lockas av fina framsidor men jag har lärt mig att bortse från ryggarna.

* Lyssnar på: Bagateller med Folk & rövere. CD från 2002. Sambon reste mycket med jobbet förut och jag brukade be honom att köpa skivor från olika länder. Det här är en helknäpp sak från Norge. Vi spelar gärna den när vi har fest. Stor hit i Norge var Utadaesjaelåpplevelse (utanfördejsjälvupplevelse) med skojiga refrängen:
få se dae dans, dans, dans åppå bore
legg dae ne
få se dae dans, dans
utadaesjaelåpplevelse
på gulve

* Veckans citat: "-Jag vet allting! Jag vet att man ska vara tyst i domkyrkor, bibliotäk och apotäk!"
En lärare berättade om barnbarnet som är 2 1/2 och redan så klok. Killen bor i Lund och därför är alla kyrkor domkyrkor.

* Veckans händelse: På torsdag är det invigning av nya Sunnerbogymnasiet i Ljungby. Klockan 11.00 börjar det och sedan är det inga flera lektioner den dagen. Programmet verkar vara hemligt men det kommer att vara musik och tal och mat. Och på kvällen är det personalfest.

Kommentarer
Postat av: Maria

Vad tyckte du om Blenda då? Jag tyckte den var ngt sämre än hennes andra tror jag.

2006-08-28 @ 13:31:25
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Jag tyckte Blenda var en bra ungdomsbok. Har skrivit om den i förra Kulturkullan, läsdagboken och på skolans hemsida också. Första boken jag läst av henne.

2006-08-28 @ 20:08:32
Postat av: grönfinken

pricis tvärt om. jag vill helst läsa böcker med magi och liksom sagoliga osannoliga böcker....inte vet jag om jag kan identifiera mig med dem? läser just nu Cecelia Aherns if you could see me now. som jag trodde var ännu en rosa chicklit men efter bara 60 sidor har jag mött Ivan som är osynlig...spännande.

tips vi köper in de plastade böckerna! billigare och ungdomarna läser mer... de håller rätt länge de med eller så kan man köpa två! för de är billigare. nu har vi mest biblioteksband till de små barnen:)

2006-08-28 @ 20:11:29
URL: http://thegreenfinch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0