Runke pub och tapirsorg

Jag har länge pratat om att vi kunde öppna en pub i stugan, Runke pub, eller en kurort, Runke brunn. Bor man i Runkarp måste man få använda namnet så mycket som möjligt, anser jag, men jag vet de som kommer därifrån som uttalar det run-karp. Nu har vi i alla fall kommit ett steg på väg; med ett par gamla stolar och ett bord på loftet är det som en mycket liten lönnpub. Man får klättra upp på loftet med stege och där är kolsvart. Vi satt där en kväll, sambon och jag, och halsade ur en vin- respektive whiskyflaska. Bekvämt avstånd till höskullen sedan om man känner för det.

Igår såg jag ett program som heter Nära djuren om djur i danska djurparker. Det var en tapirmamma som hade käkinflammation och skulle opereras. De sövde ned henne och så dog hon! Det ska de väl inte visa i TV?! Jag blev alldeles tårögd och tyckte så synd om den stackars övergivna ungen. Maria, du minns "pirbebisen" på vårt kylskåp. Tapirungar är jättegulliga, prickiga och randiga på samma gång. Jag har alltid fascinerats av ovanliga djur som tapirer, loris, bältor och lemurer.

Kommentarer
Postat av: Maria

Visst var det sorgligt med tapiren? Jag gillar verkligen programmet fr köpenhams zoo men igår blev jag påmind om att det fanns fler skäl än mina kassa betyg i matte, kemi o fysik mot att jag aldrig blev veterinär.

2006-08-11 @ 14:43:03
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Pibben

Ni skall nog inte öppna ett konditori och kalla det Runke bulle. Det tycker jag verkligen inte. ;-) Fridens.

2006-08-11 @ 14:48:45
Postat av: Ylva

Runke bulle! Vilken underbart ful idé! Tack!

Veterinär har jag aldrig velat bli och ännu mindre när jag hört om en kompis syrra som jobbat idiotjour nästan dygnet runt.

2006-08-12 @ 10:24:26
Postat av: Pibben

Tack själv! Annars är det fritt att använda namnet för min del, såvidadet inte Runke bulle är märkesskyddat men det är väl tveksamt?! Underbart fula idé:r är något jag med all kraft ständigt försöker undertrycka, men dom slipper ut ändå, kalla det böjelse eller pubertalt beteende.
Det skall dock vara med lite finess. Fridens.

2006-08-12 @ 14:51:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0