Kulturkullan

Vecka 49

* Läser: Flickan från ovan av Alice Sebold. Jag började på den här boken för ett par år sedan men slutade för att jag inte alls kände för den. Det är mycket ovanligt för mig, jag brukar alltid läsa ut böcker. Nu har jag bestämt mig för att ge den en ny chans för det är många som gillar den och den låter spännande. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om den fast jag läst över hälften. Den handlar om en fjortonåring som blir våldtagen och mördad och sedan följer sin familj från himlen. Lite väl flummigt ibland, särskilt episoderna från hennes himmel som bara blir mesiga och märkliga. Men det är ingen dålig bok. Konstig, kan man säga.

* Lyssnar på: Sånger för december med Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller. CD från 2006. Två av mina gamla favoritartister har gjort en skiva tillsammans, spännande! De har valt att göra en annorlunda julskiva som inte är så julfixerad och det är ju en fin tanke. Liksom lite vinterstämning och lugna fina sånger. Kul med gästartist Wille Crafoord som bidragit med Tungan emot stolpen. Han sjunger en hel låt om hur han fastnat med tungan: "Vilken löjlig syn. Och inte hörs det nåt hur jag än vrålar. Stolthet är ett gissel ständigt krångel. Jag har helt klart varit med om bättre hångel."
 
* Veckans citat:
- Jag har fått brev med mordhot från nynazister. Man blir ju nästan glad när man får brev nu för tiden. De skickar inte mail som alla andra.

Magnus Betnér ståuppade för oss igår.

* Veckans händelse: The squid and the whale på Ljungby Bio kontrast på måndag klockan 19.

Kommentarer
Postat av: blogg_bohemen

Flickan från ovan är lite konstig, men läs den till slutet. Allt binds samman och blir en riktigt bra läsupplevelse till sist.

2006-12-03 @ 14:45:35
URL: http://bohemianrhapsody.blogg.se
Postat av: Emelie-Marguerite

sånger för december är den bästa julskivan som gjorts :D

2007-12-09 @ 16:11:45
URL: http://www.realemelie.blogg.se
Postat av: Ylva

Ja, det är en bra julskiva! Jag såg Uno och Irma i Dalhalla i somras, jättekul!

2007-12-10 @ 15:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0