Kulturkullan

Vecka 50

* Läser: Snablar! av Arto Paasilinna. Jag brukar tycka om Paasilinna för att han skriver så härligt absurda och roliga böcker men nu tycker jag att det har ballat ur lite. Den nya boken handlar om elefantungen Emilia som föds till en cirkus i Finland och som man inte vet vad man ska göra med när det blir förbjudet att ha elefanter på cirkus. Mamman säljs till Tyskland och Emilia åker med sin skötare Lucia till Ryssland där det fortfarande är tillåtet med cirkuselefanter. Den här knäppa historien har inte engagerat mig hittills. 

*  Lyssnar på: TAW med Thomas Andersson Wij. CD från 2005. Wij är en sympatisk sångare som påminner mig om 80-talsfavoriter som Lemarc och Eldkvarn. Alltså som de lät på 80-talet när jag tyckte de var som bäst. Djupa texter men tyvärr lite för krångliga melodier för att de ska fastna. Inte direkt partymusik men mysig bakgrund.

* Veckans citat: -Han vill heta Gröna lyktan i andranamn! Det är tydligen någon superhjälte i Stålmannen.
 
En kompis har en tioårig son som tycker det är tråkigt att bara ha ett namn.

* Veckans händelse: Luciafirande. Till exempel har esteterna luciatåg för allmänheten i Missionskyrkan på tisdag klockan 19. Det brukar vara väldigt fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0