Kulturkullan

Vecka 51

* Läser: Ser mitt huvud tjockt ut i den här? av Randa Abdel-Fattah. Ungdomsbok av en 26-åring i Australien. Jag har inte tänkt så noga på hur muslimer uppfattas i andra länder. Det verkar inte vara helt enkelt att vara muslim i Australien heller. Amal undrar vad hennes klasskompisar ska säga när hon kommer till skolan med slöja första gången. Hon går på en skola där hon är ensam muslim och har tidigare varit en så kallad deltidare som bara haft slöja vid särskilda tillfällen men nu beslutar hon sig för att bära slöja på heltid. Det här är faktiskt en väldigt rolig bok.

* Lyssnar på: När sanningar tränger sig på med Caj Karlsson och Världens bästa band. CD från 2006. Glad blev jag när jag såg att Caj helt utan förvarning låg på säljlistan för musik. Visste inte att han släppt nytt. I och för sig saknar jag den lite irländska folkmusikframtoningen han körde ihop med Sinn Fenn men det här är också bra. Caj funderar mycket och skriver annorlunda texter. Den första låten heter Silverfat och amerikanska missiler till exempel.

* Veckans citat: " -Vad är ett svart hål? Det kan vara olika saker. Ett stort rövhål?"
Hört på frågetävling vid julbord.

* Veckans händelse: Det är julafton på söndag! Då ska jag fira med föräldrarna och brorsans familj i deras stuga vid Dalälven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0