Mysoxen och refughunden

Jag fick svar på min fråga om rondellhundar och hur utbrett fenomenet är igår när jag åkte från Hedemora till Östersund. Först var det tåg till Borlänge, byte och tåg till Mora, byte till buss. Från bussen såg jag några rondellhundar. I lilla byn Rätan har de inte ens en rondell men vid ett övergångsställe stod det en hund på en refug. I Sveg har de ett hotell som heter Mysoxen. Ju högre upp jag kom desto mindre snö och väl i Östersund regnade det.

Gick ut och åt med väninnan. Vi hade en väldigt annorlunda restaurangupplevelse på Mark Twain. Då vi suttit bra länge vid ett bord utan att någon tagit någon notis om oss gick jag fram och bad att få se menyn. Det gick bra med det lilla tillägget att köket höll på att stänga så det fanns inte så mycket att välja på. Vi var nöjda med toast respektive nachos. Kompisen körde bil och ville ha alkoholfria drinkar vilket de inte var vana vid. Servitrisen såg helt ställd ut när hon fick frågan om vad de hade för alkoholfritt och svarade juice, läsk och öl. Efter lite tjat gick hon och fixade en drink som smakade supersurt med apelsin, citron och tranbär. Över huvud taget var det mycket tranbär för det blev det i nästa drink också. Plötsligt kom det tre biffiga vakter som gick förbi bakvägen och kom tillbaka med en dörr som de med stor möda satte upp så att vi befann oss i ett eget litet rum. Sedan förklarade de noga att det var bäst att vi gick för att de skulle stänga och servitrisen bad oss gå fram till kassaapparaten och betala. Visserligen var jag för mätt för den kaka jag velat ha tidigare men de kunde ju ha frågat. Jag höll på att få den till förrätt först. Vi satt ett tag inne på puben och skrattade och gick sedan vidare till en annan pub. Där tänkte jag att jag också skulle ha någon rolig drink. Jag sa till bartendern att jag tycker om choklad, kokos och vanilj och kunde han göra något gott? Jadå, de hade många goda drinkar, till exempel en med persika, apelsin och tranbär. Men det var ju ingenting i den drinken jag ville ha! hojtade jag så att han såg helt förskräckt ut men så sa han att han nog skulle kunna fixa något med vanlij. Så fick jag en drink som smakade persika...

Vi fick sällskap på puben av en pratsjuk man som hette Kjelle, var 58 år, hade tre barn och fem älskarinnor. En rolig kväll men det var inte mycket till uteliv på annandagen i Östersund.

Kommentarer
Postat av: Maria

nästan som Bergsjökrogen då?
Märkte inte att jag fått sms för telefonen låg i väskan under reservblöjorna...

2006-12-27 @ 20:22:01
Postat av: Elon

Hä, ni kunde ju lika gärna ha gått till landsarkivet verkar det som. Men det var nog inte öppet igår...

2006-12-27 @ 23:44:34
Postat av: Maria

i Lidköping har de för övrigt inte bara en rondelhund som lyfter på benet. I samma rondell står också en giraff fastbunden på en flaggstång och nån skapelse som kanske är ett får.

2006-12-28 @ 22:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0