Kulturkullan

Vecka 6

* Läser: Generation smurf av Emma Hamberg och Johanna Swanberg. Jag blev besviken på Hambergs nya bok Mossvikenfruar - Chansen och tänkte att jag vill ju tycka om den här människan, för jag har gillat saker hon gjort förut. Lite konstiga skäl att läsa en bok kanske, men nu fjärrlånade jag Generation smurf som kom redan för tio år sedan. Det är en kul nostalgitripp för oss i generation X, födda på 70-talet. Fast jag är mer imponerad av Två nötcreme och en moviebox av Hammar och Wikingsson. Här är mer tjejgrejor som Carola, Ingen kan älska som vi och axelvaddar, men jag som inte hängde med har inte så mycket minnen av mode och musik. Jag fattar förresten inte hur gymnasisterna har råd med alla dyra kläder. Frågade en tjej idag om det var en äkta vuittonplånbok hon hade och det var det. Den hade i och för sig bara kostat 300, men det tycker jag är mycket för en plånbok. Så nu läser jag böcker om hur det var att vara tonåring på 80-talet och de delar jag missade...

* Lyssnar på: Son of a plumber med Son of a plumber. CD från 2005. A Per Gessle project, står det på skivan, och det är nog väldigt mycket Gessle. Det är oftast hans röst och den är väl egentligen inte något vidare bra som sångröst betraktad, men jag gillar allt med Gessle nästan. Som han själv sagt någon gång så får folk sommarkänslor av hans röst. Poppig och glad. Det märks att han är inspirerad och uppväxt med 50-talsrock och det är en skön blandning av gammalt och nytt.

* Veckans citat: Peppe Eng är kultfavoriten i Let´s dance på fredagkvällarna. Man kan ringa och rösta på bästa danspar och Peppe uppmanade: "Nu får ni använda era ringmuskler!".

* Veckans händelse: På lördag är det premiär för nya Harrys i Ljungby! Det är fullbokat för matgäster men jag ska försöka ta mig in på puben. Hoppas att det blir bra och att de fortsätter med gratis mat på after worken.

Kommentarer
Postat av: Helena

Aha, kanske borde läsa Generation Smurf, för jag tyckte att två nötcreme och en moviebox var lite väl "killig" - hade varit kul med lite kommentarer från tjejer ocskå.

2006-02-08 @ 18:52:05
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0